Dodaj do ulubionych

Tanie Linie Kolejowe oraz Intercity

23.02.07, 08:33
Witam szanownych współplemieńców,

Jadąc ostatnio ze znajomymi autem usłyszałem, że jakoby w Mińsku zatrzymuje
się Intercity oraz, że są jakieś Tanie Linie Kolejowe, które do Centralnego
dojeżdżają w 30 min.

Pls o wypowiedzi w temacie, może macie jakieś szczegóły odnośnie cen i
rozkładu jazdy.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yxmena Re: Tanie Linie Kolejowe oraz Intercity 23.02.07, 10:47
      Owszem w dni powszednie zatrzymuje się w Mińsku Aleksandria i jedzie z
      Centralnego ok 30 min,to jest pociąg Tanich Linii Kolejowych.Ponadto w Mińsku
      zatrzymuje się też pociąg TLK relacji Terespol Szczecin.
      Jeśli zaplanujesz podróż TLK przynajmniej 8 dni przed to możesz kupić bilet w
      tych liniach za 27 zł - bez względu jak daleko chcesz jechać /chodzi oczywiście
      tylko o podróż na terenie Polski i ramach Tanich Linii Kolejowych oczywiście/
      • emeelka Re: Tanie Linie Kolejowe oraz Intercity 24.02.07, 16:38
        Czyżby Gosiewski miał tu jakąś rodzinę? ;-)
      • przewoz_pw Re: Tanie Linie Kolejowe oraz Intercity 24.02.07, 16:49
        > zatrzymuje się też pociąg TLK relacji Terespol Szczecin.
        Nie, to jest zwykły nocny pospieszny. Na ten pociąg nie dostaniesz biletu za 27zł od PKP IC, bo jest obsługiwany przez PKP Przewozy Regionalne.
        PKP InterCity mają w Mińsku tylko jeden pociąg - ową Aleksandrię.
        Rozkład tu: www.intercity.pl/scripts/train/index.php?action=train_list
        (pociąg Aleksandria jest na pierwszej i drugiej pozycji (w tam/powrót)
        A tu rozklad ogólny, pełny sieci kolejowej: rozklad.pkp.pl
        • przewoz_pw Re: Tanie Linie Kolejowe oraz Intercity 24.02.07, 16:55
          Jeszcze jeden szczegół.
          Ze względu na modernizację linii na odcinku Łuków - Siedlce, pociąg Aleksandria (podobnie jak kilka innych) ma nieco zmienione godziny odjazdów z Siedlec i Mińska (oraz przyjazdów do Warszawy).
          O ile się nie mylę, TLK Aleksandria odjeżdża aktualnie z Mińska z opóźnieniem około 10 minut (jest to napisane na ogłoszeniach na stacji). W przeciwną stronę jeździ normalnie na naszym odcinku.
    • mmpio Re: Tanie Linie Kolejowe oraz Intercity 25.02.07, 17:55
      A ja delikatnie mówiąc już sie mocno pogóbiłem w pociągach... jeżdże wprawdzie na trochę innej relacji, ale wszelkie linie, tanie, intercity, pośpieszne z różnymi zniżkami, przyspieszone, ekspresy i zależności który bilet na co jest ważny chyba jednak albo przekraczają moje możliwości albo jakoś ten system cierpi na brak informacji, tym bardziej, że "udało" mi się raz kupić w kasie bilet na najbliższy, żeby nie było pomyłki którym mogę a którym nie, a konduktor i tak stwierdził że bilet jest nieważny... już pomijam fakt że był wydrukowany na kilku blankietach... i że toważyszyła mu nieważna legitymacja, bo od stycznia wszelkie powinny być wymienione, tylko niestety nie wszystkim uczelniom się to udało, co więcej, za pół roku obiecano mi nową magnetyczną <za 50 zł z mojej kieszeni> szkopół z tym że papierowej nie mogę dostać, a magnetyczne nie są honorowane na pkp... całe szczęście, że konduktorzy wykazują jeszce zrozumienie wobec tego wszystkiego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka