Dodaj do ulubionych

koszt wykonania aborcji

22.07.05, 12:00
chcialam sie dowiedziec ile kosztuje zabieg?Czy np jest mozliwosc,zeby zabieg
wykonac w Holandii??Czy lepiej tutaj..pytam czysto teoretycznie,nie chodzi tu
o mnie..ktos poprosil mnie o ta informacje..Osobiscie odwlekam tego kogos od
tego pomyslu,nie mniej jednak prosze o odp.

Aha..i czy jesli to jest mloda dziewczyna..czy lekarz gdyby zdecydowal sie na
zapisanie zastrzykow na wywolanie miesiaczki..takich standardowych to one
dzialaja tez jak powodujace poronienie..?
Obserwuj wątek
    • madzia1708 Re: koszt wykonania aborcji 22.07.05, 12:06
      zadzwoń do pierwszego lepszego ginekologa, on na pewno Ci odpowie.
      Przeczytaj wstę do tego forum

Rzygac sie chce od takich pytan, psuje to atmosferę, szkoda, ze to forum jest
      otwarte
    • dianitra Re: koszt wykonania aborcji 22.07.05, 12:09
      A czy dowiedziałaś sie wczesniej o możliwości oddania dziecka do adopcji, o
      drogach pomocy mlodej dziewczynie, ktora nie ma sierotków żeby wychować
      dziecko? o tym ze jest wiele fundacji i prywatnych osób które pomagają matką
      które zdecydują się jednak urodzic.

Aborcja kosztuje wiele - czasami zmarnowane życie...
      • aretse11 Re: koszt wykonania aborcji 22.07.05, 12:34
        zgadzam sie..i dlatego odwleklam ich od tej mysli..i wiadomo..bede sie starala
        jak moge by pomoc i zaangazuje w to tez innych..to pewne..
        • dianitra Re: koszt wykonania aborcji 22.07.05, 12:39
          Ich?
    • kimono24 Re: koszt wykonania aborcji 22.07.05, 14:31
      jak mozesz pytac o takie rzeczy tutaj

zastanow sie ile kosztuje zabicie czlowieka - przelicz to sobie sama kochanie
      czy zycie mozna tak oceniac ... jejku glowe bym sobie sama odgryzła ale jak
      widze ze jeszcze ktos mozed zrobic to co ja ..... ku%#@a mam tego dosc ...

jesli chcesz im pomoc w ogole nie szukaj takich rzeczy - nawet im o tym nie mow
      mow o zagrozeniach tych fizycznych i psychicznych, mow ze to niedozwolone, ze
      nie mozna ...
      m
      • olda_2 Re: koszt wykonania aborcji 22.07.05, 15:06
        kimono24
        gratuluję! lepszych słów chyba nikt tutaj nie napisze!!!

jak można pytać o coś takiego , płakać się chce !!!!!
        chetnie zamieniłabym się z tą osobą aby móc jeszcze raz podjąć tą właściwą
        decyzję , aby urodzić
        • aretse11 Re: koszt wykonania aborcji 22.07.05, 19:52
          wlasnie ta cena jest odstraszajaca..czasem nie mozna wytlumaczyc czegos
          filozoficznie..czy mowiac o zagrozeniach..itd,bo w takiej sytuacji ci ludzie sa
          w panice..nie mysla o konsekwencjach na przyszlosc..ciaze uwazaja za chorobe,a
          nie to co bedzie potem..dlatego jedynym odstraszaczem jest cena..takich
          pieniedzy nie maja..i dlatego tak zaczelam...A potem poszla cala reszta o
          ktorej wspominacie..wszystko jest na dobrej drodze..odwiodlam ich o mysli o
          aborcji..juz na 100%..i pamietajcie..ze jesli mnie problem ciazy czy aborcji
          nigdy nie dotyczyl to nie umiem patrzyc na to tak doglebnie jak wy..nie
          probujcie mnie wiec oceniac.Ja nie jestem za tym..
          • olda_2 Re: koszt wykonania aborcji 23.07.05, 09:38
            koszt wykonania aborcji??
            to ci napiszę
            ja właśnie usunęłam ciąże w Holandii bo tu mieszkam.
            Nie dałam za to złamanego centa ! Ubezpieczenie zapłaciło .
            A wiesz jaki to jest teraz koszt dla mnie ?
            Taki , że nie chce mi się żyć . Nie jestem w stanie z tym żyć ...
            Nawet jeśli zrobiłam to w bardzo wczesnej ciąży ( nie miało jeszcze rączek
            nożek ...)
            Wybaczcie mi , ale nie mogę ...
            • adriasc Re: koszt wykonania aborcji 24.07.05, 22:08
              hmmm...Forum ABORCJA...albo bedzie forum zamknietym i bedziecie mialy z glowy
              glupie pytania albo kazdy o co bedzie chcial pytac zapyta...po to chyba jest
              forum kazdy chce sie dowiedziec czegos na dany temat: ja to tak rozumiem ....
              wiemy iz Aborcja jest ciezkim tematem nie chcemy przyjmowac tego do wiadomosci
              ze ktos moglby usunac mala istotke...ale tak sie dzieje i nie wytepimy tego
              mimo to :nawet pani olda_2 napisala:
              > Nie dałam za to złamanego centa ! Ubezpieczenie zapłaciło .
              > A wiesz jaki to jest teraz koszt dla mnie ?
              > Taki , że nie chce mi się żyć . Nie jestem w stanie z tym żyć ...

sory najpierw usuwasz a potem takie wyrzuty...gdzie ta rozwaga gdzie
              przemyslenie calej sytuacji, nie mozna wmawiac dziewczynom ktore sa w takiej
              sytuacji i tak zrobia to pod wplywem chwili ,pod wplywem pierwszego impulsu
              kiedy uslyszaly ze sa w ciazy...
              nie jestem zwolenniczka aborcji ale wszysto da sie wytlumaczyc zdrowym
              rsadkiem, sa naprawde rozne sytuacje w zyciu i niech sie kazda z Was zastanowi
              jakie was ciezkie chwile w zyciu spotkaly rozwazcie sobie na spokojnie i nie
              odpisujcie pod wplywem tego ze cos wam nie podpasowalo w moim poscie nic pod
              wplywem chwili i zdenerwowania bo szereg sytuacji wynika wlasnie z takiego
              stanu rzeczy...i widze jak sie gromy tu na mnie sypia ale nie interesuje mnie
              to....
              mieszkam w niewielkim miescie i mamy tu dom dziecka ktory czasem sobie odwiedze
              bo to praca...i wiecie co widze...widze male noworodki zdrowe ktore sa od
              pierwszych dni zycia w tym bidulu i zyja sobie juz nawet 7 rok przykre
              prawda...a co z wiekszymi dzieciakami? jak dyrektor powiedzial dzici wciaz
              przywbywa a rodzin ktore sie interesuja : nie!! wiec co wy na to...

nie ma recepty zeby to wszystko w zdrowy sposob funkcjonowalo...jestesmy w
              karaju gdzie kazdy dba o swoja dupe i nikt niech tego nie podwaza bo nie raz
              bylam swiadkiem takich sytuacji...zal mi dzieci ktore sa w bidulu ktore nie
              moga powiedziec mamo, tato...ktore nie slysza :kocham cie syneczku,
              coreczko...zal mi dziewczyn i kobiet ktore stoja u progu rozpaczy i
              zastanawiaja sie wahaja co zrobic...

zal mi kobiet ktore na tym forum gnoja kobiety ,ktore byc moze nie podjely
              wlasciwej decyzji, ktore czasem zapytaja o blahostke a tu zaraz sypia sie
              wyzwiska...poprostu zal ...zadnego przemyslenia zadnego zastanowienia...nie
              potepiajmy ludzi za ich postepowanie starajmy sie dac druga szanse...Kazdy na
              nia zasluguje
              dzieki serdeczne
              Ania moje maluszki Natalka 3,5 i Igorek 1,5
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=18348528&v=2&s=0
              • silie1 Re: koszt wykonania aborcji 25.07.05, 10:01
                ja tez nie chce zyc a tym bardziej ze stracilam jajniki po tym jak dostałam
                zaoalenia otrzewnej i skretu jajnikow w wyniku komplikacji po aborcji..masz
                szanse i jej nie zmarnuj kobieto
                • aretse11 Re: koszt wykonania aborcji 28.07.05, 12:05
                  dzis bedzie rozmowa z tata..wspolczuje jej..i mam nadzieje,ze tata nie bedzie
                  nalegal na aborcje..bo ja juz od poczatku mowie,by urodzila to dziecko..Jestem
                  calym sercem z nia..bedzie ciezko..bo to mala miescina..
              • olda_2 Re: do adriasc 21.08.05, 21:16
                > > Nie dałam za to złamanego centa ! Ubezpieczenie zapłaciło .
                > > A wiesz jaki to jest teraz koszt dla mnie ?
                > > Taki , że nie chce mi się żyć . Nie jestem w stanie z tym żyć ...
                >

tak , masz rację napisałam te słowa pod wpływem chwili i nie przemyślałam tego
                co piszę...
                chętnie skasowałabym swój poprzedni post i te słowa bo kompletnie nie ma w nich
                sensu

proszę nie pisz , ze "najpierw usuwam a potem mam takie wyrzuty...", uraziły
                mnie te słowa , nie znasz mojej sytuacji i nic nie wiesz ...

pozdrowienia
                • adriasc Re: do adriasc 22.08.05, 09:50
                  jesli cie urazilam to Przpraszam...

nie chce tu nikogo urazic...wiem ze kazdy popelnia bledy,tacy juz
                  jestesmy...ale chodzi mi o to zeby nic nie robic pod wplywem chwili...
                  jak sie zdarzy kryzysowa sytuacja to usiasc sobie i wmowic ze nic pod wplywem
                  jednej durnej chwili...przemyslec sobie wszystko...
                  bo takie czyny badz slowa wypowiedziane pod wplywem jakiegos zlego impulsu moga
                  bardzo zaszkodzic a potem trudno jest sobie pomoc...

Pozdrawiam serdecznie i zycze duzo silysmile
                  Ania
    • martyna_7 Re: koszt wykonania aborcji 23.09.05, 18:17
      Ale zamiezanie na tym forum, ale jak komus sie nie podoba forum o aborcji, to
      niech tu nie wlazi. Bo chyba nie wchodzi sie tu po to aby krytykowac innych za
      to co sie samemu zrobilo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka