Dodaj do ulubionych

buty profilaktyczne

04.04.06, 14:42
Mój synek powinien nosic wkładki i specjalne buciki z usztywnianą piętką, mam
pytanie co sądzicie o trzewikach firmy Postępu? One maja usztywniana piete
ale tez jednoczesnie nieelastyczną podeszwę,czy one jednak spełniają dobrą
funkcje dla dzieci z płasko-koślawymi stopkami?

Prosze o opinie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iza_luiza Re: buty profilaktyczne 04.04.06, 20:54
      Najlepiej by było jakbys poprosiła waszą rehabilitantkę o dobranie bucików, bo
      to duży wydatek i duża odpowiedzialność.
      My mamy buciki Memo firmy Bartek, są wysokie, zapinane na rzepy i usztywnione.
      Ale ja nie podejmuję się doradzania wam przez internet. My konsultowaliśmy
      zakup butków z terapeutką.
      • joanna273 Re: buty profilaktyczne 04.04.06, 21:23
        Ja mam pytanko?Czy dzieci które jeszcze nie chodzą też muszą mieć dobierane
        specjalne buty bo moja Ala "chodzi" w normalnych bucikach nie konsutowałam
        zakupu z terapeutą.Poradżcie co zrobić.Asia z Bytomia
        • iza_luiza Re: buty profilaktyczne 05.04.06, 12:17
          Nie wiem Asiu jak u was wygląda stawianie stópki i chodzenie. Musisz zapytać
          rehabilitantkę, u nas już na turnusie w Stobnie była prośba, żebyśmy kupili
          Maćkowi odpowiednio usztywnione buciki, bo miał takie normalne, miękkie i
          strasznie w nich stopy wykrzywiał. Teraz jest pionizowany w tych Memo i już tak
          nie wykrzywia.
    • emila25 Re: buty profilaktyczne 05.04.06, 15:38
      My nie potrzebujemy rehabilitanta, byłam u ortopedy i on zalecil aby mialy
      sztywną piętkę i byly za kostkę to wszystko Nie mogłam juz znaleźć wiosennych
      bucików bartka, kupiłam firmy Postępu...
      • tabaluga0 Re: buty profilaktyczne 08.04.06, 22:55
        postep albo profilek (są podobne), są tez z tombutu ale nie maja pełnej pięty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka