Dodaj do ulubionych

dlaczego ?

19.09.11, 12:08
Witam was . Haftuje sobie te moje aniołki , ale zauważyłam , że mulina ariadna mi się mechaci , nie używam tamborka może dlatego ? ale mam usztywnioną kanwe więc nie moge tego haftować na tamborku , czy wszystkie muliny się mechacą ? Teraz już nie zmienie bo jak , ale następny obraz mogłabym czymś lepszym robić , ale jaką muliną ? Prosze o rade .
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: dlaczego ? 19.09.11, 15:34
      Niestety wszystkie muliny się mechacą. Jedyną metodą skuteczną jest specjalny wosk, niestety nie zauważyłam go w żadnym polskim sklepie. Oczywiście im bardziej markowa mulina tym mniej się będzie mechaciła. Najlepsza jest chyba mulina dostarczana do zestawów firmy Dimension, nie jest ona jednak dostępna jak oddzielne nici do haftu (taka jest polityka firmy). Aby zmniejszyć efekt mechacenia trzeba używać krótszych odcinków nici. Kanwa usztywniona również powoduje że mulina bardziej się mechaci.
      • donata2011 Re: dlaczego ? 19.09.11, 20:24
        .. bo wydaje mi się , że jak robiłam na gotowcach i nie rozdzielałam nitki tylko sześcioma nitkami wyszywałam to się nie mechaciło a teraz robie czteroma nitkami i moze dlatego , a moze kupiłam jakiś gorszy gatunek sprobuje krotsze nitki tak jak radzisz , dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka