Dodaj do ulubionych

prezent na zajączka

06.04.07, 13:40
Obserwuj wątek
    • okruszek444 prezent na zajączka- nie pusty!!!! 06.04.07, 13:48
      hiihih prezent byl pusty!!!
      ale teraz poprawka
      Znalazlam sliczny obrazek
      www.stitchdirect.co.uk/acatalog/Scent_of_Enchantment.html
      i przerobilam go swoim programem- jak sie okazalo ten obrazek swietnie nadaje
      sie do przrobki. Sa takie, ktore wymagaja wielkiej ilosci krzyzyków zeby ladnie
      wygladaly, ale ten ma tylko 163/210 i 50 kolorow i wyglada swietnie (moim
      zdaniem)
      Przy przekladaniu wzoru z mojego programu na zwykly przy arabkach wyszedl
      problem kolorow- w wordzie nie wszystkie znaczki sie pokazywaly, wiec teraz
      przerobilam 2-krotnie i te , ktore w wordzie nie wyszly zastapilam cyferkami.
      Wydaje mi sie , ze wszystko jest w porzadku.
      Jeśli ktos jest chetny, prosze, umiescilam wzorek w internecie i mozna go
      sciagnac.
      wzor
      s006.wyslijto.pl/?file_id=14843434357920811803kolory
      s006.wyslijto.pl/?file_id=05537230141255988082
      symulacja haftu
      s000.wyslijto.pl/?file_id=08680917239692510599
      Jezeli ktos bedzie chcial wydrukowac, radze otworzyc wzor paintem z niego robic
      wydruk.
      Pozdrawiam i MIŁYCH ŚWIĄT
      • okruszek444 poprawka linkow 06.04.07, 13:52
        cos mi dzis nie idzie sad(((
        zle wkleilam adresy
        symulacja haftu
        s000.wyslijto.pl/?file_id=08680917239692510599wzorek
        s006.wyslijto.pl/?file_id=14843434357920811803kolory
    • anja01 Re: prezent na zajączka 06.04.07, 16:32
      jak klikam na wzorek to mi sie pojawia info, ze taka strona nie istnieje sad(( a
      bardzo mi sie spodobal obrazek. Czy moglabyc wyslac komplet jako zalacznik
      zamiast linki? dzieki smile
      Anja
      • okruszek444 Re: prezent na zajączka 06.04.07, 16:59
        znow zle wkleilam, przeskakuje mi wyraz i dolacza sie do adresu, nie wiem
        czemu. Jeszcze raz wysle link
        haft symulacja

s000.wyslijto.pl/?file_id=08680917239692510599

wzorek

s006.wyslijto.pl/?file_id=14843434357920811803

kolory

• pysia.w Re: prezent na zajączka 06.04.07, 18:19
          Okruszku, przerabiasz pcstitch'em? bo ten probram pięknie podzieli wzór i
          zapisze go jako bit mapę (.BMP) potem można sobie na jpeg przerobić jeśli ktoś
          chce, można nawet sobie wybrac wielkosć to znaczy ile będzie stron i to razem z
          kluczem, nie trzeba go przenosić do Worda, bo wielu znaków stosowanych przez
          probram pcstitch on nie czyta oraz symulacją wzoru, którą można np wpasowac do
          jednej strony i nie zajmuje aż 29 MB. To tylko taka moja podpowiedź
          • okruszek444 Re: prezent na zajączka 06.04.07, 18:48
            Przerabiam programem pattern maker for sitch. Pcstitch tez mam, ale
            zdecydowanie bardziej mi pasuje ten pierwszy program. Ja nie mam zadnego
            problemu z drukiem wzorkow prosto z programu, ani z zapisu w programie, jednak
            wiekszosc chyba go nie posiada dlatego przerabiam na zwykly wzor jesli chce
            komus udostepnic, ale niestety w tej przerobce caly jest na jednym zdjeciu i za
            duzy by go przeslac. Z drukiem nie ma problemu - otwarty w paincie wygodnie
            dzieli na strony. I niestety nie wiem, czemu symulacja zajmuje tyle mb...sad((
            Znalazlam jednak sposob na udostepnienie tak duzych pliczkow.
            A co do tabeli kolorow to program przetwarzajac wzor automatycznie tworzy tez
            tabele w wordzie ja tylko sprawdzam czy znaczki wszystkie sie wgraly , a jesli
            nie dokonuje zmiany na cyferki, co automatycznie zmienia sie tez we wzorku ( a
            cyferki sa zawsze)
            Pozdrawiam serdecznie!!!
            • pysia.w Re: prezent na zajączka 06.04.07, 19:04
              Niestety patern maker nie dzieli automatem plików i są duże, co oczywiscie
              posiadając program nie ma znaczenia, bo wydrukuje sie ładnie podzielony, ps
              stitch posiada take funkcje, ale nie zawsze mnie zadowala efekt końcowy
              (porównując - patern maker tworzy ładniejsze wzory), a program mozna ściągnąć z
              oficjalnej strony, to taka wersja bezpłatna, ale do oglądania i drukowania
              wzorów wystarcza:, nie obrażaj sie ja tylko chciałam podpowiedzieć, bo wkładasz
              w przerabianie i udostępnianie dziewczynom wzorków dużo pracysmile
              • okruszek444 Re: pysia 06.04.07, 19:36
                No co Ty??? Nie obrazilam sie!! Tylko wyjasnilam dlaczego nie robie wzorkow w
                pcstich i jak wyglada moje przerabianie. Uwielbiam haftowac - robie to juz od 8
                lat, ale uwielbiam tez wszystko co zwiazane z komputerem w tym i przerobki
                haftow. Moge nad tym siedziec godzinami smile))
                A tak wogole jesli chodzi o programy to i tak chyba najladniejsze sa wzorki
                gotowe , ale jak dla mnie wiekszosc z nich jest za wielka i ma za duzo kolorow.
                Swoj program pattern maker mam w pelnej wersji ale niestety, jako niedouk j.
                angielskiego nie moge korzystac z wszystkich dostepnych funkcji- nie
                roumiem sad((
                pozdrowionka swiateczne!!!!
                • pysia.w Re: pysia 06.04.07, 19:48
                  to masz już spore doświadczeniesmile ja haftuję od roku, ale też myśle, ze patern
                  maker ładniej przerabia. Wzorki gotowe sa piekne, ale czasami nie mozna kupić
                  tego co chcemy xxx np. ulubione zdjęciesmile. Ja mam obydwa programy, jak będziesz
                  potrzebować pomocy to pisz, ja jeszcze nie odkryłam wielu możliwości tego
                  programu, bo nie mam dużo czasu, jeśli mam chwilke to poświęcam ją na
                  haftowanie, coś tam z angielskiego pamiętam, więc chętnie pomogę.
    • lucyna112 Re: prezent na zajączka 07.04.07, 07:30
      Okruszku, bardzo dziekuję, że zechciałaś podzielić się tym wzorem. Wykorzystam
      go jako prezent dla siostry- na zajączka juz nie zdażę - chyba, że
      przyszłorocznego.
      Pozdrawiam serdecznie Lucyna
    • jasmin62 Re: prezent na zajączka 07.04.07, 19:49
      Okruszku jesteś kochana dziewczyna i podpora tego forum.Dziękuję za zajączka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka