habitus 06.02.04, 22:04 Znalazłam stronę tęsknoty za PRLem. Dedykuję Ormondowi. > www.republika.pl/printo/warszawa/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Tęsknota za PRLem. 06.02.04, 22:21 Popatrzyłem - i jakoś mi się wcale nie tęskni... A specjalnie dla Tea Time znalazłem to: www.republika.pl/printo/warszawa/muzeum/herbata.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ralston A dla miłośników... 06.02.04, 22:35 napojów gazowanych: www.republika.pl/printo/warszawa/muzeum/oranzada.jpg - prawdziwy hardcore!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Tęsknota za PRLem. 06.02.04, 23:13 Hehe... a to pamiętacie? www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/literki.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ralston A coś takiego... 06.02.04, 23:20 ... jadłem po raz pierwszy jak pojechałem na studia do Lublina. Na Lubartowskiej to było :) Pamiętam swoje zdziwienie, kiedy po spróbowaniu poczułem smak brzoskwiń, których śladowe bo śladowe, ale zawsze ilości się tam znajdowały... W Białymstoku był wtedy w sprzedaży chyba tylko jogurt naturalny i owocowy. Owocowy miał nie wiedzieć czemu smak bliżej nieokreślony, jednakowoż z wyczuwalną nutą truskawki. Ale nigdy brzoskwini! www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/jogurt_owocowy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: A coś takiego... 06.02.04, 23:35 Rals, studiowałeś na Lubartowskiej??? ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A coś takiego... 06.02.04, 23:41 Tam tylko twardą szkołę życia można było pobierać ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: A coś takiego... 06.02.04, 23:47 To teraz już rozumiem - nic Ci w życiu niestraszne ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A coś takiego... 06.02.04, 23:50 Nawet jogurt brzoskwiniowy rodem jeszcze z PRL-u :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Tęsknota za PRLem. 07.02.04, 11:21 habitus napisała: > Znalazłam stronę tęsknoty za PRLem. Dedykuję Ormondowi. > Koniec siwiata. Ja - onegdaj "element anysocjalistyczny" - zostalem teraz patronem PRL-u ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Tęsknota za PRLem. 07.02.04, 11:45 ...i zapmnialem dodac: www.polskaludowa.com/ Odpowiedz Link Zgłoś