Dodaj do ulubionych

Linia Nocna do Piaseczna

12.05.06, 17:44
W dniu dzisiejszym uczestniczyłem w spotkaniu władz Piaseczna z PKS Piaseczno.
Spotkanie odbyło się w biurze Rady Miejskiej w Piasecznie o godz. 12.00 i
dotyczyło linii nocnej. PKS Piaseczno proponuje 4 kursy w godz. 23.00-3.00.
Trasa W-wa Centralna-PKP Piaseczno(ul. Puławska). Po zapoznaniu się ze
wszystkimi ofertami władze Piaseczna podejmą decyzję z kim podpiszą umowę.
Prawdopodobne rozpoczęcie kursowania linii nocnej to 1 sierpnia br. lub 14
sierpnia br. Ofertę w sumie złożyło 3 przewożników. Podczas spotkania byli
obecni dziennikarze z "Życie Warszawy". Na ręce Pana vice-burmistrza Swata
wspólnie z Jackiem Wierzchowskim i Tomaszem Granosikiem(obaj z gminy
Piaseczno) złożyłem petycję i olbrzymią listę podpisów popiarającej
uruchomienie linii nocnej. Gmina Piaseczno proponuje dopłatę w wysokości 6
tyś. netto. Bardzo cieszy mnie uruchomienie linni nocnej, gdyż zdecydowanie
poprawi to komunikację na trasie W-wa-Mysiadło-Piaseczno.

Obserwuj wątek
    • bomarek1 Re: Linia Nocna do Piaseczna 12.05.06, 20:26
      Wreszcie.... Tak blisko warszawy a tak trudno sie w nocy dostać(nie mając
      samochodu).
      Mam nadzieję że to wszystko wypali :)
      Trzymam kciuki.
      • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 12.05.06, 20:42
        Rozmowy były konkretne i liczę, że władze Piaseczna staną na wysokości zadania.
        Mocno trzymajcie kciuki
        • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 15.05.06, 15:23
          Poniżej treśc złożonej petycji:

Piaseczno, dnia 12.05.2006 r.

Szanowny Pan Józef Zalewski
          Burmistrz Miasta i Gminy Piaseczno
          ul. Kościuszki 5, 05-500 Piaseczno

Dotyczy: Linia Nocna

W ostatnim okresie Piaseczno i okoliczne gminy przeżywają dynamiczny rozwój. To
          właśnie z naszą okolicą wielu mieszkańców Warszawy postanawia związać swą
          przyszłość kupując mieszkania i domy. Dużą zasługę w tym ma dogodne położenie,
          dobra infrastruktura komunalna i bliskość terenów rekreacyjnych. Niemałe
          znaczenie mają też nakłady jakie gmina i powiat ponoszą na zapewnienie nam
          bezpieczeństwa, ale mieszkanie w naszej okolicy to oprócz zalet także problemy.
          Jednym z najważniejszych jest problem komunikacji z Warszawą.

To właśnie w Warszawie wielu mieszkańców pracuje, uczy się oraz spędza wolny
          czas. I wielu mieszkańców narzeka na korki na Puławskiej, które stwarzają się w
          porannym i popołudniowym szczycie komunikacyjnym.

Alternatywnym rozwiązaniem dla samochodu jest dobrze zorganizowana komunikacja
          miejska. Do dyspozycji mieszkańców są linie komunikacji miejskiej ZTM, linie PKS
          oraz prywatni przewoźnicy zapewniający połączenie Piaseczna z Warszawą od
          wczesnych godzin rannych do późnych wieczornych. Problem się stwarza, gdy ktoś
          chce jechać nocą. Jeżeli ktoś nie dysponuje samochodem podróż dla niego staje
          się utrudniona. Co prawda w okolice Piaseczna dojeżdża linia nocna, ale niestety
          kończy swój bieg przy stacji PKP Jeziorki. Jedyną możliwością jest wynajęcie
          taksówki, co wiąże się z wydatkiem sporych pieniędzy.

Dlatego my, mieszkańcy w związku z zaistniałą sytuacją apelujemy do władz m.in.
          Piaseczna aby wspólnie z pozostałymi gminami wchodzącymi w skład powiatu
          zapewnili nam nocną linię autobusową. Rozwiązanie powyższego problemu przyczyni
          się do pozytywnych relacji pomiędzy mieszkańcami a władzami miasta i pozwoli na
          jeszcze bardziej dynamiczny rozwój gminy i powiatu.

W imieniu mieszkańców zwracamy się do Państwa o pozytywne rozpatrzenie naszej
          petycji.

Z poważaniem

Jacek Wierzchowski Marcin Kania Tomasz Granosik

ps. dziękujemy wszystkim za pomoc
          • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 22.08.06, 20:03
            Link z www.zw.com.pl

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=93455

Treść:

Nocny do Piaseczna rusza w sobotę

Zapowiadana od kilku miesięcy linia nocna do Piaseczna zacznie wreszcie działać
            w najbliższy weekend.

Według wstępnych planów, nocny miał wyruszyć na trasę po raz pierwszy 15
            sierpnia. Okazało się jednak, że zebranie wszystkich potrzebnych dokumentów nie
            jest takie proste. – Uruchomienie linii trwało dłużej, niż zakładaliśmy,
            ponieważ kompletowaliśmy niezbędne papiery. Bez zgody na uruchomienie nowego
            połączenia nie mogliśmy ruszyć – tłumaczy Kazimierz Kulig, pełnomocnik zarządu
            Mobilis. – W tej chwili są już gotowe rozkłady jazdy. W tym tygodniu zostaną
            umieszczone na przystankach – dodaje.

Na razie dwa autobusy zostaną wprowadzone na okres próbny. Eksperyment potrwa
            trzy miesiące. – Chcemy, nim zdecydujemy, że nocne będą jeździć na stałe,
            przeprowadzić test, który pokaże, czy jest zapotrzebowanie na taką komunikację –
            wyjaśnia Kulig. – Jeśli jej kursowanie będzie dla nas opłacalne, pojazdy będą
            nadal kursować.

Od soboty autobusy Expressu Piaseczno będą kursować codziennie pomiędzy Dworcem
            Centralnym (odjazd z przystanku nr 18), Zalesiem, Gołkowem i Bobrowcem co
            godzinę, od 23.45 do 4.45. Z Bobrowca do Warszawy pierwszy nocny wyruszy o godz.
            22.45, a ostatni o godz. 3.45.

Za podróż będzie trzeba zapłacić pięć zł, a bilety pasażerowie kupią u kierowcy.
            Dobra wiadomość jest też taka, że od października będzie można wykupić sieciówkę
            połączoną z autobusem dziennym. Kosztować będzie 80 zł. Teraz bilet na samą
            linię dzienną kosztuje 60 zł. Dokładne informacje o przebiegu linii w
            najbliższym czasie znajdą się na forum dyskusyjnym Piaseczna oraz na stronie
            internetowej gminy (www.gmina-piaseczno.pl). Oprócz tego urzędnicy planują
            rozsyłać do mieszkańców informacje pocztą emailową.

Uruchomienia nocnego połączenia z Warszawą domagali się młodzi mieszkańcy
            Piaseczna. Po nagłośnieniu w kwietniu sprawy przez Życie Warszawy do Urzędu
            Gminy Piaseczno zgłosiło się kilka firm transportowych zainteresowanych
            świadczeniem nocnych usług. Urzędnicy wybrali najkorzystniejszą ofertę.

Pozdrawiamy

Marcin KANIA, Jacek WIERZCHOWSKI, Tomasz GRONOSIK
            • grabowscy Re: Linia Nocna do Piaseczna 23.08.06, 09:35
              przeczytalem artykul w oryginale i autorem jest ktos inny niz tych trzech panow
              podpisanych tu na forum. czy to jaki plagiat??
              <LOL>
              • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 23.08.06, 18:22
                Polecam gazetę "TRYBUNA" strona 6

Pozdrawiam

ps. autorem artykułu, zgadza się ktoś inny ale Szanowni Państwo pomysładowcami
                jesteśmy we 3 tj. Marcin KANIA, Jacek WIERZCHOWSKI, Tomasz GRANOSIK

grabowscy, proszę grzecznie... piszcie prawdę, dziękuję
                • mmysiaa Re: Linia Nocna do Piaseczna 23.08.06, 20:09
                  > Polecam gazetę "TRYBUNA" strona 6

A co tam jest napisane? Peany? Hmmm.... może i bym to przeczytał.... gdybym w
                  ogóle czytał tą gadzinówkę dla PZPRowskiego betonu :)
                  • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 23.08.06, 23:10
                    Znajdzie tam Pan kolejne interesujące informacje dotyczące nocnego, pozdrawiam
                  • brumbolek Re: Linia Nocna do Piaseczna 25.08.06, 11:28
                    A Pana to pan kania chyba sie boi...POZDRAWIAM
                • brumbolek Re: Linia Nocna do Piaseczna 24.08.06, 09:35
                  Panie Kania!!!
                  Jest Pan WIELKI!!!Jesli udaloby sie Pana sklonowac to zapewne w ciagu
                  najblizszych 2 lat stolice przeniesiono by do Mysiadla!!!
                • grabowscy Re: Linia Nocna do Piaseczna 24.08.06, 10:00
                  Sluchaj no, Kania!
                  jak mnie posadzasz o klamstwo to poczytaj ksiazki z historia Polski redagowane
                  prze twoich ideologow jeszcze kilka lat temu.
                  Wez sie za PRACE a nie afiszowanie nazwisk kolesi przed wyborami.
                  i nie podpisuj sie pod CUDZYMI pomyslami bo to PLAGIAT.

A za darmo i w prezencie pierwsze haslo od kampani:

Kania tu, Kania tam, wszedzie Kania - mowie wam!
                  • kinderek Re: Linia Nocna do Piaseczna 24.08.06, 11:20
                    grabowscy napisał:

>
                    > A za darmo i w prezencie pierwsze haslo od kampani:
                    >
                    > Kania tu, Kania tam, wszedzie Kania - mowie wam!
                    >

:-))))))) dobre
                    • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 24.08.06, 13:15
                      Dziekuje i życzę wszystkiego dobrego, jeżeli "to" jeszcze się powtórzy to będę
                      zmuszony załatwić sprawę inaczej...

