cze67 Re: Piosenka Dnia 06.06.06, 09:28 dEUS - Suds and Soda z debiutanckiej płyty. Kilka dni temu na VH1 zobaczyłem teledysk, był to w ogóle mój pierwszy kontakt z muzyką tego zespołu, szczena mi opadła, zapragnąłem mieć ten numer, co okazało się wcale nie takie trudne, bo oto wczoraj nieoczekiwanie natrafiłem i natychmiast nabyłem we wrzeszczańskim Kolporterze "Worst Case Scenario" za niewygórowaną cenę 35 zeta (pozostałe płyty zespołu ca 6 dych), i się wczorajszego wieczoru i dzisiejszego ranka upajałem; ten wrzeszczący drugi wokalista, te velvetowoundergroundowe skrzypki, ten rewelacyjny refren. Dawno żaden utwór mną tak nie zakręcił. Odpowiedz Link
t.o.m.e.k Re: Piosenka Dnia 06.06.06, 10:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3397931.html Odpowiedz Link
polleke Re: Piosenka Dnia 07.06.06, 20:34 Haircut 100 - Favourite Shirts (Boy Meets Girl) Taki cheesy listening z łajdackim wdziękiem, trochę jak ugładzony Orange Juice / Aztec Camera. Trzy minuty, a zmieściło się i solo saksofonu, i trąbki. Odpowiedz Link
kod_kreskowy Re: Piosenki Dnia 09.06.06, 10:38 Razorlight - In the Morning + Jamie T - Salvador :) Odpowiedz Link
mechanikk Re: Piosenka Dnia 24.06.06, 02:49 The Divine Comedy - "Diva Lady" Świetny, przebojowy powrót. Z jednym z lepszych tekstów roku. Sprawdźcie! Odpowiedz Link
ilhan Re: Piosenka Dnia 24.06.06, 10:59 XTC - Wrapped In Grey Nie da się zacząć dnia piękniej, no nie da. Odpowiedz Link
kod_kreskowy Re: Piosenka Dnia 24.06.06, 11:17 The Black Heart Procession - Not Just Words, pięknie pięknie :) Odpowiedz Link
mameluch Re: Piosenka Dnia 24.06.06, 16:37 Kaizers Orchestra - 'Død Manns Tango' z 2001 roku, ale ja dopiero dziś w nocy zacząłem słuchać i nawet trochę mnie powaliło;) Odpowiedz Link
kod_kreskowy Re: Piosenka Dnia 07.07.06, 15:13 Lily Allen - Everything's Just Wonderful Alright Still, bardzo bardzo letni album :) Odpowiedz Link
tomash8 Re: Piosenka Dnia 09.07.06, 09:57 Toto - hold the line - sie przyelpiło do mnie i odlepić nie chce:) Odpowiedz Link
mechanikk Re: Piosenka Dnia 21.07.06, 10:32 Pulp - My Lighthous Z debiutem Pulp z 1983 roku ("It") właśnie się zapoznaję. Zupełnie przerósł on moje oczekiwania. Nie spodziewałem się, że byli w stanie nagrać tak dojrzały album juz wtedy. Jarvis Cocker chyba bardziej jak popowy Scott Walker niz David Bowie. The Smiths chyba nie mieli lepszego startu. Widzę dla "It" miejsce w jakimś swoim rankingu lat 80. Z tego co zauwazyłem tylko jeden redaktor S umieścił to w swoim. Odpowiedz Link
ilhan Re: Piosenka Dnia 21.07.06, 11:00 mechanikk napisał: > Pulp - My Lighthous > Z debiutem Pulp z 1983 roku ("It") właśnie się zapoznaję. Zupełnie przerósł on > moje oczekiwania. Nie spodziewałem się, że byli w stanie nagrać tak dojrzały > album juz wtedy. Jarvis Cocker chyba bardziej jak popowy Scott Walker niz David > Bowie. The Smiths chyba nie mieli lepszego startu. Widzę dla "It" miejsce w > jakimś swoim rankingu lat 80. Z tego co zauwazyłem tylko jeden redaktor S > umieścił to w swoim. Mhm. Przyznam, że nie znam tej płyty poza jednym numerem poleconym właśnie przez Tomka - "Joking Aside" - ale to naprawdę dobry utwór, często sobie wracam. Inna sprawa, że Pulp nigdy nie stali w pierwszym rzędzie moich faworytów, a i znaczenie płyty chyba wątłe, toteż jej brak na liście dekady nie kłuje w oczy. Odpowiedz Link
mechanikk Re: Piosenka Dnia 21.07.06, 11:09 > a i znaczenie płyty chyba wątłe, toteż jej brak na liście dekady nie kłuje w oczy. Właśnie szkoda, że wątłe. Ale tak już bywa. A "My Lighthouse" to jest imho coś dla fanów "16 lovers Lane" ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: Piosenka Dnia 25.08.06, 11:07 Gadające Głowy - Republiki, jeden z najgenialniejszych utworów tej grupy. Odpowiedz Link
cze67 Re: Piosenka Dnia 04.10.06, 14:08 Zupełnie niespodziewanie od dwóch dni chodzą za mną puszczane i w radio i np. w sklepach muzycznych utwory: Scissors Sisters - I Don't Feel Like Dancin i, szczególnie, Basement Jaxx - Take Me Back to Your House. Odpowiedz Link
ilhan Re: Piosenka Dnia 04.10.06, 14:41 cze67 napisał: > Gadające Głowy - Republiki, jeden z najgenialniejszych utworów tej grupy. Zgoda, jak nie jestem wielkim fanem, tak tu zdecydowanie genialnie wyszło. > Zupełnie niespodziewanie od dwóch dni chodzą za mną puszczane i w radio i np. w > sklepach muzycznych utwory: Scissors Sisters - I Don't Feel Like Dancin i, > szczególnie, Basement Jaxx - Take Me Back to Your House. O BJ już wspominałem - dla mnie jeden z singli roku. O SS jeszcze nie, ale też mi się podoba. Odpowiedz Link
cze67 Re: Piosenka Dnia 04.10.06, 14:52 ilhan napisał: > O BJ już wspominałem - dla mnie jeden z singli roku. O SS jeszcze nie, ale też mi się podoba. Mi się wydaje, że w przypadku obu tych piosenek zastosowano jakiś podprogowy przekaz, bo generalnie nie siedzę w takich klimatach, ale (szczególnie) utwory BJ wchodzą we mnie jak w masło. Odpowiedz Link
cze67 Re: Piosenka Dnia 30.03.07, 13:22 Llibre Vermell de Montserrat: Ad mortem festinamus w wykonaniu Jordi Savalla i jego ansamblu Hespèrion XX. Odpowiedz Link
sonia34 Kino 29.03.07, 19:04 Ostatnio odczepić się ode mnie nie może: "Kwiecień" - piosenka rosyjskiej grupy Kino. Odpowiedz Link
tomash8 Re: Kino 30.03.07, 13:11 Ostatnio się przylepił do mnie kawałek "I against I" Bad Brains. Odpowiedz Link