20.07.10, 12:09
polecam samodzielne tworzenie ceramiki użytkowej. przy takim manualnym
zajęciu, nieco artystycznym, naprawdę można się zrelaksować i mieć dużą
satysfakcję, że robi się piękne przedmioty do własnego mieszkanka. byłam na
takim warsztacie artystycznym (patrz np. alcha.pl) dotyczącym ceramiki i to
było świetne doświadczenie.
Obserwuj wątek
    • nowolga Re: Ceramika 21.07.10, 13:03
      lukof napisała:

> polecam samodzielne tworzenie ceramiki użytkowej. przy takim manualnym
      > zajęciu, nieco artystycznym, naprawdę można się zrelaksować i mieć dużą
      > satysfakcję, że robi się piękne przedmioty do własnego mieszkanka. byłam na
      > takim warsztacie artystycznym (patrz np. alcha.pl) dotyczącym ceramiki i to
      > było świetne doświadczenie.

a byłaś z tymi warsztatami na Suwalszczyźnie? sprawdzilam Alche i organizuja takie warsztaty cermiczne w najblizszym czasie. zastanawiam sie na poważnie, czy nie pojechac.. jest jeszcze batik czyli malowanie woskiem. ja w takie rzeczy jestem wkręcona, więc cieszę się, że ktoś założył taki wątek na forum.

z takich zajęć artystycznych/rękodzielniczych co polecacie?
      • lukof Re: Ceramika 26.07.10, 12:28
        tak, byłam na Suwalszczyźnie w ubiegłym roku, w szurpiłach. było cudownie, bo
        tam są przepiękne tereny i krajobrazy, w ogóle Suwalszczyzna jest świetnym
        miejscem na urlop, bo nie ma tam jeszcze tabunów turystów;)

w ramach hobby i w nielicznych chwilach wolnego czasu zajmuję się tworzeniem
        biżuterii z naturalnych materiałów. totalny relaks i olbrzymia satysfakcja, polecam.
        • dorcia_wrocek74 Re: Ceramika 28.07.10, 09:45
          witam!

naprawdę jak czytam mocno się wkręciłam, uwielbiam tworzyć jakieś nowe rzeczy i
          przy tym nie hamować swojej kreatywności i zapału, tylko czasem zwyczajnie przy
          dwójce dzieci brakuje mi czasu, staram się jakoś nadrabiać zaległości na
          urlopach, ale to się nie udaje, możecie w skrócie mi opisać jak wygląda taki
          wyjazd, to znaczy jak wygląda plan dnia, itp.? czy oprócz dobrej zabawy można
          jeszcze odpocząć?
          • lukof Re: Ceramika 29.07.10, 14:59
            hej dorcia, spoko, jak uda ci się wyrwać z domu, to polecam. niesamowite jest
            to, że obozy alchy odbywają się zawsze w bardzo uroczych miejscach. jak pisałam,
            w ubiegłym roku byłam na suwalszczyźnie w szurpiłach, w malutkiej miejscowości w
            sercu suwalskiego parku krajobrazowego. a więc wokoło polodowcowe góry, dużo
            ścieżek pieszych i rowerowych, jeziora itp. super cisza i spokój. zajęcia
            odbywały się w bardzo przytulnym, z pełnymi wygodami, gospodarstwie
            agroturystycznym. zajęcia były prowadzone w sposób profesjonalny - mimo, że
            pracowaliśmy w grupach, to sposób podejścia do uczestnika był bardzo
            indywidualny.Poznałam tam mnóstwo fajnych ludzi z całej polski!
            wtedy zajęcia były poukładane w 3-4 godzinne "bloki" - po śniadaniu i obiedzie.
            zatem było również sporo czasu na własne zajęcia - np. jazda konna, kąpiele w
            jeziorach itp.
            wiesz, najlepiej będzie jak sama zadzwonisz wcześniej i zapytasz jak to wygląda
            w tym roku, bo pewnie coś się pozmieniało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka