Gość: manix IP: *.espol.com.pl 28.11.03, 11:38 czy po akcesji zielona karta będzie obowiązywała polaków udających się do krajów U.E. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kriss Re: 1MAJA-a ZIELONA KARTA IP: *.net / *.net 28.11.03, 11:55 Chyba tak,bo od maja maja wydawać jakieś nowe druki tego dokumentu,ja tydzień temu zostałem właśnie o tym poinformowany,wypisano mi ją tylko do końca kwietnia. Link Zgłoś
Gość: manix Re: 1MAJA-a ZIELONA KARTA IP: *.espol.com.pl 28.11.03, 12:02 dzięki za info. pzdr. Link Zgłoś
east_milan Re: 1MAJA-a ZIELONA KARTA 28.11.03, 12:19 bedziesz musial miec zielona karte na caly rok w zwiazku z czym zaplacisz wiecej za OC bo do tej pory to kupowalo sie Zielona K tylko na miesiac wakacyjny 200zl. Policz ile to bedzie ...za caly rok Ci co maja OC AC i karte w cenie calosci nic sie nie zmieni. Mysle ze OC za auto 2,0 bedzie kosztowalo okolo 4 tys zl za rok W UE za takie OC silnik 2litry placi sie 1200 e co jest rowne ok 5.400 PLN. W PRLu musi byc tansze ... ale nie za tanie Link Zgłoś
Gość: manix Re: 1MAJA-a ZIELONA KARTA IP: *.espol.com.pl 28.11.03, 12:34 myślę że coś kręcisz,po pierwsze ziel. karta jest w cenie choćby PZU,na cały rok.po drugie członków uni nie obowiązuje Z.K. (CHODZI O PODR. MIĘDZY NIMI)a zatem nie powinna obowiązywać i nas Link Zgłoś
Gość: Michal Re: 1MAJA-a ZIELONA KARTA IP: *.telia.com 28.11.03, 12:40 Chyba tak.jest umowa miedzy wszystkimi ubespieczycielami na terenie UNI.Zaden z kraJU NALEZACEGO NIE POTRZEBUJE JEJ POSIADAC.Oczywiscie musi miec swoje ubezpieczenie OC inaczej nie bedzie funkcjonowac ta umowa.Pzdr.Michal Link Zgłoś
takiataki Re: 1MAJA-a ZIELONA KARTA 28.11.03, 12:41 tak, u niektórych ubezpieczycieli jest ona nawet w cenie (jest tak na pewno w Warcie - przynajmniej na razie) Link Zgłoś
takiataki Re: 1MAJA-a ZIELONA KARTA 28.11.03, 12:45 chodziło mi oczywiście o to, że jej nie będzie, a jej funkcje będzie pełniło OC (więc w cenie znaczyło, że OC nie zdrożeje o cene dotychczasowej Zielonej Karty) Link Zgłoś
Gość: manix Re: 1MAJA-a ZIELONA KARTA IP: *.espol.com.pl 28.11.03, 12:55 jednym słowem chodziło ci o to że TAK CZYLI NIE? (pokrewieństwo zWałęsą czy co?):):)bez urazy ale trochę się zamotawszy. Link Zgłoś
east_milan do tych co maja tylko OC: 28.11.03, 13:45 oczywiscie koledzy nie rozumiecie W unii kazdy ubezpieczyciel daje zielona karte do kazdego typu ubezpieczenia. W Polsce nie. W Polsce tylko jak masz pelne AC Warty lub Pzu to w cenie jest zielona karta na rok. Pytanie czy jak masz najtansze OC to dadza ci za frico Zielona karte na rok? do tej pory ja sprzedawali ja za okolo 200zl na 1 miesiac ( 2400 pln w skali roku) Jak myslicie bo ja mysle ze nie bedzie to 2400 a powiedzmy 20 procent mniej czyli doplacisz 1800-2000zl do OC co rok i na to znizek za bezszkodowa jazde nie bedzie. Przy kolizji za granica swojego kraju (ale wewnatrz UE) bez Z. Karty sa problemy o jakich wam sie nie snilo. Wszyscy maja zielone karty i sa razem z dokumentami samochodu i ubezpieczeniem. Nawet klasyczna okladka na dokumenty samochodowe kupowana w kiosku ma kieszen na Z. K. Mozecie nie marzyc ze nie trzeba bedzie jej posiadac i bedzie mozna sobie jezdzic po kraju. Z uwagi na brak kontroli granicznych bedzie ten mus. Link Zgłoś
Gość: manix Re: do tych co maja tylko OC: IP: *.espol.com.pl 28.11.03, 13:49 w PZU KARTA JEST ZA DARMO(W CENIE) NAWET GDY MASZ SAMO O.C. Link Zgłoś