slodka_limonka 14.04.09, 08:59 Bardzo podoba mi się to auto i chcę sobie kupić.... proszę o opinie... jakie ma wady i zalety.... Dziekuję :-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
al9 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 12:30 wadą jest niskie zawieszenie - zawadza o krawężniki' druga - zauważana rzeczej przez mężczyzn - nieco zbyt silne wspomagania kiierownicy i brak czucia układu kierowniczego pali nieco za dużo - 1,5 95KM w miescie pali 10 litrów Poza tym - same zalety - ciche,z dobrym zawieszeniem, bezawaryjne, z świetnym serwisem. Ma bardzo efektywna klimę, spory bagażnik, znakomita jakość. To bardzo dobre auto (od 2 lat jeżdz nim moja Żona), bardzo lubiane przez kobiety (prestiż, dobre do miasta wymiary, wysoka pozycja) U nas mało polularne - ale na świecie sie sprzedaje dobrze. U nas nieco za drogie.. Pozdr al Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 12:40 Dziekuję za informacje.... szkoda że tak dużo pali ;-) a może polecisz jakies inne autko - dla kobiety :-) Link Zgłoś
soulshunter Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 12:52 > a może polecisz jakies inne autko - dla kobiety :-) Wiem ze to nie do mnie, ale jesli kobieta ma 2 nogi i 2 rece to raczej kazde auto jest dla niej z takim np Cadillaciem Escalade czy Lincolnem Navigatorem wlacznie. Nie rozumiem problemu, ze dla kobiety auto ma byc jakies specjalne. Ma miec wibrator wbudowany w siedzenie fotela czy jak? Slyszalem ze VW Beetle ma jakies babskie bajery (uchwyciki, schoweczki itp.) Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 13:39 soulshunter napisał: > > a może polecisz jakies inne autko - dla kobiety :-) > Wiem ze to nie do mnie, ale jesli kobieta ma 2 nogi i 2 rece to raczej kazde > auto jest dla niej z takim np Cadillaciem Escalade czy Lincolnem Navigatorem > wlacznie. Nie rozumiem problemu, ze dla kobiety auto ma byc jakies specjalne. M > a > miec wibrator wbudowany w siedzenie fotela czy jak? Slyszalem ze VW Beetle ma > jakies babskie bajery (uchwyciki, schoweczki itp.) Nie mam zamiaru jezdzić subaru imprezą z otwartym oknem i podniecac sie rykiem silnika.... Chodzi mi o auto bezawaryjne.... łatwe do zaparkowania zeby zmiesciły się zakupy w bagazniku i okulary przeciwsłoneczne w schowku.... To raczej mężczyzni są gadzeciażami a nie kobiety....( nawet nie myslałam o wibratorze w aucie..... bo w domu mi wystarcza!!!) BMW 535 też mogę jezdzić ..... tak samo jak autobusem..... czy TIRem ale po co się męczyć..... po to jest tyle aut na rynku zeby każdy mógł coś sobie wybrać... .... Pytam mężczyzn o opinie bo podobno są fachowcami .... Ja Ci mogę doradzić rodzaj maskary do oczu.. Link Zgłoś
galtom Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:43 Chcesz miec cos malego, fajnego, i bezawaryjnego kup Toyote iQ :-) albo (choc to troche francuski wynalazek) Nissana Cube :-) (ten drugi na pewno praktyczniejszy!!!) A jesli nie zalezy Ci na "image" to na pewno najfajniejszym wyborem (cena, jakosc, bezawaryjnosc, praktycznosc, itd) Honda Jazz. Link Zgłoś
al9 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 12:59 no cóż... przedmówca był nieco niegrzeczny, ale miał rację Kobiety świetnie jeżdzą wszystki autami.. Moja żona jezdziła fiatem 126p, polonezem, toyotą avensis, fordem galaxy, A klasą a teraz accordem 2,4. Świetnie sobie radzi w fabii, Toyocie LC, hondzie crv itd.. Krótko mówiąc - kup auto jakie lubisz, na jakie Cie stać i nie pytaj o to jakie.. Rzeczywiscie - tak sie porobiło - pan i włądca jezdzi autem lepszym, młodszym i najczęściej wiekszym.. A kobiecie "kupuje" cos mniejszego.. Ale auto małe jest ZAWSZE gorsze od większego.. Pozdr al Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 13:44 al9 napisał: > no cóż... > przedmówca był nieco niegrzeczny, ale miał rację > Kobiety świetnie jeżdzą wszystki autami.. > Moja żona jezdziła fiatem 126p, polonezem, toyotą avensis, fordem > galaxy, A klasą a teraz accordem 2,4. Świetnie sobie radzi w fabii, > Toyocie LC, hondzie crv itd.. > Krótko mówiąc - kup auto jakie lubisz, na jakie Cie stać i nie pytaj > o to jakie.. Rzeczywiscie - tak sie porobiło - pan i włądca jezdzi > autem lepszym, młodszym i najczęściej wiekszym.. A kobiecie "kupuje" > cos mniejszego.. Ale auto małe jest ZAWSZE gorsze od większego.. > Pozdr > al Dzięki..... ja też nie mam problemu z jazdą różnymi autami.... chodzi o to ze w dużych miastach małe auta bardziej się sprawdzają... i chciałam poznać opinię które są najlepsze.... jestem wielbicielką niemieckich aut..... bo uważam że są solidne..... franuzami źle mi się jezdzi..... są delikatne i nie trzymają się drogi..... Kobiety patrzą na walory wzrokowe auta ..... ja patrzę jeszcze na silnik.... żeby nie była za słaby ;-) ale na zawieszeniu już się nie znam :-) Link Zgłoś
nioma Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 13:51 a, to mow za siebie ja nie patrze w pierwszej kolejnosci jak auto wyglada nie podobaja mi sie male samochodziki, te wszystkie micry, yariski, corsy - tylko kobiety (prawie) za kierownica. Samochod przede wszystkim powienien byc bezpieczny, potem bezawaryjny, potem ma miec dobry silnik i male spalanie. A przede wszystkim powinien byc dopasowany do potrzeb. Samochod dla kobiety - bleeeee, brzmi to rownie milo jak "auto dla glupiej" Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 13:58 nioma napisała: > a, to mow za siebie > ja nie patrze w pierwszej kolejnosci jak auto wyglada nie podobaja > mi sie male samochodziki, te wszystkie micry, yariski, corsy - tylko > kobiety (prawie) za kierownica. > Samochod przede wszystkim powienien byc bezpieczny, potem > bezawaryjny, potem ma miec dobry silnik i male spalanie. A przede > wszystkim powinien byc dopasowany do potrzeb. > Samochod dla kobiety - bleeeee, brzmi to rownie milo jak "auto dla > glupiej" > Może sama się uważasz za głupia skoro tak odbierasz słowa innych... Link Zgłoś
nioma Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:29 slodka limonko> no, na takim poziomie to ja z Toba nie bede dyskutowac. Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:36 nioma napisała: > slodka limonko> no, na takim poziomie to ja z Toba nie bede > dyskutowac. sama zaczęłaś ..... zadałam pytanie na temat samochodu... a nie mnie samej... a skoro uważasz sie za znawczynię.... to może Ty mi polecisz jakieś dobre.... bezpieczne.....auto Link Zgłoś
kontik_71 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:39 Kobitki juz wystarczy.. nie ma sie co szarpac i to na "oczach" meskiej widowni :P Link Zgłoś
soulshunter Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:40 czego nie, kisielu dolejemy, skoczymy po browarek i bedzie rozrywka na wieczor Link Zgłoś
kontik_71 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:43 Gdy tak je czytam to przypomina mi sie obrazek jaki kiedys widzialem w centrum W-wy.. dwie mlode, ladne, dobrze ubrane panie tlukace sie, szarpiace i gryzace.. oczywiscie dookola od groma widzow.. :) Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:47 kontik_71 napisał: > Gdy tak je czytam to przypomina mi sie obrazek jaki kiedys widzialem > w centrum W-wy.. dwie mlode, ladne, dobrze ubrane panie tlukace sie, > szarpiace i gryzace.. oczywiscie dookola od groma widzow.. :) Jak już się odprężyliście.... to teraz polećcie jakiś dobry samochód :-) Link Zgłoś
soulshunter Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:48 Mazda 3 lub 2 (jesli trójka za duza) moze byc? Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:51 soulshunter napisał: > Mazda 3 lub 2 (jesli trójka za duza) moze byc? Może :-) Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:51 Właśnie oglądałam Mazdę 3 i bardzo mi się podoba :-) Link Zgłoś
kontik_71 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:48 Musialbym Ci powiedziec, ze Mercedes to zly wybor... a nie chce podpasc :) Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:52 kontik_71 napisał: > Musialbym Ci powiedziec, ze Mercedes to zly wybor... a nie chce > podpasc :) Mów.... chcę dobre auto.... nie upieram się przy mercedesie :-) chcę poprostu poznać jak najwięcej opinii .... Link Zgłoś
kontik_71 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:57 Dzieki Ci Pani za udzielenie glosu :) Wiec tak... "cudowna" jakosc i bezawaryjnosc Mercedesa to sa bajkibajka nie jest za to wysoka cena ekspleatacji (za marke trzeba placic). Za te same pieniadze bedziesz mogla kupic auto innej marki z lepszym wyposazeniem. Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 15:02 kontik_71 napisał: > Dzieki Ci Pani za udzielenie glosu :) > > Wiec tak... "cudowna" jakosc i bezawaryjnosc Mercedesa to sa > bajkibajka nie jest za to wysoka cena ekspleatacji (za marke trzeba > placic). Za te same pieniadze bedziesz mogla kupic auto innej marki z > lepszym wyposazeniem. Własnie o takie komentarze mi chodzi..... proszę od razu o przykłady...:-) Link Zgłoś
kontik_71 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 15:05 Przykladow koleznace dac nie moge bo moja "znajomosc" mercedesa pochodzi od opinii znajomych. Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 15:06 Podaj przykłady inncyh aut..... nie patrz na mercedesa ;-) Link Zgłoś
kontik_71 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 15:09 Kumpela ma Mini Coopera :) Strasznie sobie chwali a przy okazji ladnie to wyglada :) ladna kobieta w zgrabnym autku to tez jest wartosc :) Link Zgłoś
galtom Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 15:37 Ponawiam pyt. (chyba przeoczylas moj post wyzej) - co zlego jest w Hondzie Jazz? Link Zgłoś
al9 rady kontika 14.04.09, 15:45 Przykladow koleznace dac nie moge bo moja "znajomosc" mercedesa pochodzi od opinii znajomych. ---------- no właśnie widomosci z magla... Ciekawe, ze o bezndziejnej jakosci mercedesów mają zdanie ludzie którzy nigdy nimi nie jeździli.. No ale to kwestia psychologiczna bardziej niz motoryzacyjna.. Podobnie jak ceny MB. Klasy A, B i C wcale nie sa drogie.. Wez cenniki vw, forda nie mówiac o audi zanim sie wypowiesz. Jakie auto? Popatrz na audi a3, bmw serii 3, B klasę (jest jeszcze lepsza od A klasy) Mini jest za małe. I jeździ jak gokart, zero komfortu. To fajne auto jako trzecie w rodzinie.. Moze honda civic? Zwłaszcza z silnikiem 1,8 140 KM (miałem to auto i bardzo sobie chwaliłem) radziłbym tez rzut oka na golfa VI. Zwłaszcza ze skrzynia DSG. Pozdro al Link Zgłoś
kontik_71 Re: rady kontika 14.04.09, 15:48 Docen, ze mowie otwarcie o tym.. to raz. Dwa, nie mam powdu watpic w zdanie dobrych znajomych.. Link Zgłoś
al9 Re: rady kontika 14.04.09, 16:18 Docen, ze mowie otwarcie o tym.. to raz. Dwa, nie mam powdu watpic w > zdanie dobrych znajomych.. ------- kontik uzywaliśmy A klasy ponad 2 lata. To dobre auto. Ale kolejnego mercedesa nie kupiliśmy... Tez nie mam do MB nabożnego stosunku.. Ale szczerze powiem - że zamiast np accorda 2,4 200 KM - wolałbym mocnego mercedesa C. Tylko MB jest droższy.. Ot i cały powód :-) Pozdrawiam i bez urazy al Link Zgłoś
kontik_71 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 14:49 Z krzykow mozna bylo wywnioskowac, ze o faceta poszlo :) Link Zgłoś
steefaan2 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 18:39 Nie zgadzam sie ze duze jest lepsze od malego zawsze... Czesto trzeba sie gdzies na milimetry wcisnac... moim zdaniem najlepsze sa auta wysokie niekoniecznie wielkie do jazdy miejskiej. A klasa swietnie spelnia to zadanie Link Zgłoś
dark13 Re: Mercedes Klasa A 14.04.09, 13:49 To zalezy ktora A klasa, te pierwsze mialy niski komfort resorowania a o wnetrzu trudno powiedziec ze jest swietnie wykonane Link Zgłoś
tomaszp3 Re: Mercedes Klasa A 15.04.09, 00:45 Jesli podoba Ci sie ten samochod i Cie na niego stac to polecam z czystym sumieniem. Rok temu jak szukałem auta miałem 3 warunki: pierwszy podstawowy - ma mi sie podobać, drugi ma miec w miare mocny elastyczny silniczek, trzeci - ma byc dobrze wyposazony. Prawie juz kupiłem peugeota 307 CC, jednakże przez przypadek trafił mi sie Mercedes A Klasa 180 CDI. zastanawiałem się 5 minut... Kupiłem i nie żałuje. Samochod jest super. Idealny do miasta, a z racji w miare mocnego i elastycznego silnika super do jazdy w trasy. Pali mało, jest bardzo dobrze wykonany, dobrze wyposazony. Rok temu chodzilem po salonach, przymierzalem sie do mazd, fordow,vw ... po roku dochodze do wniosku ze to byl najlepszy wybor. Z minusow to juz kolega Al9 napisal - niskie zawieszenie, ale da sie do tego przyzwyczaic ;) i dzięki temu auto fajniej wyglada. Link Zgłoś
jestklawo Re: Mercedes Klasa A 16.04.09, 10:48 a jaki kolor ci doradzić? Pomyśl trochę dziewczyno. Kupisz auto bo takie polecił ktoś anonimowy w sieci? Link Zgłoś
slodka_limonka Re: Mercedes Klasa A 16.04.09, 11:21 jestklawo napisała: > a jaki kolor ci doradzić? Pomyśl trochę dziewczyno. Kupisz auto bo > takie polecił ktoś anonimowy w sieci? Ale o co Ci chodzi....!!!! dzieki że ktoś miał ochotę coś napisać .... większość zakładanych watków na tym forum to monologi ! A pozwól że decyzję podejmę sama ..... Podniecasz się jakbys był co najmniej dilerem fiata ;-) Link Zgłoś
chris62 Re: Mercedes Klasa A 16.04.09, 11:25 Mam pytanko które mnie nurtuje w kwestii modelu A i B. Przyglądając się bliżej wnętrzu zauważyłem, że kierownica jest umieszczona stosunkowo wysoko prawie na wysokości twarzy kierowcy co chyba na dłuższą metę nie może być wygodne. U siebie w scenicu mam ją znacznie niżej nie przeszkadza to więc obserwować drogę i nie męczy ramion w dłuższej trasie i tak się zastanawiam jakie odczucia pod tym względem mają właściciele Mercedesów A i B bo ten ostatni model zwłaszcza bardzo mi się podoba. Link Zgłoś
tomaszp3 Re: Mercedes Klasa A 16.04.09, 14:50 Ciekawą masz wątpliwość ;), ja nigdy mowiac szczerze nie mialem nigdy odczucia ze kierownica w a klasie jest za wysoko. Dodatkowo dodam że możliwości regulacji pionowej zarówno siedzenia jak i kierownicy są duze i można dopasować pozycje kierowcy zarowno dla osoby wysokiej jak i niskiej. Najlepiej sie sam przekonaj i zorganizuj sobie jazde testową ;) Link Zgłoś
al9 A i wysokość kierownicy 17.04.09, 13:56 chris spoko moja żona ma 160 cm a fotel pokręcała do góry tylko trochę.. Ja jeździłem z fotelem obsuniętym, prawie na leżąco a mam 178 Kierownica nigdy nie zasłaniała... pozdr al Link Zgłoś
wujo_prezio Re: Mercedes Klasa A 16.04.09, 16:12 Do wad a-klasy zalczylbym jeszcze b. glosne silniki wysokoprezne. a pozatym spoko auto miejskie, na trasy troche meczace, ale nie za te cene. Link Zgłoś