Dodaj do ulubionych

Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS

27.01.10, 08:56
Centrum handlowe Akropollis, które ma powstać w gminie Ożarów
Mazowiecki w pobliżu trasy wylotowej z Warszawy na Poznań, to nowa
oferta dla kupców m.in. ze Stadionu Dziesięciolecia. Inwestorem jest
Budohal, firma zajmująca się stawianiem obiektów sportowych i
handlowych.
www.zyciewarszawy.pl/artykul/89,442114.html
Obserwuj wątek
    • mandziola Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 08.02.10, 14:35
      Matko Boska.. jakie to będzie koszmarnie brzydkie i kiczowate.. kto wyrazi zgodę
      na wybudowanie takiego potworka???
      • marta76 Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 09.02.10, 20:34
        tadam witajcie olbrzymie korki.
      • rozalski.maciej Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 10.02.10, 09:58
        Równie kiczowate jak inne tego typu budowle. Mają już pozwolenie na budowę.
        • mandziola Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 11.02.10, 09:31
          Ale, to ze wiekszosc takich budowli jest potworkami, nie oznacza, że włodarze
          ozarowscy tez musieli sie na takowa zgadzać.
        • sibeliuss Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 11.02.10, 10:10
          W którym miejscu ma powstać do centrum?
          • mandziola Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 11.02.10, 11:46
            Podobno gdzies za starostwem.
            • sibeliuss Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 11.02.10, 12:07
              Chore.
              • rozalski.maciej Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 11.02.10, 16:47
                Lokalizacja - przy Piastowskiej, między torami a knajpą Baccara. Więc bardzo
                daleko za Starostwem :).
                • mandziola Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 11.02.10, 21:43
                  Czyli chłop mi sie mylił, albo nieuwaznie spojrzałam gdzie machnał głową
                  wskazując lokalizację:) Dobrze, że nie będe musiała co dzień z bliska tego
                  ogladac:))
                  • sibeliuss Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 12.02.10, 11:08
                    W Ożarowie brakuje developera, który stworzyłby rynek, postawił w
                    kwadrat niewysoką zabudowę z parterami handlowymi, na środku
                    fontanna i zieleniec, ławeczki, latem ogródki restauracyjne. Miasto
                    też nie jest tym zainteresowane. Ożarów nie ma centrum, bo o kilku
                    sklepikach przy Poznańskiej nie wspominam.
                    • rozalski.maciej Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 12.02.10, 17:26
                      Jest zainteresowane. Ma być budowany nowy ratusz wraz z tym wszystkim o czym
                      piszesz. Polecam lekturę planu zagospodarowania.
                      • sibeliuss Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 13.02.10, 18:12
                        Jak rozumiem pierwsze co powstanie to ratusz :)
                        • pietropietro Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 15.08.10, 20:21
                          powstanie nowego ratusza, to chyba jakieś nieporozumienie. To wydawanie
                          pieniedzy w sposób durny. Czy w całej gminie są dobre drogi, kanalizacja? Czy te
                          pieniadze nie lepiej wydać w inny sposób? Mam nadzieje, ze to tylko sny naszej
                          elity politycznej.
                          • rozalski.maciej Re: Powstanie Centrum Handlowe AKROPOLIS 16.08.10, 17:40
                            Obawiam się, że przy dalszym rozwoju Ożarowa budowa normalnego ratusza to będzie
                            konieczność. Inaczej czeka nas los Łomianek, gdzie urząd jest rozproszony po
                            mieście.
    • moli_0 Ostrzegam 26.05.10, 11:42
      Ostrzegam WSZYTSKICH, przed współpraca z inwestorem tej inwestycji.
      Własciciele maja zarejestrowanych kilka spółek i sa niewypłacalni.
      • gruby3232 Re: Ostrzegam 16.01.12, 14:19
        Proszę o kontakt osoby które mają problem z odzyskaniem pieniędzy zainwestowanych w firmę Budohal (Fabryka hal).
        • gruby3232 PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 30.01.12, 09:32
          Proszę o wpisy na forum ( porady) jak odzyskać pieniądze od firmy budohal pana marka chrola. Może ktoś z państwa ma podobne do moich problemy.Zainwestowałem swoje pieniądze w inwestycję pana marka chrola . Firma pana chrola nie wywiązała się z zobowiązania (mowa o firmie BUDOHAL - FABRYKA HAL) .Sytuacja na dzień dzisiejszy jest taka że biuro na ulicy Światowida jest nieczynne i nikt z przedstawicieli firmy nie odbiera telefonu.
          • zuz_a123 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 13.02.12, 22:34
            firma w grudniu jeszcze działała tzn, ktoś pracował w biurze na światowida, drzwi zamknięte na 4 spusty, pukałam ok. pół godziny ale nikt nie raczył otworzyć, chociaż wyraźnie słychać było brzękanie szkła. Przestałam pukać, usiadłam pod drzwiami i czekałam, po 20 min wyszła Pani (p. Olivia?)"za potrzebą". wg. niej nie normalne jest otwieranie pukającemu, po czym oznajmiła, że tu się mieści firma budohal, a nie akropollis. W końcu spytała o nazwisko i stwierdziła, że ma dla mnie rachunek. Na rachunku był termin zwrotu 30 dni, mija połowa lutego a pieniędzy nadal nie ma. Żadne telefony nie odpowiadają nawet Pana Dariusz Sobótka (i ciekawe jakby ktoś teraz chciał halę jakąś u nich zamówić?). Zwyczajni oszuści, bo nie dotrzymują słowa, w chwili obecnej chyba zostaje już tylko sąd, bo po dobroci nie da rady.
            • gruby3232 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 21.02.12, 09:06
              Witam .Byłem również w tym roku wielokrotnie na Świtowida .Ewidentnie pracownicy tej firmy robią sobie z nas przysłowiowe jaja. Pod koniec zeszłego roku otrzymałem fakturę korygującą z terminem zwrotu 30 dni.Oczywiście pieniądze nie wpłyneły.Dzwoniłem również w kilka miejsc gdzie według strony internetowej firma budohal prowadzi swoje inwestycje. Z tego co usłyszałem (żadna nowość) to pan chrol jest oszustem z którym nie warto współpracować. Nie wiem jak pani ale ja tak łatwo nie dam się wyrolować i lepiej by było dla pana chrola aby nie spotkał mnie na swojej drodze.Obecnie przestałem marnować paliwo na dojazdy do ich siedziby i nawiązałem współpracę z firmą windykacyjną.Pozdrawiam i bądzmy w kontakcie na tym forum. Jak czegoś się dowiem to napiszę.
            • sibeliuss Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 27.02.12, 12:55
              zuz_a123 napisała:

> w chwili obecnej chyba zostaje już tylko sąd,

Jeszcze tego nie zrobiłaś? Nie bądź śmieszna, jeśli liczysz na dobrowolny zwrot kasy.
              • gruby3232 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 02.03.12, 09:19
                Nikt już teraz nie liczy na dobrowolny zwrot kasy ale jeszcze jakiś czas temu ten pajac sobótka zapewniał że wszystko będzie zwrócone.Jeżeli będzie trzeba to wezwie się pana chrola przed sąd i mam nadzieję że uda się wtedy obciążyć tego śmiecia kosztami sądowymi a jeśli będzie potrzeba komorniczymi.
          • serwis120 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 09.03.12, 16:56
            Witam. Też mam taki problem proszę o kontakt tel. 6620410851
            • gruby3232 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 10.03.12, 19:49

Wolałbym nie ujawniać mojego numeru telefonu ale myślę że na tym forum możemy swobodnie pisać na temat ewentualnych sukcesów w odzyskiwaniu naszych ciężko zarobionych pieniędzy. Jak pisałem wcześniej swoją sprawę przekazałem prawnikowi z firmy windykacyjnej. Proponuję abyśmy pisali tu jeśli uda nam się ruszyć z miejsca i dowiedzieć czegoś co może pomóc innym w walce z tym naciągaczem.
              • gruby3232 co słychać w sprawie 25.06.12, 07:22
                Dlaczego nikt nie pisze? Czy to znaczy że sprawy stoją w miejscu?
                • gruby3232 Re: co słychać w sprawie 20.08.12, 09:22
                  Czy komuś z Państwa udało się coś odzyskać? Proszę o informację.
                  • gruby3232 Re: co słychać w sprawie 01.10.12, 10:01
                    Witam . Co słychać w sprawie ? Złożyłem papiery w sądzie czekam na termin. Pozdrawiam.
            • gruby3232 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 14.02.13, 12:54
              czy ktoś odzyskał pieniądze??
              • serwis120 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 20.03.14, 17:50
                Witam. Pisałeś że idziesz do sądu. Proszę o info czy udało się odzyskać kasę, bo ja teraz też mam taki zamiar ale nie wiem czy to się będzie opłaciło. Ewentualnie proszę o jakieś namiary osoby które będą chciały iść do sądu. Rozmawiałem z adwokatem i zasugerował mi żeby zebrać więcej osób poszkodowanych to będzie łatwiej i oczywiście taniej coś odzyskać. Czekam.
                • gruby3232 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 04.05.15, 15:09
                  Ja troche odzyskalem ale nie za duzo .daj swoj adres @ to napisze wiecej
          • wm44 Re: PROSZE O KONTAKT OSOBY OSZUKANE BUDOHAL 27.08.14, 17:09
            Witam,
            proszę się wycofać z wszelkich kontaktów z tym Panem, bo ten Pan działa w białych rękawiczkach naciąga firmy na budowę dając niższe ceny za wybudowanie nieruchomości, potem podnosi cenę o ok. 20% schodząc z budowy a na koniec nie wykonuje napraw gwarancyjnych czekają na przedawnienie składa pozew do sądu o wypłatę ewentualnej zatrzymanej kaucji na ten cel I o dziwo wygrywa przed sądem nie dokonując żadnej naprawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka