ralston 19.04.04, 14:35 Czy ktoś może wie skąd można ściągnąć jakiś programiczek który by różne formaty plików audio potrafił zamieniać? Np. plik .wav zamienił na .mp3 itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnyaniolek Re: Lamerskie zapytanko 19.04.04, 19:10 www.google.com i wpisujesz np.: wav to mp3 i wyskakuje :).. a w tym konkretnym przypadku polecam mpegsuite. Zaraz wyślę Ci na maila.. może dojdzie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Lamerskie zapytanko 19.04.04, 22:03 Dzięki - doszło :) Właśnie chodziło mi o coś już sprawdzonego. A zapis z płyt CD też można przy użyciuu tego na MP3 zamienić? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyaniolek Re: Lamerskie zapytanko 19.04.04, 23:05 nie sprawdzałem, ale raczej nie.. do tego jest inny programik.. tutaj masz link do takich programów: mp3.wp.pl/p/programy/lista/zgrywanie,0.html Osobiście polecam pierwszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Lamerskie zapytanko 20.04.04, 09:38 Dzięki, dzięki - w weekend może uda mi się tym pobawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Lamerskie zapytanko 20.04.04, 10:13 Jak juz wdepnelismy w temat , to moze wiecie , w jaki sposob przegrac kasety (Kaseta - takie plastikowe.... z tasma w srodku) na komp. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Lamerskie zapytanko 20.04.04, 10:19 Może podłączyć kabelkiem magnetofon z komputerem? Potem wcisnąć pewną sekwensję przycisków na klawiaturze komputera + Enter i włączyć magnetofon;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Pytanie może i lamerskie 20.04.04, 12:15 Jeżeli zostało coś usunięte z komputera to (jak ostatnio czytałam ;) nie znaczy że zostało to usunięte do końca. Podobno to jeszcze jest gdzieś, ale tego nie widać. Jak to odzyskać skoro nie widać i gdzie to jest ??? Acha, żeby nie było dodam że szukałam w koszu - jest pusty :/ ....głupi wtorek :( Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyaniolek Re: Pytanie może i lamerskie 20.04.04, 15:55 ale tu pomogą tylko specjaliści.. ja się na tym nie znam niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Pytanie może i lamerskie 21.04.04, 03:18 Jest program do odzyskiwania danych. Oczywiscie na tyle jestem lamerka ze nie wiem nawet jak on sie nazywa, i czy przypadkiem nie siedzi w systemie. Moze masz pakiet Norton Utilites (wiem wiem, to sie tak nazywa na Mekintosza ale moze i na peceta byc) - moze tam jest. Zanim go uzyjesz to pamietaj, zeby nic na dysku nie sejwowac i nie defragmentuj go, bo wtedy zegnaj prochnico. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Lamerskie zapytanko 20.04.04, 16:22 ralston napisał: > Czy ktoś może wie skąd można ściągnąć jakiś programiczek który by różne > formaty plików audio potrafił zamieniać? Np. plik .wav zamienił na .mp3 itp. Jeżeli chcesz zgrać płytę to najlepszym programem jest darmowy ze strony www.exactaudiocopy.de - trochę skomplikowany ale bez problemu znajdziesz w googlu jakiś polski opis. Do zamiany .wav na .mp3 musisz miec tzw kodek - najlepszy jest LAME - musisz sobie poszukać najnowszej wersji lame.exe - znaleźć nakładkę np. program RazorLame dzięki któremu będziesz miał graficzny interface i łatwy dostęp do parametrów kompresji. Do wgrania kasety bedziesz potrzebować jakiegoś edytora np. GoldWave albo Cool Audio 2000 ew każdego innego programu z opcją 'record' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyaniolek Re: Lamerskie zapytanko 20.04.04, 21:03 co specjalista to specjalista :)).. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 01:05 A czy istnieje, a jeśli tak, to skąd ją wziąć, wersja Internet Explorera, którą dałoby się zainstalować w komputerze o następujących parametrach: 386, 8 Mb RAM, 250 Mb HDD, Windows 3.1 ? Proszę się nie śmiać, pytam zupełnie poważnie :))) Głównie chodzi o te Windows 3.1. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyaniolek Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 07:15 ładny sprzęt :)) poszukam.. mam jakieś stare płyty, być moze coś znajdę.. odezwę sie na priv :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 08:25 Ładny, prawda? Klasyczny :))) Dziękuję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 11:07 No to i ja się pochwalę posiadanym 386, tyle że ma RAM-u 4 mega i twardziela będzie coś ze 40 mega. Czarno-biały monitor. Cudeńko :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 11:36 Bo mój to był na owe czasy bardzo dobry sprzęt :))) Na hasło 8 Mb RAM to wszyscy szeroko otwierali oczy z podziwu :))) A na dysku tak naprawdę jest 125 Mb, tylko że skompresowane :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 11:40 Ciekawe czy kiedyś będą miały taką wartość jak np. przedwojenne samochody? :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 11:43 No właśnie, też się zastanawiam. To wtedy Twój będzie lepszy :) A najwięcej wygrają ci, co trzymają w piwnicy ZX Spectrum, takie na kasety magnetofonowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 12:19 :) Tamto nie tyle było na kasety magnetofonowe, co dawało możliwość używania zewnętrznego magnetofonu do zapisu i późniejszego wczytania programiku, w miejsce jego pracowitego wstukiwania linia po linii. Kiedyś po godzinie takiego pracowitego wstukiwania jakiejś gry, musiałem zmienić pozycję na krześle i w tym celu musiałem sobie przysunąć komputerek bliżej. Z tyłu był oczywiście guziczek z włączaniem/wyłączaniem zasilania. Prawo Murphy'iego zadziałało bezlitośnie. Myślałem, że koledzy mnie wtedy zabiją... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Lamerskie zapytanko 21.04.04, 12:28 Ba! Przy ZX Spectrum strach było oddychać, a co dopiero poruszać się. Odpowiedz Link Zgłoś