krewa9 19.06.08, 22:07 co sadzinie o Megance(hatchback) ?? jestem zaintersowany zakupem meganki, ale wacham sie między nia a polówka -Volswagen Polo, na autko mam 9 tys prosze orady własne spostrzeżenia, z góry dziękuje Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
piotr33k2 Re: Renaut Megane 20.06.08, 00:29 cloclo80 napisał: > Ten Megane jeździ o własnych siłach? a ta polówka to pewno tylko karoseria i silnik, takiej mocy że można nim co najwyzej trawe kosić a nie jezdzic, he he. Link Zgłoś
apodemus Re: Renaut Megane 20.06.08, 08:26 Mam megankę od nowości, z przełomu 2001/2002, 1.4 16V, jak dotąd przejechałem nią 195500 km i jest OK. Niewiele robiłem poza "standardem", czyli olejami, filtrami, okładzinami itp. Przez te 6,5 roku i niemal 200 Kkm "pozaplanowo" wymienić trzeba było: cewki zapłonowe (typowa usterka renówek - po wymianie na inne niż Sagem jest OK) i raz odklejającą się okładzinę szczęki tylnego koła, poza tym nabicie klimy i to już chyba wszystko... poza tym auto niezawodne i komfortowe. Oczywiście pod warunkiem zapewnienia mu regularnej "opieki", czyli wspomnianych wcześniej wymian oleju, filtrów itp. Jak się dba tak się ma :-) więc jeśli trafisz na zadbany egzemplarz i sam będziesz o niego dbał, to powinno być OK. Link Zgłoś