Dodaj do ulubionych

Przedwyborcze posumowanie

07.10.11, 19:08
Ostatnie chwile przed ciszą wyborczą, pora więc wybiórczo podsumować to czego mogliśmy się dowiedzieć z plakatów, spotów i ulotek wyborczych o naszych najbardziej rozpoznawalnych kandydatach do parlamentu.

Czesław Mroczek, kałusiak z urodzenia, obecny poseł, zdolny aparatczyk partyjny. Dużo osób twierdzi, że zrobił coś dla powiatu, tylko ciężko stwierdzić co. Chyba zresztą sam nie miał pomysłu czym się może pochwalić, ponieważ w swoim spocie wyborczym jako tło swych sukcesów prezentuje Warszawę, fakt jego jedynym niezaprzeczalnym sukcesem jest pięcie się w górę do koryta. Zapomniałbym, podobno zawdzięczamy mu obwodnicę, której jak Rejtan bronił przed oszczędnościami w inwestycjach. Osobiście w to nie wierzę, bo decyzję o cięciach miały miejsce, gdy zaawansowanie prac wynosiło ok. 60%. Ah walczył jeszcze o modernizację drogi krajowej nr 2, hmm jeśli tak to wiem już komu zawdzięczam te wąskie paski jezdni bez poboczy, z wysepkami pośrodku, z brakiem możliwości wyprzedzania oraz te rowy skąd codziennie pomoc drogowa wyciąga rozbite samochody, które nie miały szansy uciec na pobocze.

Teresa Wargocka, posłanka, ciężko coś o niej powiedzieć pozytywnego, ośmieszyła się projektem ustawy, w której szastała srogimi karami więzienia dla wszystkich mających płód czy zygotę za człowieka. Katoliczka miłująca bliźniego, która zapomniała o przykazaniu miłości. W sejmie mdła, niekompetentna, jąkająca się na mównicy. Jest tyle mądrych kandydatek, że Wargocką warto sobie odpuścić. Musiała się oddalić od Jarosława w ostatnim czasie, bo to miejsce na liście … gdzie ten czas smoleński, gdy stała tuż obok Prezesa.

Antek Tarczyński, już posłował kiedyś i jak się dowiedział sam był zaskoczony tym faktem, potem był wiceszefem ARiMR, nieudolnym Wójtem Gminy Mińskiej, którą zadłużył na dziesiątki milionów i której na wiele lat zablokował możliwość inwestowania. Obecnie ponownie Starosta, człowiek wielkiego interesu, nie zasłużył się dla powiatu niczym, ale co mu trzeba przyznać niczym się też nie chwali. Liczy na głosy wiejskie i się przeliczy, a wraz z nim jego przyjaciel i sponsor Ireneusz P.

Stanisława Prządka, garwolinianka o znacznie przekroczonym wieku emerytalnym, socjaldemokratka przywiązana od lat do poselskiego uposażenia. Dla powiatu mińskiego nie zasłużyła się niczym, ale też nie ukrywała że interesuje ją jedynie własne podwórko. Mimo że SLD oddało władzę w 2005 r., po rządach Pisu przed ostatnimi wyborami w 2007 r. reklamowała się na tle ukończonej i oddanej do użytku obwodnicy Garwolina, czym nie może się pochwalić nasz kałusiakowy poseł z partii rządzącej. Stary dobry partyjny beton po liftingu.

Ryszard Smolarek, tym razem kandydat na senatora, kłamca lustracyjny, poseł który został zapamiętany jako największy leń. Podczas kadencji sejmu nie zabrał ani razu głosu w sali sejmowej i opuścił najwięcej posiedzeń. Dobroczyńca i sponsor naszego lokalnego koszałka opałka, piewcy chleba

Reszta to folklor nie kandydaci...
Obserwuj wątek
    • afrikana Re: Przedwyborcze posumowanie 07.10.11, 22:17
      no więc dawaj tak na szybko na kogo twoim zdaniem warto zagłosować:)))
      • tw.zbyszko Re: Przedwyborcze posumowanie 07.10.11, 23:47
        Nie zagłosuję na człowieka tylko na listę, wybiorę najmniej obietnic, populizm, antyklerykalizm oraz program gospodarczy najlepiej oceniony przez FOR Balcerowicza. Skoro nie może być lepiej niech będzie śmiesznie.
    • advisor83 Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 09:36
      Qvo vadis Polsko? Jest cisza wyborcza więc apeluje do wszystkich aby jutro poszli głosować i nie pozwolili by w Sejmie zasiadali ludzie pokroju tego Pana. Myśle, że czas by wykonać krok do przodu, rozwijać poziom debaty, wprowadzić do Sejmu ludzi sprawdzonych i wykształconych. Kabaret jest śmieszny ale w tym przypadku może być to smiech przez łzy
      • andrze.r Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 09:56
        Jeszcze pan ten chce legalizacji mordowania nienarodzonych, legalizacji małżeństw pedalskich czy takiej Polski chcemy?
        • k_a_p_p_a Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 14:57
          andrze.r napisał:

> Jeszcze pan ten chce legalizacji mordowania nienarodzonych, legalizacji małżeńs
          > tw pedalskich czy takiej Polski chcemy?
          Tak:))))))))))))))
    • ludwik17 Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 12:19
      Drogi Eugeniuszu,
      podlizujesz się Mroczkowi na każdym kroku, a teraz go obsmarowujesz. Wargocka na mównicy się nie jąka. tarczyński był w ARR nie w ARiMR. Prządka mimo wieku jest bardzo aktywną posłanką.
      Idź lepiej pokręć trochę kamerką z tej mdłej tv internetowej
    • k_a_p_p_a Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 15:00
      Bezczelnie z rozmysłem czy z innych powodów pominąłeś wielce nam zasłużonego i długo nam panującego byłego, pięciokrotnego( i chwatit) burmistrza, który zapragnął zostać SENATOREM?
    • zbyszko_cs Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 21:35

Coś ty za gnida... Wiesz co robi się takimi wszami... Że też cię ta święta ziemi nosi.
      Ale pamiętaj, każda kosa trafia na kamień. Każda!

***-------------------------------.
      Wiele można zdziałać nienawiścią,
      ale jeszcze więcej - miłością.
      Kochaj więc i czyń, co chcesz...
      • tw.zbyszko Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 22:34
        Nie dziękuję, nie interesuje mnie posada redaktora naczelnego Tygodnika "Co-słychać?", musiałbym być wtedy obiektywny, nie łasy na profity, a przede wszystkim szczery w stosunku do ludzi. Brrr na samą myśl mną trzęsie.
        • zbyszko_cs Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 22:55
          Zeby być 15 lat wydawcą tygodnika, trzeba przede wszystkim być obiektywnym i szczerym w stosunku do ludzi. Inaczej nie kupią i nie dadzą reklam.
          Łatwo wysmiewać piewcę chleba i jego darczyńców, gdy nie ma sie pojącia, komu ten festiwal służy i ile kosztuje.
          Latwo również ironizowac anonimowo, ale przecież kazdy sobie zdaje sprawę, że nawet TAKIE PLUSKWY są do wyłapania. Będą pluc do czasu...
          Co do funkcji naczelnego Co słychac, to nie twoj poziom. Jeszcze dlugo nie, a może i NIGDY NIE!
          Ja kanalii nie zatrudniam.

• tw.zbyszko Re: Przedwyborcze posumowanie 08.10.11, 23:21
            >>> Ja kanalii nie zatrudniam. <<<

Wiem wiem, że nie lubisz w swojej redakcji konkurencji Szanowny Redaktorze Połeto.
            • zbyszko_cs Re: Przedwyborcze posumowanie 09.10.11, 13:28
              W mojej redakcji znoszę tylko profesjonalizm z nutą koniecznej lojalnosci. Na obskuranctwo słowne nie mam czasu i miejsca w Cs.
              Jesli chcesz podyskutowac na temat poezji - proszę. Twoje szmatławe słowotwórstwo wsadź sobie do gardla.

• sempre_dritto Re: Przedwyborcze posumowanie 09.10.11, 00:06
            to po wyborach, za anonimowe ironizowanie będą wyłapywać???
            już czuję absmak
            • sandra967 Re: Przedwyborcze posumowanie 09.10.11, 14:09
              jzp pragnie rozmawiać o poezji? ale chyba nie ma na myśli swoich bazgrołków? mając w rękach jakis numer cs z rok temu widziałam jeden z wierszy, myślałam, ze poleję.... jakby pisał to impotent niespełniony jako mężczyzna i szukajacy pokalsku za wszelką cenę, mimo swej ułomności
              • jaskier_kita81 Re: Przedwyborcze posumowanie 09.10.11, 16:54
                sandra967 napisała:

> ".... myślałam, ze
                > poleję.... jakby pisał to impotent niespełniony jako mężczyzna i szukajacy pok
                > alsku za wszelką cenę, mimo swej ułomności"

@sandra967, co za wyrafinowany język prezentujesz... no no pogratulować!
                Może przedstaw się z imienia i nazwiska Panu Redaktorowi, dlaczego tylko pod anonimowym nickiem jesteś taka odważna. No ja nie wiem, czy takiej Pani jak Ty wypada tak pisać na forum.

Pozdrawiam Pana Redaktora i z niecierpliwością czekam na kolejny numer tygodnika "Co słychać" :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka