milka_milka 13.02.06, 15:44 Właśnie. Czy warto wydać tyle pieniędzy na krosno? Musiałabym kupić takie "wolnostojące" za ok. 140 zł. Macie może takie urządzenie? Jak się sprawuje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silje_1982 Re: Krosno - warto kupić? 13.02.06, 16:19 Witaj. Ja właśnie czekam na moje krosno z Kaan (prezent walentynkowy) Niestety 2 tygodnie, jakie kazano nam czekać już minęły i nie wiem, czy się martwić, czy jeszcze poczekać Jeśli przyjdzie obiecuje się podzielić przemyśleniami. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link
810801marzena Re: Krosno - warto kupić? 13.02.06, 18:26 witam Mam krosno właśnie z kaan ale wysłałam do nich co chwilę maile i w ciągu trzech dni przyjechało z Łodzi. Ale to proste do zrobienia mam wolno stojace ale używam tylko tej części do której się mocuje materiał bo mogę je ze soba nosić np.do pracy. Spróbuje wysłać wiadomość bo mam gdzieś instrukcję. Jak będą jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę. Odpowiedz Link
silje_1982 Re: Krosno - warto kupić? 14.02.06, 16:23 Przyszło! Po wczorajszym mailu wreszcie facet poszedł na pocztę, ale tą kwestię przemilcze. Na razie paczuszka leży i czeka na mojego mężczyznę. Niech ma frajde ze składania W końcu to prezent od Niego. Wieczorkiem napisze, jak się sprawuje (krosno oczywiście) ) Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link
silje_1982 Re: Krosno - warto kupić? 14.02.06, 18:03 Złożone. Trochę to trwało (z przerwą na obiadek), ale dało się przeżyć. Jest lekko niestabilne jak na Nasz gust. Zobacze jak mi się będzie wyszywać, ale to po spacerze... Do zobaczenia, Kasia Odpowiedz Link
martynka10 Re: Krosno - warto kupić? 14.02.06, 19:01 Posiadam to krosno (z forum Kaan). Byłabym z niego zadowolona, gdyby nie to, że ja mam fatalne warunki mieszkaniowe, tymczasowo mieszkam w mieszkanu liczącym sobie 21 m . Na takiej powierzchni krosno zajmuje sporo miejsca. Druga sprawa, nie mam odpowiedniego krzesła. Wyszywam najczęściej na wersalce i boli mnie kręgosłup do takiego wyszywania. Z tych dwóch powodów krosenko złożyłam i wyszywam na razie na tamborku. Trzeba to wziąść pod uwagę przy zakupie, jeśli ma się większe mieszkanko, i krosno będzie miało wydzielony kącik, to super się będzie wyszywało. Ja musiałam je ciągle przestawiać. Zaletą jest to, że można wyszywać dwoma rękami i trochę szybciej się dzięki temu wyszywa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
joannapietak Re: Krosno - warto kupić? 14.02.06, 22:32 Witajcie,ja również zakupiłam krosno z Kaan.Dziś pierwszy raz na nim wyszywałam.Jestem bardzo zadowolona.Nareszcie ręka mi nie drętwieje od przytrzymywania kanwy. ---------- Asia Odpowiedz Link
silje_1982 Warto 15.02.06, 06:42 Też już jestem po 'pierwszych krzyżykach' z moim krosnem. Fajne! Chociaż mnie właśnie zabolała prawa ręka, ale jeszcze się wprawię. Warto było kupić, choć ja płaciłam jeszcze starą cenę: 99+10zł za przesyłkę. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link
silje_1982 Re: Krosno - warto kupić? 22.02.06, 19:53 Witam. jak obiecałam - zdaje relację z pracy z krosnem. Super!!! Wygodnie i szybckiej. Moja wydajność wzrosła kilkakrotnie. Ma swoje wady. Jest trochę niestabilne, ale to nic. O wszystkich minusach się zapomina, gdy zaczyna się pracę. To niesamowicie ułatwia "zycie" Pozdrawiam i polecam. Kasia Odpowiedz Link