Dodaj do ulubionych

Żółtym w czerwone

IP: *.aster.pl 21.07.09, 10:00
Osobiście uważam, że wszędzie powinny być takie same (w tym wypadku "żółte" Choć naprawdę to ten kolor jest pomarańczowy raczej). Kierowca, który jeździł w Europie nie będzie musiał się przyzwyczajać jeśli pojedzie tam. Po drugie "żółte faktycznie mogą być lepiej widoczne" no i znika częściowo problem dla tych, którzy sprowadzą auto z USA.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Żółtym w czerwone IP: *.centertel.pl 21.07.09, 10:10
      Omax ale masz tandetną argumentację.... Chodzi o to, że jadąc za autem z USA nieraz ciężko się zorientować czy auto hamuje czy skręca.
    • Gość: Thinker Re: Żółtym w czerwone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 10:19
      No ja nie wiem. A co jak hamerykanie nie dają rady rozpoznać aż 3 kolorów z świateł z tyłu auta? Mogą się w tym biedaczki pogubić..
    • Gość: HUN Re: Żółtym w czerwone IP: *.chello.pl 21.07.09, 10:59
      Jeszcze troche, jakieś 5 badań za miliard dolarów i dojdą do wniosku że asymetrycznie światła przednie są w 23% bezpieczniejsze od tych co teraz używają, bo nie oślepiają w nocy ludzi jadących z naprzeciwka.... Mam focusa z Ameryki i mnie szlag trafia, nie dość że rażą, to na dodatek wcale nie mają dużego zasięgu jak asymetryczne. Będę musiał to przerobić a to przecież kosztuje.
    • Gość: ack Re: Żółtym w czerwone IP: *.chello.pl 21.07.09, 13:20
      Właśnie ostatnio o mało nie wjechałem w goscia w bodajże Lexusie, który miał czerwone kierunkowe chyba w miejscu pozycyjnych. Myslalem, ze przyhamowuje, a on zmienial pas. Czy nie powinny takie samochody przechodzic badan technicznych, gdzie ktos by im tego przegladu nie podbil, do czasu wymiany swiatel na europejskie - jesli stac cie na Lexusa, to nie badz dziadem i wymien lampy. Chyba, ze droższy samochod kupujesz na raty na 30 lat, byle tylko pochwalic sie sasiadom, a potem przerabiasz na gaz, ale to dziadostwo i kompleks mikropenisa.
    • Gość: Fox Re: Żółtym w czerwone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 13:53
      @ack

Sprowadzajac samochod z USA, trzeba zrobic przeglad i bez zmienionych swiatel teoretycznie nikt Ci nie podbije przegladu, ale jak miales okazje zauwazyc w praktyce jest inaczej. Kto wie czy w ogole pan w SKP widzial ten samochod.
    • Gość: Krzysiek Re: Żółtym w czerwone IP: 194.126.238.* 21.07.09, 21:19
      Ale czy i w Polsce nie są dopuszczalne czerwone kierunkowskazy z tyłu i białe z przodu? Kiedyś na pewno były, ale nie wiem czy to dalej obowiązuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka