Dodaj do ulubionych

Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje minister ...

• Gość: Gość3 Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: 79.189.49.* 29.07.10, 21:27
      Trzeba muwić prosto z mostu
    • Gość: lol Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: 82.160.64.* 29.07.10, 21:39
      a jak ktos tak wyglada przez chorobe to po co go mobilizowac? xD
    • Gość: LXX Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 21:57
      tak....jednak Polak zawsze lubi dociąć swojemu. Swoją drogą życzę takich opini za następnych 20 lat. Jak się ma 20, 30, 40 lat to łatwo pyszczyć. Za 20 lat ja już będę niteczka w 2 m pod ziemią i szkoda, że nie powiem wszystkim ,,mądrym" smukłym i wspaniałym niegdzisiejszym - a nie mówiłam.

Jednak pokolenie przed i po stanie wojennym - to nie ludzie , to roboty w człowieczej powłoce.
      Mam to szczęście, że moi synowie są istotami ludzkimi i nie zasila grona robokopów!
    • Gość: ewka Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 23:54
      mam 40 lat,dwójke dzieci,jeszcze 7 lat temu ważyłam 61 kg,teraz waże 106kg,nie przez obżarstwo tylko przez upierdliwą chorobe tarczycy,nie moge ją leczyć hormonami bo nie toleruje ich mój organizm,jedynie eutyrox moge brać a to g,,,, warte i nic nie daje,fakt wyglądam jak świnia,sama patrzeć na siebie nie umiem,widze jak inni na mnie patrzą i myślą ale grubas z tej baby:(mam kochającą rodzine i na wszystkich innych leje--niech myślą co chcą:)a od moich wszystkich diet i odchudzania dostałam tylko wrzodów żołądka:(ZANIM COŚ POWIECIE ZASTANÓWCIE SIE WCZEŚNIEJ CZ TEJ OSOBIE NIE ZROBICIE PRZYKROŚCI!!!!!
    • Gość: Gość:G. Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: 87.116.244.* 30.07.10, 00:08
      letic.Puenta sugeruje by nie krytykować i nie mieszać z błotem osób których się nie zna i nie zna się powodu z jakiego są otyli.Komentarze są wprawdzie anonimowe lecz należy panować nad słownictwem,a nie wyrażać się wulgarnie i w sposób raniący uczucia innych ludzi.Silne leki na astmę zawierające sterydy wzmagają tycie.To właśnie od genów zależy nasz wygląd i w większości przypadków osoba u której w rodzinie byli sami otyli sama jest otyła choćby się starała utrzymać wagę.Przy niektórych chorobach także się gwałtownie tyje(choroba tarczycy,cukrzyca,niedorozwój przysadki mózgowej).Sterydy i leki na sterydach nie powodują wzmożonego łaknienia lecz hamują metabolizm i choć je się posiłki w bardzo małych ilościach to i tak się tyje.Konserwanty i środki zwiększające apetyt są dodawane nawet do wody i chleba choć nie podano tego na ulotce.To iż ktoś jest gruby w wielu przypadkach nie oznacza że nie czyta ulotek lub się obżera.20,30,40 lat temu polska wcale nie była krajem ludzi smukłych i wysportowanych poprostu ludzie nie przejmowali się swoją wagą i byli tolerancyjni(jak ktoś był gruby to nie mieszano go z błotem jak obecnie),było mniej zanieczyszczone powietrze oraz wody i gleby,a żywność była całkowicie naturalna bez jakiejkolwiek chemii.To właśnie w USA zaczęto promować nienaturalnie chude modelki i modeli co stało się wzorcem dla ludności.Wzorce wagowe na przestrzeni wieków się zmieniały np.chodźby w baroku ludzie grubi byli uważani za pięknych,a chudzi za mało atrakcyjnych i odpychających.Nie można każdej osoby grubej potępiać i mieszać z błotem nie znając przyczyny jej nadwagi.Grubi też mają uczucia,a określenia typu tłusta świnia,spaślak,tłuścioch są dla wielu frustrujące,krzywdzące i wpędzające w depresję.P.S.Jakbyście wy się czuli gdyby gnojono was albo wasze dzieci ?.To że ktoś jest chudy,piękny i mądry nie daje mu prawa do poniżania innych.Grubi to tacy sami ludzie jak wy i tak samo jak wy mają uczucia,marzenia i nerwy.
    • Gość: Gość Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: *.chello.pl 30.07.10, 00:30
      Może ważniejsze od wytykania osób grubych byłoby wytykanie ludzi o niskiej zdolności wykorzystania rozumu. Należałoby ich nazywać kretynami, idiotami i przygłupami. W końcu w obecnych czasach najwięcej warta jest informacja. Zdolność do jej przyswajania i przetwarzania jest najważniejsza. Inteligentny grubas mimo wyższego ryzyka obciążenia opieki zdrowotnej jest więcej wart dla społeczeństwa niż piękna i wysportowana osoba z dumą przyznająca się do nieznajomości matematyki.
    • Gość: olo Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 00:37
      mam żone pączusia:)))kocham ja bardzo,jest chra poważnie na astme i po tych lekach mi jej tak przybyło:))widze jak żona sie tym strasznie przejmuje i aż mi ją żal:(ale kocham ja za to jakim jest człowiekiem:)osoby wyrażające sie negatywnie i obrażliwie wobec innych mają problem ze sobą tak myśle,są puści ,mało dowartościowani i wyżywaja sie za swoje porażki życiowe na innych:)współczuje życia z takimi osobami:(z zewnątrz piękność a w środku ....aż strach pomyśleć:)kretynizm,zawiść i puuuustka!
    • Gość: letic Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: 109.243.245.* 30.07.10, 00:42
      q2... leki hamujące metabolizm - przyspiesz go - trochę sportu, trochę wysiłku fizycznego lub umysłowego! Geny - to samo... Rowerek nie pasuje? To może spacerek albo bieganko? Ewentualnie krzyżówki i sporty umysłowe? Qrde ludzie... Mam dla Was małą radę... Idźcie do lasu i spróbujcie coś upolować. Ups!!! Brak kondycji? To zdychaj z głodu albo zużyj zapasy! Ja w lesie przeżyję, a tłuścioszki po zużyciu zapasów padną - pod warunkiem, że się wcześniej nie odwodnią!
      Pracuję 8-12h dziennie... Po pracy buduję dom - około 4h... Mało obecnie przebywam z rodziną, ale coś kosztem czegoś. Moja praca polega na remoncie mieszkania człowieka, który nie wstydzi się przyznać, że kiedyś był silny i szczupły. Teraz jest tłustą świnią, która nawet nie widzi co ma pod nogami, niejednokrotnie depcząc narzędzia lub depcząc po świeżo położonych płytkach! Jest spaślakiem ważącym 120kg przy 180cm. Zniszczyła go praca? To, że w biurze robi? Całe życie robił... Tyle, że wcześniej uprawiał sport, a teraz jest pieprzonym leniem! Wraca z pracy i woli posiedzieć popatrzyć jak "robole" robią, a mógłby chociaż pozamiatać. Potem 3 piwka i lulu!
      Tłuściochy, tłuścioszki i ci mniej spasieni - takie życie wybraliście - w takim świecie żyjecie! Nikt za Was decydował nie będzie - chcecie być tłuści - bądźcie. Dla większości społeczeństwa jesteście nieatrakcyjni fizycznie w wieku do 25 lat... Potem ze względu na depresję - umysłowo. Wasz wybór... Ewentualnie Waszych rodziców, którzy z lekka przesadzili na początku!
      Matko - karm mlekiem - nie ma, że boli. I już 25% tłuściochów mniej.
    • Gość: letic Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: 109.243.245.* 30.07.10, 00:54
      Nie tak dawno temu likwidowali ludzi nieprzydatnych dla społeczeństwa... Nie to, żebym coś sugerował... Ale jakby tak składki zdrowotne ZUS zależały od BMI? Wzrost gospodarczy murowany... Zadłużenie ZUS spada... Pracodawca nie traci kasy na kolejne zwolnienia lekarskie, bo pracownik zasłabł... Albo - co się tyczy fizycznych - jest mało wydajny... ZUS ma mniej zawałów, udarów i innych tego typu mniej do leczenia. Nie potrzebne są dźwigi w służbie zdrowia, żeby pacjenta z domu do szpitala przewieźć! Leczcie się!
    • darvv Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe 30.07.10, 01:20
      A co z padalcami?
    • sselrats Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe 30.07.10, 04:27
      Mowmy Grubia a nie Otylia.
    • Gość: Katelyn Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: 83.2.207.* 30.07.10, 04:35
      I tak każdy mówi grubas, czy spasiony/a, więc po co ten apel?! Spotkałam się z wieloma określeniami, a wcale nie utyłam przez jedzenie czy antykoncepcję tylko przez inne leki, bo jestem chora, a nazywają mnie tak, że czasem wpadam w okropną rozpacz i nic mnie nie może uspokoić. Ludzie nie mają sumienia...
    • Gość: gość Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: 94.42.124.* 30.07.10, 08:44
      Na pytanie co zrobić by schudnąć odpowiedź jest prosta: mniej żreć!!!! To wynik braku silnej woli, a jak ktoś jest słaby i je na potęgę to niestety wygląda jak wygląda. I przestańmy się rozczulać nad osobami, które po prstu to lubią bo to ich hobby. Żadne psychoterapie, diety cud i inne wynalazki nie pomogą. Zgadzam się że należy nazywać rzeczy, fakty po imieniu!!
    • Gość: LXX Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: *.szpitalna.ngo.pl 30.07.10, 09:19
      PROPONUJĘ WSZYSTKIM KTÓRZY PLUJĄ NA OSOBY Z NADWAGĄ ABY PRZECZYTAŁY UPRZEDNIE WPISY I NIE WYPISYWALI JAK MANTRĘ TEGO SAMEGO ZDANIA - N I E Ż R E Ć.
      Widać, że tzw. dobrym wychowaniem i kulturą obycia rozminęliście się e życiu.
    • Gość: aki ross Re: Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje ministe IP: 83.1.196.* 30.07.10, 09:23
      Proszę, ilu grubasów wylewa swoje oburzenie na forum. Poza tym jakim trzeba być idiotą, żeby od razu zaczynać litanię, 'to teraz mówmy pedał/czarnuch/ślep itp'. Nie chodzi o określanie kogoś obraźliwie, bo takie są właśnie te określenia, tylko o nie nadawanie niepotrzebnych eufemizmów. Gruby to normalne słowo, nie obraźliwe. Określanie otyłości jako czegoś 'sympatycznego' jest głupie, bo nadmiar sadła nie ma nic wspólnego z czymkolwiek miłym ani zdrowym i powinno się o tym mówić. Darujcie sobie te idiotyczne argumenty, że ktoś jest gruby bo jest chory, na litość Boską! Ludzie są chorzy bo są grubi! Ilu znacie takich, co to przytyli przez chorobę/leki a ilu którzy po prostu obżerają się jak świnie tłustym żarciem?
    • Gość: kunda Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje minister .. IP: 109.196.145.* 31.07.10, 11:10
      Polacy nie gęsi... można mówić: szalik miast Kalisz!
    • Gość: kinia Mówmy "grubasy" a nie "otyli" apeluje minister .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:22
      to doprowadzi do tego ze karzda osoba nawet lekko otyła bedzie bała się wyjsc z domu. dojdzie do wiekszej ilosci samobójst a to tylko ze slowo GRUBAS jest obrazliwe i zawsze bedzie i nic tego nie z mieni. ludziom otyłym trzeba pomuc pokonać chorobę a nie słowami ją pogłembiać
    • 1express grubasy! 19.10.11, 13:40
      dokladnie otyłość to zaniedbanie. Jednak sory, ale jesczse gorsze to gruby facet w za małych ubraniach! www.facebook.com/DuzeRozmiary - Panowie, zadbajcie o siebie!
      • pp2013 Re: grubasy! 21.02.13, 11:17
        Do programu tv poszukujemy Pań, które mają więcej ciałka i w związku z tym podejrzewają, że ich partnerzy nie do końca akceptują ich kilogramy i po kryjomu spotykają się z innymi, chudszymi kobietami. Jeśli masz takie przypuszczenia w stosunku do swojego mężczyzny, to zgłoś się do nas, a my przebadamy go na wariografie, a Ty dowiesz się jaka jest prawda. Zainteresowane osoby prosimy o kontakt z numerem telefonu pp2013@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka