Dodaj do ulubionych

rolki - prosba o doradztwo

IP: *.bayer.de 11.05.04, 15:50
czy ktos moglby mi doradzic jakie rolki najpeliej kupic - raczej dla
poczatkujacych , choc mam nadzieje ze szybko zalapie gdyz jedzilam kiedys na
lyzwach
czy sa jakies specjalne firmy specjalizujace sie w rolkach??na co powinnam
zwrocic szczegolna uwage przy zakupie??
Justyna
Obserwuj wątek
    • monika301 Re: rolki - prosba o doradztwo 14.05.04, 19:22
      szukaj rolek firmy K2 jest super i cena przystepna
      • Gość: kuku kauczukowe kolka! IP: *.gabo.pl 22.05.04, 15:45
        koniecznie
        sa cichutkie w przeciwienstwie do plastikoweych.
        • casyeel Re: kauczukowe kolka! 25.05.04, 13:45
          Gość portalu: kuku napisał(a):

> koniecznie
          > sa cichutkie w przeciwienstwie do plastikoweych.
          A co to znaczy plastikowe ?? Chodzi o kółka? But?
          Ludzie !!!!
          Przedewszystkim jeśli jesteś początkująca to szukaj rolek z łożyskami ABEC5 max nie kupij szybszych bo zrobisz sobie krzywde!
          Po drugie softy! Chodzi o but nie palstikowy tylko miękki
          Po trzecie dobrze dopasuj do stopy. Nie mogą uciskać ani być za luźne! Muszą być w sam raz.
          Jeśli chcesz kupić jedne na dłużej to proponuje Salomona są drogie ale posiadają wkładkę która układa się do stopy.
          A jeśli to dla ciebie nie istotne to wybór firm jest duży. Najważniejsze aby nie był to Go sport czy inny supermarket.
          Jak bedziesz miała inne pytania to napisz na priv
          Pozdrawiam
          Artur
          • Gość: Szybki Re: kauczukowe kolka! IP: *.proxy.aol.com 22.06.04, 05:26
            Ja posiadam tzw.Rollerblade "Macroblades-Maxxum" od kilku lat i sa bardzo dobre.
            Tylko zmieniam sobie kolka co piec miesiecy i dalej.
            Zgadzam sie co napisal(a) casyeel ze lozyska ABEC 5 to max. szczegulnie dla
            poczatkujacym.
            Wszyskiego najlepszego i powodzenia.
            Pozd. z Kaliforni.
            • slon_bim-bom Re: kauczukowe kolka! 13.07.04, 21:33
              Dołączam się do pytania!! nigdy nie jeździłam na rolkach, ani na łyżwach, i
              chciałabym sobie je kupić (tzn. rolki) Nie muszą być jakieś super ekstra
              najlepsze, ale nie chcę też, żeby rozleciały się po miesiącu. No i w jakich
              cenach można kupić porządne rolki??
              pzdr.
              • peterli Re: kauczukowe kolka! 14.07.04, 00:44
                to jest troche trudne pytanie poniewaz wybör takich inline skates jest bardzo
                duzy i w zaleznosci od sumy jak chcesz dac na dobry sprzet mozesz oczekiwac i
                dobrej jakosci....ale tak möwiac (podaje ceny w euro) to miedzy 100 a 250 euro
                mozesz oczekiwac dobrego sprzetu (ceny wg.producenta a nie okazje) ale wazne
                jest przede wszystkim to jak pasuje but, jaka jest szyna (frame) najlepiej
                aluminium, zaden plastik, rolki tak od 78mm 78 A, jest bardzo duzo fitness
                skates i sa rözne firmy jak rollerblade, K2, salomon, fila czy tez inne.

wazne jest bys czula sie w bucie bardzo dobrze, bez zadnych ucisköw i miejsc
                uwierajacych, powinny rolki sie dobrze obracac i nie zatrzymywac, zapiecia
                powinny dawac mozliwosc przestawienia wg. wielkosci nogi i stopy, sznurowane sa
                dobre, a co do modeli to dla poczatkujacych dobre sa soft skates i przede
                wszystkim damskie modelle....bo maja zupelnie inna budowe wnetrza buta niz
                meskie modelle...

idz najlepiej do dobrego sklepu sportowego i daj sie poradzic ale nie kupuj
                zaraz najtanszych skates poniewaz radosc bedzie tylko pare dni trwala a to sa
                wywalone pieniadze.....bo jakosc jest bardzo mierna.....

dla poröwnania daje tobie linki do dobrych sklepöw tak dla poröwnania
                www.fivespeed.de
                www.inlinestore.de

ciao
                • slon_bim-bom Re: kauczukowe kolka! 14.07.04, 09:24
                  Dzięki
                  • slon_bim-bom Re: kauczukowe kolka! 10.08.04, 20:11
                    Niechcący kupiłam rolki z łożyskami ABEC7 Czy to dużo za dużo?? Na instrukcji
                    użytkowania rolek jest napisane, że źle dobrany sprzęt nie podlega reklamacji,
                    wymianie ani zwrotowi pieniędzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka