daniel000 20.10.07, 11:13 Silnik pracuje(Renault Twingo).Swiatla wlaczone.Przekrecam kluczyk,wyciagam ze stacyjki-silnik prauje!!!!!!!!Dopiero jak wylacze swiatla silnik gasnie.Ludzie co to jest i gdzie szukac przyczyny????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawdetrzezwy Oczywiście szukaj u Goździkowej. 20.10.07, 12:15 BROŃ BOŻE nie próbuj jechać z tym problemem do elektryka. Wyszedłbyś na idiotę, szukając pomocy we właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniel000 Re: Oczywiście szukaj u Goździkowej. 20.10.07, 14:10 Czyli gdzie???????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Oczywiście szukaj u Goździkowej. 21.10.07, 02:53 daniel000 napisał: > Czyli gdzie??????????????????????? no jak to gdzie, do Gozdzikowej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
daniel000 Re: Oczywiście szukaj u Goździkowej. 22.10.07, 10:39 Sam idz do Gozdzikowej bo twoj lekarz cie oszukuje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Do prawdziwych fachowcow 22.10.07, 18:34 Prawdziwym fachowcom niestety nalezy sie fachowa zaplata za fachowa porade. Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka_81 Re: Do prawdziwych fachowcow 22.10.07, 20:40 elektromechanik !!!!!!!! tez kiedyś miałam taki problem i okazało się że to bendyks w rozruszniku nie odbijał czy jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
karburatorek Re: Do prawdziwych fachowcow 22.10.07, 23:09 Akurat miałem do czynienia z takim uszkodzeniem. Ponieważ jednak nie uważam sie za "prawdziwego fachowca" - musisz poczekać na odpowiedź od tych, do których pytanie jest skierowane... Odpowiedz Link Zgłoś
daniel000 Re: Do prawdziwych fachowcow 23.10.07, 16:57 Znalazłem przyczynę.Wszystkim którzy tak dzielnie mi "pomagali"dziękuję.Oby Wam inni tak samo pomagali. Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka_81 Re: Do prawdziwych fachowcow 23.10.07, 18:30 a co było tą przyczyną jeśli wolno spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
daniel000 Re: Do prawdziwych fachowcow 24.10.07, 16:24 Mogę Ci to wysłać na maila,napisz adres. Odpowiedz Link Zgłoś
sk-1 Re: Do prawdziwych fachowcow 25.10.07, 20:56 Niepoczebnie się obraziłeś.Wątpię,czy noblista od zwarcia w drutach ośmieliłby się odezwać na zawołanie "do prawdziwych fachowców".Uśmiechnij się i powiedz co tam było. Odpowiedz Link Zgłoś
daniel000 Re: Do prawdziwych fachowcow 29.10.07, 09:31 Powodem tego zamieszania byla zarowka od swiatel (stop i pozycyjne). Ktos wlozyl zarowke "na wcisk) i styki zarowki powodowaly zwarcie.Pisze -ktos-poniewaz samochod ten samochod mam zaledwie 3 tyg.Po prawidlowym zalozeniu dobrej zarowki szystko jest OK. Fredoo-jak bym do tego nie doszedl winny bym byl CI duzy browarek. Odpowiedz Link Zgłoś
karburatorek Re: Do prawdziwych fachowcow 29.10.07, 20:44 Taaa... W moim przypadku uszkodzenie pojawiło sie po wymianie żarówki w tylnej lampie. Jednak była prawidłowo osadzona. Po dociekaniach okazało się, że żarówka ma zwarcie wewnętrzne (nowa!) Zamieniłem na nową i dobrą, a tą uszkodzoną sobie oznaczyłem i zachowałem. Od czasu do czasu podkładam ją komuś i mam niezły ubaw 8- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Do prawdziwych fachowcow 26.10.07, 09:28 Sprawa jest b.prosta do zrozumienia ale może być trudna do naprawy. U Ciebie zapłon jest zasilany z obwodu świateł anie stacujki.Coś jest pomylone lub zwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk245 Re: Do prawdziwych fachowcow 27.10.07, 12:35 identyczny problem mialem ongis z moim SAABem , ale wystarczalo wlaczyc wycieraczki a silnik gasl cefka laduje wiecej niz battery moze przyjac- najprosciej jest zmienic battery na wiekszy by cefka nienadazala ladowac Odpowiedz Link Zgłoś
riese101 Re: Do prawdziwych fachowcow 27.10.07, 13:18 mam golfa 2. podczas jazdy silnik nieoczekiwanie wchodzi na wysokie obroty,choć nie zawsze.co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk245 Re: Do prawdziwych fachowcow 28.10.07, 07:56 Re:riese101 27.10.07, 13:18 czy motor jest slabszy przy wyzszych obrotach ? jezeli tak to winowajcom jest nagar na "vacuum valve" - ustrojstwo to "siedzi" na wezu z filtra powietrza do silnika- zdejm ostroznie i wyczysc nagar delikatnie,przedtem sprawdz ew. osad korozyjny (zielono-szary) na kabelku podlaczonym do tegoz "VC" czujnika. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk245 Re: Do prawdziwych fachowcow 28.10.07, 08:11 uzupelnienie : winowajcom jest nagar na "vacuum valve" - > ustrojstwo to "siedzi" na wezu z filtra powietrza do silnika- > zdejm ostroznie i wyczysc nagar delikatnie,przedtem sprawdz ew. > osad korozyjny (zielono-szary) na kabelku podlaczonym do tegoz > "VC" czujnika. silnik niemusi byc slabszy-winowajca ten sam tzn. korozja (patyna) na kontakcie z vacuum valve - daje czasowo falszywy sygnal (za uboga mieszanka) do "ignition system box" a ten z kolei daje wiecej paliwa do mieszanki= obroty i moc wzrastaja lecz cat szlak trafic moze. Odpowiedz Link Zgłoś
riese101 Re: Do prawdziwych fachowcow 28.10.07, 21:23 dzięki za porade tej możliwosci nie brałem pod uwage Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Do prawdziwych fachowcow 30.10.07, 04:05 riese101 napisał: > dzięki za porade tej możliwosci nie brałem pod uwage ja bym jej nie bral nadal Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Do prawdziwych fachowcow 30.10.07, 04:08 riese101 napisał: > mam golfa 2. podczas jazdy silnik nieoczekiwanie wchodzi na wysokie obroty,choć > nie zawsze.co to może być? sprzeglo sie slizga Odpowiedz Link Zgłoś