Dodaj do ulubionych

Piosenka Dnia

• kod_kreskowy Re: Piosenka Dnia 06.06.06, 09:18
      Pointer Sisters - I'm So Excited

:)
      • cze67 Re: Piosenka Dnia 06.06.06, 09:28
        dEUS - Suds and Soda z debiutanckiej płyty. Kilka dni temu na VH1 zobaczyłem
        teledysk, był to w ogóle mój pierwszy kontakt z muzyką tego zespołu, szczena mi
        opadła, zapragnąłem mieć ten numer, co okazało się wcale nie takie trudne, bo
        oto wczoraj nieoczekiwanie natrafiłem i natychmiast nabyłem we wrzeszczańskim
        Kolporterze "Worst Case Scenario" za niewygórowaną cenę 35 zeta (pozostałe
        płyty zespołu ca 6 dych), i się wczorajszego wieczoru i dzisiejszego ranka
        upajałem; ten wrzeszczący drugi wokalista, te velvetowoundergroundowe skrzypki,
        ten rewelacyjny refren. Dawno żaden utwór mną tak nie zakręcił.
        • t.o.m.e.k Re: Piosenka Dnia 06.06.06, 10:35
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3397931.html
    • polleke Re: Piosenka Dnia 07.06.06, 20:34
      Haircut 100 - Favourite Shirts (Boy Meets Girl)
      Taki cheesy listening z łajdackim wdziękiem, trochę jak ugładzony Orange
      Juice / Aztec Camera. Trzy minuty, a zmieściło się i solo saksofonu, i trąbki.
    • kod_kreskowy Re: Piosenki Dnia 09.06.06, 10:38
      Razorlight - In the Morning + Jamie T - Salvador

:)

• mechanikk Re: Piosenka Dnia 24.06.06, 02:49
      The Divine Comedy - "Diva Lady"
      Świetny, przebojowy powrót. Z jednym z lepszych tekstów roku. Sprawdźcie!
      • ilhan Re: Piosenka Dnia 24.06.06, 10:59
        XTC - Wrapped In Grey

Nie da się zacząć dnia piękniej, no nie da.
        • kod_kreskowy Re: Piosenka Dnia 24.06.06, 11:17
          The Black Heart Procession - Not Just Words, pięknie pięknie :)

• mameluch Re: Piosenka Dnia 24.06.06, 16:37
            Kaizers Orchestra - 'Død Manns Tango'
            z 2001 roku, ale ja dopiero dziś w nocy zacząłem słuchać i nawet trochę mnie
            powaliło;)
    • w105n4 Piosenka Dnia 29.06.06, 11:45
      arling & cameron - w.e.e.k.e.n.d.

:v>
    • kod_kreskowy Re: Piosenka Dnia 07.07.06, 15:13
      Lily Allen - Everything's Just Wonderful

Alright Still, bardzo bardzo letni album :)
    • tomash8 Re: Piosenka Dnia 09.07.06, 09:57
      Toto - hold the line - sie przyelpiło do mnie i odlepić nie chce:)
    • mechanikk Re: Piosenka Dnia 21.07.06, 10:32
      Pulp - My Lighthous
      Z debiutem Pulp z 1983 roku ("It") właśnie się zapoznaję. Zupełnie przerósł on
      moje oczekiwania. Nie spodziewałem się, że byli w stanie nagrać tak dojrzały
      album juz wtedy. Jarvis Cocker chyba bardziej jak popowy Scott Walker niz David
      Bowie. The Smiths chyba nie mieli lepszego startu. Widzę dla "It" miejsce w
      jakimś swoim rankingu lat 80. Z tego co zauwazyłem tylko jeden redaktor S
      umieścił to w swoim.
      • ilhan Re: Piosenka Dnia 21.07.06, 11:00
        mechanikk napisał:

> Pulp - My Lighthous
        > Z debiutem Pulp z 1983 roku ("It") właśnie się zapoznaję. Zupełnie przerósł on
        > moje oczekiwania. Nie spodziewałem się, że byli w stanie nagrać tak dojrzały
        > album juz wtedy. Jarvis Cocker chyba bardziej jak popowy Scott Walker niz David
        > Bowie. The Smiths chyba nie mieli lepszego startu. Widzę dla "It" miejsce w
        > jakimś swoim rankingu lat 80. Z tego co zauwazyłem tylko jeden redaktor S
        > umieścił to w swoim.

Mhm. Przyznam, że nie znam tej płyty poza jednym numerem poleconym właśnie przez Tomka - "Joking Aside" - ale to naprawdę dobry utwór, często sobie wracam. Inna sprawa, że Pulp nigdy nie stali w pierwszym rzędzie moich faworytów, a i znaczenie płyty chyba wątłe, toteż jej brak na liście dekady nie kłuje w oczy.
        • mechanikk Re: Piosenka Dnia 21.07.06, 11:09
          > a i znaczenie płyty chyba wątłe, toteż jej brak na liście dekady nie kłuje w
          oczy.

Właśnie szkoda, że wątłe. Ale tak już bywa. A "My Lighthouse" to jest imho coś
          dla fanów "16 lovers Lane" ;)
          • ilhan Re: Piosenka Dnia 21.07.06, 11:18
            Wiesz jak zachęcić.
            • sonia34 Re: Piosenka Dnia 22.08.06, 12:53
              Marc Almond - Widow Weeds
              • cze67 Re: Piosenka Dnia 25.08.06, 11:07
                Gadające Głowy - Republiki, jeden z najgenialniejszych utworów tej grupy.
                • cze67 Re: Piosenka Dnia 04.10.06, 14:08
                  Zupełnie niespodziewanie od dwóch dni chodzą za mną puszczane i w radio i np. w
                  sklepach muzycznych utwory: Scissors Sisters - I Don't Feel Like Dancin i,
                  szczególnie, Basement Jaxx - Take Me Back to Your House.
                  • ilhan Re: Piosenka Dnia 04.10.06, 14:41
                    cze67 napisał:

> Gadające Głowy - Republiki, jeden z najgenialniejszych utworów tej grupy.

Zgoda, jak nie jestem wielkim fanem, tak tu zdecydowanie genialnie wyszło.

> Zupełnie niespodziewanie od dwóch dni chodzą za mną puszczane i w radio i np. w
                    > sklepach muzycznych utwory: Scissors Sisters - I Don't Feel Like Dancin i,
                    > szczególnie, Basement Jaxx - Take Me Back to Your House.

O BJ już wspominałem - dla mnie jeden z singli roku. O SS jeszcze nie, ale też mi się podoba.
                    • cze67 Re: Piosenka Dnia 04.10.06, 14:52
                      ilhan napisał:

> O BJ już wspominałem - dla mnie jeden z singli roku. O SS jeszcze nie, ale
                      też mi się podoba.

Mi się wydaje, że w przypadku obu tych piosenek zastosowano jakiś podprogowy
                      przekaz, bo generalnie nie siedzę w takich klimatach, ale (szczególnie) utwory
                      BJ wchodzą we mnie jak w masło.
                      • cze67 Re: Piosenka Dnia 30.03.07, 13:22
                        Llibre Vermell de Montserrat: Ad mortem festinamus w wykonaniu Jordi Savalla i
                        jego ansamblu Hespèrion XX.
    • mechanikk Nowy Beck! 22.08.06, 13:47
      www.youtube.com/watch?v=ij_4R9pKffY
      • sonia34 Kino 29.03.07, 19:04
        Ostatnio odczepić się ode mnie nie może: "Kwiecień" - piosenka rosyjskiej grupy
        Kino.
        • tomash8 Re: Kino 30.03.07, 13:11
          Ostatnio się przylepił do mnie kawałek "I against I" Bad Brains.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka