Dodaj do ulubionych

Renault Megane RS

12.09.17, 22:55
Hejka, co myślicie o nowym Megane RS przedstawionym we Frankfurcie? Wg mnie mistrzowski design. No i ciekaw jestem prowadzenia z 4control. Tutaj krótki filmik informacyjny ode mnie ;) : www.youtube.com/watch?v=t1c3n5PQ4to
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Renault Megane RS 12.09.17, 23:03
      1. Spamujesz.
      2. Ponad 200 koni na przednią ośkę... współczuję kierującemu, to po prostu nieprzyjemne jest przy wychodzeniu w zakrętów.
      3. Do dupy z 4WS (czy jak tam się to teraz ćwok kontrol nazywa), jak nie ma 4WD.
      4. Jęczysz do mikrofonu jak pryszczaty sukinsynek w trakcie mutacji... filtr dolnoprzepustowy nie pomaga.
      • nazimno Re: Renault Megane RS 13.09.17, 07:41
        Dowalasz mu, a on sie chcial "spelnic na jutjubie".

• poohdell Re: Renault Megane RS 13.09.17, 10:14
        Hothatch z 4wd - a po co? Jezeli ten Megane będzie lepszy niż poprzedni to sobie nie wyobrażam. Tyle że faktycznie jest to auto dla kogoś, kto potrafi jeździć.
        • qqbek Re: Renault Megane RS 13.09.17, 14:53
          Ponad 140-150 koni to moim zdaniem za dużo na przednią oś.
          Nie lubię walczyć z kierownicą, zwłaszcza wychodząc dynamiczniej z zakrętu.
          To po wuj ponad 200 kucy, jak w zakrętach się z tego nie da zrobić użytku? Żeby wbić pedał w podłogę na prostej? Gdzie tu frajda z jazdy? 250 po autostradzie to i dobrze wytrenowana małpa samochód poprowadzi...

Co do zasadności walenia AWD do hot-hatcha to pewnie ani Audi (RS3 - to chyba niekwestionowany król gatunku) ani Subaru (Impreza) by się z tobą nie zgodziło.
          • agios_pneumatos Re: Renault Megane RS 13.09.17, 19:56
            qqbek napisał:

> Ponad 140-150 koni to moim zdaniem za dużo na przednią oś.
            > Nie lubię walczyć z kierownicą, zwłaszcza wychodząc dynamiczniej z zakrętu.
            > To po wuj ponad 200 kucy, jak w zakrętach się z tego nie da zrobić użytku? Żeby
            > wbić pedał w podłogę na prostej? Gdzie tu frajda z jazdy? 250 po autostradzie
            > to i dobrze wytrenowana małpa samochód poprowadzi...
            >
            > Co do zasadności walenia AWD do hot-hatcha to pewnie ani Audi (RS3 - to chyba n
            > iekwestionowany król gatunku) ani Subaru (Impreza) by się z tobą nie zgodziło.
            >

Subaru Hot hatch(backiem). Przechodzisz samego siebie, pieczatko. Pomijając fakt że impreza ma obecnie chyba 150, na pewno nie więcej niż 200KM. Jak zwykle najmondrzejszy we w całej we wsi.
            • qqbek Re: Renault Megane RS 13.09.17, 20:18
              agios_pneumatos napisał:

> Subaru Hot hatch(backiem).
              Zarówno G4 jak i najnowsza G5 występują w 5-drzwiowym nadwoziu typu hatchback

> Przechodzisz samego siebie, pieczatko. Pomijając fak
              > t że impreza ma obecnie chyba 150, na pewno nie więcej niż 200KM. Jak zwykle na
              > jmondrzejszy we w całej we wsi.
              Wsioku co to parkować nie potrafi.
              OBECNIE PRODUKOWANY model WRX STi to "stary G4", po face-liftingu z 2014 roku planują go produkować do 2020 roku.
              Jakie 150 koni kmiocie?
              Podstawowe WRX STi ma 310, wersje limitowane do 330.
              • agios_pneumatos Re: Renault Megane RS 16.09.17, 17:47
                Zanotuj sobie, chamie. Impreza to subaru cywilne. Dawna impreza STI to obecnie subaru wrx sti. Jeszcze odnieś się do tego jak sedan może być Hot hatchbackiem. Evo to też hot hatch pewnie.

Znowu pijesz do parkowania o którym nie masz pojęcia. Błazen.
          • poohdell Re: Renault Megane RS 13.09.17, 22:41
            Klasyczny hot hatch nie ma 4wd. I Megane takie pozostaje. To jak się jeździ w zakrętach, to już są umiejętności.Poprzednie z zakrętami problemów nie miało. Szpera sprawę załatwia.
          • liczbynieklamia Re: Renault Megane RS 14.09.17, 13:47
            > Ponad 140-150 koni to moim zdaniem za dużo na przednią oś
            Ja bym raczej powiedział, że to rozsądne minimum ;)
          • klemens1 Re: Renault Megane RS 16.09.17, 21:14
            Jak mam co prawda marne 160, ale znajomi mają 200 i nie narzekają. Jakoś nikt z kierownicą nie walczy.
            No chyba że ktoś lubi się onanizować, że sekundę szybciej zakręt pokonał ...
          • gzesiolek Re: Renault Megane RS 17.09.17, 16:09
            Bez przesady z tymi 140-150KM... Rozumiem 300-400KM i zerwanie na wyjściu z zakrętu przy pełnym depnięciu... Sam mam 192KM na przednią ośkę (nie w hothatchu) i rzeczywiście delikatnie trzeba uważać przy pełnym depnięciu na mokrym/śliskim bo się kontrola trakcji włącza i zabawy pozbawia... Ale z drugiej strony nie widziałem jeszcze gości którzy z autami FWD z 200KM zrobili sobie kuku, a widziałem wielokrotnie jak sobie takie kuku robili goście z RWD... Bo na śliskim z dużą mocą na tylnej ośce trzeba umieć jeździć... a wielu młodych gniewnych w swoich starych mocnych BMW tego nie potrafi... i wywijają takie piruety, że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...
            Masz racje, przy >300KM lepiej mieć AWD niż go nie mieć... Ale z tymi maks 150KM to lekko popłynąłeś...
      • duze_a_male_d_duze_m Re: Renault Megane RS 14.09.17, 09:10
        Ale żeś się zasadził. Megane RS nie jeździłem, Ty zapewne też nie, można zrobić coś dobrze, nawet jak w teorii nie ma prawa się to udać, jak np. 911. Ale mam życiowe porównanie między Fordem ST220 i Audi z prawdziwym Quattro. Ford dawał więcej frajdy! Poza zimą oczywiście :) Audi S3 jeździłem, to jest dopiero król prostej.
      • ursus104 Re: Renault Megane RS 14.09.17, 09:18
        >>Ponad 200 koni na przednią ośkę... współczuję kierującemu, to po prostu nieprzyjemne jest przy wychodzeniu w zakrętów.<<

Jeździłeś w ogóle czymś takim czy za dużo naczytałeś się forów motoryzacyjnych teoretyków-gawędziarzy?
        • qqbek Re: Renault Megane RS 14.09.17, 10:07
          Jeździłem 207-konnym 406 Coupe i 250-konnym Saab-em 95 Aero... to tak w temacie "ponad 200 koni na przednią ośkę"... tylko za ostatnie dwa miesiące :)
          • poohdell Re: Renault Megane RS 14.09.17, 10:48
            Ale to nie są hot hatche. Do takiego rs jak Megane mają daleko.
            • qqbek Re: Renault Megane RS 14.09.17, 11:07
              poohdell napisał(a):

> Ale to nie są hot hatche. Do takiego rs jak Megane mają daleko.

Serio?
              Nie zauważyłem Kapitanie Oczywisty ;)

Sądziłem jednak, że chodziło ursusowi o to, że podobno nie wiem, jak wujowo się prowadzi coś, co ma ponad 200 koni na przedniej osi.
              Z resztą RS-owi z jego 1400kg masy też niedaleko już do 406.
              • galtomone Re: Renault Megane RS 16.09.17, 19:24
                Chlopaki Kubus maja racje.
                Skupiles sie na samej mocy a tymczasem kategoria hothatch jednak jest toche inaczej zstrajana w zakresie przedniego zawieszenie. Oczywscie cudow nie ma i troche chodzi o to, by wew. kolo w zakręcie moglo dac ciut dymu... ale bez przesady.

I zgodzie sie, ze 406c i Saab Aero mija sie do tego nijak. Pug to wogole tylko fajnie wygladal... a dalej jezdzil jak 406 - zwykle (do wersji 405 Mi to mu sporo brakowalo) a Saab to wogole inna prawa kaloszy.

W zakretach oba od rasowego HH dostana po tylku
    • odczepcie_sie Re: Renault Megane RS 22.09.17, 09:53
      Ja w ogóle nie jestem przekonany do renaultów (można to tak odmienić?). To znaczy, sam nigdy nie miałem, ale przypuszczam, że z tą awaryjną tylną belką trzeba się nieźle namordować. Jeżeli istnieją takie firmy wymianatylnejbelki.pl/cena-naprawy-belki/naprawa-tylnej-belki-renault/renault-kangoo/ specjalizujące się w naprawie i wymianie tylnej belki, to coś jest na rzeczy, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka