03.12.05, 09:50
Budują - bez większego rozgłosu. Na razie prace zaawansowane są na odcinku
omijającym Stojadła. Nie wiem jaką role będzie spełniać ten odcinek -
omijanie Stojadeł przez TIRy?? Czy też jest to kawałek większej całości??
Może ktoś wie coś więcej??
Obserwuj wątek
    • lika1979 Re: Obwodnica 04.12.05, 21:20
      Z tego co wiem to kawałek większej całości bo remontują od samego Grójca.A w
      Zamieniu obok szkoły budują wiadukt. Podobno TIRy mają skręcać na bok i omijać
      Stojadła (będą wyjeżdżać koło BP).
      • przewoz_pw Re: Obwodnica 04.12.05, 23:42
        Narazie stawiają wiadukt nad torami, jakieś 200m przed starym wiaduktem (patrząc
        od strony Warszawy). Natomiast wzdłuż Kołbielskiej po południowej stronie torów
        nawiezione jest duuużo ziemi. Tam też aż tak poszerzają? Kolejny wiadukt?
        • jackussi Re: Obwodnica 05.12.05, 10:33
          przewoz_pw napisał:

> nawiezione jest duuużo ziemi. Tam też aż tak poszerzają? Kolejny wiadukt?

Ta ziemia jest tam tylko magazynowana.Włąściwa trasa bęzie biegła dalej za ta
          ziemią.
    • larie Re: Obwodnica 05.12.05, 13:23
      czy ktoś z was wie coś o osiedlu domków jednorodzinnych, które ma być budowane
      koło BP???? podobno już ludzie wpłacają kasę, ale ja żadnych bliższych info nie
      mogę zdobyc.....
      • ito25ms Re: Obwodnica 09.12.05, 18:33
        Problem obwodnicy Stojadeł jest natury finansowej. Za pieniądze z UE wybudowany
        zostanie jedynie odcinek do K2; dalej środki musi wygospodarować samodzielnie
        GDDKiA, a z tym może być problem.
        Oby nie skończyło się na tym, że TIRy jadące na północ będą musiały skręcać
        grzecznie z obwodnicy na nowym skrzyżowaniu przy stacji BP w prawo i dalej jak
        obecnie w K50 za wiaduktem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka