Dodaj do ulubionych

Trutka na mrówki

06.06.13, 23:09
Witam! Mieszkamy w bloku na 2 piętrze i od 2 dni mamy w domu czarne mrówki. Poradźcie, co zrobić? Gdzie w Mińsku są jakieś trutki? Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • joshima Re: Trutka na mrówki 07.06.13, 01:35
      W sklepie ogrodniczym na Mireckiego.
      • abcde-25 Re: Trutka na mrówki 08.06.13, 00:08
        dzięki wielkie
    • matogrossom Re: Trutka na mrówki 08.06.13, 14:22
      W Kauflandzie, Topazie.
    • mogra1 Re: Trutka na mrówki 09.06.13, 07:50
      Chyba mieszkasz gdzieś koło mnie. Ja od około 4 dni mam istne mrowisko w domu. Mieszkam na parterze. Najpierw zaatakowały pokój syna, potem przeszły do kuchni i łazienki. Odpuściły sobie tylko nasz pokój. Mąż kupił pierwszą trutkę zaraz następnego dnia gdy tylko się pojawiły i postawił u syna w pokoju. W ogóle nie zareagowały ( kupił u Pajdy w ogrodniczym) . Następnego dnia poszedł po drugą i babka dała mu podobną tylko z nowszym składem. Tą nową postawił u syna a starą w kuchni. Następnego dnia u syna wszystkie padły a w kuchni i łazience nadal chodzą pojedyncze sztuki. Trzeba kupić tę nowszą i do kuchni. Nie mamy pojęcia skąd się wzięły te mrówki.
      • misiuta31 Re: Trutka na mrówki 09.06.13, 15:26
        Miałam ten sam problem w zeszłym roku,mieszkam na pierwszym piętrze a mrówki chadzały z balkonu na drugą stronę mieszkania aż do kuchni.Kupiłam środek EXPEL w sklepie u Pajdy postawiłam przy balkonie gdzie wchodziły i jeszcze w kilku miejscach którędy chadzały do kuchni,po dwóch dniach był spokój:))
        • abcde-25 Re: Trutka na mrówki 10.06.13, 18:05
          Dzięki wielkie za rady. Kupiłam na Mireckiego w ogrodniczym takie kółko zielone firmy BROS za 7.99zł-polecam, bo jak postawiłam rano przy balkonowych drzwiach w pokoju, rano było po problemie, a co ważne-dostępne dla dzieci, nie śmierdzi jak taka kratka wielkości zeszytu. Jest chora pogoda i natura podobno szaleje, jest inwazja mrówek w blokach, ja mieszkam na Warszawskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka