kubasa Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 28.08.04, 19:27 Ja ostatnio zamowilem "Niemen Od Poczatku II" - komplet 6 pozniejszych plyt Niemena oraz "Boy In Da Corner" Dizzee Rascala za 30,6 zl (przecena w Merlinie z 72 zl!!!) Odpowiedz Link
pizmak31 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 29.08.04, 12:48 W komisie muzycznym: aha, greatest hits za 10 marvin gaye, koncert za 10 i taka skladanka z 1997 roku z fajnymi kawalkami (wlasciwie kupilam dla piosenki Blur, Country Sad Ballad) za 15 zl. Odpowiedz Link
pizmak31 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 02.09.04, 11:22 wczora z wieczora na ul. Marszalkowskiej w empiku junior przecena byla i zakupilam 1. Idlewild, 100 broken windows, 29,99 2. The best of Roxy Music, 29,99 3. Primal Scream, nie pamietam tytulu, ale za 14,99 (ale to w prezencie) Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 02.09.04, 11:35 ...And You Will Know Us By The Trail of Dead - Madonna (9,99zl). TAAAAAAAAKA muzyka za taka cene... Odpowiedz Link
humbak Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 02.09.04, 11:42 Parę dni temu w wyniku żmudnej selekcji na sanowisku odsłuchowy komisu: Lamb of God- Ruin 35 zet Helmet- Aftertaste- 35 Tribute to Morbid Angel- 29 No i jeszcze z Allegro KMFDM- Agogo- 20, tylko jeszcze nie doszło:/ Odpowiedz Link
humbak Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 02.09.04, 11:43 Wszystko fajnie:) Tyle że łatwo tak, jak się kupuje starsze wydawnictwa. Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza ha!!! 03.09.04, 17:42 i wlasnie w tym momencie staje sie posiadaczka calej oryginalnej plytowej dyskografii niejakiego ryana a.:)))) thnx to grim wlasnie uzupelnilam braki o "gold":))) ach, czy czlowiek moze byc szczesliwszy? Odpowiedz Link
grimsrund Może :)) 03.09.04, 20:34 The Lounge Lizards VOICE OF CHUNK Guided by Voices BEE THOUSAND Lambchop JACK'S TULIPS Dirty Three DIRTY THREE; HORSE STORIES Mono FORMICA BLUES (2CD) The Delfonics DEFINITIVE COLLECTION Barry Adamson KING OF NOTTING HILL Odpowiedz Link
humbak Re: Może :)) 03.09.04, 21:07 To się zwie gra na saksofonie. Pomyśleć, że gość jest biały:) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza juz bardziej chyba nie:))) 07.09.04, 12:24 2cd za 44.90 "hold back the river" "popped in, souled out" (chcialabym w tym miejscu podziekowac sponsorowi: mamo, jestes wielka:) ) Odpowiedz Link
grimsrund A może jednak? :)) 07.09.04, 20:05 Mull Historical Society LOSS Porcupine Tree IN ABSENTIA (2CD) The Waterboys A PAGAN PLACE (remaster) Gary Moore AFTER HOURS; SONGS FOR GREENY (udane łowy komisowo / mediamarktowe :)) ) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: A może jednak? :)) 07.09.04, 21:15 grim, czy ty tak dobrze zarabiasz jako prawnik, ze codziennie robisz zakupy???? chyba powinnam zmienic branze... ;))) Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 07.09.04, 13:42 Izrael - 1991 - jedna z najlepszych polskich plyt rockowych (choc po latach traci jednak nieco myszka). Stomp! - DVD - widowisko muzyczno-rytmiczne, w ktorym artysci, poslugujac sie roznymi niemuzycznymi przedmiotami: miotlami, garnkami czy tez pokrywami od koszy na smieci, tworza fascynujace rytmiczne struktury. Cos dla wielbicieli rytmu (to ja!). Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 10.09.04, 19:31 Anthrax - Persiscience of Time Pat Metheny Group - Still Life Talking Afgan Wigs - Put It Up Aerosmith - Permament Vacation Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza ha! 10.09.04, 16:43 whiskeytown, faithless street ryan, wonderwall gram parsons, anthology (!!!) buckley, grace ( jakis trzyplytowy bajer z dvd... ale na razie zakochalam sie w samym grace jako calosci... co za piekna plyta - to jednak racja,ze czasem trzeba poczekac z przekonywaniem sie co do plyty... teraz mnie wzielo jak nigdy wczesniej. chyba adams mnie najpierw uwrazliwil i wreszcie dojrzalam do jeffa;) ) gray david, white ladder (czy jakos tak) - to z babylon nevermind the bullocks, sex pistols i chyba tyle z tego co pamietam. cala kase, ktora mialam wydac na ciuchy wydalam na ksiazki i plyty:))) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: ha! 10.09.04, 18:20 Texas " Careful What You Wish For " Texas " The Hush " Neneh Cherry " Man " I Ching " I Ching " Sheryl Crow " The Very Best Of " The Chieftains " The Wide World Over " Odpowiedz Link
ayya Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 12.09.04, 11:03 Siny - W siną dal (kaseta) 4,99zł Sparklehorse - It's A Wonderful Life 35 zł Flaming Lips - Yoshimi Battles The Pink Robots Pt.1 (singiel) 3zł Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 12.09.04, 11:29 Sunday All Over the World "Kneeling at the Shrine" (teraz już mogę wywalić te mp3) no-man "Loveblows & Lovecries (an entertainment)" (wersja amerykańska, z dwoma dodatkowymi kawałkami, dzięki wam ludzie za ebay :)) The Mothers of Invention "Absolutely Free" Anja Garbarek "Balloon Mood" I muszę sobie zrobić przerwę na jakiś czas :( Odpowiedz Link
ilhan Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 12.09.04, 21:32 Blur, The Great Escape, 20 Niemen, Enigmatic, 20 Flaming Lips, jak wyżej, za 3 ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 14.09.04, 19:35 Iron Butterfy - In-A-Gadda-Da-Vida (dotychczas w moim posiadaniu w postaci jakiegoś marnego pirata, od dzisiaj - oryginał) Japan - Gentlemen Take Polaroids Japan - Tin Drum Wielkie dzięki, Panie pagaj!!! PS. JUż wiem, skąd Twój nick... Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 14.09.04, 20:52 cze67 napisał: > Wielkie dzięki, Panie pagaj!!! Do usług :) > PS. JUż wiem, skąd Twój nick... Wiele osób myśli, że on ma coś wspólnego z żeglarstwem, a tu takie prozaiczne wytłumaczenie :)) Odpowiedz Link
pizmak31 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 14.09.04, 21:41 Blur, Parklife za 33 :))))) Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 14.09.04, 23:15 pagaj_75 napisał: > Wiele osób myśli, że on ma coś wspólnego z żeglarstwem, a tu takie prozaiczne > wytłumaczenie :)) Ja także, do godziny 19.01 dzisiaj, tak myślałem... Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 21.09.04, 13:11 Pink Floyd - Delicate Sound Of Thunder, Pulse Troche niekonsekwentnie, bo ostatnio strasznie zjechalem te plyty. Ale: 1. To jednak Pink Floyd 2. Kosztowaly mnie po dwie dychy kazda... Odpowiedz Link
pizmak31 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 21.09.04, 13:19 Suede, Dog Man Star, 30 zeta. Odpowiedz Link
d84 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 21.09.04, 13:22 Nic trudnego do zdobycia, ale... Klasyka, panie i panowie, klasyka: The Smiths - The Queen Is Dead R.E.M. - Automatic For The People P.S. może by tak nowy wątek o zakupach założyc? ten się coraz trudniej czyta ;) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 26.09.04, 09:10 starsailor "love is here" david gray "a new day at midnight" nelly furtado "folklore" Odpowiedz Link
ilhan Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 27.09.04, 17:15 The Go-Betweens - 16 Lovers Lane The Go-Betweens - Liberty Belle And The Black Diamond Express Dwie obecnie najważniejsze perełki mojej kolekcji :) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 27.09.04, 17:20 Alanis Morissette - " So-Called Chaos " - wreszcie oryginal, Dziewczyno, inwestuj !!! Dodatki super, akustyczna wersja Excuses jest dwa razy lepsza od albumowej. Odpowiedz Link
kubasa Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 27.09.04, 17:48 To i tu sie pochwale swoim "Antics"... Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 01.10.04, 15:57 coz, ja jeszcze troche poodkladam chyba, zanim kupie, bo wlasnie ostatnia kase wydalam:))) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 01.10.04, 15:54 tom waits, real gone Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 02.10.04, 18:40 Lamb "What Sound" za 35 pln w MM (numer 8 - do upojenia) i to na razie tyle... Odpowiedz Link
d84 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 02.10.04, 20:10 Dziś listonosz przyniósł The Smiths - Singles, 32.99 A w poniedziałęk chyba jednak wybiorę się po nowy Interpol :) Odpowiedz Link
humbak Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 04.10.04, 16:12 DZiś zakupowiłem nowy album T. Waitsa, oszczędzając w porównaniu z ceną empikową 8 zeta. Do tego bynajmniej nie nowy Zmon Tobin- Supermodified- Wczoraj ściągnąłem, a ty proszę. Jaka dziś radość? Szaleńcze 25 zet. Porysowana lekko, ale chiba nieszkodliwie.:) Odpowiedz Link
mmakowski Kolejne DVD 04.10.04, 19:10 "Stars And Gardens" Echolyn oraz "Testimony" Neala Morse'a. Wrazenia wkrotce Odpowiedz Link
d84 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 04.10.04, 19:31 Dzisiaj poszedłem do MM po nowy Interpol, ale skoro go nie było to nabyłem REM Singles Collcted i Lust For Life Iggy'ego :) Odpowiedz Link
kubasa Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 08.10.04, 15:09 A ja stalem sie posiadaczem "Tim" The Replacements. Cala zasluga po stronie mojego forumowicza roku czyli Grimsrunda. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 08.10.04, 15:35 "Real Gone" Waitsa... (Traffic, niecałe 60 pln, zaskakująca cena jak na ten sklep) Posłuchałem na razie 2 razy, po następnych dwóch napiszę co myślę :) Odpowiedz Link
ilhan Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 08.10.04, 19:41 d84 napisał: > Stone Roses - Stone Roses Brawo ten Pan! Odpowiedz Link
grimsrund Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 08.10.04, 17:20 Slim Dunlap TIMES LIKE THIS Bill Sims BILL SIMS Shannon Curfman LOUD GUITARS, BIG SUSPICIONS Cassandra Wilson TRAVELING MILES David Zollo BIG NIGHT Blimp PRESSURE: PLEASURE Beck SEA CHANGE Neil Young ARE YOU PASSIONATE? Blur THINK TANK Zwan MARY STAR OF THE SEA The Lost Trailers WELCOME TO THE WOODS Mansun KLEPTOMANIA Kazik CZTERDZIESTY PIERWSZY Odpowiedz Link
kubasa Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 09.10.04, 03:41 grimsrund napisał: > Kazik CZTERDZIESTY PIERWSZY Powiedz szczerze: da sie tego sluchac? Bo dzis przeczytalem pierwszy dobry, zwarty logiczny i na temat, felieton Kazika w GW i mysle ze nuz mu sie odmienilo i znowu robi cos porzadnego? Odpowiedz Link
grimsrund Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 09.10.04, 11:33 Moim zdaniem da się słuchać. Nie wszystkiego może, ale jest sporo ciekawostek i całość mimo niemal 2.5 godziny muzyki nie nuży (a nie jestem jakimś bezkrytycznym fanem Kazika). No i przede wszystkim "urzekła mnie jego cena" :))) ). Oraz, oczywiście, cytat, z którego ulepiłem sygnaturkę - przypomniały się czasy 12 GROSZY :)). Odpowiedz Link
ayya Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 09.10.04, 14:18 Lenny Valentino - Uwaga jedzie tramwaj 15,99 zł The Charlatans - Us And Us Only 15,99 zł Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 11.10.04, 14:03 The Very Best of Michael Nyman Film Music 1980 - 2001 (2 CD) - 45 zl Rush - Live In Rio (3 CD) - 69 zl Talking Heads - Naked - 23 zl Na Wschodzie - taniej!!! Odpowiedz Link
grimsrund Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 11.10.04, 15:43 > Rush - Live In Rio (3 CD) - 69 zl W MM jeszcze taniej... warto? Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 11.10.04, 17:20 grimsrund napisał: > > Rush - Live In Rio (3 CD) - 69 zl > > W MM jeszcze taniej... warto? Hmmm, na razie przesłuchałem pierwszą tylko płytę. Wydaje mi się, że dźwięk jest mało selektywny. Za to zespół - w jak najlepszej formie. Powiem jedynie, że podczas słuchania Toma Sawyera miałem ciary... Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 16.10.04, 19:53 grimsrund napisał: > > Rush - Live In Rio (3 CD) - 69 zl > > W MM jeszcze taniej... warto? Ale nie w gdańskim, u nas - 69,99! Natomiast za Nymana, jak się okazuje, przepłaciłem. W merlinie o całą dychę taniej. A niech tam, trza wspomagać rodznne Podlasie... Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 14.10.04, 21:42 d84 napisał: > Wiadomo Kto - Abbey Road Niekiepska płytka... Odpowiedz Link
humbak Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 16.10.04, 23:05 Mam radochę:) Behemoth "Demigod" M.O.P. "To the death" IN Fused/Kind of clue Kong "Freak control" Jak narazie fajowo:) Odpowiedz Link
janek0 nieocenione emusic 17.10.04, 00:19 seachange, lay of the land, 7/10 lisa germano, geek the girl, 7/10 a day in black and white - my heroes have always killed cowboys, 6/10 Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 18.10.04, 18:58 Właśnie przyszło i słucham: Hawkwind - Epoch-eclipse (3 CD, składak, 61,60 zł, merlin). Super!!! Odpowiedz Link
luukasz4 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 19.10.04, 13:06 Camel - Dust and dreams John Frusciante - Shadows collide with people Camel ja kto Camel, jak(prawie) zawsze wysoki poziom, ja jestem w stosunku do tego zespolu prawie bezkrytyczny Frusciante - Jeszcze nie do konca sie osluchalem, ale klimat i melodie fajne, troche jednak za proste w stosunku do tego jak John gral 15 lat temu, niestety. No i moglby sobie darowac te kilka kawalkow ktore sa dziwnymi eksperymentami - tak grac to kazydy potrafi. Momo wszystko lepsze od ostatnich studyjnych RHCP (koncertu kupowac nie zamierzam, chyba ze trafie gdzies bardzo tanio, zreszta mam koncertowe DVD). Odpowiedz Link
ayya Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 20.10.04, 15:52 Ocean Colour Scene - One From The Modern 19,99 zł Ian Brown - Golden Greats 15,99 zł Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 21.10.04, 23:16 Ray Wilson - Change (Empik, przecena, 9,99) - bardzo przyjemna płyta. Same kompozycje może nie porywają, ale też nie są takie najgorsze. A że mam sentyment do głosu Wilsona i do niego samego (bo to fajny koleś), to bardzo mnie ucieszył ten niespodziewany (i tani) zakup. Odpowiedz Link
humbak Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 23.10.04, 15:44 Autechre w Cornerowym komisie. Wygrał z Clouddead, mimo iż w życiu nie widziałem tak absurdalnie wydanego albumu. Oj, warto było:) Odpowiedz Link
humbak Aneks 23.10.04, 16:12 Gwoli ścisłości, podaję tytuł albumu- LP5. Nie ma jednak tej inf. na zakupionym przeze mnie produkcie:) Odpowiedz Link
kubasa Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 27.10.04, 21:57 Lech Janerka - Historia Podwodna 7 zl Tangerine Dream - Phaedra 42 zl Van Morrison - Astral Weeks 32 zl W Saturnie. Odpowiedz Link
cze67 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 27.10.04, 22:07 kubasa napisał: > Lech Janerka - Historia Podwodna 7 zl To już jest skandal! Odpowiedz Link
kubasa Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 27.10.04, 22:29 Eee jaki tam skandal. Lacznie na trzy kalsyczne plyty lat 80.: "Historie Podwodna", "Nowa Aleksandrie" i "Brygade Kryzys" wydałem 28 zł... Odpowiedz Link
d84 Re: Wasze ostatnie muzyczne nabytki 26.10.04, 23:41 Pixies - Surfer Rosa/Come On Pilgrim A coś czuję że za kilka dni dostanę taką pakę płyt z fan.pl że nie będę miał za co obiadów kupować ;) Odpowiedz Link
mmakowski Yezda Urfa 01.11.04, 22:36 Wreszcie dotarły do mnie wszystkie (dwa) wydane CD Yezda Urfa: "Sacred Baboon" i "Boris". Rewelacja, ale to już wiedziałem (i oznajmiałem) wcześniej. Odpowiedz Link