Dodaj do ulubionych

Chcę się pochwalić....

12.01.04, 12:40
chciałam się pochwalić- jeśli ktoś w ogóle tu zagląda- mam już część swojej
galerii! Co prawda jest w domu, ale jak cieszy oko i zdobi mieszkanie,
hihihihi
Obserwuj wątek
    • mrouh Re: Chcę się pochwalić.... 13.01.04, 00:17
      Ja tez mam "wystawkę", chociaż troche się zmniejszyła z okazji Świąt- szkło
      poszło w świat w formie prezentów:-) Ale i przybyła jedna butelka z kalią,
      otrzymana w prezencie, bo moja mama też maluje (mieszkam 400 km od rodziców, ale
      jak jadę do domu to z farbami i urzadzamy "malowane jam session":-))
      Jest jeden słoiczek z którego jestem szczególnie dumna, bo to praca na zadny
      temat:-) Mianowicie słoiczek do przetrzymywania kawy w pracy dla
      informatyka-linuksowca. Ozdobiony linuksowym pingwinem i logo, bocianem i logo
      polskiej dystrybucji linuksa i głową i logo GNU. Fachowy słoiczek, musze go
      sportretować:-) Myślę nad stronką:-)
      Zaglądam, zaglądam;-) Tylko mam chorego kotka i malowanie pszło w odstawkę, bo
      kot stworzenie zywe i trzeba je ratować w pierwszej kolejności. szkło- rzecz
      piekna, ale musi pczekać. Pozdrowienia:-)
      • angel_79 Re: Chcę się pochwalić.... 13.01.04, 14:27
        Hej mrouh!
        Ciesze się,że ktoś tu w końcu napisał, ja też rozdaje swoje w formie prezentów
        oczywiście ludziom ,kt.lubię. Ale w swojej galerii też już trochę mam.
        Może opisz czy łaczysz z czyms te malowanie?
        Tzn. może półkryte z matem a może jakies koraliki?
        ja chce teraz kupić ten brokat do posypywania na bezbarwną farbkę -tez fajowo
        to wygląda
        pozdrawiam!
        p.s. nie byłaś czasami na wakacjach na Krecie w październiku ubiegłego roku?
        • mrouh Re: Chcę się pochwalić.... 14.01.04, 09:47
          Niestety, w życiu nie byłam na Krecie:-(
          Na razie maluję po prostu farbkami po różnych słoikach, butelkach, wazonach i
          szkiełach od antyram. Mam problemy z materiałami, bo mieszkam w małym mieście
          (Tarnobrzeg) i tu w ogóle nie ma w sklepach farb do szkła (tylko żelowe dla
          dzieci). Żeby kupić farby muszę się wybrać co najmniej 70 km do Rzeszowa, ale
          lepszy sklep znalazłam w Piotrkowie Trybunalskim:-) Jak wracam od rodziców robię
          zakupy:-)Póki co kupiłam farbkę żelową z brokatem i stosuję na tą swoją
          witrażową. Oczywiście wtedy nie mozna myć tych moich "dzieł", ale można
          przetrzeć. Poluję na kwas do wytrawiania szkła (uzyskuje się właśnie matowy
          efekt) w paście najchętniej, widziałam taki na stronie maimeri (kupuję farby
          właśnie tej firmy). A Ty, jakich farb używasz?
          • angel_79 Re: Chcę się pochwalić.... 15.01.04, 11:24
            ja maluję farbkami akrylowymi i nie, więc jedne zmywam zmywaczem do paznokci a
            drugie rozpuszczalnikiem!
            Są to farbki przezroczyste, kupiłamj co prawda ostatnio dwie kryjace...ale
            byłam rozczarowana!
            no i przerózne konturówki
            też maluję butelki (ciekawa wyszła mi od nalewki babuni), wazony, słoiki i nie
            tylko anty ramy, takze szybki w ramkach!
            teraz chcę kupić taką wielka antyramę w środek powkładać róznego formatu
            zdjęcia nawet je troche poobcinać, np. w kształcie serducha albo jakiejś
            chmurki, a oblamówki i jakieś tam motywy z zewnątrz pomalować farbkami...
            już mam to wszystko w głowie..
            p.s. przepraszam, ale spotkałam taka dziewczynę na krecie co malowala także,
            miała męża informatyka i mieszkał z 400km od domku, przepraszam i pozdrawiam
            p.s.2. może ciekawymi pomysłami będziemy się wyieniać?
            • mrouh Re: Chcę się pochwalić.... 16.01.04, 13:12
              Pomysły wymieniać dobrze, to bardzo przyjemne i pożyteczne:-)
              A za to, że to nie ja byłam na Krecie nie musisz przepraszać. Za to ja żałuję:-)
              • aniadr70 Re: Chcę się pochwalić.... 12.02.04, 23:10
                Jak fajnie, że znalazłam takie forum. Jestem raczej początkująca. Znacie może
                jakieś strony z szablonami ? Interesują mnie głównie motywy przyrodnicze i o
                tematyce dziecinnej. Ale inne też by się przydały. Z góry dzięki.
                • mrouh Re: Chcę się pochwalić.... 13.02.04, 12:13
                  Cieszę się, że znalazł się jeszcze ktoś, kto to lubi:-)
                  Napisz do mnie na gazetowy adres (wyrzuć nospam z adresu) i podaj mi swój adres,
                  dobrze byłoby, żeby był jakiś pojemny, to Ci wyślę obrazki, które uzbierałam na
                  swoim kompie. Mam tego dużo, nie zawsze są to typowe szablony, ale służą mi za
                  inspirację. Jeśli chcesz, podaj też jakiś temat- ludzie, kwiatki itp.
                  Pozdrawiam
                  • aniadr70 Re: Chcę się pochwalić.... 14.02.04, 22:04
                    Dzięki Mrouh. Napisałam na gazetowy adres.
                    • mrouh Re: Chcę się pochwalić.... 15.02.04, 13:33
                      Poszło trochę szablonów. Jeśli ktoś jeszcze chętny- proszę dać znać. Chyba padła
                      mi poczta gazetowa- nagle nie mam żadnych wiadomości, więc proszę się wpisać
                      tutaj. Pa:-)
                  • angel_79 do Mrouh 16.02.04, 09:59
                    Mrouh proszę i ja o te szbloniki i z góry wielkie dzia...troche juz mi sie moje
                    wzory kończa hihihihi, ale fajowo, że jest nas coraz więcej!!!!!
                    gorące pozdrowionka malareczki hihihi
                    • mrouh Re: do Mrouh 16.02.04, 11:07
                      Wysłane:-)
                      Pozdrowiam

Mrouh
                      • ima55 Re: do Mrouh 20.03.04, 18:50
                        I ja jestem chętna, Czy gazetowy adres wystarczy ?
                        Dzięki z góry.
          • caltha5 Re: Chcę się pochwalić.... 28.03.04, 13:07
            Witam. Tak się cieszę, że znalazłam to forum! :) Malowaniem na szkle interesuję
            się od niedawna, ale bardzo mnie to wciągnęło. Na razie próbuję, korzystam z
            rad udzielonych w książce "Malowanie na szkle", ale chciałabym nauczyć się
            malować profesjonalnie. Czy wiecie może o jakiś warsztatach lub kursach
            malowania na szkle? Znalazłam kilka w necie, ale są to warsztaty przy Domach
            Kultury w dużych miastach, odbywające się 2 razy w tygodniu, więc
            niemożliwością jest dojeżdżanie. Mam już za sobą jedne warsztaty wyjazdowe, 4-
            dniowe w Łucznicy, ale poza tym nic innego nie znalazłam. Mam pytanie do mrouh:
            czy możesz podać mi adres sklepu z farbkami w Piotrkowie Tryb? Byłabym Ci
            bardzo wdzięczna, miałabym bliżej, bo po farbki muszę jeździć do Łodzi.
            Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź :)
            • angel_79 Re: Chcę się pochwalić.... 29.03.04, 09:30
              witam w gronie malujacych:)))))
              bardzo się cieszymy,że do nas trfaiłaś
              a gdzie w łodzi zakupujesz te farbki...nieraz bywam w łodzi.
              pozdr.
              p.s."rozgość się"
              • caltha5 Re: Chcę się pochwalić.... 29.03.04, 09:38
                W Łodzi znam 2 sklepy zaopatrzenia artystów plastyków, jeden na ul. Kościuszki,
                a drugi, gdzie częściej robię zakupy to Żeligowskiego 22/24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka