Dodaj do ulubionych

Nowy Ford Mondeo

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 10:14
Witam,

Szykuje się do zakupu nowego Mondeo. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś
doświadczenia z jazdy tym samochodem ?

A może zaczekać na nową Primierą ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zs Re: Nowy Ford Mondeo IP: 212.160.128.* 24.01.02, 10:47
      TRudny wybór.Plusy Mondeo to:obecnie oferowany mocny diesel 130 KM/320 NM-
      zapowiada się wspaniała dynamika/,b.dobry układ jezdny,stylistyka według mnie
      nieciekawa,ale to rzecz gustu,jakośc i awaryjność i image forda -z tym może być
      różnie.Ja osobiscie stoję też przed wyborem na wiosnę.O Primerze czytałem:
      czasopisma francuskie- porównanie z Laguną przegrała/rywalizowały diesle 1.9 dCi
      i 2.2 dVi/Wnioski przeciętny diesel Primery,wiele lepszy Laguny,to samo dotyczy
      się ukladów jezdnych.Czasopismo angielskie porownanie jedn.benzynowych 1.8l
      Mondeo,Laguna,Primera-tu wygrywa Mondeo o jeden plusik z Primera i
      Laguną.Wniosek:
      Mondeo ma b.dobry silnik 1.8,jednostki napędowe Laguny i Primery przeciętne.
      Ja zastanawiam się nad:Primerą 2.0 140 KM lub Laguną 1.9 dCi 120KM .Ford jakoś
      mnie nie przekonuje więc się nie bedę zmuszał.Primerę należy koniecznie zobaczyc
      Jest to w jakimś sensie rewolucja stylistyczna w tej marce.
      Za dobrze wyposażoną Primerę z wiekszym silnikiem policzą sobie na pewno min.80
      tyś PLN.Jeżelo Mondeo to startuj do wersji TdCi 130 KM-ca 86 tyś PLN

• Gość: pakuz Re: Nowy Ford Mondeo IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 12:23
        cofnij sie o jakis tydzien - znajdziesz dokladnie identyczny watek
        pozdrawiam , pakuz (mondeo tdi 115 km)
    • Gość: Sentente Re: Nowy Ford Mondeo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 21:15
      A czy ktoś miał okazję widziec Primere "na żywo" ? Ciekaw jestm jakich
      materiałów użyto.
      • Gość: sand Re: Nowy Ford Mondeo IP: *.acn.waw.pl 24.01.02, 23:26
        na salonie we frankfurcie, ogolnie ok. raczej przyjemnie, ale ta konsola po
        srodku..... niestety nie moj typ. (kamera z tylu niezly bejer- tylko czy w
        standardzie bedzie??? - watpliwe)
        PZDR
    • Gość: sand Re: Nowy Ford Mondeo IP: *.acn.waw.pl 24.01.02, 23:33
      hmmmm, wersja 2,5l troche slabowita, ale proponuje:
      1. Jazda probna!!!!!!!!!!! (najlepiej kilka jednostek silnikowych)
      2. Rozwazenie alternatyw (np nowy Passat- jestem szczesliwym posiadaczem Tdi
      130km - norazie bardzo fajnie sie nim jezdzi- 7,5 miesiaca- 18000 km.; srednie
      spalanie ok 6,5l/100km )--> tez warto sie nim przejechac.

Trzeba troche czasu na to poswiecic, ale lepiej nie kupowac kota w worku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka