dorota197501 13.11.09, 13:13 Wczoraj kupilam krosno, ale wcale nie umię na nim haftować. Do tej pory haftowała trzymając robotkę w ręce. Czy Na krośnie trzeba dwoma rękami haftować? zwraca się z prośbą do Pań o rady. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silje_1982 Re: Krosno 13.11.09, 16:02 Na krośnie nie trzeba haftować dwoma rękami, ale można i po jakimś czasie zaczyna się tak robić. Mam krosno już ładnych parę lat i jestem z tego zakupu bardzo zadowolona. Ułatwia życie, szczególnie jeśli chce się robić ciut większe prace. Daj sobie i krosnu szanse Dogadacie się Miłej pracy, Silje Odpowiedz Link
gosiek18pl Re: Krosno 14.11.09, 00:46 Zgadzam się z koleżanką.Przez wiele lat wyszywałam na tamborku, od tego roku korzystam z krosna , jedyną wadą wadą krosna jest to, że zajmuje więcej miejsca niż tamborek, a tak poza tym same plusy.Co do techniki wyszywania , to tak samo jak z tamborkiem. Wiele z nas go używa, ale każda wyszywa tak jak jej wygodnie. Odpowiedz Link