pal0ma 14.02.08, 02:10 Jak najtaniej dzwonic z Polski do Kanady? Co wypadnie najtaniej: karta czy jakis plan? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: Pytanie do Sylwka 14.02.08, 02:23 www.alenumer.pl/index.php?id=pytania www.telegrosik.pl/ Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Do Wiedzmy 14.02.08, 04:56 Nie ma za co. Jak Sylwek wstanie rano, to napewno zweryfikuje moje info )) Odpowiedz Link
ascofer Re: Pytanie do Sylwka 14.02.08, 06:55 jesli chcesz aby koszty dzwoniacych z polski do ciebie byly jak najmniejsze , najlepiej zalatwic sobie dodatkowy nr tel w Polsce , to kosztuje kilka dolarow miesiecznie, ktos dzwoni z polski na nr w Polsce a tel dzwoni u ciebie, podaje tez link jesli chcesz miec tanie rozmowy z komorki ale z Canady www.myunlimited.ca/ pozdrawiam Odpowiedz Link
sylwek07 a jak ktos ma stale lacze 14.02.08, 09:07 To mozna sobie kupic taki telefon internetowy i wtedy wyjdzie pare groszy za min... Co do karty telegrosik to moja znajoma dzwoni do Kanady z tej karty i jak narazie jest zadowolona ..Ja uzywam czasami "ale numer" ale to jest dobre dla osob ktore nie maja dostepu do takich kart,internetu a chca np za rozmowe zaplacic przy nastepnym rachunku ale wtedy minuta kosztuje duzo wiecej niz z karty telegrosik jedyne 35 gr./min. (z VAT). Jest jeden minus tego numeru "ale numer" bo po 40 minutach trzeba zadzwonic ponownie do osoby bo Nas rozlacza. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Pytanie do Sylwka 14.02.08, 16:03 I jest jeszcze "jajah" do dzwonienia z domu. www.jajah.com/ Potrzebny jest jedynie jeden komputer z polaczeniem internetowym. Dzwoni sie za darmo, tylko trzeba zarejestrowac numery na stronce - druga osoba musi miec e-mail. (Ja np. chcialam dzwonic do Mamy, ale ona nie ma neta, to znajomy zalozyl jej konto i zarejestrowal do jajah-bo stad nie moglam jej zarejestrowac. Pozniej podal mi tego maila i haslo.) Wybiera sie numer tel na stronce, ale rozmawia przez telefon - nie potrzeba zadnych sluchawek itp. Jest - o ile dobrze pamietam darmowych 30 min. dziennie na kazdy numer. Czyli jak dzwonisz do kogos, to macie razem godzine dziennie - 30 min. z twego numeru i 30 min. z czyjegos. Jak to wyglada w praktyce - logujesz sie na stronie, automatycznie juz jest zaznaczone z jakiego muneru dzwonisz (mialam zapisany stacjonarny i komorke) i wybierasz numer np. cioci. Dzwoni twoj telefon i za chwile u cioci. Rozmawiacie 30 min. Konczy sie czas. Wylogowujesz sie. Zalogowujesz sie jako ciocia (musisz znac maila i haslo - pisalam o tym wczesniej) i wybierasz swoj numer. Dzwoni telefon cioci, a z achwile twoj i znow macie pol godziny na rozmowe. Moze w opisie to troche skomplikowane, ale w rzeczywistosci latwizna. Aha! Jezeli sie nie dzwoni dluzej, to trzeba zalacic jakby "kare" doslownie kilka dolarow. Odpowiedz Link
ted3 Re: Dzieki :) 15.02.08, 03:19 Jeśli masz internet zainstaluj (skype) z innym komputerem rozmawiasz za darmo bez limitów czasowych, masz kamerkę to będą wideo rozmowy,a na telefony stacjonarne możesz dzwonić po doładowaniu konta ,jest tam cennik i to naprawdę groszowe sprawy. Odpowiedz Link
pal0ma Dziekuje za sugestie :) 16.02.08, 02:06 Ale bardziej by mnie interesowala opcja nieograniczonych rozmow z calym swiatem, ze wszystkimi telefonami, za np $5 miesiecznie. W Kanadzie jest to juz mozliwe jak ktos ma internet i kupi specjalny telefon Odpowiedz Link