Gość: Karac jak dawniej IP: *.ght.iadfw.net 08.09.03, 21:24 lagodnosc nie daje wynikow, kara fizyczna daje szybsze rezultaty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cubasz Re: Co da ostra kara? da efekt. IP: *.telia.com 08.09.03, 21:38 Gość portalu: Karac jak dawniej napisał(a): > lagodnosc nie daje wynikow, kara fizyczna daje szybsze rezultaty przeciez to nie jedyna szkola i nie jedyny przypadek. metoda dobrotliwego wybaczania moglaby byc zastosowana ale najpierw ktos musi ujawnic WSZYSTKIE przypadki przemocy uzcniow w szkolach. nie tedy droga.narod nie dba o reprezentacje w sejmie.nauczyciele nie dbaja o szkole a rodzice o dzieci ktore wkrotce beda (albo juz sa) wyborcami. i kolko sie zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Co da ostra kara? IP: *.elknet.pl 08.09.03, 23:23 Mam poważne wątpliwości czy banda takich zwyrodnialców pozostawiona bez kary ma szanse dorosnąć na tyle szybko, żeby zrozumieć co zrobiła i podjąc próbę naprawienia zła, które wyrządziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tras Re: Co da ostra kara? IP: *.acn.waw.pl 09.09.03, 00:28 Dziwię się że ma ktoś jeszcze wątpliwości co do konieczności zastosowania ostrych środków.Czy Pani oglądała ten film? Przecież to zwykłe bydło bo inaczej nie można tego nazwać. W mojej szkole też była i zawodówka liceum zaw. i technikum ;paru niegrzecznych chłopców tam chodziło i różne rzeczy robili-sęk w tym że ciężko potem za to płacili, dyrektor potrafił huknąć i wywalić ze szkoły bez zbędnych ceregieli. A teraz:czy wyrzucić , czy w ogóle jakąś surowszą karę , niech zostaną i się poprawią. I to jeszcze z tym biednym anglistą. No to już oni by sobie z nim pogadali, ON by się przyznał do wszystkiego. Ostra kara to dziś konieczność ! jak można być tak naiwnym żeby twierdzić że wcale ich nie trzeba wyrzucać. Mało wyrzycić ale dać im ze 200-300 godzin jakiejś społecznej pracy na tyle upierdliwej by nie chciało im sie ryzykować takiego numeru po raz drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy mam lepszy pomysl IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 02:32 najlepiej nie robic nic - skruszony kwiat mlodziezy dozna szlachetnego samooczyszczenia. nie powinnismy im przeszkadzac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Matko trzech dorastających synów IP: 195.187.74.* 09.09.03, 09:05 Tutaj nie mamy do czynienia, z głupim nieprzemyślanym żartem. Tutaj spotykamy grupę, która odnajduje frajdę, radość i przyjemność w dręczeniu, upokarzaniu i poniewieraniu drugiego człowieka. Wydała ich własna krańcowa bezczelność, cynizm i arogancja. To są zwyrodnialcy. Mam nadzieję, że oprócz konsekwencji związanych z tym, że stracą prawo nauki w szkole ,poniosą również odpowiedzialność karną bo popełnili przestępstwo. Dzięki postawie takich osób jak Ty, którzy wzywają do bezkarności narasta lawina przemocy. Ktoś wczoraj zacytował tutaj zdanie Leonarda da Vinci. "Kto nie każe przestępstwa, każe je czynić" /nie cytuję dokładnie/. Chyba właśnie zaliczasz się do tych, którzy chcą realizować drugą połowę tego cytatu którzy poprzez pseudopsychologię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Matko trzech dorastających synów IP: *.bellona.pl 09.09.03, 10:14 Zgadzam się z opinią, że nie należy pobłażać takim huliganom. Podstawą wychowania jest nagradzanie i karanie. Zapomnijmy o wychowaniu bezstresowym bo jak widać ten model wychowania nie sprawdził się. Sama jestem matką 13 letniego syna. Gdzie są rodzice tych uczniów, dlaczego oni się nie wypowiedzą, jak mogli dopóścić do takiego zachowania swoich dzieci. A poza tym to nie są już dzieci tylko prawie dorośli ludzie, którzy tak samo mogą znęcać się nad nimi. Dla mnie to już są poprostu dewianci. Odpowiedz Link Zgłoś
roman.gawron Re: Co da ostra kara? 09.09.03, 09:17 Z podobnego założenia wyszła niedawno dyrekcja opolskiego MZK. - Karanie gapowiczów jest niecelowe - ogłosili. - Przecież zawsze chodzi tylko o to, żeby kupili bilet. Niech kupią i po sprawie. Po co kara jako "odwet"? Rozgłoszono w prasie, że od teraz kontrolerów nie trzeba się bać! W razie kontroli pasażer nieposiadający biletu zostanie "poproszony" (sic!) o jego kupno u kontrolera lub kierowcy. W efekcie opolanie przestali kupować bilety. MZK szybciutko i w niesławie wycofało się z pomysłu. Jego autor pracuje tam nadal. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Co da ostra kara? IP: *.giraffe.dialup.pol.co.uk 09.09.03, 09:27 nie,RG,to nie moze byc prawda...;-))ja zartuje,znana rzecza jest,ze nie ma takiej glupoty ,ktorej socjalisci by nie wprowadzili,...pomyslodawca ciagle tam pracuje,ciekawe ,co z zatwierdzajacymi ten pomysl?...a na marginesie nie karac tych uczniow,ja mysle,ze widok maltretowanego nauczyciela ,widok samych siebie dokonujacych tak haniebnych czynow byl dla nich wystarczajacym upokorzeniem i kara,ja raczek zastanowilbym sie nad zorganizowaniem dla tych uczniow pomocy psychologa,zeby ten uraz w nich nie trwal,nie zaognial tej nieprzyjemnej dla nich sprawy....hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymus "Chamstwu w życiu należy się przeciwstawiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.03, 09:35 siłą i godnością osobistą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość CO DA BRAK KARY? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 11:53 Łagodne potraktowanie brutali z budowlanki tylko ośmieliłoby potencjalnych naśladowców. Skoro innych nie wyrzuca się ze szkoły za takie ekscesy, to może i im się uda? Tym bardziej, że będą już cwańsi i nie nagrają swoich wyczynów na video. Jedynym dowodem będzie trup, jak w końcu kogoś zabiją na lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrufka Re: Co da ostra kara? IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.83.* 09.09.03, 14:22 Niestety, oglądając ten film byłem i jestem przekonany, że Ci uczniowie nawet nie zdają sobie sprawy co zrobili. Traktowali to i traktują jako świetną zabawę. Uważam, że kara jaką otrzymali to nie wszystko co ich jeszcze złego spotkało. Nauczyciel powinien złożyć pozew w sądzie. W końcu są to osoby pełnoletnie, które odpowiadają za swoje czyny. A nie siusiumajtki z 1a SP. Na przestrogę innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Co da ostra kara? IP: 169.207.144.* 09.09.03, 20:16 Wyjechalem z Polski 3 lata temu i obecnie pracuje w amerykanskim ogolniaku na przedmiesciu /czytaj szkola lepsza niz w w miescie/.W pierwszym roku mojej pracy uderzyla mnie komercjalizacja nauczania.To nauczyciele mowia dzien dobry uczniom,bo to oni sa tutaj klientami,rozluznienie dyscypliny mimo calego skomplikowanego systemu kar,wspolpracy z policja.Brak respektu w stosunku do nauczycieli i wreszcie zachowanie:Ty jestes tutaj ,aby mnie zabawic. Mimo komputeryzacji nauczania niedouczenie mlodych amerykanow jest porazajace zwlaszcza w geografii,historii swiata i jezykach obcych.Te ostatnie zasluguja raczej na miano komedii niz zajec.Nie jestem wiec zdziwony tym co sie stalo w Toruniu.Warto sie nad tym zastanowic i zadac pytanie jakie narzedzia wprowadzac do szkol trudnych,aby takie zjawiska nie mialy miejsca. Jesli jestescie Panstwo zainteresowani procedurami dyscyplinarnymi w szkolach amerykanskich piszcie pod : wbiniecki@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś