tomash8 Nie smiać się:| 23.01.06, 13:52 Co to jest DRONE??? Dość czesto można spotkać ten termin obok hasła "doom metal", na który to ostatnio mam straszną jazde. Troszkę szukałem czegoś konkretnego o tym, i wyskoczyli jacyś współcześni kompozytorzy... moze ktoś poda jakichś sztandarowych wykonawców, płyty, takie w miarę przystepne... Odpowiedz Link
pytajnick Re: Nie smiać się:| 23.01.06, 14:01 Nie ma przystępnym płyt z gatunku "drone", a jesli są, to tylko udają że są drone. ;-) No wiesz, buczenie silnika samolotu, szumy, szmery, skrzypienia i szurania, warkoty i falowania ciągnących się, pojedynczych dźwieków czy akordów... mi się to zawsze z mroczno-przygnębiającą odmianą ambientu kojarzyło, aczkolwiek nie wiem jak to postrzegają szufladkowi specjaliści. Nie znam się na tym raczej, ale podobno mistrzami drone'ów są Coleclough i Potter, ja ich znam z kolaboracji z Bass Communion (Coleclough/Potter/Bass Communion) i tę płytkę mogę polecić. Jeszcze chyba bardziej ostatnie solowe Bass Communion - "Ghosts on Magnetic Tape", bo jest rzeczywiście relatywnie przystępne, nawet jakiś zaczątek melodii się czasem pojawi. Z bardziej dostępnych ostatni Biosphere, ale tego akurat nie polecam. Odpowiedz Link
sonia34 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 05.02.06, 12:33 Wczoraj w Trójce ok 21.45 leciała piosenka. Bardzo spokojna z fortepianem. Kojarzycie tytuł i wykonawce? Odpowiedz Link
kod_kreskowy Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 05.02.06, 13:40 sonia34 napisała: > Wczoraj w Trójce ok 21.45 leciała piosenka. Bardzo spokojna z fortepianem. > Kojarzycie tytuł i wykonawce? a było tam baby baby...? jeśli było to: Hard-Fi - Move On Now :) Odpowiedz Link
sonia34 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 05.02.06, 15:02 kod_kreskowy napisała: > > > a było tam baby baby...? > Nie pamiętam:( ale może to jest to > Odpowiedz Link
sonia34 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 05.02.06, 15:09 sonia34 napisała: > kod_kreskowy napisała: > > > > > > > a było tam baby baby...? > > > Nie pamiętam:( > > ale może to jest to > > > Gzie można tego Hard Fi posłuchać(albo ściągnąć)? Chciałabym sprawdzić czy to jest ta piosenka. > Odpowiedz Link
kod_kreskowy Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 05.02.06, 16:26 sonia34 napisała: > > > > > Gzie można tego Hard Fi posłuchać(albo ściągnąć)? Chciałabym sprawdzić czy to jest ta piosenka. > > > > na oficjalnej stronie zespołu www.hard-fi.com, audio - preview SOCCTV - itd :) Odpowiedz Link
sonia34 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 07.02.06, 12:58 kod_kreskowy napisała: > sonia34 napisała: > > > > > > > > Gzie można tego Hard Fi posłuchać(albo ściągnąć)? Chciałabym sprawd > zić czy > to jest ta piosenka. > > > > > > > > > na oficjalnej stronie zespołu www.hard-fi.com, audio - preview SOCCTV - itd :) Nie znalazłam tego Move On Now na ich stronie ale i tak dzięki:) > > Odpowiedz Link
ilhan Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 07.02.06, 12:59 sonia34 napisała: > kod_kreskowy napisała: > > > sonia34 napisała: > > > > > > > > > > > Gzie można tego Hard Fi posłuchać(albo ściągnąć)? Chciałabym > sprawd > > zić czy > > to jest ta piosenka. > > > > > > > > > > > > > > na oficjalnej stronie zespołu www.hard-fi.com, audio - preview SOCCTV - i > td :) > > Nie znalazłam tego Move On Now na ich stronie > > ale i tak dzięki:) Wyslać? Odpowiedz Link
sonia34 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 07.02.06, 13:01 ilhan napisał: > > Wyslać? > Ok, możesz wysłać:) Dzięki:):) Odpowiedz Link
sonia34 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 07.02.06, 13:45 Dzięki:) To jest właśnie ta piosenka,którą ostatnio słyszałam w radio:) Odpowiedz Link
cze67 Reklama gumy do żucia 22.02.06, 13:43 Kurcze, nie myślałem, że kiedykolwiek zapytam o piosenkę z reklamy. Ale nie daje mi to spokoju. Reklama gumy do żucia, gdzie bohaterowie używają zębów:-) do różnego rodzaju działań. W tle leci piosenka, lata 70-te, mam do niej wielki sentyment, nie słyszałem jej ze 20 lat. Wydaje mi się, że to Bay City Rollers. Czy ktoś to może potwierdzić, bądź zaprzeczyć? Tytuł? Odpowiedz Link
grimsrund Re: Reklama gumy do żucia 27.02.06, 18:00 Słodycze do zębów? Tego jeszcze nie było... :) A serio - chętnie bym pomógł, ale w telewizorni oglądam tylko to co sam sobie nagram. A co to za pasta w ogóle, żeby wiedzieć czego szukać? Odpowiedz Link
cze67 Re: Reklama gumy do żucia 28.02.06, 09:28 grimsrund napisał: > A serio - chętnie bym pomógł, ale w telewizorni oglądam tylko to co sam sobie > nagram. A co to za pasta w ogóle, żeby wiedzieć czego szukać? Nie pasta, tylko guma do żucia - Orbit. Odpowiedz Link
sonia34 Massive Atack 10.04.06, 20:28 Kto śpiewa w nowej piosence Massive Atack? Z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link
kkrzysiekk Re: Massive Atack 10.04.06, 20:56 Terry Callier jak się spytałem koleżanki, kto to jest, to mi odpowiedziała, że taki Murzyn ;-) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Massive Atack 10.04.06, 21:24 Jak by nie patrzeć, koleżanka miała rację :) Chociaż mogła dorzucić jeszcze: "Miszcz". Odpowiedz Link
kkrzysiekk Re: Massive Atack 11.04.06, 07:43 grimsrund napisał: > Jak by nie patrzeć, koleżanka miała rację :) > > Chociaż mogła dorzucić jeszcze: "Miszcz". to co byś polecił, jakbym chciał się zapoznać z "Miszczem" ? ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: Poprawka - do gumy do żucia 23.08.06, 13:33 Serdeczne dzięki!!! Rubettes, jak mogłem nie skojarzyć, że to ten znakomity zespoł? Odpowiedz Link
kkrzysiekk pull shapes 23.08.06, 10:29 Co oznacza tytuł piosenki The Pipettes "Pull Shapes" ? Znajomy anglista nie wiedział ;) Odpowiedz Link
ilhan Re: pull shapes 23.08.06, 10:34 1. Enter www.poltran.com 2. Enter "pull shapes" 3. Click "into Polish" Translation: Ciągną kształty Odpowiedz Link
kkrzysiekk Re: pull shapes 23.08.06, 11:16 tak to sobie sam bez poltranu przetłumaczyłem ;) Odpowiedz Link
abranova Fionn Regan 16.09.06, 21:49 Czy ktoś już słyszał jego płytę a przynajmniej więcej niż 1 utwór? W zeszłą niedzielę Marek Niedźwiecki w Markomanii puścił utwór Hunters Map z płyty Fionna Regana "End Of History"(2006). Od poczatku słuchałam jej z zainteresowaniem, bo początkowo wydawało mi się, że to jakiś nowy utwór Damiena Rice :P Stylistyka podobna i nawet mi się podobało, dlatego jestem ciekawa jak prezentuje się reszta albumu. W Soulseeku na razie nic nie znalazłam, więc może ktoś z Was podzieli się swoimi doświadczeniami? Tylko błagam, nie podawajcie mi linkow do strony New Musical Exspres itp, hehe nie o to mi chodzi, tylko o opinię zwykłego zjadacza muzyki :) Na Onecie piosza, że wpisuje się w tradycje Boba Dylana, ale to chyba mocno przesadzono skojarzenie Odpowiedz Link
pytajnick Co to za utwór (reklama) 14.10.06, 12:37 Ktoś może rozpoznaje? (klasyka) www.funz.info/Reklama-APAP-glupia,433.html Byłbym zobowiązany. Odpowiedz Link
geigo Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 13.12.06, 14:26 Poratujcie, dobrzy ludzie. Poszukuję, usilnie acz bezskutecznie, coveru Cohenowskiego "Partyzanta", nagranego przez 16 Horsepower & Bernarda Cantata. Jeżeli ktoś mógłby się tym ze mną podzielić, to chyba go ozłocę :) Odpowiedz Link
sonia34 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 13.12.06, 14:32 Ja mam. Mogę przesłać. Odpowiedz Link
sonia34 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 13.12.06, 14:39 Poszło.Sprawdź skrzynkę. Odpowiedz Link
jeangenie kto pamięta? 13.12.06, 17:09 chodzi mi o animowany teledysk Paula McCartney`a (na 98%), sprzed paru ładnych lat. Ogólnie pamiętam, że była zima, domek, dziewczynka, rodzina, taki bardzo świąteczny. Kawałek bardzo spokojny. Z góry dziekuję. Odpowiedz Link
cze67 Re: kto pamięta? 13.12.06, 17:19 Once Upon a Long Ago: www.youtube.com/watch?v=iIXf30rgdNo Odpowiedz Link
jeangenie Re: kto pamięta? 13.12.06, 17:24 dzięki za zwrócenie mi trzech lat życia:))) Odpowiedz Link
geigo Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 13.12.06, 17:28 Oczywiście te uśmiechy powyżej były do Soni :) Odpowiedz Link
kkrzysiekk Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 09.05.07, 19:59 youtube.com/watch?v=lUxJ8s8DRaw kim jest ta pani pojawiająca się na sekundę od 2:23 ? Odpowiedz Link
cze67 Re: Pierwsza Pomoc Muzyczna - propozycja 10.05.07, 09:29 Nie wiem jak inni, ale ja nie mam pojęcia:-( Odpowiedz Link