Dodaj do ulubionych

OT-Tuba do inhalacji

08.05.14, 17:39
witajcie
Obecnie syn 3 lata podejrzenie astmy oskrzelowej
na wziewach nebbud 0,25+berodual+sol x 2 dziennie w trakcie infekcji
dawka podtrzymująca 0,125 nebbud+sol
chcemy zmienić inhalator na tube aby było szybciej i wygodniej.
Macie jakieś doświadczenie?na co zwrócić uwagę przy zakupie?
czy kupić babyhaler dostępne prawie w każdej aptece czy dołożyć i kupić aerochamber plus-flow?
z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • isiaisia Re: OT-Tuba do inhalacji 12.05.14, 10:28
      witam
      moja 4,5 letnia córka jedzie od świat bożego narodzenia na tubie i flixotide 50 mg 2x2 wziewy (mamy tube philips) a przy nasileniach berodual 12 -15 kropli 3 razy dziennie + pulmicort 0,125 2 razy 2 ml
      i powiem ci że nie wiem jak twój syn ale ja mam wrażenie że moja córka nie łapie jak wciągać lek, ćwiczymy z nią i wogóle ale jakos płytko chyba wciąga no i efektów jakoś nie widać w rezultacie prawie cały czas jedziemy na pulmicorcie, potem idzie na tydzien do przedszkola (przyjmując flixotide) i znów się zaczyna kasłanie i duszenie
      teraz jak bede isc do pulmonologa bede pytać o flixotide lub coś w tym stylu ale zeby podawać z inhalatora zwykłego a tube miec tylko na wyjazdy do babci
      ano i mi pani w aptece powiedziała że babyhaller to jest dla niemowlaczków
      pozdrawiam
    • sayonara2 Re: OT-Tuba do inhalacji 23.02.15, 15:33
      Moja 2,5 letnia córka od około 1 roku jest na flixotide i mamy tube babyhaler. Nie każdy wziew pasuje do tej tuby, np. Berodual nie. U nas nebulizacja pulmicortem lub ventolinem tylko przy zaostrzeniach. Dla nas tuba jest praktyczniejsza.
      • medansklep Re: OT-Tuba do inhalacji 22.04.15, 13:43
        Przy wyborze tuby należy zwrócić uwagę na fakt czy ma być z maską, czy może być już ustnikowa. Wiąże się to zasadniczo z wiekiem dziecka, ale zawsze warto dopytać lekarza. Istotnie, trzeba sprawdzić kształt wejścia na inhalatorek MDI - te są uniwersalne www.medansklep.pl/Tuba-do-lekow-wziewnych/73/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka