ewa.dryll 27.04.09, 13:31 Ostrzegam przed Panią Okrzasa i jej mężem!moje dziecko wychodzilo z jej gabinetu z siniakami i przestraszone. od jej męża czuć alkohol...nie polecam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwpal Re: x 29.04.09, 14:57 Jezeli to prawda - to należy zgłosić do prokuratora i powiadomić Stowarzyszenie Terapeutów Integracji Sensorycznej, w takiej formie to sa pomówienia, co jesc ścigane prawem. Odpowiedz Link
baby00179 Re: x 29.04.09, 23:37 Zgadzam się z Iwpal. Należy sprawę rozwiązać prawnie, co oznacza, że należy zebrać dowody winy terapeutki. Oskarżenie kogoś na forum, przed udowodnieniem winy jest jak ogłoszenie wyroku bez procesu. Tak na prawdę, każdy mógłby obrzucić błotem każdego i umywać od tego ręce. Tak jednak nie wolno. Osoba zaatakowana na zasadzie Pani komentarzy też ucierpi. Jeśli osoba okaże się winna wtedy należy powiadomić stowarzyszenie terapeutów jak Iwpal radziła. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewwaad Re: x 22.06.09, 09:13 Zdecydowanie takie sprawy powinno sie zalatwiac inaczej - np wlasnie przez prokurature. Wiec przepraszam pania okrzase publicznie za swoja wypowiedz, a prywatnie jeszcze bede te sprawe zalatwiac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
betrix33 Zaraz zaraz... 25.06.09, 21:59 Zaniepokojona matka informuje, że jest pewna osoba, która niewłaściwie leczy dzieci. Pojawia się nagle szum! Uwaga bo proces o zniesławienie! Jestem matką dziecka, które niewłaściwie były rehabilitowane. Wiem o co chodzi. Dlaczego nie chronicie dzieci drogie forumowiczki? Dlaczego chronicie osobę niekompetentną???? Nie wszystkie mamy wiedzą, "z czym to się je". Przecież te dzieci wymagają specjalnych zabiegów! Działanie niewłaściwe może szalenie zaszkodzić, więc lepiej nic nie robić, niż iść do osób zupełnie niepoważnych. Słowo się rzekło więc pozostaje tylko dyskusja, Matka dziecka źle prowadzonego, nie dość iż ma traumę z tego powodu, to jeszcze przeżywa stres w związku z możliwoscią odpowiedzialności karnej za ostrzeżenia + oczywiście problemy rozwojowe pociechy. Przecież jest oczywistym, że mama pisała pod wpływem wzburzenia, że nie próbuje wygryźć konkurencji ( ci wiedzą, czym to pachnie). Iwpal kogo bronisz? Wydawałaś mi się profesjonalistką, osobą dbającą o rozwój i dobro dzieci i tym samym ich zabiegających matek, bo dla każdej z nas najważniejsze jest dobro dziecka. Tutaj chronisz kogoś z branży. No można sie pokusić o podejrzenie, że dajesz radę matce, ale nie sądzę. Ewwaad nie masz chyba innego wyjścia niż udowodnienie niekompetencji, ochronisz tym samym siebie i swoja rodzinę. Pogubiłyście się drogie panie. Bronicie swego podwórka, a macie w nosie pacjenta. Za każdą historią stoi człowiek, ból i rozpacz matki, próba ratowania dziecka, często poczucie winy. Nadzieja, zadłużenia na leczenie, bądź naruszanie funduszy "na czarną godzinę". Hmmm stare porzekadło "syty głodnemu nie współczuje" ma tu swoje zastosowanie. Odpowiedz Link
iwpal Re: Zaraz zaraz... 26.06.09, 00:06 >>betrix33 napisała: Iwpal kogo bronisz? Wydawałaś mi się profesjonalistką, osobą dbającą o rozwój i dobro dzieci i tym samym ich zabiegających matek, bo dla każdej z nas > najważniejsze jest dobro dziecka. Tutaj chronisz kogoś z branży. No można sie> pokusić o podejrzenie, że dajesz radę matce, ale nie sądzę.<< Nie bronie z klucza branżowego, bo p. Okrzasa nie jest moja koleżanka, a nawet jest w konkurencyjnym stowarzyszeniu (a te niestetym nie dogadują sie ostatnio najlepiej), ale wiem, ze internet to miejsce, w którym mozna kompletnie bezkarnie napisac po nazwisku cokolwiek, nawet jezeli sie nie widzialo na oczy danej osoby i nawet jezeli niektóre osoby podszywaja sie pod wzburzonych rodziców. A ze sama padłam niedawno ofiarą pewnych nieuczciwych osób podszywających sie pod inne osoby, to wiem, czym to pachnie. Odpowiedz Link
betrix33 Re: Zaraz zaraz... 26.06.09, 09:47 Po ochłonięciu wiem że masz rację Iwpal. Sądzę jednak że założycielka postu pisała pod wpływem wzburzenia. Później się wycofuje, ale obiecuje doprowadzić sprawę do końca, która w końcu finału swego nei znajdzie. Zawsze znajdzie sie rodzic niezadowolony. Dobrzy fachowcy nei boją się słów krytyki, nawet takiego ataku. Iwpal jesteś znaczącą postacią w tej branzy, więc ataki wpisane są niejako w sukces. Odpowiedz Link
baby00179 Re: Zaraz zaraz... 29.06.09, 00:10 >>>Dlaczego nie chronicie dzieci drogie forumowiczki? Dlaczego chronicie osobę niekompetentną????>>>> myślę, że każdy ma prawo pisać na forum zgodnie ze swoim sumieniem, w odpowiedzi na pytania , ale i na ataki. Po części betrix33 ma rację, kiedy pisze o stanie emocjonalnym matki dziecka, które zostało poniekąd skrzywdzone (piszę poniekąd, bo nie wiem nic na temat ani tej terapeutki ani na temat dziecka. Jedno tylko nie pojmuję (mimo , ze się starałam), mianowicie gdzie na miłość Boską Pani wywnioskowała , ze ktoś na tym forum chroni nieudolnych terapeutów! Czy Iwpal napisała coś co mogło sugerować, że chroni kogokolwiek? Dlaczego osoby, które starają się pomóc tu na forum posądza się o takie rzeczy? Nie rozumiem. Róże osoby zdarzało się ,że zarzucali różnym tu obecnym terapeutom ,że trzepią kasę, że bronią swoich interesów,że nawet tworzymy coś na kształt mafii, która dba o siebie a nie o dobro dzieci. Dużo terapeutów zrezygnowało już z pisanie na tym i na innych forach z tego powodu właśnie, że wszędzie węszy się jakiś podstęp. Myślę ze niedługo nikt nie zechce stać się ofiarą takich praktyk. Iwpal od lat tylko i wyłącznie ma na względzie dobro dzieci. Mam nadzieję,że nie przestanie pisać a jeśli przestanie to w pełni ją zrozumiem. Pozdrawiam. PS: Jeśli ta terapeutka jest winna, mam nadzieję, że dogoni ją sprawiedliwość. Odpowiedz Link