Gość: Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 12:12 ocynk w pasku b4 ??? bardzo ciekawe Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kinio Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: 213.25.120.* 06.06.09, 20:54 Przecież b4 to rdzewiuchy. Poza tym problemy z centralnym zamkiem to nie problem elektryczny tylko rozszczelnienie układu pneumatycznego, CZ w pasku jest na pompkę. Link Zgłoś
Gość: asd Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.zabrze.net.pl 21.08.09, 03:02 Diesel? Kto kupuje Disla? Ja w zyciu bym nie kupil diesla! Tylko benzyna! I moze kiedys jakis przyszlosciowy silnik Silnika w benzynie nic nie przebije, jak ja slysze i widze 15 letniego Diesla a 15 letniego Benzyniaka, bez porownania. Link Zgłoś
Gość: asd Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.zabrze.net.pl 21.08.09, 03:07 Samochod w gazie sie promuje, Diesla sie promuje ... Samochod w gazie to najwiekszy szmlec, o taniosci paliwa, bzdura. Osprzet jest mniej wytrzymaly co by kto nie pisal to silnik benzynowy do gazu nie jest przeznaczony W polsce panuje trend , kupowac wielkie stare auto i wsadzic do niego Gaz ... To nie lepiej troche oszczedzic i kupic mniejszy model o mniejszej pojemnosci? A diesel, to że ktos to kupuje i mu sie podoba ta glosna praca silnika, jego sprawa. Moze bardziej w pole takie auto sie nadaje ? Homonto i jazda Link Zgłoś
Gość: TDI 1.9 Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 12:08 Tylko Diesel !!!!!! ropka u żydka 2.5,zużycie 5.6l/100 km. i naprzód. A benzynka droga,oj droga i do tego wszędzie fotoradary ,auta policji z radarami itd,czy jak kto woli tdi hahahahha i gdzie ty chłopczynko poszalejesz ????? a ,że z piskiem opon ruszysz z pod świateł na krzyżówce ( wir w zbiorniku ) i to ma być frajda z benzyniaka Link Zgłoś
Gość: asd Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.zabrze.net.pl 23.08.09, 02:29 Wielkiej roznicy w cenach miedzy benzyna a ropka nie widze. Tym bardziej jak sie ma kase i jak sie ma gdzie jezdzic, ty frajer to pewnie tylko polskie drogi ogladasz co? 50 groszy to dla ciebie ma znaczenie ta? ja czasami i widzialem ON za 4.03 a kiedy benzyne obok mialem za 4,13 ... to jest ta roznica? Jesli ty sobie kombinujesz na lewo paliwo do swojego Fiata 1.9 to twoja sprawa , kazdy normalny czlowiek tankuje na stacji Link Zgłoś
Gość: asd Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.zabrze.net.pl 23.08.09, 02:37 Sam mam BMW 116 i 2,0 benzyna Wystarczajace auto do dynamicznej jazdy i wystarczajaco ekonomiczne ... Po A1 od Austri do Niemiec to sie pływa i wie sie czym jezdzi. Nie chce Diesla, nigdy. Byc moze kiedys silnik elektryczny, bardzo chetnie. Ale Diesel i Gaz ? Nie, nie chce gówna albo czegoś gorszego. Być moze dlatego że dorobiłem sie na obczyźnie i wybrzydzam, bo pewnie jakbym nie mial na BMW to i taki Fiacik w Dieslu bylby dla mnie piekny , podobnie jak dla ciebie Link Zgłoś
Gość: ehehehehe Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 22:25 nie rozumiem co wy macie do dieslów. mam silnik 3.0 218 koni i moim autem ważącym 2500 kg przyspieszam do setki w 8 sekund. max prędkość to chyba 215. Autem bardzo przyjemnie się jeździ i silnik jest w miarę ekonomiczny (12l/100) jak na tę klasę samochodu Link Zgłoś
Gość: Draniu Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.zabrze.net.pl 24.08.09, 14:41 Już na pewno lepszy Diesel od zagazowanego Benzyniaka .... Ale sam benzyniak pozostaje najlepszym typem silnika Ale że ktoś gazu sie nie przyczepił, ja w to nie wierze? Przeciez te tysiace zadowolonych użytkowników LPG co twierdzi że samochodu to wogole nie szkodzi i ze oni nie maja z gazem zadnych problemow? Żeby gaz wkładać do auta to juz wogole trzeba miec nie tak z głową, no chyba że naprawde kupuje sie starego grata i sie go potrzebuje do pracy , to zeby bylo taniej gazuje sie Link Zgłoś
Gość: db Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 12:26 a co może powiecie że koncerny nie montują seryjnie lpg do nowych aut , nie mam nic do diesla benzyny czy gazu każdy jeździ tym co mu odpowiada i na co go stać przedewszystkim ekonomia dorośniecie to zrozumiecie Link Zgłoś
Gość: vda Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.amplus.net.pl 06.09.09, 15:24 ale jesteście śmieszni, co Wy macie do diesla po pierwszy każdy jezdzi tym czym chce. Ja wolę ropniaka bo ma dużo wyższy moment obrotowy przez to lepiej przyspiesza i nie trzeba tak machac biegami. a co do gazu to hmm nawet dobre zapalniczki sa na benzyne. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.toya.net.pl 12.09.09, 16:36 Czy to czysta benzyna, czy z LPG czy Diesel każdy stawia na jedno: ma jeździć! Ceny zupy są wysokie i nie ma co tu oszukiwać, instalka sekwencyjna w młodym aucie sprawdza się! Jeśli ktoś nie chce inwestować w LPG kupi ropniaka, liczą się przejechane kilometry do wydanych pieniędzy! Nie szpan dzieciaków które przyjeżdżają na stację i do swojego nowego autka wołają zupy za 10 PLN słuchając do tego tak głośno muzyki żeby wiedzieli że kupili... Link Zgłoś
Gość: hellypton Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.09, 20:33 Diesel to dobra propozycja na nowe lub 3-5 letnie auto. Ludzie nie potrafią sie posługiwać silnikami z turbiną i w starych autach jest ogromne prawdopodobieństwo na trafienie samochodu z turbiną nadającą się do wymiany. A to koszt, który nierzadko przewyższa wartość samochodu i interes zaczyna mijać się z celem. Dlatego nie kupiłbym auta z dieslem starszego niż 5 lat. Sam mam stary samochód (Vectrę A z '94 roku) ale takie auta tylko benzynowe. A gaz to najgorsza alternatywa i opłaca się tylko przy dużych przebiegach i też w nowszych samochodach - po co pchać instalację LPG za 3000zł do samochodu o tej samej wartości. Link Zgłoś
Gość: Gaziarz Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.mofnet.gov.pl 01.10.09, 09:30 Co za bzdury tu wypisujecie. 3 tys. za instalację? Zobaczcie sobie ceny kompletnych instalacji w np w intercarsie i dołóżcie do tego 400 zł. za montaż. Ja zjeździłem już 6 samochodów na gazie i uważam, że jest to najlepsza alternatywa. A co do tych kilometrów, jak tu piszą, że trzeba 30 tys w roku to jakaś bzdura. Pojeździj sobie w miescie na gazie i zobaczysz jakie są oszczędności jak ci samochód będzie palił 10l. a przebiegi niewielkie. Zawsze najwięcej do powiedzenia maja Ci, którzy nigdy z instalacji gazowych nie korzystali. Link Zgłoś
Gość: chujnia Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 14:19 Niemieckie gó... i badziew takim lumpem nie ma sie co podniecać. Łupa i tyle. Link Zgłoś
Gość: pie...sz Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 10:26 ty z ta benzyna to przesadzasz nie miles pewnie nigdy disla i pie...sz glupoty kup sobie pieci letniego diselka to zobaczymy jakie bedziesz mal szanse przy benzynaku,masz mniejsze spalanie i lepsze przyspieszenie a po drugie jak sie w benzyniaku wlaczy klime to traci duzo mocy praktycznie same wady ma benzyna. Nie pisze tak dlatego ze mam disla bo wlasnie mam benzyne i sie przekonalem ile potrafi spalic i jaki ma przyspieszenie silnik o mocy 125 koni, jak by disel mial tyle to by byl naprawde mocnym autem Link Zgłoś
Gość: JGKER Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.09, 22:14 Przeciwnicy Niemców, nie poniżajcie się i nie ośmieszajcie i nie podkreślajcie swojej nieludzkiej głupoty wypisując negatywne opinie i ogółem wrzucając do jednego worka wszystkie niemieckie samochody. Następni idioci dzielący się między benzyniaków i diesli. Oba silniki mają wady i zalety tak jest i będzie zawsze, ale zawsze jakiś idiota nie wytrzyma i napisze swoje pierdoły i swoje własne przemyślenia gó... każdego innego obchodzące. Szkoda naszego czasu na pisanie i czytanie komentarzy bo to nic nie wnosi, kłótnie powstają a każdy i tak będzie miał swoje zdanie. Link Zgłoś
Gość: R1 Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.chello.pl 30.10.09, 17:28 Wersja z silnikiem 1,8 90 KM + gaz i przejechałem takim Passkiem ok. 370 tysięcy a nie wiem czy wcześniej nie był skręcony licznik. To świetny silnik do gazu Link Zgłoś
Gość: gość Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: 81.219.200.* 31.10.09, 17:20 Świetne auto, Passat od zawsze był w czołówce swojej klasy i pozostaje takowym do dzisiejszego dnia, ja już czekam na nowy model. Mam nadzieje że VW już nie długo wypuści chociaż jakieś informacje... Link Zgłoś
Gość: miras Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.ewe-ip-backbone.de 12.11.09, 18:41 passat b4 czy nawet b3 jest bardzo dobry . Sam mam ten model w sedanie z 95 roku 1.9 tdi i jestem bardzo zadowolony . na pierwszy rzut oka auta średnie ale bagażnik ma spory na tylnej kanapie dużo miejsca.silnik bardzo ekonomiczny i dynamiczny.myśle o zmianie auta i to napewno bedzie vw passat b5 też w dieslu... pozdrawiam wszystkich fanów passatów. Link Zgłoś
Gość: rocky Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 07:41 no witam odnosnie postu o tym kto kupuje diesla?a no ten ktory wie co to diesel.a ty losiu jestes zwyklym lammerem.a kupuj sobie benzyniaki i rob remonty po 100 tys.a ja mam diesla juz 567 tys i jeszcze silnik remontu nie widzial.HCWD Link Zgłoś
Gość: Taxi Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.chello.pl 18.11.09, 07:13 Na taksówkach najlepsze są 1,8 i 2,0 benzyna + gaz. Wytrzymują może nominalnie mniejszy przebieg niż 1,9 TDI (spokojnie nawet 600 tys km) ale za to silnik 1,8 jako używka kosztuje 800-1000 zł więc w razie padaczki można wymienić za równowartość jednego weekendu pracy. Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: 188.33.121.* 12.01.10, 18:55 suzuki samuraj hehe Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.ds.po.opole.pl 14.01.10, 16:36 Ja mam B4 kombiaka 2.8 VR6. Zwykły benzynowiec bez podtlenku LPG. Swoje pali ale jak się nim leci to się ma świadomość, że to jest konkretna moc. Pasek jest z 95 roku ma przejechane 470tys.km i nie wie co to remont a mam go od 12 lat i nie sprzedam za żadne skarby Link Zgłoś
Gość: Samael Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 08:48 bmw 116 z 2.0 silnik? nie slyszalem o takim.... Link Zgłoś