Dodaj do ulubionych

Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspiracje❤

03.04.21, 13:50
Hej dziewczyny,
Jak już się bawić to na całego. Jak wiecie - niecały rok temu zostałam mamą Ignacego 😊. Zamieszania z wyborem było co niemiara. Synek chowa się swietnie. Na stanie także energiczna 3 latka Laura. A starzy oszaleli i planują więcej 😁. Zatem otwieram wątek gdzie możecie wklejać propozycje imienne dla tego duetu. Główne wymagania to: brak polskich znaków (choć Łucję rozważymy), dostojne (wszelkie Kacperki, Filipki i Lenki odpadają), fajnie by było gdyby miało zdrobnienie, ale nie musi być oczywiste. Moje dzieci funkcjonują głównie jako Lula i Igo. No i musi współgrać z drugim imieniem 😊. Pełne imiona naszych dzieci to Laura Antonina i Ignacy Adam ☺️

Zapraszam!
Obserwuj wątek
    • oliwiakleczekgmail.com Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 03.04.21, 17:03
      Bardzo ładne imiona noszą Twoje dzieci smile Od siebie mogę zaproponować dla dziewczynki Anielę, Aurelię, Blankę, Kingę, Kornelię i Klarę (choć nie wiem, czy nie za bardzo podobna do Laury) big_grin A dla chłopca może Wiktor, Marcel, Gustaw, Aleksy, Feliks, Ernest.
      • mamalaury Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 04.04.21, 11:27
        Piękne propozycje! Gustaw jest wysoko na liście 😊. Co do dziewczynki to najwyżej jest Łucja choć obawiam się polskiego znaku, i ostatnio chodzi za mną Leonia ❤️
        • oliwiakleczekgmail.com Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 06.04.21, 13:43
          Łucja również bardzo mi się podoba i uważam, że fajnie pasuje do Laury i Ignacego big_grin Tylko mi też troszkę przeszkadza ten polski znak... A Leonia to bardzo ładne imię, takie oryginalne, ale nie udziwnione zarazem smile Ostatnio przyszła mi też do głowy Wiktoria, moim zdaniem ładnie współgra z imionami rodzeństwa. Tylko ta popularność, chyba, że Tobie nie przeszkadza smile
          • mamalaury Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 07.04.21, 12:45
            Wiki do mnie nie przemawia, za dużo znam Wiktorii, które są siostrami Olivierow, Alanów, Natanow.. To imię trochę zalatuje mi kiczem mimo, że sao pochodzenie i znaczenie Wiktorii jest piękne.

Łucja jest o tyle spoko, że ma piękny odpowiednik 'Lucia', który bardzo nam się podoba❤️. Chodzi mi też po głowie Melania, Róża (znów polskie znak), Matylda i Lea
            • oliwiakleczekgmail.com Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 09.04.21, 17:28
              Rozumiem, mi Wiktoria akurat bardzo się podoba i mam z nią same pozytywne skojarzenia smile Co do pozostałych imion, które bierzesz pod uwagę, to ja akurat nie jestem fanką Melanii (po prostu średnio podoba mi się z brzmienia), ale najważniejsze, żeby imię podobało się rodzicom big_grin Z kolei Matyldę bardzo lubię i uważam, że naprawdę super pasuje do imion rodzeństwa. Lea nie jest za bardzo w moim guście, a od Róży wolę Rozalię właśnie ze względu na brak polskich znaków, choć sama w sobie podoba mi się smile A może jeszcze Liliana (albo Lilia/Lilla), Alicja, Karolina, Dominika, Florentyna, Ida?
    • sulika Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 29.04.21, 17:38
      Róża. I mamy komplet z Jeżycjady 😉.
      Laura, Ignacy i...
      Berenika, Anatolia, Leonia, Melania, Matylda, Helena, Konstancja, Anastazja, Gaja, Rozalia, Stella, Felicja, Celia

Kajetan, Teodor, Jeremi, Aleksy, Konstanty, Feliks, Hugo
      • mamalaury Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 08.05.21, 21:58
        Leonia i Matylda są na mojej liście choć nie do końca grają mi z Ignacym.

Takie pewniaki to: Łucja, Róża i Melania

Dla chłopaka: Kajetan, Wincenty, Teodor
        • sulika Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 09.05.21, 13:48
          mamalaury napisał(a):

> Leonia i Matylda są na mojej liście choć nie do końca grają mi z Ignacym.

Moim zdaniem fajnie brzmią razem, nie ma zgrzytu.
      • mamalaury Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 13.05.21, 19:49
        A Nikodem?
        Gabriela, Lea, Ida, Matylda, Melania?
    • sulika Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 29.04.21, 23:30
      Cecylia, Dagna, Marcja, Marcjanna, Marianna, Adelajda, Oktawią, Olimpia, Liwia, Ligia, Ariadna, Nikandra, Noelia, Tulia

Zachary, Roch, Maurycy, Florian
      • mamalaury Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 10.05.21, 16:36
        Maurycy leci na listę.

Co sądzicie o imionach dla dziewczyn: Florentyna, Lea, Aurelia, Adela, Ida, Gabriela?

Chłopcy: Nikodem?
        • matyldzia9 Re: Rodzeństwo Laury i Ignacego. Pomysły i inspir 19.12.22, 19:24
          Hej, jakie imię ostatecznie wybraliście dla 3 dzieciątka? Też jestem mamą Laury, która spodziewa sie drugiego dzieciątka, ale rozważamy dla dziewczynki takie imiona jak: Florentyna, Judyta, Matylda, Celinka, Delfina, Dobromiła (Miłka), Letycja ale nie mogę się zdecydować konkretnie na żadne, natomiast dla chłopca to już gorzej bo prawie żadne się nie podoba jedyniena krótko, więc ewentualności to Ludwik, Witold, Beniamin, Anatol (Tolek) i Maurycy (Ryś, Rycek, Rycio), proszę o pomoc w wyborze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka