Dodaj do ulubionych

odsiedziny

18.11.11, 12:44
Odsiedzina (łac. decomputerus) – uszkodzenie skóry i leżących pod nią tkanek aż do kości. Odsiedziny powstają na skutek długotrwałego lub powtarzającego się ucisku, powstałego podczas siedzenia przed komputerem, który powoduje niedotlenienie tkanek, a następnie ich martwicę. U przewlekle uzależnionych od Internetu odsiedziny powstają w miejscach, które stykają się z podłożem, głównie w okolicy kości krzyżowej, kości ogonowej, pośladków, a nawet na mózgu.
Obserwuj wątek
    • modliszka61 Re: odsiedziny 18.11.11, 14:34
      Oj, Immuś, to Ty szybko bierz ciało ! I koło ratunkowe dziecięce sobie napompuj i na niem się rossiądź. Bo jak Ci te odsiedziny przeniosą się na guzki krwawnicze, to nawet przymoczki z naparu ziół nie pomogą. Najlepiej by było, gdybyś szybko zrobiła zdjęcie chociaż, to bym wiedziała, jak Ci pomóc. Dorywczo, żeby uniknąć dalszego rozwoju martwicy, można poprzyżegać rozgrzanym prętem, ale już bez zabawy w modne tatuaże.
      • lira_korbowa Re: odsiedziny 18.11.11, 15:46
        Pani Imm, czy to jakaś sugestia aby, że u mnie mózg styka się z podłożem? Już przeca nie, pozbierały i nazad wtłoczyły...
        • modliszka61 Re: odsiedziny 18.11.11, 16:42
          Nie, to chyba Immce od psa się dziś odcisło, bo jak ktoś przy kompie psem się grzeje, to potem trochę rozpacza.
          • immanuela Re: odsiedziny 19.11.11, 10:52
            generalnie miałam na myśli, że wielogodzinne siedzenie przed kompem się odciska.
    • zbyfauch Re: odsiedziny 18.11.11, 21:04
      Mnie się to z odwiedzinami z musu skojarzyło. Trzeba bowiem czasami podtrzymać więzy, choćby, coby nie wydziedziczon ostać.

Z odsiadką nie.
      • immanuela Re: odsiedziny 19.11.11, 10:51
        tak, Zbyfu, to też się wpisuje.
        • modliszka61 Re: odwiedziny 19.11.11, 13:02
          jak się całkiem zgłupieje
          • immanuela Re: odwiedziny 19.11.11, 13:59
            jak sie całkiem człowiek zasiedzi
            • modliszka61 Re: odwiedziny 19.11.11, 14:21
              to się gospodarz zawiedzie
              • olo53 Re: odwiedziny 19.11.11, 20:20
                Nie wiem dlaczego przypomina mi sie baronowa Solowiiejczyk?
                • millefiori Re: odwiedziny 20.11.11, 12:21
                  Bardzo logicznie, panie Olo, bowiem baronowa też miała derierę.
                  • olo53 Re: odwiedziny 20.11.11, 13:34
                    Bylem w teatrze gdzie starsi bywalcy wychodzili po przeklestwach, jednak Slomczynski mi sie podobal,tak mowia chalabardnicy k...wa
                    • modliszka61 Re: odwiedziny 20.11.11, 18:22
                      a Hala bartnicy mówią :" Urwał barć"
                      • brezly Re: odwiedziny 20.11.11, 19:09
                        Zwizualizował mi się chałabard.

www.youtube.com/watch?v=1d2kLGd5KBk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka