chrenata 01.11.08, 21:00 nie podobał mi sie widok cukrowej waty i budy z jedzeniem pod murami cmentarza. To trochę za daleko posunieta komercjalizacja, jak dla mnie. Za rok będą tam sprzedawać też baloniki i ryczeć będzie z głośników disco polo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilkami Re: piknik pod cmentarzem 01.11.08, 22:17 O ile baloniki, które faktycznie były w tamtym roku czy wata cukrowa i popcorn mogą drażnic to budka z jedzeniem to wcale nie jest zły pomysł. Jeśli ktoś przyjeżdża z bardo daleka to przynajmniej może coś szybko przekąsic. Nie uważam by było w tym coś nietaktownego. Odpowiedz Link
rorau Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 09:35 ehh baby. znowu sie wszystkiego czepiacie. Trzeba bylo siedziec w domu i nie stekac ze wam zle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
pleb-sio piknik pod cmentarzem 02.11.08, 14:26 Baby - niestety dla tego z żarciem - mają rację. Skoro już serwuje wątpliwej świeżości towar(wiem co mówię) , to powinien zabezpieczyć toy-toyki.Jeśli ktoś rzeczywiscie się podtruje, to ciekawe, gdzie ma szansę się wypróznić. Między grobami...? Odpowiedz Link
tabaza5 Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 15:50 Proponuje sie lepiej rozgladać ,były toy toyki przy parkingu,jeżeli to za mało to trzeba było pomiędzy grobami. Pozdrawiam Odpowiedz Link
rorau Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 15:57 moze trzeba wam jeszcze bylo bidety porozstawiac. Odpowiedz Link
rybon0 Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 19:53 Poziom ostatnich wypowiedzi na tym spocie świadczy o ogólnym poziomie na tym forum. Brak szacunku do miejsca i czasu. Gratuluje. Odpowiedz Link
szczes Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 20:20 Zgadzam sie - po lekturze wpisów - można stwierdzic jedno znacznie, że jest kilka osób którym budka z fast żarciem i kibel przy grobie matki czy ojca nie przeszkadzają, ja mimo wszytsko wolałbym i bardziej mi odpowiada brak takich atrakcji w okolicach cmentarza - sam równiez nie chciałbym spocząć obok toy -toya Odpowiedz Link
blue_black a może lepiej... 02.11.08, 20:24 ...wspomnijmy tych, którzy byli częścią miasta, a już ich nie ma... Pamiętacie serdeczną, zawsze uśmiechniętą Panią Adelkę i jej kapelusze, albo Pana Zdzisia z wózkiem, zegarmistrza przy kapliczce? Odpowiedz Link
tabaza5 Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 21:19 Szczes ani budki z tzw.żarciem ,ani kibla obok grobu nie widziałam i nie pisałam o tym,toy toye postawili i bardzo dobrze zrobili na parkingu poza murami cmentarza,jeśli by ich nie było to rzeczywiście Twój może nie spoczynek ale spacer pomiedzy mogiłami mógłby byc zagrożony..... P.S Gdyby nie te toy toye to po parku też byś nie pospacerował bez tzw "wdepy" Odpowiedz Link
szczes Re: piknik pod cmentarzem 04.11.08, 20:15 Budka z żarciem i obok toy, jeszcze tego by brakowało... przpraszam zemoja wypowiedź byla tak drastyczna, ale przyjmujac kolej rzeczy niedługo moze tak byc jak napisałas - tego sie obawiam. Co do samych toalet OK, ale fast food to już nie. Poza tym mam juz kilka latek i pamietam czasy kiedy obok cmentarza nie było toalet, poza tym cmentarz w mińsku nie był jedyny jaki odwiedziłem tego dnia - i w tamtych miejcach też nie spotkałem takich przybytków. Powinien sie nasuwac jakiś wniosek w tym momencie. A to co jest zostawiane w parkach na skwerach i chodnikach to już inna kwestia. Odpowiedz Link
margot_may Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 22:58 Budka z żarciem by mi przeszkadzała, ale toy toy nie. Mogę leżeć obok toy toya, lewpiej nie narażać ludzi na zarażenie się bakteriami, wirusami, grzybami i pasożytami jakie są w ściekach bytowych. Odpowiedz Link
tabaza5 Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 21:23 Rybon a ty potrzeby fizjologiczne w promieniu ilu metrów od kościoła ,a ile od cmentarza musisz załatwiać że Ci poziom nie odpowiada.?...jak by Cie przycisło,to rozumiem że dajesz w spodnie,bo szacunek nie pozwala......Pozdrawiam. Odpowiedz Link
rybon0 Re: piknik pod cmentarzem 03.11.08, 11:06 Bez komentarza.Twoja odpowiedź jest świadectwem. tabaza5 napisała: > Rybon a ty potrzeby fizjologiczne w promieniu ilu metrów od > kościoła ,a ile od cmentarza musisz załatwiać że Ci poziom nie > odpowiada.?...jak by Cie przycisło,to rozumiem że dajesz w > spodnie,bo szacunek nie pozwala......Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mmpio Re: piknik pod cmentarzem 03.11.08, 22:08 Trochę się dziwię o co jest cała dyskusja... Z tego co piszecie stały przenośne toalety. Nie stały na cmentarzu tylko obok niego. No i gdzie jest problem? Na cmentarz przyjeżdżało zapewne mnóstwo ludzi, także nie z Mińska. I co? Po modlitwie nad gfrobem idziemy za krzaczek?Jakiś czas temu na tym forum była dyskusja, że w Mińsku mnóstwo osób załatwia się w miejscach publicznych. Pojawiły się toi-toie i też źle? Gdyby stały na cmentarzu ok, można rozumieć że byłby to brak szacunku itd, ale stały obok. Żeby wszyscy byli zadowoleni to gdzie je ustawić w Urzędzie Miasta i kierować ludzi strzałkami? Odpowiedz Link
margot_may Re: piknik pod cmentarzem 04.11.08, 03:18 Jak ja nie znoszę takich osób. Jest temat. Jest dyskusja. Ludzie zaczynają wypowiadać się ostrzej. I wtedy przychodzi taka... osoba i kładzie rozmowę mówiąc reszcie, że skoro się angażują w taki błahy i bezsensowny temat to widocznie są to głupki i niemoty. No i potem wszyscy się dziwią och i ach czemu to forum mińskie takie niemrawe. Ja chcę mieć miastowe forum na którym mogę się bezsensownie kłócić jak mi przyjdzie ochota. I nie spotykać przy tym na każdym kroku ludzi szerzących sens, ład i porządek. Odpowiedz Link
mmpio Re: piknik pod cmentarzem 04.11.08, 23:01 Jakże mi przykro, że pozbawiłem Cię przyjemności "bezsensownej kłótni" i przyczyniłem się do "niemrawości forum" swoimi wypowiedziami o tym jak to inni są "głupkami i niemotami", choć prawdę mówiąc, nie przypominam sobie abym coś takiego imputował komukolwiek. Moja wypowiedź była moim głosem w tej dyskusji i nie widzę powodu żeby go nie wypowiadać, nawet jeśli Tobie sie nie podoba. Jeśli masz jakiekolwiek merytoryczne uwagi to je przedstaw, a jeżeli szukasz bezsensu polecam forum bezsens. W mojej opini forum służy wymianie informacji i poglądów i mój post temu służył. Gorąco pozdrawiam kogoś o zupełnie innym poglądzie na to jak powinno wyglądać to nasze wspólne miejsce spotkań. Odpowiedz Link
margot_may Re: piknik pod cmentarzem 05.11.08, 01:50 No dobrze. Wybaczam ci. Ale na przyszłość unikaj pytań: no i co?, i co z tego? itp. w swoich wypowiedziach. Odpowiedz Link
tabaza5 Re: piknik pod cmentarzem 04.11.08, 08:14 Rybon,o to chodzi by dyskutować i komentować...Podpisuje sie pod postem Margot may ,po co fora,jak wszyscy byśmy sobie wzajemnie wiesz co lizali....a tak na marginesie moja odpowiedz jest świadectwem?? Odpowiedz Link
staryszyper1 Re: piknik pod cmentarzem 29.10.09, 10:41 czy w tym roku też będzie piknik pod cmentarzem? Odpowiedz Link
kaskakarolina Re: piknik pod cmentarzem 29.10.09, 11:37 piknik będzie jak co roku niestety i zacznie się pewnie już w sobote.Ale napewno będzie łatwiej dojechac do cmentarza bo w nocy zrobili rondo na wyjeździe z Budowlanej na kościelną . Odpowiedz Link
ruta.dl Re: piknik to pikus 29.10.09, 14:42 mi bardziej przeszkadza jak ktos z psem na cmentarz wchodzi. A w ubieglym roku widzialam takie paniusie. I jakos nie wierze ze piesek sobie gdzies nie siknal na badz co badz poswiecona ziemie. To tak jakby z psem do kosciola ktos przyszedl. Odpowiedz Link
gixera Re: piknik pod cmentarzem 29.10.09, 15:57 Na pewno będzie, przecież to rodzinne święto... Odpowiedz Link
f011 Re: piknik pod cmentarzem 30.10.09, 09:31 z powyższych wypowiedzi widać tylko i wyłącznie to, że wszystko Wam przeszkadza, może sprawdzicie czy aby wasze marudzenie nie przeszkadza innym. Więcej pogody ducha życzę. Odpowiedz Link
raf26 Re: piknik pod cmentarzem 30.10.09, 22:58 teraz to się nazywa piknik, ale w latach mojego dzieciństwa wata cukrowa i obwarzanki były stałym "punktem programu" pod cmentarzem i nikt nie robił z tego jakiegoś problemu Odpowiedz Link
bacha67 Re: piknik pod cmentarzem 02.11.09, 17:01 Dlaczego Wam to przeszkadza? Uważam że to normalne...żyjemy w cywilizowanym kraju... przecież nie sprzedają tego na cmentarzu... ludzie trochę tolerancji... Odpowiedz Link
delicja666 Re: piknik pod cmentarzem 02.11.08, 15:57 Problem ,,wucetów,,cz toy-toyek w Mińsku to wogóle problem,nie tylko przy cmentarzu. Odpowiedz Link
ne-ek Re: piknik pod cmentarzem 02.11.09, 17:18 chrenata napisała: > nie podobał mi sie widok cukrowej waty i budy z jedzeniem pod murami > cmentarza. To trochę za daleko posunieta komercjalizacja, jak dla > mnie. Za rok będą tam sprzedawać też baloniki i ryczeć będzie z > głośników disco polo? Rok minął, baloników i disco polo nie było :) A to, że budy z jedzeniem? No cóż - nie wszyscy po odwiedzeniu cmentarza za 10 minut mogli być w swoich domach, a herbatki ciepłej chciało się, chciało! Odpowiedz Link
marbla4 Re: piknik pod cmentarzem 04.11.09, 06:59 afrikana napisała: > baloniki były przecież i wata też. I pieski tez byly :/ Po zwroceniu uwagi, zostalem potraktowany pelny, oburzenia spojrzeniem Odpowiedz Link
rafre Re: piknik pod cmentarzem 04.11.09, 09:53 Przeczytałem na onet.pl wypowiedź ks. dr (nazwiska nie pamiętam), iż Kościół nie ma nic przeciwko małym punktom gastronomicznym przed cmentarzami. Hm, skoro samemu Kościołowi to nie przeszkadza to ja również nie będę się czepiał :) jednak w żaden sposób nie zaakceptuję na cmentarzu siusiających piesków, palenia papierosów i rozmów przez komórki... Odpowiedz Link
kaskakarolina Re: piknik pod cmentarzem 04.11.09, 19:03 i robienia sobie fotek przed pomnikami.Bylam wieczorem i spotkalam kilku mlodych fotografow komorkowych. - - Kamil 1999 Bartosz 08.04.2008 Aniołki Paulinka,Maja i Maciuś (*) Odpowiedz Link