belfegorek 21.01.04, 13:00 tutaj bedzie prowadzony ranking najpopularniejszych prl-owskich dobranocek w grę wchodzą również bajki pełnometrażowe! I jeszcze jedno mogą pochodzić z zaprzyjaźnionych krajów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazamate Re: wieczorynka 21.01.04, 13:25 moje propozycje: miejsce 1/ Bolek i Lolek oraz Reksio miejsce 2/ Miś Uszatek miejsce 3/ Opowieści z mchu i paproci, Jacek i Agatka Odpowiedz Link
sloggi Re: wieczorynka 22.01.04, 12:26 errata do 4/chyba Żwirko i Wigura? 5/Pora na Telesfora. Odpowiedz Link
barbasia3 Re: wieczorynka 14.02.06, 16:19 Gąska balbinka w piątki a miś w poniedziałki. Odpowiedz Link
m001 Re: wieczorynka 21.01.04, 16:33 ja pamiętam taką jedną wieczorynkę, dzięki której przeżyłam swoją pierwszą traumę - otóż nie pamiętam tytułu, ani czy to był jakiś odcinek jakiejś znanej bajki, ale byłam wtedy bardzo mała - może ktoś mi przypomi... A więc był mostek i przez ten mostek przechodziły chyba owieczki (lub inne dobre zwięrzątka), a pod tym mostkiem czaił się czarny diabeł (lub coś innego, ale ZŁY i CZARNY), który wyskakiwał spod tego mostku i pożerał niewinne, dobre, bezbronne zwięrzątka. A może to nie był mostek?... W każdym bądź razie przez tę bajkę nie przespałam wiele nocy, a jak już udało mi się zasnąć to śnił mi się ZŁY, który czaił się pod mostkiem... Przez wiele lat. ku przestrodze Odpowiedz Link
belfegorek Re: wieczorynka 23.01.04, 15:42 tak krecik który już nie jednokrotni wchodził z opresj to jest to !!!!EH jooooooo Odpowiedz Link
czekolada72 Re: wieczorynka 23.01.04, 17:52 Jeszcze byl Mis Colargol oraz Rumcajs i Opowiesci Piaskjowego Dziadka Odpowiedz Link
maszar Re: wieczorynka 24.01.04, 22:33 Piaskowy Dziadek to dloa mnie murowany kandydat do zasczytnego ostatniego miejsca; pragnąłbym natomiast dorzucić (choć właściwie nie była to wieczorynka) miniserial o Kozakach grających w piłkę nożną. Odpowiedz Link
zzdorka Re: wieczorynka 25.01.04, 19:48 Hejka! Ale zawaliste forum. Juz mi sie podoba. Misia Coralgola nie cierpialam. A podobno przy zakonczeniu Misia uszatka plakalam, ze juz idzie spac. No bo to sadyzm byl, zeby bajka 10 min trwala... Odpowiedz Link
belfegorek Re: wieczorynka 27.01.04, 12:44 Piątek z Pankracym też był niezły szczególnie to coś wyleniłego co miało być psem Odpowiedz Link
mkatarynka Re: wieczorynka 28.05.04, 23:43 zzdorka napisał: > A podobno przy zakonczeniu Misia uszatka > plakalam, ze juz idzie spac. No bo to sadyzm byl, zeby bajka 10 min trwala... Zgadzam się z przedmówcą w całej rozciągłości :))))) Odpowiedz Link
tradycja1 Re: wieczorynka 04.02.04, 07:43 Nie az tak ulubione ale tez sie ogladalo... Przygody kota Filemona Rumcajs Pszczolka Maja Zaczarowany olowek Baltazar Gabka :) Odpowiedz Link
l_nino Re: wieczorynka 22.02.04, 12:57 niech ja skonam to jest Forum! :) Pankracy, Tik-Tak a do konca zycia zapamietam takiego rozdartego koguta, ktory biegal po plocie w niedzielny poranek. To był chyba teleranek? Odpowiedz Link
edzioszka moje ulubione: 23.02.04, 15:02 Bolek i Lolek Reksio Żwirek i Muchomorek Pszczółka Maja Wilk i zając Rumcajs Baltazar Gąbka :) Odpowiedz Link
edzioszka Re: moje ulubione: 23.02.04, 15:05 Zaczarowany Ołowek i Miś Uszatek tyż oglądałam, w zasadzie to wszystkie ww.. jeszczeć była bajka o plastelinowych ludkach, tylko tytułu nie pamiętam ;) Odpowiedz Link
michalina04 Re: moje ulubione: 23.02.04, 18:58 edzioszka napisała: > jeszczeć była bajka o plastelinowych ludkach, tylko tytułu nie pamiętam ;) Plastelinki :) - chyba. Odpowiedz Link
belfegorek Re: wieczorynka 25.02.04, 09:44 l_nino napisał: > niech ja skonam to jest Forum! :) > Pankracy, Tik-Tak a do konca zycia zapamietam takiego rozdartego koguta, ktory > biegal po plocie w niedzielny poranek. To był chyba teleranek? Byla taka niedziela kiedy ten kogut nie zapial na dzien dobry... Odpowiedz Link
michalina04 Re: wieczorynka 25.02.04, 10:16 ...to była ta, kiedy na ekranie pojawił sie pan w wojskowym mundurze i mówił "Bracia i siostry"... Odpowiedz Link
l_nino Re: wieczorynka 25.02.04, 17:03 Oj tak, pamiętam smutnego generała w telewizorze marki Beryl 102 i moje wielkie rozczarowanie, kiedy dowiedziałem się, że bajki nie ma. Odpowiedz Link
belfegorek Re: wieczorynka 26.02.04, 09:53 Bajki nie było ale za to był "miś z okienka" Odpowiedz Link
zzdorka Re: wieczorynka 26.02.04, 19:17 Muminki. Nie cierpie muminkow. Jak mozna miec taki paskudny nos i gadac nie maja ust? Do dzis jak widze muminki to mi sie flaki przewracaja. Nie pamietam zupelnie tytulu, ale byl taki szmaciany piesek w kratke. Calkiem sympatyczny. Ostatnio ogladalam sasiadow (tych czeskich). Sa genialni. Odpowiedz Link
michalina04 Re: wieczorynka 27.02.04, 15:18 belfegorek napisał: > Bajki nie było ale za to był "miś z okienka" ... i "WRON-a orła nie pokona" :) Odpowiedz Link
dracusia Re: wieczorynka 03.03.04, 14:06 belfegorek napisał: > l_nino napisał: > > > niech ja skonam to jest Forum! :) > > Pankracy, Tik-Tak a do konca zycia zapamietam takiego rozdartego koguta, > ktory > > biegal po plocie w niedzielny poranek. To był chyba teleranek? > > Byla taka niedziela kiedy ten kogut nie zapial na dzien dobry... Oczywiscie 13 grudzien... Oc Odpowiedz Link
dracusia Re: wieczorynka 03.03.04, 13:52 ,,Pszczółka Maja ", ,,Miś Uszatek", ,,Porwanie Baltazara Gąbki" , ,,Reksio" , ,,Bolek i Lolek" i ,,Przygody kota Filemona". Odpowiedz Link
atagag Re: wieczorynka 04.03.04, 15:12 i jeszcze taka bajka o dwóch psach i czarnej wronie, ktora tym psom przeszkadzała i taka rosyjska o krokodylu (był dobry) i babci ze szczurkiem (byli źli). Wtedy oglądało sie wszystkie bajki. Trwały one przeciez tylko 10 minut. Poza tym nie było nic innego dla dzieci w telewizji. Odpowiedz Link
malina001 Re: wieczorynka 18.03.04, 16:14 atagag napisała: > i jeszcze taka bajka o dwóch psach i czarnej wronie, ktora tym psom > przeszkadzała i taka rosyjska o krokodylu (był dobry) i babci ze szczurkiem > (byli źli). Wtedy oglądało sie wszystkie bajki. Trwały one przeciez tylko 10 > minut. Poza tym nie było nic innego dla dzieci w telewizji. Z krokodylem kojarzy mi sie mala postac z duzymi uszami monotonnie powtarzająca po rosyjsku "Budowaliśmy, budowaliśmy i wybudowaliśmy", Karlsson z Dachu, Bajka o Vasylisie i zlym Kościeju powtarzana kilkakrotnie...Barbapapy :) Odpowiedz Link
mkatarynka Re: wieczorynka 29.05.04, 00:05 No właśnie, pamiętacie Barbapapy? A Makowa Panienka, Pyza na polskich dróżkach, Zwierzyniec, Telesfor i Teodor (dwa smoki, nie pamiętam tytułu...), Piątek z Pankracym, Grześki, Zaczarowany ołówek, Koziołek Matołek, Pomysłowy Dobromir, Opowieści z zielonego lasu, Piesek w kratkę (ktoś tu już o nim wspominał), Pies i kot, Dixie (o mówiącym samochodzie, - tego pewnie nie pamiętacie, ja znam z niedawnych powtórek na dwójce z racji posiadania dwuletniego synka na pokładzie :). Poza tym Przygód kilka wróbla Ćwirka, Marceli Szpak (to już chyba trochę później). A ze wpółczesnych polskich bajek jadną z najlepszych są opowiadania "Z życia smoków" - do obejrzenia sporadycznie na polonii. Rewelacyjnie filozoficzna baja z fantastyczną grafiką. Cudo, polecam. Można się nieźle uśmiać :) O bajkach mogłabym długo ale zostawiam pole innym... pozdrawiam bajkowo PS. A pamiętacie Adama Słodowego i jego pomysły jak coś zrobić z niczego (Zrób to sam) albo opowiadania o zwierzętach w Zwierzyńcu pana z wąsami (za nic nie mogę sobie przypomnieć nazwiska...) Odpowiedz Link
edeka5 Re: wieczorynka 29.05.04, 10:10 mkatarynka napisała: > A pamiętacie > opowiadania o zwierzętach w Zwierzyńcu pana z wąsami (za nic nie mogę > sobie przypomnieć nazwiska...) Michał Sumiński Pamiętamy, pamiętamy. Odpowiedz Link
mkatarynka Re: wieczorynka 29.05.04, 10:54 No to dobrze mi sie z wąsami _sumiastymi_ skojarzyło ;))) Odpowiedz Link
asica74 Re: wieczorynka 05.06.04, 01:08 Kocham kocham Barnapapy! napisze tylko, ze przezylam szok dwa lata temu, jak odkrylam, ze ta bajka w oryginale jest KOLOROWA a nie czarnobiala...! i Adam Slodowy! ech.. za moich czasow... Odpowiedz Link
bumbecki Re: wieczorynka 21.06.04, 14:03 mkatarynka napisała: > No właśnie,[...] Telesfor i Teodor > (dwa smoki, nie pamiętam tytułu...), to była "Pora na Telesfora" :))) było to przed "Piątkiem z Pankracym" a Barbapapy kocham :)))) -- p.s. może ktoś chce kotkę ? lub gołębia ?? Odpowiedz Link
wana Re: wieczorynka 03.08.05, 12:41 Z życia smoków leci regularnie na Mini mini - rewelacja ;-) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link
ewick1 Re: wieczorynka 10.01.06, 22:16 o właśnie, Grześki, to chyba najdawniejszy program dla dzieci jaki pamiętam, po nich były Smoki i pankracy Odpowiedz Link
stary.prochazka Re: wieczorynka 15.06.04, 12:05 Kiwaczek, szczurzyca Larysa i krokodyl Gienia.Była o tym mowa na "Rosyjska muza filmy, knigi":-) Odpowiedz Link
ewick1 Re: wieczorynka 10.01.06, 22:15 "mala postac z duzymi uszami" to był Kiwaczek :D Odpowiedz Link
zzdorka Re: wieczorynka 29.05.04, 16:43 A Mis uszatek to teraz puszczaja dwa odcinki jeden po drugim i jeszcze Zwirka i muchomorka do tego. To nam sie dobrobyt narobil... Odpowiedz Link
pulma Re: wieczorynka 30.05.04, 20:59 To dopiero wspaniałe opowieści!!!!!! Bajki-absolutnie wszystkie-bo po nich szło się spać. Rumcajs-pamiętam jak w pierwszym czy w drugim odcinku wybierał sobie żonę i spośród blondynki i brunetki ,wybrał białowłosą Haneczkę(Wiem to na pewno bo przecież miałam biało-czarny telewizor) Miś Uszatek-z którego powodu było mi bardzo przykro,gdyż myślałam,że"Klapnięte Ł o ż k o miał " i nie mogłam pojąć jak i kiedy mu klapnęło. Opowiadałam ostatnio te moje ówczesne obawy córce i bardzo ją to śmieszyło. A już na zawsze zapamiętałam sobie dobrego krokodyla i złą starą babę ze szczurem w torebce i kiedy niedawno ujrzałam ich znowu i to w telewizji włoskiej,to zaraz wezwałam córkę by świadkowała temu niecodziennemu wydarzeniu. Nie można oczywiście pominąć Wilka i Zająca,i brzmiącemu ze wszystkich okien blokowiska okrzyku:"Nu zajac-ja ciebie pakażi!!!!!!!!!!!". No,same cuda......A Odpowiedz Link
monija Re: wieczorynka 08.06.04, 12:42 To akurat nie była wieczorynka ale to szalenie uwielbiałam. "Arabela" To było cudo kochałam tą baśń i wciąz chciałam ją oglądać. Odpowiedz Link
ikkala Re: wieczorynka 08.06.04, 20:57 Och, jak tu miło... Moje typy to "Barbapapa" ciesze sie, ze jescze ktos to pamieta, "Porwanie Baltazara Gąbki", "Makowa Panienka", "Bolek i Lolek", "Koziołek Matołek". Odpowiedz Link
zzdorka Re: wieczorynka 08.06.04, 22:34 "Barbapapa"? Boze! Co to bylo? Nie pamietam zupelnie. Odpowiedz Link
edeka5 Re: wieczorynka 09.06.04, 17:48 zzdorka napisał: > "Barbapapa"? Boze! Co to bylo? Nie pamietam zupelnie. Przypomnij sobie tutaj: perso.wanadoo.fr/barbapapa.home.page/ też ich bardzo lubiłam. Odpowiedz Link
zzdorka Re: wieczorynka 09.06.04, 20:41 Dzieki za link. Ale wiesz co? Ja chyba tego nie ogladalam. Albo juz mam demencje starcza. Natomiast moj maz doskonale pamieta. Przypominaja mi Muminki, A że Muminkow nie trawie, to byc moze wyrzucilam z pamieci rowniez to. Odpowiedz Link
edeka5 Re: wieczorynka 16.06.04, 08:37 Zajrzyj jeszcze na tą stronę i poszukaj hasła "Barbapapa" www.aiw.cad.pl/b.html oprócz rysunków, jest też piosenka tytułowa Odpowiedz Link
bja74 Re: wieczorynka 09.06.04, 09:09 Plastusiowy pamiętnik i Załoga Dżi - tej ortografii będę się trzymać uparcie ;)... Odpowiedz Link
zupa_zaslona Re: wieczorynka 11.06.04, 23:29 Kurna, ja też nie jażę Barbapapa... A dla mnie jest szokiem że wilk w wilku i zjącu palił peta. Zastanawiałam się jak reksio ma w budzie i co jest za zasłona u pankracego. Zawsze zapamiętywałam teksty piosenek z bajek i programów. Znam wszystkie do dziś. A to pamiętacie?: Te kudłate i łaciate pręgowane i skrzydlate te co skacza i fruwają na nasz program zapraszają... juz za chwileczkę juz za momencik piątek z pankracym zacznie się kręcić kręcic się będzie Pankracy z Panem Czy wszystkie buzie juz roześmiane? no i jedna piosenka z bajki której nie moge sobie przypomnieć, może ktoś pomoże!!!! ,, A jutro znów, zejdzie ze snów mądry ten kto wie gdzie swój początek bajeczka ma iść A gdzie kończy się..." i leciał ktoś na smoku. Jeszcze popieram - ,,z życia smoków" jest genialne. Odpowiedz Link
zzdorka Re: wieczorynka 12.06.04, 21:13 zupa_zaslona napisała: > A dla mnie jest szokiem że wilk w wilku i zjącu palił peta. Faktycznie. > Zastanawiałam się > jak reksio ma w budzie i co jest za zasłona u pankracego. Ja tez. Raz nawet pamietam pokazali bude Reksia. Mial dokladnie tak, jak mi sie wydawalo. > no i jedna piosenka z bajki której nie moge sobie przypomnieć, może ktoś > pomoże!!!! > ,, A jutro znów, zejdzie ze snów > mądry ten kto wie > gdzie swój początek bajeczka ma iść > A gdzie kończy się..." i leciał ktoś na smoku. To byla jakas chinska bajka, albo japonska. Tytulu nie pamietam. Odpowiedz Link
ikkala Re: wieczorynka 14.06.04, 15:49 coś mi się kojarzy, to jakaś japońska bajeczka była. Tytułu nie pamiętam, ale popytam. Może ktoś ze znajomych pamieta. Odpowiedz Link
bojka2 Re: wieczorynka 15.06.04, 01:33 odcinek o budzie reksia pamiętają wszyscy, był absolutnie genialny. z dobranocek - wymienione czeskie kocham do tej pory, krtek i sąsiedzi są dla mnie mistrzostwem humoru i animacji. ale, tak mi się a propos arabelli przypomniało, pamiętacie takie edukacyjne programy nadawane w czasie lekcji? zawsze lubiłam chorować, bo mogłam je oglądać. najbardziej pamiętam pi i sigma i takiego pana (on sie chyba Kwinto nazywa?) co był duży i mały jednocześnie i ten mały skakał po klawiszach fortepianu... Odpowiedz Link
pokraczny_kotek Re: wieczorynka 17.06.04, 19:19 ikkala napisała: > coś mi się kojarzy, to jakaś japońska bajeczka była. Tytułu nie pamiętam, ale > popytam. Może ktoś ze znajomych pamieta. właśnie miałm się zapytac o tą bajkę! też nie pamiętam tytułu ale pamiętam że ktoś leciał na smoku. a ja się tego smoka bałam :) Odpowiedz Link
monija Re: wieczorynka 18.06.04, 12:08 A ja tam uwielbialam Muminki ale te rysunkowe a nie te w stylu misia Uszatka. "Muminki się cieszą radością i życiem,Muuuuminki I tym,że im chmurki bieleją o świcie,Muuuuuminki że wszystko jest dobrze i jasne jak błysk że one kochają, że kochasz je ty, Muuuminki" Odpowiedz Link
vinja Re: wieczorynka 18.06.04, 16:10 Jeszcze do kolekcji przypomniał mi się "Pomysłowy Dobromir " - bardzo imponował wiedza i zręcznością ;-) A "...nikto ne je doma ..." pamiętacie ? Odpowiedz Link
bojka2 Re: wieczorynka 18.06.04, 22:54 vinja napisała: > A "...nikto ne je doma ..." pamiętacie ? no jasne! najbardziej odcinek z pieczeniem tortu urodzinowego dla mamy. od tej pory wiem, że ozdabianie ciasta zdjęciem i pieczenie go nie jest najlepszym pomysłem:) Odpowiedz Link
minerwamcg Re: wieczorynka 20.11.04, 22:49 Piosenka leciała tak: Szła nocą bajka przez pola i wsie Przez zaklęty las Smutno było jej i źle Nawet jej przyjaciel księżyc zgasł Wtem promyk świeczki Na dróżkę padł I piosenka hop z okienka Za bajką w ślad 2x/ Jutro znów, wzejdzie ze snu kolorowy świat Znów będzie dróżką do kresu dnia bajeczka szła Koniec i kropka powiastki tej kres Między bajki włóż Może kiedyś za lat 6 Wróci znów zza 7 gór i mórz I może w bajkę Zaklęty świat Znów odnajdziesz tak prawdziwy Za kilka lat 2x / Kilka lat i kilka dni mądry ten kto wie Gdzie swój początek bajeczka ma i gdzie kończy się Odpowiedz Link
cereusfoto Re: wieczorynka 27.11.04, 18:32 Ja tez. Raz nawet pamietam pokazali bude Reksia. Mial dokladnie tak, jak mi sie > > wydawalo. Tak to jeden z moich ulubionych odcinków; dokłanie pamiętam to był odcinek ze świerszczem, który zamieszkał u Reksia w pudełku po zapałkach wymoszczonym odrobiną sianka z budy. Reksio miał też w budzie nocną lampkę. Po prostu ekstra. A drugi odcinek to o lisie, który podbierał kurom jajka i trzymał je pod ziemią w takim swoim laboratorium. A trzeci to o jego koledze , który miał nogi w gipcie. A czwarty to Reksio w Skansenie. I tak mogłabym bez końca..... Odpowiedz Link
wana Re: wieczorynka 03.08.05, 12:45 "Szła nocą bajka, przez pola i wsie, przez zielony las..." Dalej nie pamiętam, ale: starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php Tu macie coś ciekawego ;-))) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link
ewick1 Re: wieczorynka 10.01.06, 22:21 to były japońskie bajeczki :D były przecudne "A jutro znów, zejdzie ze snów... kolorowy świat " Odpowiedz Link
luccio1 Re: wieczorynka 21.11.04, 22:27 Pamiętam, jak przed Bożym Narodzeniem kot Filemon klarował kotu Pankracemu: "Gwiazdka, rozumiesz, to jest, rozumiesz, że jak zaświeci pierwsza gwiazdka, to rozumiesz, wtedy każdy każdemu daje gwiazdkę...". Był chyba rok 1975 albo 1976; już byłem na studiach. Telewizor szedł w pokoju i nie dało się go nie widzieć, ani nie słyszeć. Odpowiedz Link
onuferek Re: wieczorynka 22.11.04, 14:22 przejrzałem wrzystko i nie ma. Była jakiś czas dobranocka o psie - wujaszek Fido, który machając uszami potrafił latać Odpowiedz Link
cereusfotka Re: wieczorynka 25.11.04, 07:47 Zapraszam na moje prywatne forum KAKTUSY I SUKULENTY ( dopiero raczkuje )w kategorii czas wolny, hobby. Pozdrawiam Odpowiedz Link
cereusfotka Re: wieczorynka 25.11.04, 07:49 Ten poprzedni wątek nie miał się tu znaleźć - sorry. Chciałam natomiast napisać, że bardzo lubiłam wieczorynkę pt. KIWACZEK ( ZSRR ). Pamiętacie? Odpowiedz Link
cereusfotka Re: wieczorynka 25.11.04, 07:52 I jeszcze: CHŁOPIEC Z PLAKATU ( super ) WIERCIK ( np. odcinek pt. wiercik w kopalni ) PIESEK W KRATKĘ ( niedawno powtarzany ) Słoń Dominik Odpowiedz Link
bja74 Re: wieczorynka 27.01.05, 13:27 Przypomniał mi się jescze Pyza na polskich dróżkach.... ech dziecięctwo lube... Odpowiedz Link
geesje Re: wieczorynka 24.05.05, 08:00 Polecam www.nostalgia.tv.pl Cudowne przypomnienie wieczorynek + do ściągnięcia fragmenty tychże, muzyczka... miodzio. A TVP2 własnie pokazuje "Pomysłowego Dobromira" :) Odpowiedz Link
lilarose Re: wieczorynka 05.07.05, 12:36 Reksio Krecik Pszczółka Maja Zaczarowany Ołówek (jak byłam mała, nazywałam go Chłopczyk-ołóweczek) Pomysłowy Dobromir Rumcajs Porwanie Baltazara Gąbki Bolek i Lolek Miś Uszatek Przygód kilka wróbla Ćwirka Pająk chwat wszystkich brat Przygody koziołka Matołka Dixie Coralgol (nie wiem czemu ale nie lubiłam go) Wilk i zając Słoń Dominik Przygody kota Filemona Pyza Plastelinki Muminki Czarnoksiężnik z krainy Ozz Lis Leon Odpowiedz Link
enta1 Re: wieczorynka 30.07.05, 12:29 Witam wszystkich! że też dopiero teraz odkryłam wasze forum!!! bardzo się cieszę, lepiej późno niż wcale!!! a pamiętacie bajkę o delfinie umie? nie pamiętam tytułu...:( chyba jej nie powtarzają i nie mam skąd ściągnąć. a może ktoś mi pomoże. warto wykształcić mojego potomka w odpowiedniej konwencji pozdarwiam Renata Odpowiedz Link
just1life Re: wieczorynka 31.07.05, 21:18 czy ktos pamieta tytul wspomnianej wczesniej chinskiej lub japonskiej bajki? niewiele z niej pamietam, tylko smoka na ktorym ktos lecial i ja tez tak chcialam leciec na smoku w chmurach. absolutnie nie pamietam piosenki tylko wiem, ze bardzo mi sie ona podobala, ale tearz nie jestem sobie w stanie nawet melodi przypomniec. ta bajka byla jakas zaczarowana:)czy ktos pamieta??? Odpowiedz Link
runewyrm Re: wieczorynka 01.08.05, 21:55 To byl "Bialy Delfin Um" - piosenke mozesz sobie sciagnac z tego linku: salsolo.republika.pl/delfinum.html A to chinskie to chyba sie nazywalo po prostu Opowiesci Chinskie...nie wiem czy o to mi chodzi, ale pamietam urywek czegos takiego (ale bardzo mglisto ;) - jakas kreskowka chinska albo japonska gdzie w czolowce taki kot lazil po plocie z parowek (?) - to chyba tez bylo z tego samego - czy ktos moze to potwierdzic? Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: wieczorynka 02.08.05, 01:28 juz chyba wszystkie bajki, ktore pamietam zostaly wymienione. sasiedzi byli (i nadal sa) maja ulubiona a pamietacie programy dla dzieci: co-jak, michalki no i niezapomniany teleranek, 5-10-15, wczesniej drops, zwierzyniec, piatek z pankracym Odpowiedz Link
cereusfoto Re: wieczorynka 03.08.05, 14:13 z 5-10-15 najbardziej czekałam na 15 - tkę, bo czasem jakiś zagraniczny teldysk puszczali. Odpowiedz Link
dankarol Re: wieczorynka 07.08.05, 22:04 To ja dodam jeszcze coś czego nie znacie, Jacek i Agatka i Gąska Balbinka Odpowiedz Link
margo.pf Re: wieczorynka 25.08.05, 23:00 To ja dorzuce, Danusiu, jeszcze telewizyjny teatr dzieciecy "Violinek" :))) Tego to zoltodzioby z pewnoscia nie pamietaja :)) Odpowiedz Link