marlon_kozaky 08.05.08, 14:52 3.0tdi z manualem to porazka w tej wersji standardem powinien byc automat BMW ma 530xd z automatem Audi cos ciezko ma z tym, dopiero teraz dopracowali sie skrzyni S-tronic Link Zgłoś Obserwuj wątek
soner3 Re: Avanti 08.05.08, 20:54 marlon_kozaky napisał: > 3.0tdi z manualem to porazka Niestety zgadza sie , mialem okazje troche pojezdzic A5 3.0 TDI Samochod absolutnie rewelacyjny ale ten silnik z manulana skrzynia to fatalne zestawienie.Na pierwszych 3-4 biegach obroty rosna tak blyskawicznie ze praktycznie caly czas trzeba wajhowac . Link Zgłoś
matejkuch Avanti 13.05.08, 12:45 W ogóle manual to porażka, ale socjalistyczna Europa wie co dobre dla nas. Link Zgłoś
mameja21 Re: Avanti 13.05.08, 14:00 Jest w ofercie, albo dosłownie za chwilę wejdzie A4 3,0 TDI z tiptronicem... Link Zgłoś
afore1 Re: Avanti 14.05.08, 17:05 matejkuch napisała: > W ogóle manual to porażka Skoro piszesz "w ogóle", to Ci odpisze "w ogóle": Chyba dla dziadków i ślimoków. Link Zgłoś
kroliklesny Avanti 14.05.08, 17:10 Moze sie czepiam, ale wg mnie "osobowka" to strasznie paskudne slowo! Link Zgłoś
smokpz Nieskończona liczba wyposażenia dodatkowego, haha 14.05.08, 19:01 - wieszaczek na ubranie 300pln, - lampka do czytania mapy 250pln, 4 koła 3000pln, tapicerka obszyta złotą niteczką - 500pln, skórzana gałka na biegi - 200pln, i skórzane zaślepki na resze dziur do zapchania - 500pln. Pozdrawiam europejskie autodziadostwo :-) Link Zgłoś
crame Re: Nieskończona liczba wyposażenia dodatkowego, 14.05.08, 22:48 A co, Tobie to przeszkadza? Link Zgłoś
smokpz Przeciwnie,za tą samą kasę w Toyocie mam navi 14.05.08, 23:38 a w Audi 'lampkę do czytania mapy', hehehe. Link Zgłoś
paniemajster Primera! 15.05.08, 07:15 w porównaniu do primery kombi, lub nowej laguny, avanti i tak jest hiperkanciaste! słaby przykład na przełom ideowy w konstrukcji takich aut... przełom nastąpił już wcześniej! Link Zgłoś
x2468 VW avant to przelom? 15.05.08, 08:26 WV awant to przelom? Moze autor ktory to odkryl zajmie sie czyms o czym ma jakie-takie pojecie.Moze o knedlach? Choc watpie ze wie co to takiego. Link Zgłoś
and_nowak Po co są kombiaki ? 15.05.08, 09:50 Zawsze mi się wydawało, że nadwozie kombi jest właśnie po to, by samochód był bardziej pojemny. I właśnie tym się różni od innych - że z tyłu jest "skrzynka". Teraz niektórzy producenci robią wszystko, by kombi niewiele się różniło od hachbacka. OK, ich sprawa. Ja kupię tylko takie kombi, które jest pojemne. Bo właśnie dlatego wybieram kombi. Bo jeśli nie ze względu na pojemność to po co ? Czasy "kratki" się skończyły. Link Zgłoś
tomus2221 Re: Po co są kombiaki ? 15.05.08, 11:45 Czasy nijakich kombii to się skończyły jak weszła Mazda 6.I porzedni model i ten obecny.Ale przecież autor nawet nie wie chyba,że takie auta istnieją. Link Zgłoś
tajny_agentub A co to jest nijaki kombiak? Więcej się mieści? 15.05.08, 15:25 Czy ta Mazda jest fajna, bo nie ma ani jednej linii prostej ? Zawsze mi się wydawało, że auto, zwłaszcza kombi służy do jeżdżenia. Teraz wychodzi na to, że jeszcze musi być nie-nijakie. OK, mnie też się podobają ładne autka. Ale ładne to nie znaczy Mazda 6, czy Audi A4. Ładne jest Lamborghini, Lotus, Maserati, Aston Martin, niektóre Porsche. Link Zgłoś
mameja21 Re: Po co są kombiaki ? 15.05.08, 20:33 tomus2221 napisał: > Czasy nijakich kombii to się skończyły jak weszła Mazda 6.I porzedni > model i ten obecny.Ale przecież autor nawet nie wie chyba,że takie > auta istnieją. Rzeczywiście, dzięki współpracy z Fordem auta Mazdy zaczęły się pozytywnie wyróżniać na tle japońskiej konkurencji. Jednak w porównaniu z kombi europejskimi, dalej widać, że to jest chińszczyzna. Link Zgłoś
tomus2221 Re: Po co są kombiaki ? 16.05.08, 12:37 mameja21 napisał: > tomus2221 napisał: > Rzeczywiście, dzięki współpracy z Fordem auta Mazdy zaczęły się > pozytywnie wyróżniać na tle japońskiej konkurencji. > Jednak w porównaniu z kombi europejskimi, dalej widać, że to jest > chińszczyzna. Widzę,że urojenia nadal:)No trudno. P.s Design leży całkowicie po stronie stylistów z Mazdy. Link Zgłoś
mameja21 Re: Po co są kombiaki ? 16.05.08, 18:00 tomus2221 napisał: > Widzę,że urojenia nadal:)No trudno. > P.s Design leży całkowicie po stronie stylistów z Mazdy. Dlatego nadal trąci chińszczyzną... Link Zgłoś
arspen Dokładnie, dla mnie ideał kombi to stare Volvo 15.05.08, 11:45 Całkowicie kanciasta bryła umożliwiała zapakowanie ogromnej ilości rzeczy, można było przeprowadzić się jednym przejazdem ;) Szkoda, ze teraz nie produkuje się już takich samochodów. Link Zgłoś
rybkaw Mazda6 to najpiekniejszy kombiak świata 16.05.08, 22:42 wg. mnie oczywiście :-) najłagodniejsza linia, która nie zdradza tego , że ten piekny samochod jest kombi i ze mozna nim przewieźć lodówkę na działke czy zapakować wszystkie zabawki jakie sa na stanie. Link Zgłoś
thebleeding Avanti 15.05.08, 12:51 teraz to dopiero będą brzydkie kombi - era ładnych kombiaków typu Volvo 940/960 już minęła - szkoda Link Zgłoś