gawron04 14.02.07, 23:35 Poszukuję kogoś, kto zrobi mi nowe mieszkanie- glazura, terakota, elektryka itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
norbercik75 tylko nie andrzej ćwiek! 15.02.07, 08:25 witaj, no ja juz parwei koncze mieszkanko wiec nie polecam pana andrzeja cwieka z ul.wiejskiej z minska ktory fakt robi ladnie ale ceny ma straszne(policzyl sobie np. ze przywiozl probnik fug, ze musial wnosic kleje do domu, ze wyniosl stary kibelek itp) i nie potrafi oblozyc wanny naroznej, i robi strasznie wolno!!!! co do pana radosza- facet na poczatku robi szybko i jets ok, amlo gada duzo robi, potem cos mu sie stalo i zaczl marudzic o byle gowno i jak cos wiecej zobaczyl ze ma zrobc to juz mowi ale to bedzie wiecej kosztowalo itp. teraz czekam na chlopaczka z siedec za tydzine ma byc i napisze potem jak robil u nie babla z pracy byl z niego zadowolona i nikt nie bierze w minks 25 zl za ukladanie glazury Odpowiedz Link
minng Re: tylko nie andrzej ćwiek! 22.02.07, 11:00 no niestety tez mialem przyjemnsoc spotkac tego pana ale na szcescie znalazlem innego lepszego Odpowiedz Link
o_lo Re: tylko nie andrzej ćwiek! 22.02.07, 12:39 no tak pan Ćwiek ma kosmiczne ceny! ma kalendarz gdzie sobie lekka reka wypisuje co za ile zrobil a potem podlicza, a jak za malo to poprawia zeby bylo wiecej. wiem bo sledzilem te jego zapiski i polka ze 120 skoczyla na 180. za elektryka oddzielnie sie placi bo sobie sciaga i za hydraulike tez bo ma jakiegos znajomego, a potem okazuje sie ze raz zaplaciles hydraulikowi a potem i cwiekowi musisz bo upiera sie ze niby on to zrobil,ciezki przypadek.omijac go z daleka!!!! Odpowiedz Link
norbercik75 Re: ___SPRAWDZONE EKIPY REMONTOWE___ 15.02.07, 08:36 aa i jeszcze zapomnialam o panu mareczku z karoliny, nie potrafi podalczyc geberitu co pradwa najpierwjka sie znim umawialismy to mowil z ebeize robil sam przychodizmy wieczorem a tam jaki koes walczy z glazura i naszym podtynkiem. i nie sprawdzili czy spluczka dziala i teraz nie wiem chyba trzeba bedzie sciane rozwalac , zobaczymy moze ten z siedlec cos na to poradzi ogolnie trudno tarfic na dobrego i taniego galzurnika Odpowiedz Link
emeelka Re: ___SPRAWDZONE EKIPY REMONTOWE___ 15.02.07, 21:44 Norbercik, ty zanim skrytykujesz kogoś za złą pracę to naucz się proszę pisać na klawiaturce ;-) Bo aż oczy bolą ;-) Odpowiedz Link
7platek Re: ___SPRAWDZONE EKIPY REMONTOWE___ 15.02.07, 22:51 a mnie jakoś oczy nie zabolały :) a informacje co do fachowców od wykańczania wnętrz bardzo cenne :) Odpowiedz Link
norbercik75 Re: ___SPRAWDZONE EKIPY REMONTOWE___ 16.02.07, 08:42 ok poprawie sie co do pisania:) a co do majstrow to naprawde trzeba na nich wszystkich uwazac, bo oni by chcieli nic nie robic i brac kase, umawiasz sei z nimi pokazujesz projekt a dopiero w trakcie roboty oni dopiero dostrzegaja ze z tym czy z tamtym zejdzie im sie pare dni i od razu chca wiecej kasy. moze i biora 30-40ZL za ulozenie glazury ale dodatkowe koszty to np.przesuniecie gniazdka,półeczki, przyklejenie listwy przy suficie, za bialy montaz to tez, inaczej licza za ulozenie plytek na prosto inaczej w karo- w karo to drozej bo wiecej trzeba przycinac itp. najlepiej to spisywac z nimi umowe i juz ze zobowaizuja sie do wykonania takiej a takiej pracy w takim i takim terminie za tyle i juz. Odpowiedz Link
raf26 Re: ___SPRAWDZONE EKIPY REMONTOWE___ 17.02.07, 00:09 norbercik75 napisał: > ok poprawie sie co do pisania:) > a co do majstrow to naprawde trzeba na nich wszystkich uwazac, bo oni by > chcieli nic nie robic i brac kase, umawiasz sei z nimi pokazujesz projekt a > dopiero w trakcie roboty oni dopiero dostrzegaja ze z tym czy z tamtym zejdzie > im sie pare dni i od razu chca wiecej kasy. moze i biora 30-40ZL za ulozenie > glazury ale dodatkowe koszty to np.przesuniecie gniazdka,półeczki, przyklejenie > > listwy przy suficie, za bialy montaz to tez, inaczej licza za ulozenie plytek > na prosto inaczej w karo- w karo to drozej bo wiecej trzeba przycinac itp. > najlepiej to spisywac z nimi umowe i juz ze zobowaizuja sie do wykonania takiej > > a takiej pracy w takim i takim terminie za tyle i juz. sory norbercik ale jesli fachwiec jest pierwsza klasa to o tych kosztach ci powie od razu.ja sam wykonywałem te robote u siebie na nowym mieszkaniu. niby koszty zaoszdzędzisz, ale ty masz roboty od groma. dobry fachwiec zrobi to dwa razy szybciej i dokładniej Odpowiedz Link
norbercik75 Re: ___SPRAWDZONE EKIPY REMONTOWE___ 17.02.07, 08:17 to gratuluje, bo ja mialem szczescie niestety tylko do takich co te koszty pomijali i dopiero przy rozliczaniu wyszly takie kwiatki ze za byle g sobie liczyli, nawet ze wycial prog ktorego mial nie wycinac i teraz to wyglada beznadziejnie. trafialem na niby"dobrych" czytaj drogich i to kuzwa nawet z polecenia znajomych to najgorsze Odpowiedz Link
zuzia1234567 Re: ___SPRAWDZONE EKIPY REMONTOWE___ 16.02.07, 20:38 Znam takiego jednego fachowca z mińska. Robił u mnie kominek, kostkę brukową przed domem, glazurę i terakotę w kuchni oraz kładł panele w pokojach. Muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolona z tego co zrobił bo był dokładny. Co prawda nie pracował za darmo, ale stawki nie były wygórowane, dlatego polecam, na pewno będziesz zadowolona. Tel. kom.: 889-719-487 Odpowiedz Link