polabar 04.11.10, 23:17 Drogi Ordylku a co się stało z 3 z waszego komitetu. Widzę w PKW, że tylko dwójka się ostała. Co się stało, czyżby głos rozsądku ? POLA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia-polna Re: Pytanko do Ordyl-a ? 05.11.10, 07:09 Soltysiki nasze kiepskie w mowie i piśmie. Studium odczytać nie umią, uchwały ustalają w oparciu o własne zbójeckie prawo, a później musi ich P. Wójt prostować. Zapewne zły druczek wypełnili i odrzucili im 3 rycerza. Wszak One nie do myślenia stworzone ino do młócki. Ordylek na pewno Ci nie odpowie, bowiem On od działań zaczepnych na forum, nie od merytorycznych odpowiedzi. Przecież wszyscy zadawali już wiele pytań i co? I nic. Mnie tylko interesuje patrząc na listę Mysiadla, dlaczego sołtyski aż 3 zbójów do boju wysłali. Inni maja tylko po jednym. Ponieważ nie znam się na polityce, czy ktoś może to wytłumaczyć? Wydaje mi się, ze gdyby był 1 tylko to by my mieli 3 mandaty na Mysiadle. A wiec Sołtysików należy posądzić o brak patriotyzmu do Mysiadła. Usprawiedliwić to kolejne niezbyt mądre posuniecie można tylko tym, że Sołtysiki intelekt siła muszą zastąpić. Odpowiedz Link
ordyl Re: Pytanko do Ordyl-a ? 05.11.10, 12:45 Nie bardzo rozumiem czemu do mnie to pytanie? Nie jestem ani członkiem KKW ani jego rzecznikiem ani zainteresowanym czyli kandydatem. Być może p. Bujanowska zrezygnowała po tych pieniackich atakach różnych czereśniaków. Jak wyłanialiśmy kandydatów najczęstszą obawą była konieczność współpracy z młodym zdolnym radnym. Nie należy jak widać to do przyjemności nie tylko zresztą mieszkanców Mysiadła ale również naszych sąsiadów. Dlaczego inne komitety mają jednego kandydata też mnie to zastanawia być może boją się konkurencji, być może nie umieją współpracować a może są inne jeszcze odpowiedzi. Fakt faktem że przez ponad 4 lata swojej działalności politycznej młodzi zdolni nie umieli znaleźć ludzi którzy byliby dobrymi radnymi. Mamy zatem pięciu kandydatów Robert Czarnota - najbardziej z nich wszystkich przygotowany merytorycznie Katarzyna Przemyska - osoba którą trudno nie lubić lub coś jej zarzucić na pewno będzie to osoba która będzie miała łatwość nawiązania kontaktów z p. Wójt oraz pozostałymi radnymi Gerard Gieleciński - kandydat partyjny mimo to możemy na niego liczyć Marcin Kania - pracowity ale moim zdaniem lepszy byłby w radzie sołeckiej oraz p. Wilusz - nowość, zagadka i niewielkie szanse na zostanie radnym, dobrze by było żeby spróbował najpierw podziałać w radzie sołeckiej albo jako sołtys. Rada Sołecka to przedsionek do polityki a 4 lata to wystarczający czas aby zweryfikować kompetencje przyszłego radnego. Zarówno Marcin Kania jak i p. Wilusz podnieśliby swoje kompetencje najpierw w radzie sołeckiej, wszak chcemy mieć kompetentych radnych? Zdrówka Odpowiedz Link
manfredziak10610 Re: Pytanko do Ordyl-a ? 05.11.10, 15:52 Mysle ze klotnie o to kto jest lepszym radnym lub kto bylby lepszy sa zbędne. Zmobilizujmy sie do tego by wybrac radnego z Mysiadła. W poprzednich latach radni ze Zgorzały itp mieli nasze "city" w nosie. Dopiero od niedawna cos sie dzieje. Dlatego zagłosujmy na naszych "rodaków". Pozdrawiam Odpowiedz Link
ordyl Re: Pytanko do Ordyl-a ? 05.11.10, 16:59 Czyli zgadzamy się że trzeba wybrać trójkę z Mysiadła. Dobrze by było wybrać najlepszych z tej piątki kandydatów. Mamy jeszcze niecałe 2 tygodnie na zastanowienie się którzy z nich są najlepsi. Czterech możemy ocenić po ich wcześniejszej działalności i jest to jak najbardziej wskazane. Sami również się mogą nam zaprezentować z jak najlepszej strony. Piąty kandydat to jest wielka niewiadoma, dlatego jedyną jego szansą jest zaprezentowania swojej wizji jak chcę wypełniać mandat radnego. Na koniec możemy podsumować naszą minikampanię a następnie wybrać najlepszych. To co teraz możemy zrobić to namawiać do głosowania na trzech kandydatów z Mysiadła. GŁOSUJ NA TRZECH Z MYSIADŁA - NASZE HASŁO WYBORCZE. Zdrówka Odpowiedz Link
sznycelzmysiadla Re: Pytanko do Ordyl-a ? 05.11.10, 21:03 GŁOSUJ NA TRZECH Z MYSIADŁA - NASZE HASŁO WYBORCZE W zeszłym tygodniu jakis burak od sołtysowej kazal glosowac na 3 radnych od niej. Dzisiaj znowu jakiś mówi trzech z Mysiadła? To wkoncu na kogo mam glosowac na 3 od soltysa tak jak kazali, czy obojętnie których tylko żeby były z Mysiadla??? Odpowiedz Link
ordyl Re: Pytanko do Ordyl-a ? 05.11.10, 22:18 Masz swój rozum to głosuj jak Ci podpowiada rozum a jeśli go nie masz to zniknij na zawsze. Odpowiedz Link
sznycelzmysiadla Re: Pytanko do Ordyl-a ? 06.11.10, 06:21 pierwsze buraki przychodzita do mnie i kazecie glosowac na 3 od sołtysa a teraz mi brak rozumu wygarniasz. Jak taki mondry to niech jeszcze raz przyjdzie do mnie to zobaczymy kto zniknie na zawsze. Odpowiedz Link
manfredziak10610 Re: Pytanko do Ordyl-a ? 06.11.10, 08:57 ordyl napisał: > Czyli zgadzamy się że trzeba wybrać trójkę z Mysiadła. Dobrze by było wybrać na > jlepszych z tej piątki kandydatów. Mamy jeszcze niecałe 2 tygodnie na zastanowi > enie się którzy z nich są najlepsi. Czterech możemy ocenić po ich wcześniejszej > działalności i jest to jak najbardziej wskazane. Sami również się mogą nam zap > rezentować z jak najlepszej strony. > Piąty kandydat to jest wielka niewiadoma, dlatego jedyną jego szansą jest zapre > zentowania swojej wizji jak chcę wypełniać mandat radnego. > > Na koniec możemy podsumować naszą minikampanię a następnie wybrać najlepszych. > > To co teraz możemy zrobić to namawiać do głosowania na trzech kandydatów z Mysi > adła. > GŁOSUJ NA TRZECH Z MYSIADŁA - NASZE HASŁO WYBORCZE. > Zdrówka Ja sie pod tym w 100% podpisuje Milego weekandu Odpowiedz Link
monia-polna Re: Pytanko do Ordyl-a ? 05.11.10, 18:29 Ordyl napisał Nie bardzo rozumiem, czemu do mnie to pytanie? Nie jestem ani członkiem KKW ani jego rzecznikiem ani zainteresowanym, czyli kandydatem. To, dlaczego mącisz wodę na forum od 2 miesięcy? Czy rodzice dzieci, które trenujesz znają również twoja internetową twarz? Ordyl napisał Dlaczego inne komitety mają jednego kandydata też mnie to zastanawia być może boją się konkurencji Dla innych komitetów najważniejsze jest, aby 3 mandaty pozostały w Mysiadle, dlatego wystawiły po 1 kandydacie. Dla Sołectwa najważniejsze było zdobyć 1 mandat dla 1 z ich członków. 2 pozostałych miały swoimi glosami osłabić pozostałych kandydatów z Mysiadła i tym samym utorować drogę dla kogoś z Zamienia lub Zgorzały. To jest patriotyzm w sołeckim wykonaniu. Najważniejsza prywata. Ordyl napisał Katarzyna Przemyska - osoba, którą trudno nie lubić lub coś jej zarzucić na pewno będzie to osoba, która będzie miała łatwość nawiązania kontaktów z p. Wójt oraz pozostałymi radnymi Dla tych, co zapomnieli jak p. Sołtys „łatwo się komunikuje” www.kurierpoludniowy.pl/?page=artykul&id=4922 Artykuł ten pokazuje, jaką to sympatią darzy P. Wójt naszą P. Sołtys. Słyszałam również, że w Mysiadłe stanęło wiele inwestycji, a nasi radni muszą się dwoić i troić, aby przekonać resztę RD do Mysiadła. RD, która ostro skrytykowała nasze Sołectwo, podchodzi teraz do Mysiadla z dużym dystansem. Widmo, P. Przemyskiej w RD będzie katastrofą dla nas. Ordyl napisał Katarzyna Przemyska - osoba, którą trudno nie lubić lub coś jej zarzucić Wszystko, co wiemy o P. Przemyskiej to to, co pisze o Niej Ordyl. Ordyl napisał: Robert Czarnota - najbardziej z nich wszystkich przygotowany merytorycznie Przytaczam kilka wypowiedzi merytorycznych P. Czarnoty, które wszystkie są kłamstwem. Wykorzystana tu jest stara PIS-wska metoda straszenia ludzi, w tym przypadku z Polnej. 1. „sklasyfikowanie terenów wzdłuż kanałku, jako usługowo/mieszkaniowych, co oznacza zredukowanie powierzchni biologiczno czynnej do 10%” 2. „zmiana klasyfikacji terenów o charakterze rekreacyjnym (np. plac zabaw przy ul.Polnej), na usługowo/mieszkaniowe” 3. „brak sklasyfikowania terenów i starodrzewu nad stawem i w pobliżu willi Eizelogo jako strefy chronionej (pomniki przyrody i zabytki kultury)” 4. „chodzi o kanał odwodnieniowy, przebiegajacy prostopadle do torów, na granicy z Ursynowem. Pas gruntów, sklasyfikowany jako usługowo-mieszkaniowy to ok. 200 m pas w głąb Mysiadła, przebiegajacy wzdluz tego kanału. (10% powierzchni biologicznie czynnej to zwatra zabudowa typu przemysłowego)” 5. „lokalizacja stacji kolejki dla Mysiadła (na nierealistyczną i niegospodarną!)” Ta są wypowiedzi P. Czarnoty świadczące o kompletnym braku wiedzy o jednym z podstawowych dokumentów, jakim jest studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Lesznowola. Oczywiście na poziomie sołectwa to wielka kompetencja Odpowiedz Link
polwilu Re: Pytanko do Ordyl-a ? 06.11.10, 14:36 Panie Ordyl Czytając Pana wypowiedź, której celem jest wybór jak najlepszych radnych, postanowiłem niezwłocznie odpisać. Uważam Pana argumenty za zasadne i pragnę przybliżyć Panu moją osobę, i Komitet Wyborczy. Szanuje również Pańską ocenę moich kompetencji i szans na zostanie radnym. Oczywiście zgadzam się, że „Rada Sołecka to przedsionek do polityki.” Jestem jednak osobą stroniącą od polityki i unikającą lokalnych układów. Moja polityka i filozofia pozostaje od zawsze ta sama; być lojalnym w stosunku do wszystkich, którzy mi zaufali i powierzyli coś do wykonania.. Do KWW Solidarni Mieszkańcy Mysiadła należy ponad 150 osób z okręgu wyborczego nr 10. Będziemy również zabiegać o głosy reszty mieszkańców i prosić ich o wsparcie. Zapraszam Pana do odwiedzenia mojej strony gdzie zamieszczony jest adres kontaktowy. W razie pytań, zapraszam do nawiązania kontaktu. KWW SOLIDARNI MIESZKAŃCY MYSIADŁA Mirosław Wilusz mirekwilusz.pl/ Odpowiedz Link
ordyl Re: Pytanko do Ordyl-a ? 06.11.10, 14:43 Wolę zajmować się sportem niż polityką ale będę wspierał pańskie działania. Dziękuje za zaproszenie postaram się z niego skorzystać. Zdrówka Odpowiedz Link
monia-polna Re: Pytanko do Ordyl-a ? 07.11.10, 13:09 Ordyl napisał Wolę zajmować się sportem niż polityką Musiałeś przybrać dużo na wadze, Ordylku, bo przez ostatnie miesiące siedzisz tylko przed komputerem. Skoro wolisz sport od polityki, to rozumiem, że kampania, którą prowadzisz nie jest twoim ulubionym zadaniem, dlatego wyniki są takie marne:):):):):) Ordylku, a może tak z Sołtysową weźmiecie zdjęcie np. Bin Ladena i wsadzicie tam głowę kogoś z RD?:):):):):):) Przecież znacie się na tym jak mało kto:):):):):) Odpowiedz Link
ordyl Re: Pytanko do Ordyl-a ? 08.11.10, 10:45 Masz ten sam problem co przywódca dużej parti politycznej. Czyli zamiast merytorycznie rozkładać rywali na łopatki lub przedstawiać swoje mocne strony (np. pracowitość) wolisz wyciągać katastrofe smoleńską z roku 2007 czym zrażasz do siebie nie tylko ludzi z Mysiadła ale również wójtową i innych radnych. metoda pomówień i insynuacji tutaj nie działa. Masz program to go przedstaw powiedz co chcesz zrobić dla Mysiadła, co zrobiłeś przez ostatnie 4 lata dla Mysiadła - pochwal się sukcesami. Możesz też nam odpowiedzieć co się dzieje z inwestycją CEiS, bo jak tam przechodzę to oprócz postawienia wysokiego płotu nic więcej nie widać (może płot też został postawiony w tym celu)? i co masz zamiat zrobić żeby inwestycja w końcu ruszyła jeszcze przed zimą (bo zima zapowiada się mroźna). Odpowiedz Link
soltysiak2012 Re: Pytanko do Ordyl-a ? 08.11.10, 14:00 ordyl napisał: > Nie jestem ani członkiem KKW ani jego rzecznikiem ani zainteresowanym czyli kan > dydatem. ordyl napisał: To już inni również wspominali, że takiego szamba jak ordylek nam zrobił dawno na forum nie było. Teraz twoje ordylku słowa są wyjątkowo przykre, ordyl napisał: > Być może p. Bujanowska zrezygnowała po tych pieniackich atakach różnych czereś > niaków. Osobiście mam podejrzenia, że przyczyną jej rezygnacji stałą się ordylska propaganda. ordyl napisał: > Mamy zatem pięciu kandydatów > Robert Czarnota - najbardziej z nich wszystkich przygotowany merytorycznie Jak piszesz ordylku swoje subiektywne odczucia, to stosuj przekaz zrozumiały. Ktoś się naczyta i pomyśli, że Czarnota ma naprawdę jakieś przygotowanie. Słyszałem osobiście kilka jego wypowiedzi, poczytałem wątki na forum i stronie propagandowej, co nie wskazuje na stosowne przygotowanie. Nowe hasła na stronie sołeckiej to raczej czysta propaganda niż wiedza merytoryczna. „Suche domy i podwórka, skanalizowane i oświetlone drogi, zadbane i zielone otoczenie, pracowitych i przewidujących radnych”. Przecie Czarnota tyle razy krzyczał, że w sprawie zalań nic się nie da zrobić, zielone otoczenie to pieniądze sołeckie, a pracowitość radnych wyraża się poprzez działalność młodego radnego. ordyl napisał: > Katarzyna Przemyska - osoba którą trudno nie lubić lub coś jej zarzucić Bo ordylku zaślepienie na oczach masz, może to miłość? ordyl napisał: > Gerard Gieleciński - kandydat partyjny mimo to możemy na niego liczyć > Marcin Kania - pracowity ale moim zdaniem lepszy byłby w radzie sołeckiej Czyli mamy dwóch pewnych liderów, szkoda żem nie kandydował, byłbym trzeci. ordyl napisał: > oraz p. Wilusz - nowość, zagadka i niewielkie szanse na zostanie radnym ordyl napisał: polwilu napisał: > Rada Sołecka to przedsionek do polityki.̶ Dla mnie osobiście rada sołecka to nie polityka, ale słowa takie pokazują, jaki cel mają ludzie będący w radzie. Zasadniczą funkcją rady sołeckiej jest doradztwo dla sołtysa. Zwykła pomoc w pełnieniu funkcji, bardziej wiedza specjalistyczna niż polityczna. polwilu napisał: > rcie. Zapraszam Pana do odwiedzenia mojej strony Mimo, iż nie zostałem zaproszony wpakowałem się na tą stronę. Wybrane propozycje są następujące: Dobre wyposażenie wszystkich placówek oświatowych (chyba facet nie znasz kosztów) Motywowanie specjalnymi nagrodami nauczycieli (kto to będzie oceniał?) Organizowanie dla młodzieży gimnazjalnej spotkań edukacyjnych (teraz też możesz organizować) Wypracowanie szerokiej oferty zorganizowania czasu wolnego dzieci (mamy już ordyla) Ochrony zakończonych już inwestycji przed ponadprzeciętnym przeciążeniem (jakiś konkret?) Usprawnienia połączeń lokalnych, dbałość o punktualność i szybsze połączenia z Warszawą (szczególnie wyraz „szybsze” budzi moje zainteresowanie) Monitorowanie dynamiki wzrostu przestępczości ( a teraz brakuje statystyk?) Wsparcie materialne dla Komisariatu Policji w Lesznowoli (wszyscy znają problem, jakieś rozwiązanie?) Przeciwstawiał się każdej inwestycji w Mysiadle godzącej w ideę cichego klimatu małej podmiejskiej miejscowości (z czyjego ramienia się przeciwstawisz? W czyim imieniu to zrobisz, aby było to skuteczne?) Kategoryczną walkę z każdą formą wandalizmu w szczególności z graffiti (będziesz w nocy patrolował?) Coroczny konkurs na najładniejszą dekoracje świąteczną i najładniejszy ogród (to mi się podoba, nareszcie coś dla mnie :) Poza tym propozycje w sprawie infrastruktury deszczowej mi się podobają i to kupuję :) Odpowiedz Link
soltysiak2012 Re: Pytanko do Ordyl-a ? 08.11.10, 14:03 Przejrzałem kandydatów i rzeczywiście mam dylemat. Gieleciński i Kania proponowani nawet przez ordyla. Kogo proponujecie na trzeciego? Odpowiedz Link
polabar Re: Pytanko do Ordyl-a ? 08.11.10, 15:14 Ja osobiście oddam głos na, Gielcińskiego, Kanie i Wilusza. POLA Odpowiedz Link
polwilu Re: Pytanko do Ordyl-a ? 08.11.10, 16:21 Drogi Panie Sołtysiak 2012 Bardzo chętnie czytam Pana wypowiedzi na forum. Musze również stwierdzić, że jest pan jednym z tych internautów, których nie da się nie lubić. Nawet Pańska krytyka kilku zagadnień z mojego programu jest czymś, co odbieram w sposób bardzo pozytywny. Uważam, że z kimś, tak obiektywnym jak Pan, warto jest nawiązać dialog. Pańskie zastrzeżenia są tym bardziej cenne dla mnie, że mogą tylko uczynić mnie lepszym kandydatem. Dlatego zapraszam Pana do nawiązania kontaktu na mój adres mailowy. Mimo, iż nie zostałem zaproszony wpakowałem się na tą stronę. Cała przyjemność po mojej stronie. Zapraszam ponownie. Za każdym razem, kiedy będzie Pan odwiedzał moją stronę, proszę się czuć, jak gość honorowy. We wcześniejszych wypowiedziach stwierdził Pan, że oprócz Mysiadła lubią również Pan na forum NI. Proszę również do tej grupy dodać i moja stronę. Coroczny konkurs na najładniejszą dekoracje świąteczną i najładniejszy ogród (to mi się podoba, nareszcie coś dla mnie :) Musze się przyznać, że już kiedyś wygrałem konkurs na dekoracje świąteczną. Chętnie pomogę przy dekoracjach. Pozdrawiam Mirosław Wilusz mirekwilusz.pl/ Odpowiedz Link
soltysiak2012 Re: Pytanko do Ordyl-a ? 09.11.10, 14:03 polwilu napisał: Pańskie zastrzeżenia są tym bardziej cenne dla mnie, że mogą tylko uczynić > mnie lepszym kandydatem. Dlatego zapraszam Pana do nawiązania kontaktu na mój > adres mailowy. Panie Mirku, słowa powyższe i całą treść postu odebrałem bardzo pozytywnie i ciepło; przyznać jednak muszę, że tekst Pan pisze w kontekście zbliżających się wyborów, stąd moje obawy co do intencji szczerych. Nie mniej jest Pan jednym z nielicznych kandydatów otwarcie głoszącym swoje poglądy i plany, stąd poparcie z mojej strony uzasadnione. Jeżeli wynik wyborów będzie pozytywny, chętnie udzielę możliwej pomocy w realizacji przyjętych zobowiązań, gdyż wiele z nich trafia bezpośrednio w moje indywidualne potrzeby i oczekiwania wobec rady gminy. Odpowiedz Link
polwilu Re: Pytanko do Ordyl-a ? 09.11.10, 16:12 Panie Mirku, słowa powyższe i całą treść postu odebrałem bardzo pozytywnie i ciepło; przyznać jednak muszę, że tekst Pan pisze w kontekście zbliżających się wyborów, stąd moje obawy co do intencji szczerych. Niestety Panie Sołtysiak, musze Pana zaskoczyć. Naprawdę cenie sobie ludzi, od których mogę się coś nauczyć. Sam Pan wie, że mieliśmy już wymianę argumentów w przeszłości. Pana argumenty, wtedy, zmusiły mnie do uzupełnienia mojej wiedzy o informacje na temat konieczności dodatkowych patroli. Potwierdza to tylko, że sensowna wymiana poglądów to pozytywna rzecz. Jeśli chodzi zaś o Pana obawy, co do szczerości moich intencji to zapewniam Pana, że są one bezzasadne. Wychodzę z założenia, że mam kilka pomysłów, i chciałbym coś dać od siebie dla lokalnej społeczności. Jeżeli wyborcy mi zaufają to będę musiał wykazać się przez następną kadencje. Jeżeli nie, to będę nadal żył sobie w Mysiadle, i patrzył jak dorastają mi dzieci:):):):) Pozdrawiam Mirosław Wilusz mirekwilusz.pl/ Odpowiedz Link
owrank Re: Pytanko do Ordyl-a ? 08.11.10, 16:47 przepraszam, ale sytuacja ponownie zaczyna mi przypominac słynne 3 x TAK vs 3 x NIE Kargula i Pawlaka czy ja dobrze rozumiem, że Twój program (lub program który poprzesz) to: nie wyposażamy żandych placówek oświatowych (znam koszty więc wiem, że to nierealne) nie wprowadzamy systemu motywacyjnego dla nauczycieli (bo nie ma jak obiektywnie oceniać) nie organizujemy spotkań edukacyjnych dla młodzieży gimnazjalnej (kto chce sam może sobie zorganizować) nie angażujemy się w organizację czasu wolnego dzieci (bo nuż taki osobnik jak Ordyl rozszerzy swoją działalność poza siatkówkę :) ) żadnych usprawnień połączeń lokalnych, dbałosi o punktualność i szybsze połączenia z Warszawą nie monitorujemy dynamiki wzrostu przestępczości (już są statystyki) nie wspieramy Komisariatu Policji w Lesznowoli (bo nie ma rozwiązania) promujemy inwestycje w Mysiadle które zamienią małą podmiejską miejscowość w zurbanizowaną uprzemysłwioną okolicę nie walczymy z wandalizmem w szczególności z graffiti (kto miałby patrolować ?) Coroczny konkurs na najładniejszą dekoracje świąteczną i najładniejszy ogród poprawiamy infrastrukture kanalizacji deszczowej czy to jest program który poprzesz ???????????????????????? Odpowiedz Link
soltysiak2012 Re: Pytanko do Ordyl-a ? 09.11.10, 10:14 owrank napisał: > przepraszam, ale sytuacja ponownie zaczyna mi przypominac słynne 3 x TAK vs 3 x > NIE Kargula i Pawlaka Trzech kandydatów wypada wybrać, ot całe zamieszanie. owrank napisał: > czy ja dobrze rozumiem, że Twój program (lub program który poprzesz) to: Niestety nie do końca zrozumiałeś. Szczerze mówiąc, aby cały program Wilusza rzetelnie omówić trzeba by poświęcić pół dnia i ze dwa razy się z człowiekiem spotkać. Dygresje dodam, że gruntowna analiza czteropunktowej oferty sołeckiej zajmuje pięć minut. Wyraźnie żem ponadto wskazał, że są to wybrane propozycje Wilusza, których możliwość realizacji budzi moje wątpliwości. owrank napisał: > nie wyposażamy żandych placówek oświatowych (znam koszty więc wiem, że to nier > ealne) Przecież nie napisałem, że NIE. Zbytnie przekręciłeś znaczenie. Wilusz pisze „dobre wyposażenie”, nie ma tu mowy o braku, czy żadnych placówkach. Stąd skala kosztów wydaje mi się nierealna. owrank napisał: > nie wprowadzamy systemu motywacyjnego dla nauczycieli (bo nie ma jak obiektywni > e oceniać) Przecież nie napisałem, że NIE. Masz owraczku propozycje realizacji tego pomysłu? Dlaczego zawsze brakuje gotówki dla nauczycieli, a tu pojawia się taka porpozycja? owrank napisał: > nie organizujemy spotkań edukacyjnych dla młodzieży gimnazjalnej (kto chce sam > może sobie zorganizować) Przecież nie napisałem, że NIE. Czy bez funkcji radnego sprawa jest nie do zrealizowania? owrank napisał: > nie angażujemy się w organizację czasu wolnego dzieci (bo nuż taki osobnik jak > Ordyl rozszerzy swoją działalność poza siatkówkę :) ) Przecież nie napisałem, że NIE. Czy bez funkcji radnego sprawa jest nie do zrealizowania? owrank napisał: > żadnych usprawnień połączeń lokalnych, dbałosi o punktualność i szybsze połąc > zenia z > Warszawą Przecież nie napisałem, że NIE. Budzi jedynie moje zainteresowanie możliwość „szybszych” połączeń. owrank napisał: > nie monitorujemy dynamiki wzrostu przestępczości (już są statystyki) Przecież nie napisałem, że NIE. Czym to się będzie różnić od dotychczasowych statystyk? owrank napisał: > nie wspieramy Komisariatu Policji w Lesznowoli (bo nie ma rozwiązania) Przecież nie napisałem, że NIE. Od dawna wiadomo, że komisariat jest niedofinansowany i jedynie wpisanie tego problemu do programu wyborczego bez wskazania konkretnych rozwiązań i źródeł finansowania jest zwykłą propagandą. owrank napisał: > promujemy inwestycje w Mysiadle które zamienią małą podmiejską miejscowość w zu > rbanizowaną uprzemysłwioną okolicę Przecież nie napisałem, że NIE. Pytanie brzmi, jak radny może skutecznie zablokować realizacje prywatnej inwestycji? owrank napisał: > nie walczymy z wandalizmem w szczególności z graffiti (kto miałby patrolować ?) Przecież nie napisałem, że NIE. Znowu znany problem komisariatu, a temat wymieniony chyba jedynie w ramach propagandy. Jak ma więc wyglądać ta kategoryczna walka z wandalizmem, nocne patrole radnego? Inne propozycje Wilusza wydają się ciekawe, nie mniej jednak powyższe tematy budzą moje wątpliwości. Chętnie jednak dam facetowi szanse, zobaczymy jak się spisze – zagadka jak to mówi ordyl. Odpowiedz Link
polwilu Re: Pytanko do Ordyl-a ? 09.11.10, 15:53 Drogi Sołtysiak2012 Zadaje Pan kolejną serię bardzo konkretnych pytań, i to mnie bardzo cieszy. Uważam jednak, że prowadzenie dyskusji na tym forum może mieć wynik inny od oczekiwanego. Dlatego jeszcze raz zapraszam do nawiązania kontaktu mailowego. W dniu wczorajszym odpowiedziałem na ponad 40 pytań od osób odwiedzających moja stronę, i zapewniam, że odpowiem na każde pytanie. Ponieważ kilka Pańskich pytań związanych jest z podstawowym założeniem mojego programu (edukacja), złamię zasadę i wdam się w dyskusje na tym forum. Przecież nie napisałem, że NIE. Masz owraczku propozycje realizacji tego pomysłu? Dlaczego zawsze brakuje gotówki dla nauczycieli, a tu pojawia się taka porpozycja? Słuszna uwaga. Pieniążki to podstawowy problem, który blokuje wiele inicjatyw społecznych. Moja wizja jest taka: Przestańmy zawsze liczyć na to, co da „mama i tata, „ a w tym przypadku nasza gmina lub 240 rodziców dzieci ze szklony Podstawowej w Mysiadle. Budżet Rady Rodziców oparty jest na składkach wpłacanych przez rodziców. Sugerowana kwota to 100zl rocznie. Przy 100% frekwencji powinniśmy mieć do dyspozycji 24000 złotych. Oczywiście tak nie jest. Wielu rodziców nie wpłaca tych pieniędzy, bo ich po prostu nie stać. Oczywiście rozumie ich wszystkich, szczególnie rodziców, którzy mają po kilkoro dzieci w naszej szkole. Sam koszt wyposażenia 1 dziecka we wrześniu kosztował ich 500-1000zl. Dlatego należy postawić pytanie; skąd pozyskać więcej funduszy? Proponuje tu zobaczyć jak działa RD w NI. Organizując bal, połączony z loterią fantową, generują ok. 14-15 tys. rocznie. Mamy również na terenie Lesznowoli ponad 4tys przedsiębiorców, i uważam, że dla dobra dzieci, można wykonać ukłon w ich stronę. Mam wiele więcej pomysłów, i nadal będę bronił stanowiska, że każde dziecko, i każdy nauczyciel, którzy osiągają „coś ponad normę” powinni być wynagradzani i motywowani. Przecież nie napisałem, że NIE. Czym to się będzie różnić od dotychczasowych statystyk? Po nowym roku ukażą się statystki za 2010. Jeżeli okażę się, że 4-ty rok z rzędu, liczba popełnionych przestępstw na terenie gminy Lesznowola, będzie wyższa, zapali nam się czerwona światełko. Szczerze mówiąc, aby cały program Wilusza rzetelnie omówić trzeba by poświęcić pół dnia i ze dwa razy się z człowiekiem spotkać. Dlatego zapraszam do Diabello (zawsze wspieram lokalny biznes), i na pewno rozwiejemy wszelkie wątpliwości:):):):) Dziękuje również za otrzymaną szansę Pozdrawiam Mirosław Wilusz mirekwilusz.pl/ Odpowiedz Link
ordyl Re: Pytanko do Ordyl-a ? 06.11.10, 14:55 Przeczytałem ale nie znalazłem nic o sporcie. Pewnie się nie doczytałem. Progam ciekawy, strona bardzo dobra, mam nadzieje że wystarczy animuszu do kontynuacji tej aktywności. Trochę mi brakuje konkretów (szczególnie o sporcie), życzę powodzenia. Może debata kandydatów przybliżyłaby nas do siebie, mam nadzieje że spotkamy się w spokojnej atmosferze przed lub już po wyborach. Zdrówka Odpowiedz Link
polabar Re: Pytanko do Ordyl-a ? 06.11.10, 15:47 ordyl napisał: > Przeczytałem ale nie znalazłem nic o sporcie. Pewnie się nie doczytałem. Odylku, Jak widzę ważna jest dla ciebie oferta sportowa? Proszę powiedz Mi co dla sportu, zrobili kandydaci KWW Rada Sołecka Mysiadła? POLA Odpowiedz Link
cisni Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 08.11.10, 17:15 Ja osobiście oddam głos na: Gieleciński Kania Wilusz Odpowiedz Link
soltysiak2012 Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 09.11.10, 10:15 Ja osobiście RÓWNIEŻ oddam głos na: Gieleciński Kania Wilusz Odpowiedz Link
soltysiak2012 Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 09.11.10, 10:32 Czemu ludzie popieracie Gielecińskiego? Mój osobisty głos na tego kandydata oparty jest na rekomendacji innych, w tym ordyla. Wybitnych sukcesów czy chociaż deklaracji działań niestety nie znam, to jest dopiero człowiek zagadka. Odpowiedz Link
nowyni Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 09.11.10, 17:10 Zaraz mnie pogonicie, bo jestem z NI, ale w końcu to tuż za rogiem a radni z Mysiadła będą też decydować o Iwicznej i vice versa. Gieleciński, szef regionalnych struktur PO, który nie wystawia kompletu radnych w regionie? dziwne. Kania, pełnomocnik komitetu, który nie wystawia kompletu radnych? dziwne. Jakoś bez problemu znaleźli kandydatów na swoje listy w mojej Iwicznej, z tym że Kania całą trójkę z Mysiadła (tym bardziej dziwne że nie wystartowali w Mysiadle). Czyżby nie wierzyli że ich komitety mogą zdobyć po więcej niż jednym mandacie? - tchórzostwo i kunktatorstwo Albo boją się konkurencji, co złe, albo za plecami wyborców zawiązali koalicję by sobie nawzajem nie szkodzić i zwiększyć swoje szanse, co też chyba złe. Więc jeśli się dziwicie że nie macie na kogo oddać głosu to się zastanówcie kto wam ten wybór ogranicza, to może to jest właśnie przyczyna? Czy ktoś z Was spytał czemu nie może w Mysiadle oddać dwóch czy trzech głosów głosów na PO, albo na mosty i drogi? Rozumiem że Willusz jest sam na liście bo startuje pod własnym nazwiskiem, ale PO.... Mojego zaufania co do szczerości intencji to nie budzi, no ale w Iwicznej mamy listy pełne kandydatów :) Spokoju ducha i pewnej ręki przy skreślaniu życzę :) Odpowiedz Link
polwilu Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 09.11.10, 18:37 Zaraz mnie pogonicie, bo jestem z NI, Nic bardziej mylnego, witamy na forum Mysiadła Rozumiem, że Wilusz jest sam na liście bo startuje pod własnym nazwiskiem, ale PO.... Jestem osoba bezpartyjną, choć nie ukrywam, że głosowałem na Bronisława Komorowskiego:):):) Moją partią są ludzie z Mysiadła, ludzie z mojego komitetu, sąsiedzi, rodzice innych dzieci z przedszkola i szkoły w Mysiadle, grono pedagogiczne, które uczy i wychowuje nasze dzieci, Panie, które pracują w kuchni Gminnego Przedszkola w Mysiadłe i przygotowują pyszne posiłki dla naszych najmłodszych..itd:):):):) Pozdrawiam Mirosław Wilusz mirekwilusz.pl/ Odpowiedz Link
polabar Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 09.11.10, 19:02 nowyni napisał: > Zaraz mnie pogonicie, bo jestem z NI, ale w końcu to tuż za rogiem a radni z My > siadła będą też decydować o Iwicznej i vice versa. > Gieleciński, szef regionalnych struktur PO, który nie wystawia kompletu radnych > w regionie? dziwne. > Kania, pełnomocnik komitetu, który nie wystawia kompletu radnych? dziwne. > Jakoś bez problemu znaleźli kandydatów na swoje listy w mojej Iwicznej, z tym ż > e Kania całą trójkę z Mysiadła (tym bardziej dziwne że nie wystartowali w Mysia > dle). > Czyżby nie wierzyli że ich komitety mogą zdobyć po więcej niż jednym mandacie? > - tchórzostwo i kunktatorstwo > Albo boją się konkurencji, co złe, albo za plecami wyborców zawiązali koalicję > by sobie nawzajem nie szkodzić i zwiększyć swoje szanse, co też chyba złe. > Więc jeśli się dziwicie że nie macie na kogo oddać głosu to się zastanówcie kto > wam ten wybór ogranicza, to może to jest właśnie przyczyna? > Czy ktoś z Was spytał czemu nie może w Mysiadle oddać dwóch czy trzech głosów g > łosów na PO, albo na mosty i drogi? > Rozumiem że Willusz jest sam na liście bo startuje pod własnym nazwiskiem, ale > PO.... > Mojego zaufania co do szczerości intencji to nie budzi, no ale w Iwicznej mamy > listy pełne kandydatów :) Zupełnie się z tobą nie zgadzam! Logiczne jest to, że mała liczba kandydatów z Mysiadła daje prawie 100% szanse na to, że radnymi będą właśnie Kandydaci z Mysiadła, a nie z Zamienia czy Zgorzały. Dla mnie to pełen szacunek dla Panów, za przedłożenie interesów silnego Mysiadła nad interesem własnych komitetów. POLA Odpowiedz Link
monia-polna Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 09.11.10, 19:40 Nareszcie jakiś rozsądny głos, popieram Pola. To takich 3 muszkieterów. Prawdę mówiąc podoba mi się to, że mamy nareszcie kilku facetów z jajami. Ciekawe tylko czy Oni będą potrafili ze sobą rozmawiać? A wiec mój glos; Gieleciński Kania Wilusz Odpowiedz Link
nowyni Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 11.11.10, 15:23 monia-polna napisała: >podoba mi się to, że mamy nareszcie kilku facetów z jajami ... szkoda że nie z głową, ale przykład porucznika Rżewskiego pokazuje, że mając tylko jaja za atut też można zrobić jako taką karierę. polabar napisała: >szacunek dla Panów, za przedłożenie interesów silnego Mysiadła nad interesem własnych komitetów O interesach było już wyżej ;) A to przedłożenie przejawia się niby tym że wystawili właśnie siebie? To może wybory w ogóle są nie potrzebne, egzekutywa i politbiuro, przedkładając rzecz jasna uprzednio interesy, wybiorą spośród siebie tych z największymi jajami, a wyborcom pozostanie jedynie to przyklepać - po co ich kłopotać wyborem. Odpowiedz Link
soltysiak2012 Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 09.11.10, 20:26 polabar napisała: > Dla mnie to pełen szacunek dla Panów, za przedłożenie interesów silnego Mysiadł > a nad interesem własnych komitetów. Natomiast w hipotetycznej sytuacji, gdy przejdzie ktoś z rady sołeckiej lub dwa ktosie z rady, okaże się, że przedłożenie interesów własnych nad interes Mysiadła wywoła liczne negatywne skutki. W tej wizji wystawienie po trzech kandydatów mogłoby zwiększyć szanse na realizacje przyjętych planów, a tak zwady nie ustaną. Odpowiedz Link
drjeremi Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 09.11.10, 21:40 Przy tylko 5 kandydatach z Mysiadla, po raz 1 powinniśmy mieć 3 mandaty. Należy pogonić tych pieniaczy i awanturników z Sołectwa. Głosować na tych, co pomyśleli o, Mysiadle kiedy zgłaszali swoich radnych Odpowiedz Link
duom Re: Gieleciński, Kania, Wilusz MÓJ TYP!!!!! 13.11.10, 01:11 Drogi Ordylku a co się stało z 3 z waszego komitetu. Widzę w PKW, że tylko dwójka się ostała. Co się stało, czyżby głos rozsądku ? Odpowiedz Link