21.03.13, 10:12

to takie coś znalazłem:

www.artbohemia.cz/24546-polozte-zakladni-kamen--stvoreni-sveta
Obserwuj wątek
    • modliszka61 Re: A fokle 21.03.13, 13:27
      To, że "Mlha se zvedá… Slunce vychází zleva" to słyszałam już bardzo często w dziecięctwie. A dokładniej , że ono vychází z Gori.
      • brezly Re: A fokle 21.03.13, 14:23
        Nawiasem mówiąc, wlazłem tam za Pani sprawą. Szukałem rysunku pokzującego Diabła rozrzucającego złoto po rzece. Miał bardzo fajny kapelusz, z dziurami na rogi.
        • modliszka61 Re: A fokle 21.03.13, 14:51
          Pamiętam z filmu "Omen", że ktoś tam czytał proroctwa o pojawieniu się na Ziemi Antychrysta, że wyłoni on się z "odwiecznego morza", które jest symbolem świata polityki.
          To teraz sobiem zwizualizowała diabła rozrzucającego zło to po rzekach z efektem wiadomym.
          Poczekam jeszcze. Może dalsze apokalypsis przyjdzie...;-]
          • brezly Re: A fokle 21.03.13, 14:52
            Raczej z "odwiecznego "może" ":-)
            • modliszka61 Re: A fokle 21.03.13, 15:26
              Odwieczny może nas zachować do wymiaru kary. Może, ale nie musi. Ale Pisma powiadają , że on bardziej chce, bo ma w tym przyjemność.
              • brezly Re: A fokle 21.03.13, 18:58
                Czy przeciwieństwem odwiecznego jest dowieczny?
                • modliszka61 Re: A fokle 21.03.13, 19:22
                  Tak, tak. Pisma mówią, że przeciwieństwo Odwiecznego posiedzi w pierdlu dziesięć wieków i potem zostanie wypuszczony na chwilę by se mógł polatać i zwieść wielu, a liczba ich jak piasek morza będzie. Ale potem i tak postanowione, że skończy w płonącym jeziorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka