rita78 Interesujące szkolenia,kursy konferencje na Śląsku 29.10.06, 10:28 Autor: zamkowo Data: 21.10.06, 22:59 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Proponuję tutaj zamieszczać linki do ciekawych szkoleń, kursów itp. Ja ostatnio byłam na bardzo interesującej konferencji zorganizowanej przez Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną w Gliwiach, która dotyczyła dzieci z ADHD. Podawajcie na bieżąco informacje.Może w waszych szkołach jest coś organizowanego. U nas szkolenie odnośnie pisania planów pracy. Prowadząca (nie pamietam nazwiska) jes autorką podstawy programowej dla uczniów uu. Odpowiedz Link
rita78 szkolenie w katowicach nabor do konca pazdziernika 29.10.06, 10:29 Autor: jutta79 Data: 17.10.06, 13:39 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Od listopada 2006r w Katowicach rusza Studium Socjoterapii i Treningu Interpersonalnego organizowane we współpracy z Krakowskim Centrum Psychodynamicznym (www.kcp.krakow.pl)Do konca października trwa nabór do grupy katowickiej. Zajecia odbywać sie beda raz w miesiącu w sb i nd. Koszt 250zl za weekend (łącznie 8 spotkań). Po ukonczeniu Studium mozna starac sie o stopien Trenerski Polskiego Towarzystwa Psychologicznego i/lub kontynuowac szkolenie na ścieżce psychoterapeutycznej. Szczegółowe inf pod nr tel. 608 638 150 lub 608 710 094 oraz mailem na jutta79@gazeta.pl - moge przeslac szczegolowy plan i zakres zajec. Odpowiedz Link
ariana1 Re: szkolenie w katowicach nabor do konca pazdzie 29.10.06, 19:21 Bardzo fajna rzecz. Niestety dla mnie za daleko. Muszę szukać czegoś w okolicach Torunia, ew. Bydgoszcz, W-awa. Odpowiedz Link
iwona_an KONFERENCJA PEDAGOGICZNA_ZAPRASZAM 29.02.08, 20:01 Konferencja naukowa „Nauczyciel, wychowawca, terapeuta” Problemy, zagrożenia, metody pracy Konferencja adresowana jest do: - środowisk naukowych, - nauczycieli-wychowawców na poziomie przedszkola, szkoły podstawowej, gimnazjum, szkoły ponadgimnazjalnej oraz nauczycieli akademickich, - opiekunów i terapeutów pracujących z niepełnosprawnymi dziećmi, młodzieżą oraz osobami dorosłymi. Tematyka konferencji dotyczy zagadnień związanych z: - zagrożeniami procesu wychowania i nauczania oraz sposobami zapobiegania im z punktu widzenia nauczyciela, wychowawcy, terapeuty - problemami pojawiającymi się (lub mogącymi się pojawić) w pracy z osobami niepełnosprawnymi, uczniami, studentami, osobami dorosłymi - współczesnymi metodami pracy nauczyciela, wychowawcy, terapeuty . www.wshe.lodz.pl/zamiejscowe/index.php?lok_id=5 Odpowiedz Link
aichas SZKOLENIA, KURSY - Katowice 19.04.08, 21:32 W Katowicach jest Regionalny Ośrodek Metodyczno-Edukacyjny Metis www.metis.pl/. Korzystałam z kilku warsztatów,konferencji i byłam zadowolona. Jeśli ktoś jest w trakcie stażu to tym bardziej polecam bo warsztaty są ciekawe i nie drogie. Odpowiedz Link
karolla44 Re: SZKOLENIA, KURSY - Katowice 22.02.15, 23:54 Ja polecam kurs z psychologii biznesu uczący takiego myślenia, jakie charakteryzuje ludzi sukcesu. A jest to naprawę inny sposób myślenia niż myślimy;) Szkolenie jest bezpłatne. psychosukceskatowice.evenea.pl Odpowiedz Link
karolla44 Re: SZKOLENIA, KURSY - Katowice 22.02.15, 23:56 Ja polecam szkolenie z psychologii sukcesu uczące takiego myślenia, jakie charakteryzuje ludzi sukcesu. Jest bezpłatne:) psychosukceskatowice.evenea.pl Odpowiedz Link
moni-kara Re: SZKOLENIA, KURSY - Katowice 24.02.15, 16:52 Fajne, ale nic nie wnosi. Zapisałam się na kurs zawodowy do jednej ze szkół w Warszawie. Nie byłam do końca przekonana, bo malować umiem, ale wizaż, to troche dumnie brzmi. Mam wyższe wykrztałcenie i szukałam alternetywy dla siebie, bo czasy są nie ewne. Jestem na końcówce szkolenia i polecam każdej kobieccie z artystyczną duszą. Nie dość, że przyjemne, twórcze zajęcie, to jeszcze nieźle zarabiam w weekendy :) select.edu.pl/kurs-wizazu Odpowiedz Link
gagata7 Re: SZKOLENIA, KURSY>>info 11.05.09, 23:30 SERDECZNIE ZAPRASZAMY LEKARZY, PSYCHOLOGÓW, PEDAGOGÓW, LOGOPEDÓW, TERAPEUTÓW SI oraz studentów na szkolenie. Drugi zjazd, 23 i 24. maja.2009 Sucha Beskidzka, Hotel"Monttis" www.monttis.com.pl/onas.html Koszt 330 zł, ilośc godzin 16. TEMAT: „Diagnoza funkcjonalna i planowanie terapii osób ze spektrum autyzmu.” Szczegółowe informacje: tel: 660 826 478 e-mail: szkolenia.autyzm@wp.pl Odpowiedz Link
e.milia Re: SZKOLENIA, KURSY>>info 16.05.09, 01:02 Warsztat "Drama w edukacji i profilaktyce. Wstęp do dramy" Stowarzyszenie Praktyków Dramy STOP-KLATKA serdecznie zaprasza do udziału w warsztacie "Drama w edukacji i profilaktyce. Wstęp do dramy", który odbędzie się w dniach 20-21 czerwca 2009 w Warszawie. Warsztat prowadzić będą doświadczeni trenerzy dramy Aldona Żejmo-Kudelska i Alicja Jaskulska. Do udziału zapraszamy osoby pracujące z grupami lub przygotowujące się do pracy w obszarze: prowadzenia grup (trenerzy, szkoleniowcy), edukacji (pedagodzy, psycholodzy, nauczyciele w tym językowi, wychowawcy), profilaktyki i resocjalizacji (pracownicy ośrodków szkolno — wychowawczych, resocjalizacyjnych, pogotowia opiekuńczego), studenci kierunków humanistycznych, osoby zainteresowane rozwojem własnym. Cele warsztatu: - edukacja w zakresie pracy metodą dramy; technik, założeń teoretycznych, - przedstawienie możliwości wykorzystania metody w zajęciach o charakterze edukacyjno - wychowawczym. Zakres tematyczny warsztatu: - techniki dramowe: m.in. karty ról, przynęta, praca z bajką i metaforą w dramie, praca z przedmiotem — tworzenie narracji - mini — wykłady na temat teorii dramy - prezentacja przykładowych zajęć z wykorzystaniem metody dramy - cechy skutecznych zajęć dramowych i pomocy dramowych - budowanie dramowych sytuacji edukacyjnych Czas trwania: 13 godzin (sobota-niedziela w godzinach 10-16.30) Cena: 250 PLN, studenci 230 PLN Kontakt: tel. 0-607 937 719, 0 501 592 077 a.zejmo@stop-klatka.org.pl aliczex@gmail.com Serdecznie zapraszamy! stop-klatka.org.pl/warsztaty/wstep-do-dramy Odpowiedz Link