stacho44 14.06.09, 21:29 14 czerwca przestała działać mi nawigacja clark free bird pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
sbi Re: problem z lark 15.06.09, 19:06 za www.lark.com.pl/ Uprzejmie informujemy, że w dniach od 14 do 20 czerwca 2009 niektóre urządzenia do nawigacji GPS mogą mieć problemy z ustaleniem aktualnej pozycji. Dowiedzieliśmy się od producenta modułów GPS MSTAR, że przyczyną problemu jest niewłaściwe przeliczanie daty przez chipset urządzenia GPS. Nawigacje, w których występuje moduł nawigacyjny MSTAR, mogą mieć przejściowy problem z ustaleniem pozycji GPS ('złapaniem fixa'). W naszych urządzeniach moduł ten występuje w modelach 35.0 / 35.4 / 35.5c / 35.6 / 43.0. Aby móc wcześniej korzystać z urządzenia GPS, wystarczy zaktualizować oprogramowanie - potrzebny upgrade umieściliśmy na stronie www.lark.com.pl/pliki/dopobrania/gps.zip wraz z instrukcją jego wgrania. Po zaktualizowaniu oprogramowania urządzenie będzie natychmiast działać poprawnie. Po 20 czerwca nawet niezaktualizowane urządzenia także powrócą do normalnej pracy. Raz jeszcze przepraszamy za niedogodności. Nasi serwisanci w razie konieczności pomogą Państwu telefonicznie przeprowadzić aktualizację oprogramowania. Link Zgłoś
q_vw Re: problem z lark 16.06.09, 07:26 H... sęk w tym, że u mnie, pomio wgrania upgrade ze strony Larka nadal nic... nie wiem jak u innych :) Link Zgłoś
sbi Re: problem z lark 16.06.09, 08:39 > H... sęk w tym, że u mnie, pomio wgrania upgrade ze strony Larka > nadal nic... nie wiem jak u innych :) Aktualizacja programu przebiegła bez żadnych błędów? Zresetowałeś urządzenie? Pierwszy fix po zmianie SW może być dopiero po kilku minutach (max. 30 min). Oczywiście, mimo że pogoda nie najlepsza, powinno się to robić na dworze. Link Zgłoś