W moim posiadaniu są dokumenty, więc wiem co piszę... oczywiście także zapraszam
                      do prasy, m.in. Życie Warszawy, Trybuna gdzie można zapoznać się ze wszelkimi
                      informacjami odnośnie nocnego, mi się udało a WAM? Pozdrawiam i ostrzegam...

ps. nocny już rusza w sobotę:))
                      • listewka Re: Linia Nocna do Piaseczna 24.08.06, 16:11
                        Nie rozumiem...Ostrzezenie , zeby nie wsiadac do nocnego? I te ciagle
                        grozby...Fee! Nieladnie...
                      • grabowscy Re: Linia Nocna do Piaseczna 24.08.06, 17:11
                        a swistak siedzi i zawija....

Kompleks szeregowca sie odezwal?
                        • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 24.08.06, 18:52
                          oj nie... służbę wojskową odbyłem w Żandarmerii Wojskowej i to z wyższym stopniem:))

Proszę się wypowiadać na temat, nocny jest bardzo ważny i jestem dumny iż
                          wspólnie z kolegami wywalczylismy nocny co świadczy o mojej skuteczności
                          działań. Mi się udało:))

Pozdrawiam:))

ps. ach ta ludzka nienawiść, zazdrość...
                          • grabowscy Re: Linia Nocna do Piaseczna 24.08.06, 20:09
                            Trzej Muszkieterowie!
                            Walczcie dalej, bo bez was to noca beda asfalt zwijac... i nocny zawroci.
                            <lol>
                            ps. Trzeba bylo isc w generaly.

Powtorze skoro prostymi slowami nie trafia:
                            1. Brakowalo autora tekstu w podpisie co WYRAZNIE SUGEROWALO ze niejakiemu Kani
                            zawdzieczamy nocny.
                            2. O to co wazne, nie walczy sie sterta papierow bo szkoda lasow.
                            3. Jeszcze raz zachecam do ODWAGI CYWILNEJ, prosze sie przyznac ze wybory za
                            pasem i kampania w pelni.
                            4. Proponuje zajac sie droga A2, to teraz na czasie.
                            5. Grozby to oznaka CHAMSTWA i BRAKU KULTURY. /moze sprawdzaly sie w
                            kamaszach.../

Jak zwykle - ZEGNAM.
                          • franiaa Re: Linia Nocna do Piaseczna 25.08.06, 22:00
                            kania_marcin napisał:

(..) i jestem dumny iż
                            > wspólnie z kolegami wywalczylismy nocny co świadczy o mojej skuteczności
                            > działań. Mi się udało:))
                            >
                            "To ja, Narcyz się nazywam
                            Przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam
                            Jestem piękny i uroczy - popatrzycie w moje oczy
                            Jestem przecież najpiękniejszy, a na pewno najskromniejszy"

P.S. Mmysiaa jestem Twoją fanką :-))))
                            • ordyl Re: Linia Nocna do Piaseczna 25.08.06, 22:48
                              nie cierpie komuny. Jestem od urodzenia antykomunistą. Po czym poznać
                              komunistę ?

Po arogancji, to im nie przemija.
                              Niestety arogancja władzy to domena nie tylko komunistów.

Ale podoba mi się załatwiłem nocny jakby nie było tu żadnych innych problemów.
                              Panie Kania co zrobił Pan w sprawie Myszki ? lub innych osiedli? utwardzenie
                              Łabędziej nie wystarczy. Korki są już nawet w sobotę i niedziele.

Panie Kania co Pan zrobił w sprawie szkoły? Co Pan zrobił w sprawie terenów
                              rekreacyjnych infrastruktury ? Co Pan zrobił w sprawie bezpieczeństwa w naszej
                              gminie?

To co dziś widzimy w Nowej Iwicznej i Mysiadle to niechybnie oznaka
                              zbliżających się wyborów. Jakoś nagle w tym roku władze gminy sobie o nas
                              przypomniały.

I na koniec Panie Kania proszę odrobić lekcję z historii PPR i PZPR. Wyjaśnić
                              śmierci kięży Popiełuszki Sucholca Zycha , śmierci Przemyka Pyjasa i wielu
                              innych. Jeśli to za daleko to proszę układ warszawski i wspaniałe inwestycje
                              typu Okęcie autostrada w centrum miasta , trasa siekierkowska tunel wzdłuż
                              Wisły Warszawianka i wiele innych lub w wymiarze krajowym Pęczak Rywin
                              Szmajdziński i cała restza.

Zdrówka
                              • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 26.08.06, 00:00
                                EOT.

ps. proszę o posty dotyczące tematu, pozdrawiam
                                • jacekglm Re: Linia Nocna do Piaseczna 26.08.06, 12:38
                                  zazdrość przez nich przemawia..

a póki co od dzisiaj od północcy mamy Nocny:)

do zobaczenia na trasie:)

przyjaciół pozdrawiam-wrogów nie..
                                  • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 26.08.06, 13:50
                                    Dokładnie, do zobaczenia na trasie...

Pozdrawiam
                                    • kania_marcin Nocny Express ruszył !!!! 27.08.06, 00:36
                                      Nocny Express ruszył !!!!

Dokładnie w dniu 26-08-2006 o godz. 23.41 został zakupiony pierwszy bilet z
                                      Warszawy Centralnej do Bobrowca :-) :-) :-) :-) :-)

Nocny Express zatrzymuję się na przystanku Warszawa Centralna 18 (po stronie
                                      Pałacu Kultury i Nauki). Jest super, kierowca w porządku, bus w porządku, trasa
                                      w porządku. 3 X TAK

Dziękuję firmie MOBILIS, Gminie Piaseczno, Jackowi Wierzchowskiemu, Tomaszowi
                                      Granosikowi za pomoc w uruchomieniu Nocnego Expresssu, pozdrawiam

Marcin KANIA
                                      • owrank z ciekawości jak z opłacalnością ? 27.08.06, 12:16
                                        Bardzo dobry pomysł i mnie jako mieszkańca bardzo cieszą wszelkie inicjatywy,
                                        natomiast mam tylko pytanie, jak wygląda z opłacalnością lini ? szacunkowo
                                        będzie chociaż na "zero" czy gmina/powiat będzie musiała dokładac ?
                                        • kania_marcin Re: z ciekawości jak z opłacalnością ? 27.08.06, 19:21
                                          Na dzień dzisiejszy nikt nie dopłaca, ani żadna gmina ani tym bardziej powiat.
                                          Nocny Express jest na razie na 3 miesiące i jeżeli opłacalność będzie dobra to
                                          zostanie na stałe. Wczoraj (dziś) już 1 kursem jechało nocnym ok. 10 osób, więc
                                          jest szansa, żę będzie dobrze. Proszę poczytaj wyżej moje posty, jest tam pełna
                                          informacja dotycząca nocnego, pozdrawiam
                                          • ordyl Re: z ciekawości jak z opłacalnością ? 27.08.06, 20:51
                                            Prywatna firma za własne pieniądze robi biznes. Albo zarobi albo straci. A
                                            gdzie tu zasługa Marcina Kanii?

W Lesznowoli przydałby się autobus z Mroków przez Łazy Magdalenkę Lesznowolę
                                            Nową Iwiczną do Mysiadła. Ważne żeby kursy były skorelowane z kolejką. W tej
                                            dojazd gdziekolwiek możemy mieć gdu mamy samochód. Wiem coś o tym bo
                                            próbowaliśmy robić zajęcia z siatkówki w Lesznowoli i Łazach , ponieważnie było
                                            dojazdu zajęcia upadły. A szkoda bo szkoła w Łazach jest naprawdę bardzo ładna.

Zdrówka
                                            • kania_marcin Re: z ciekawości jak z opłacalnością ? 27.08.06, 21:04
                                              Wkrótce podam dokładniejsze informacje dotyczące nocnego, pozdrawiam
                                              • mmysiaa Ludzie nie łykajcie tej kiełbasy wyborczej 28.08.06, 00:56
                                                Jest taki stary dowcip o Leninie, który kończy się tak: "czwartek: boję się
                                                otworzyć konserwę".

Towarzysz Kania jest osobnikiem bardzo aktywnym, rzekłbym: aktywistą, ale -
                                                pomimo ciągłej autokreacji na człowieka sukcesu, sukcesów nie odnosi. Są co
                                                najmniej trzy fakty świadczące o tym, że trzeba do towarzysza Kanię omijać
                                                szerokim łukiem: po pierwsze, na forum powstało podejrzenie, że użytkownik
                                                Bomarek1 odpisujący towarzyszowi Kania to towarzysz Kania. Po drugie, pan
                                                Grabowski twierdzi, i chyba ma ku temu podstawy, że towarzysz Kania tylko
                                                przypisuje sobie sukces powstania linii nocnej. Po trzecie, towarzysz Kania
                                                upublicznił, i to w kontekście groźby, adres p. Grabowskiego, co jest
                                                przestępstwem podpadającym pod Ustawę o Ochronie Danych Osobowych oraz pod
                                                Kodeks Karny.

Działania towarzysza Kani, które polegają w głównej mierze na biciu piany,
                                                robieniu autoreklamy i przy okazji wciskaniu ludziom czerwonej farby,
                                                materializują się przede wszystkim w postaci ulotek wpychanych w drzwi/do
                                                skrzynek. Jacyś ludzie, być może wynajęci przez towarzysza Kanię ulotkarze albo
                                                jakaś zaprzyjaźniona czerwona hołota, wchodzą bezprawnie na prywatny teren (!) i
                                                wciskają te śmieci do drzwi, a ja jeszcze muszę po nich toto sprzątać! Jakbym
                                                żył w normalnym kraju tobym miał prawo przywalić z dubeltówki i jeszcze by mi
                                                szeryf podziękował za obywatelską postawę w obronie własności prywatnej przed
                                                intruzami. Ale ad rem: towarzysz Kania śle listy i apele do różnych urzędów -
                                                gdzieś był wykaz 26ciu listów w różnych sprawach. Taki typowy socjalistyczny
                                                rzut na taśmę: gdyby zamiast 26ciu wysłać 2 listy, to nie byłoby się czym
                                                chwalić. Chcę tu zauważyć, że różne osoby wysyłają różne listy, zapytania i
                                                skargi do urzędów, i nie chwalą się tym publicznie pomimo, że jest z tego
                                                wymierny efekt. Ale towarzysz Kania chce najwyraźniej "zrobić karierę"
                                                polityczną, a w związku z tym musi robić coś, co da mu rozgłos. Jak pokazuje
                                                praktyka, większości polskich wyborców nie stać na żadną refleksję - po prostu
                                                bezkrytycznie połykają kiełbasę wyborczą. Z regularnie dostarczanej kiełbasy
                                                można się dowiedzieć, że towarzysz Kania jest człowiekiem dostępnym, można do
                                                niego zadzwonić, albo nawet on sam odwiedzi obywatela (co proponował już p.
                                                Grabowskiemu). Napisał 26 "interwencji" (cytat: "Interwencje M. Kania"). Założył
                                                forum, które w stylu orwellowskim nazywa WOLNYM forum: wolnym, tzn. aby coś
                                                choćby odczytać, trzeba się zarejestrować (cytat: Nowe wolne forum
                                                Mysiadła/Autor: kania_marcin/Data: 17.06.06, 23:23). Nie można więc powiedzieć,
                                                że towarzysz Kania nie robi nic; wręcz przeciwnie: robi "dużo" - szczególnie
                                                dużo w światopoglądzie elektoratu po sześćdziesiątce siedzącego na ławeczce
                                                m.in. po pięknymi mysiadłowskimi blokami z czasów nieodżałowanego socjalizmu.

Podam 2 przykłady na to, co nas może spotkać gdy towarzysz Kania osiągnie sukces
                                                w wyborach i będzie w taki czy inny sposób decydował o naszym życiu:

1)
                                                "Zagospodarowanie stawu w Mysiadle
                                                Autor: kania_marcin
                                                Data: 30.10.05, 22:19
                                                Szanowni Państwo :))
                                                Z mojej inicjatywy trwa obecnie na terenie Mysiadła zbiórka podpisów pod
                                                listem do Syndyka EKO Mysiadło w sprawie bezpłatnego przekazania stawu i
                                                terenu wokół stawu w zamian za opiekę nad tym terenem mieszkańcom Mysiadła. "

Mój komentarz: towarzysz Kania proponuje wziąć za darmo działkę od syndyka -
                                                którego celem jest wszakże zaspokojenie żądań wierzycieli a tego się nie zrobi
                                                za pomocą rozdawnictwa. Dalej, proponuje oddanie tej działki nie wiadomo komu!
                                                Działką mają się opiekować "mieszkańcy Mysiadła" - to znaczy kto? Nowo powstała
                                                "Rada d/s Jeziorka"? Kto ją wybierze, ile będzie kosztować jej działalność, jak
                                                ją będzie można kontrolować? Jakie będą jej uprawnienia? Nazywając takie ciało
                                                "mieszkańcami Mysiadła" towarzysz Kania właśnie pokazał swoją wizję
                                                funkcjonowania państwa, którą przez 45 lat już przerabialiśmy. To porażające.

2)
                                                W odpowiedzi na zapytanie użytkownika ordyl, zawierającej oprócz faktów
                                                historycznych których towarzysz Kania nie chce przyjąć do wiadomości, m.in.
                                                takie zapytania:
                                                "Panie Kania co Pan zrobił w sprawie szkoły? Co Pan zrobił w sprawie terenów
                                                rekreacyjnych infrastruktury ? Co Pan zrobił w sprawie bezpieczeństwa w naszej
                                                gminie?"

Odpowiedź towarzysza Kani:

"EOT.
                                                ps. proszę o posty dotyczące tematu, pozdrawiam"

Proszę Państwa, łyknijcie tą przynętę nocnego autobusu, ale nie zdziwcie się, że
                                                towarzysz Kania jako urzędnik/naczelnik/wójt/burmistrz/... na waszą skargę na
                                                Urząd odpisze wam kiedyś taki list: "EOT" :))))))

PS.
                                                Jeszcze jedno: znowu towarzysz Kania dowiódł, że jest towarzyszem:
                                                "Nocny Express ruszył !!!!
                                                Autor: kania_marcin
                                                [...] Jest super, kierowca w porządku, bus w porządku, trasa
                                                w porządku. 3 X TAK"

"3xTak", to towarzyszu Kania takie referendum po wojnie, sfałszowane przez
                                                komunistyczne władze, więc ja się tylko zastanawiam na ile jest tutaj jedynie
                                                słownej analogii :)))))
                                                • ordyl Re: Ludzie nie łykajcie tej kiełbasy wyborczej 28.08.06, 10:30
                                                  dodam tylko

od komunistów należy trzymać się z daleka.

EOT

Zdrówka
                                                  • kania_marcin Nocny Express !!!!! 28.08.06, 20:04
                                                    W dniu dzisiejszym uzyskałem informację, że zainteresowanie nocnym sie ogromne,
                                                    bardzo cieszę się wspólnie nam się udało, pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Re: Nocny Express !!!!! 28.08.06, 23:07
                                                    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,60265,3580147.html
                                                    Pozdrawiam:)))))
                                                  • diveliusz Re: Nocny Express !!!!! 29.08.06, 08:23
                                                    Był kiedyś taki dowcip: USA zrzuciło na ZSRR najnowszy wynalazek z dziedziny
                                                    zbrojeń - tzw. bombę gumową. Korespondenci donoszą że liczba ofiar jest ogromna
                                                    i wciąż rośnie bo bomba nadal się odbija.
                                                    Zupełnie tak samo jak nasz towarzysz, który powoli staje się stałym elementem
                                                    wirtualnego krajobrazu :-)

Olek

PS. stałe elementy mają to do siebie że po przyzwyczajeniu się przestaje się je
                                                    zauważać czego sobie i Wam życzę...
                                                  • kania_marcin Re: Nocny Express !!!!! 29.08.06, 11:58
                                                    Foto z pierwszego dnia kursowania nocnego jest dostepne na forum Mysiadła i
                                                    okolic, pozdrawiam i zapraszam mieszkańców do rejestracji

ps. www.mysiadlo.info
                                            • owrank Re: z ciekawości jak z opłacalnością ? 31.08.06, 11:57
                                              > W Lesznowoli przydałby się autobus z Mroków przez Łazy Magdalenkę Lesznowolę
                                              > Nową Iwiczną do Mysiadła. Ważne żeby kursy były skorelowane z kolejką. W tej

a nowe linie gminne nie pokrywają takiego połączenia ?
                                              • kania_marcin Nocny Express-prasa lokalna 31.08.06, 23:07
                                                Polecam najnowsze wydanie Nad Wisłą strona 9, pozdrawiam
    • grabowscy Re: Linia Nocna do Piaseczna 25.08.06, 09:54
      Zdaje sie ze naruszona zostala ustawa o ochronie danych osobowych.
      Jednak musze pogadac z dzielnicowym.
      Strzelasz sobie w stope, towarzyszu.
      Brakuje ci instynktu samozachowawczego i stylu.
      • kania_marcin Re: Linia Nocna do Piaseczna 25.08.06, 12:32
        Od soboty 26 sierpnia rusza długo oczekiwana nocna linia autobusowa łączaca
        Piaseczno z Warszawą.
        Na razie linia została utworzona na 3-miesieczny okres próbny. To w
        głównej mierze od mieszkańców będzie zależało, czy zostanie wprowadzona na
        stałe. linię będa obsługiwały dwa autobusy.
        Autobusy będa jeździły na trasie Bobrowiec - Gołków - Zalesie Dolne -
        Piaseczno - Mysiadło - Dworzec Centralny. Autobusy z Dworca Centralnego będa
        odjeżdżały o godz. 23:45, 0:45, 1:45, 2:45, 3:45 i 4:45, a z Gołkowa o godz.
        22:45, 23:45, 0:45, 1:45, 2:45, 3:45. Cena biletu to 5 zł. Od października
        będzie możliwość zakupu biletu miesięcznego (linie dzienne + nocne) za kwotę 80
        zł. Obecnie bilet miesięczny na linie dzienne kosztuje 60 zł.

ps. powyższe wypowiedzi nie dotyczą tematu, jeżeli to się powtórzy to
        zostaniecie potraktowani jako "SPAM"
    • kinderek do Pana Marcina 25.08.06, 13:22

>
      kania_marcin napisał:

> Pozdrawiam i po raz ostatni ostrzegam... Polna (numer) blisko...
      Panie Marcinie. Założył Pan swoje własne forum. I bardzo nas to cieszy. Tam
      może Pan wyrażać opinie o sobie jak i u innych- wolnoć Tomku w swoim domku. Ja
      na przyklad specjalnie się na nim nie zalogowałam po to, by tych opini nie
      czytać. To forum nie jest jednak Pana a mam wrazenie, ze próbuje je Pan
      zdominować. Co jak Pan zauważył niepodoba się większości. Przeczytał Pan juz
      kilka zdań na ten temat. Czy niemógł by Pan uszanować innych ? Nie każdy chce
      czytać o Pana zasługach i wychwalaniu siebie. To forum jest dla wszystkich a
      nie jest to Pana prywatne forum na którym może Pan pisać co chce, szantażować,
      ostrzegać, itp itd. Jak Pan juz kiedyś zauważył udostępnianie danych osobowych
      jest nielegalne i Pan jako przyszły polityk powinien o tym wiedzieć i tego
      przestrzegać. I to niestety działa na Pana niekorzyść, bo czytając Pana
      wypowiedzi cieszę się, ze próbuje Pan coś zrobić dla naszego Mysiadła ale dalej
      utwierdzam się w tym, ze mimo chęci niestety jest Pan osobą, na którą ja nie
      zagłosuje w wyborach bo Pana postawa pozostawia wiele do życzenia.
      Mam nadzieje, ze wyciągnie Pan wnioski albo przynajmniej przez chwilę się
      zastanowi nad tym co napisałam, bo czytając posty innych osób wydaje mi sie, ze
      nie jest to tylko moje zdanie. To forum jest dla wszystkich dlatego nie proszę,
      zeby Pan tu nie pisał, ale proszę, zeby Pan trochę sie uspokoi bo inaczej
      zacznie Pan sprawiać, ze mieszkańcy Mysiadła zjednoczą się przeciwko Panu a i
      na forum nikt nie będzie chciał niedługo zaglądać a nie o to nam wszystkim
      chodzi.
      Pozdrawiam
      Karolina
      • kania_marcin Nocny z Warszawy do Piaseczna 26.08.2006 r. 25.08.06, 14:02
        Szanowna Pani, umieszczane informacje na forum gazeta.pl mają służyć i służą
        mieszkańcom Mysiadła i okolic, uważam że tak ważna informacja powinna ukazać się
        na gazeta.pl, w końcu po tylu latach rusza nocny:)) Zamiast wspólnie cieszyć się
        to narzekacie... ciągle te same marudy... Weżcie się w garść i pomóżcie.Nikt i
        nic nie chce zdominować, poza tym to nie jest moje forum, jak by Pani była
        zalogowana to założe się, że zdanie Pani by zmieniła, wiele moich społecznych
        inicjatyw jest pozytywnie odebrane, pokażcie co wy zrobiliście dla Mysiadła...
        ja już mogę się pochwalić:))

Pierwszy przykład z brzegu:

Po mojej interwencji w GDDKiA wyjazd na ul. Puławską zostanie już niedługo przez
        GDDKiAO/WA Rejon w Ożarowie Mazowieckim poprawiony, i tak zostaną wykonane
        nastepujące prace:

-korekta nawierzchni w celu nadania jej jednolitego spadku w kierunku ul. Łabędziej,
        -przełozony zostanie chodnik i krawężnik na długości łuku wyjazdowego,
        -oczyszczony zostanie rów i przepust i itp.

więc... jak porządny Obywatel i mieszkaniec Mysiadła mam moralne prawo dbać o
        miejsce w którym mieszkam a mieszkam w nim od urodzenia:))

Do Roboty !!!

ps.1 jeżeli ktoś jest bez żadnej winy to niech rzuci kamień...

ps.2 szanuję i cenię każdego, komu zależy na piękniejszym Mysiadle...

ps.3 odpowiem jak dziecko w przedszkolu...to nie zacząłem...

Pozdrawiam i dziękuję miłe Pani za tak ciepłe słowa

WRACAJMY DO TEMATU

Zbiórka jutro ok. 23.30 na Centralnym, serdecznie zapraszam na pierwzy kurs nocnym
        • kinderek Re: Nocny z Warszawy do Piaseczna 26.08.2006 r. 25.08.06, 15:04
          Prosze jeszcze raz uważnie przeczytać mój post! Nie napisałam tam ani razu, ze
          potepiam Pana za Pana pracę. A nawet jezeli się Pan wczyta to napisałam, ze się
          cieszę, ze probuje Pan coś robić. Napisałam też, ze nie chciałabym abyśmy się
          wszyscy skłocili dając do zroumienia, ze do tego dązymy.
          Nie wydaje mi sie, zebym Pana publicznie obrazila poniższym postem, tak jak Pan
          to napisał w mailu do mnie. Polecam uważnie czytać posty i informuje, ze na
          żaden mail ani post Pana nie będę odpowiadać, bo mimo tego, ze chcialam
          załagodzić sytuację widzę, ze jest to niemożliwe, ponieważ nie chce Pan
          wysłuchac zdania innych. A szkoda.

Gdy
          • bomarek1 Re: Nocny z Warszawy do Piaseczna 26.08.2006 r. 25.08.06, 16:19
            Cęsto czytam forum, ale wole się nie wypowiadać bo to co tu się dzieje to szczyt
            chamstwa i prostactwa. Skoro Grabowscy twierdzą że ktoś jest towarzyszem to
            niech to udowodnią, a może nie znajomość historii się kłania. Ja akurat z
            historie lubię i się nią interesuje..

Do Grabowskich i innych, którzy używają słowa towarzysz w stosunku do Pana Kani.
            Z tego co mi wiadomo, to ta osoba jest za młoda, żeby "szczycić się" mianem
            towarzysza.

Ludzie przestańcie atakować, i może lepiej zacznijcie wspierać!!!!!

A temat nie dotyczy Pana Kani tylko NOCNEGO!!!!

• kania_marcin Re: Nocny z Warszawy do Piaseczna 26.08.2006 r. 25.08.06, 17:32
              Dziękuje bomarek1

EOT

Wracamy do tematu, pozdrawiam
            • mmysiaa Re: lewizna tu lewizna tam 25.08.06, 19:26
              > co tu się dzieje to szczyt chamstwa i prostactwa

Istotnie: "Skoro Grabowscy" - chyba powinno być "skoro państwo Grabowscy"?

> ktoś jest towarzyszem to niech to udowodnią

To nie do mnie apel, ale powiem tak: jeżeli ktoś, po 50 latach komuny: upodlenia
              i zamordyzmu, co doprowadziło do zacofania naszego kraju i w efekcie
              dzisiejszych problemów ekonomicznych w naszym kraju (jakżeby inaczej, skoro
              przez 50 lat nie istniała gospodarka, tylko socjalistyczny eksperyment w postaci
              planowania i arbitralnych decyzji) - nadal wybiera lewiznę jako swoją ideologię
              i ją promuje, to znaczy że czerpie całość tej ideologii. Nie nazywa siebie
              towarzyszem tylko dlatego, że to nie jest obecnie praktykowane, a co ważniejsze
              ma pokazać rzekomy dystans do partii komunistycznych poprzez nazywanie siebie
              "nowoczesną lewicą". Tymczasem i SLD i SdPL są w prostej linii spadkobiercami
              PZPRu - zatem wybór lewicowej ideologii oznacza, że ktoś chce być towarzyszem.

> lepiej zacznijcie wspierać!!!!!
              A dlaczego mamy wspierać lewiznę, niezależnie od przejawów jej aktywności?
              Lewizna to szkodnik gospodarczy, w najlepszym razie nieroby, w najgorszym -
              złodzieje. Ich ideologią jest rzekomo pomoc ludziom - oczywiście poprzez
              rozdawnictwo pieniędzy, które ściąga się za pomocą podatków od tych, którzy
              pracują i dają pracę innym. Nie tworzy się miejsc pracy tylko podwyższa zasiłki
              dla bezrobotnych. Nie rozwija się wolnego rynku tylko monopolizuje lub
              koncentruje środki produkcji. Nie tworzy się konkurencji na rynku usług tylko
              ogranicza ustawami panel legalnych usługodawców. Taka wizja państwa jest np. w
              państwach Ameryki Południowej - czy te kraje dojdą kiedykolwiek do
              jakiegokolwiek bogactwa? Posłuchajcie co mówi Chavez. Żałosne.
              I dlatego z lewizną trzeba walczyć, a nie ją wspierać. Brak wsparcia jest
              najłagodniejszą formą tej walki.

Poczytajcie sobie von Hayeka - jeśli ktoś nie rozumie jego wykładów, to jest
              albo półgłówkiem, albo świadomym szkodnikiem walczącym z ideą normalnego, tj.
              bogatego kapitalistycznego wolnego państwa. Porównajcie sobie RFN i NRD - do
              czego doszło NRD po wojnie podczas 45 lat jedynego właściwego ustroju? A do
              czego doszło RFN w tym samym czasie? Jak się tu i tam żyło ludziom. Co dało im
              państwo tu i tam. NRDowcy wygrali los na loterii dzięki zjednoczeniu Niemiec,
              ale gdyby do tego nie doszło, to by mieli tak jak my. Z resztą mają podobnie
              (bezrobocie, puste miasta itp.).

Groźby tow. Kani wzgl. p. Grabowskiego to typowe dla lewizny metody. Towarzysz
              jeszcze nie zauważył że to forum nie jest jego własnością - to kolejny dowód na
              to że tkwi po uszy w swojej ideologii -> jest więc towarzyszem. Poza tym podał
              publicznie adres p. Grabowskiego. To jest dopiero chamstwo i skandal.
              • listewka Re: lewizna tu lewizna tam 25.08.06, 19:53
                I znowu powtorze: pan kania to sie Pana boi mmysiu...A ja chyba zaloze Pana FAN
                CLUB. Podpisuje sie pod tym postem obiema lapami!!! Nic dodac nic ujac.
                • mmysiaa Re: lewizna tu lewizna tam 28.08.06, 01:04
                  >A ja chyba zaloze Pana FAN CLUB

Na forum jesteśmy per ty (oprócz towarzysza) a poza tym to dobry żart, ale na
                  prawdę nie adresuję moich postów do fanek, tylko do mądrych ludzi :)

A może założymy fanklub Wolnego Kapitalistycznego Bogatego Państwa ;) albo jakąś
                  Akcję Antylewacką.
            • listewka do bomarek1 25.08.06, 20:09
              Zadalam sobie trud i odszukalam watek, w ktorym czarno na bialym widac ze
              bomarek1 to alter ego pana kani. Niech pan zakonczy te glupie gierki bo to
              zenujace! Dla zainteresowanych:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23670&w=41502648
    • cinek_2000 Proponuje skierować sprawę do Prokuratora 27.08.06, 11:07
      Panie Kania,
      jest Pan zwykłym CHULIGANEM wypisując takie jawne grożby; Na miejscu Pana
      Grabowskiego zainteresowałbym sprawą Prokuratora; To NIEDOPUSZCZALNE!
      Co Pan sobie wyobraża?

Jezeli Pan Grabowski będzie potrzebował jakiejkolwiek pomocy czy świadka
      to moze na mnie liczyć!

Marcin,
      ps. brzydzę się przestępstwem w jakielkowiek postaci
    • goszczyn1 Nocna Linia Piaseczno-Warszawa 03.09.06, 22:02
      Bobrowiec-Piaseczno-WARSZAWA ExpressPiaseczno.pl/rozklad/ne2.htm

Warszawa-Piaseczno-BOBROWIEC ExpressPiaseczno.pl/rozklad/ne1.htm
      • adamos75 Re: Nocna Linia Piaseczno-Warszawa 07.09.06, 14:28
        No chłopaki gratulacje. Nareszcie mozemy zostawić samochód i oboje razem z żoną
        i kolegami, koleżankami dobrze się bawić :) i nie wydajemy fortuny na benzynkę
        i gazik, które są coraz droższe :((

Inicjatorom wielkie dzięki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka