28.08.11, 07:54
że ostatnio coraz częściej trzeba usuwać posty osób, które podobno są pro life. sad

jeżlei komukolwiek wydaje się, ze postawa pro life dopuszcza zianie ogniem, straszenie piekłem czy wyzwiska pod adresem kobiet, które douściły się aborcji lub tylk ją rozważają to jest w duuuużym błędzie. Chcemy walczyć tu o życie. Kazde życie. Nienarodzonych, ich matek, a także tych, kórzy dopuszczają lub nawet namawiają do aborcji.
I od dawna jestem przekonana, ze najwiecej pomocy, modlitwy i naszego wsparcia potrzebują własnie ci, którzy w aborcji nie widza nic złego.

Aborcjionistą wydaje się, ze walczymy o życie dzieci nienarodzonych kosztem ich matek. A to bzdura. Czy walczymy o dziecko nienarodzone? Oczywiscie tak, ale o wiele bardziej walczymy o jego matke. Jeżlei dojdzie do aborcji, to oczywiście dziecko ginie. Ale paradoksalnie jego sytuacja jest lepsza niz matki. Ona musi z tym życ. i to ona potrzebuje naszej pomocy.

Smutne tylko, ze trzeba to przypominac obu stronom.
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: to smutne 28.08.11, 11:18
      Łk 23,29
      tak mi się zawsze w tym temacie kojarzy
      • nowako-wa Re: to smutne 28.08.11, 13:07
        a dla mnie smutne ,że w wakacje jakby forum wymarło- w mniej aborcji nie wierzę crying
        Wniosek- już mało kto szuka pomocy.....
        • 0oo.oo0 Re: to smutne 28.08.11, 22:24
          mi się wydaje, że Ci co szukają pomocy i rady i trafiają na to forum, to nie sa zdecydowani i potrzebują wsparcia, a jeśli teraz jest cisza, tzn. że takich osob nie ma. Trochę dobrze, trochę źle.
          • mama.rozy Re: to smutne 29.08.11, 15:18
            dziewczyny
            przeciez nie uratujemy całego świata
            Pan Bóg wie,co robiwink
            jak ktoś ma tu trafic,trafi
            • wiesia140 Re: to smutne 30.08.11, 15:52
              nic dodać , nic ująć mamorozy
    • nienienie_85 Re: to smutne 04.09.11, 00:18
      Medal ma dwie strony. Z jednej kobiety takie jak ja potrzebują wsparcia, poklepania po ramieniu i powiedzenia będzie lepiej. Z drugiej jednak czuję się często właśnie tak jak nazywają to niektóre osoby, jak zwyrodnialec. Z tym ciężko żyć ale jednak przyłożyłam do tego rękę i sama jestem sobie winna. Jednak znowu wracając do pierwszej strony... jest taki cytat w Chacie "wybacz mu, pozwól mi go zbawić" (jako słowa Boga), ja potrzebuję tego, żeby sama sobie spróbować kiedyś wybaczyć...
      • wiesia140 Re: do nienienie 04.09.11, 21:18
        Wybaczenie sobie to jest proces , albo inaczej " droga", często trudna i bolesna , bo sobie coś wybaczyć nie jest tak łatwo , bo niesie ze sobą zaakceptowanie faktu , że się tak po ludzku zawiodło, a potem zostaje droga do uzdrowienia , która pociągnie za sobą nie tylko aborcję , ale całą twoją przeszłość, która złożyła się na tą decyzję. Będziesz musiała uczciwie przejrzeć twoją przeszłość , czyli to jak żyłaś jakimi zasadami się kierowałaś, jakie były twoje relacje z ludźmi, z twoim partnerem, z rodziną , czego brakowało tobie od innych ludzi w tych relacjach ,, jak ty wyglądałaś w tych relacjach( wyszła psychoanaliza). Te wszystkie poziomy muszą zostać oczyszczone i uzdrowione, Nie piszę tego , żeby cię osądzać , czy pognębić, ale żeby ci uświadomić , że do tego potrzebny jest czas i profesjonalna pomoc przede wszystkim w realu , my cię tu będziemy wspierać , ale fachowa pomoc w realu pomogła by ci w miarę bezpiecznie przejść przez ten proces. Pierwsze kroki już są za tobą uznałaś swoją część winy, a to bardzo ważne i wymaga dużo siły. Nie jesteś zwyrodnialcem (nigdy nie daj sobie tego wmówić) , , jesteś wrażliwym człowiekiem , który się pogubił w pewnym momencie i musi się na nowo odnaleźć.

Poszukać ci jakiegoś specjalistę? Pozdrawiam
    • aguar Re: to smutne 15.10.11, 09:38
      Chciałam tylko napisać, że trafiłam na to forum przypadkiem, czytam i jestem pod wrażeniem, że Wy tu NAPRAWDĘ pomagacie. Do tej pory postawa pro life kojarzyła mi się właśnie z ratowaniem życia dzieci kosztem matek - ma urodzić, najlepiej pod groźbą kary, a potem to już nikogo nie obchodzi co się z tą matką i tym dzieckiem dzieje. Robicie naprawdę dobrą robotę, gratuluję i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka