brezly 21.03.13, 10:12 to takie coś znalazłem: www.artbohemia.cz/24546-polozte-zakladni-kamen--stvoreni-sveta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modliszka61 Re: A fokle 21.03.13, 13:27 To, że "Mlha se zvedá… Slunce vychází zleva" to słyszałam już bardzo często w dziecięctwie. A dokładniej , że ono vychází z Gori. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A fokle 21.03.13, 14:23 Nawiasem mówiąc, wlazłem tam za Pani sprawą. Szukałem rysunku pokzującego Diabła rozrzucającego złoto po rzece. Miał bardzo fajny kapelusz, z dziurami na rogi. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: A fokle 21.03.13, 14:51 Pamiętam z filmu "Omen", że ktoś tam czytał proroctwa o pojawieniu się na Ziemi Antychrysta, że wyłoni on się z "odwiecznego morza", które jest symbolem świata polityki. To teraz sobiem zwizualizowała diabła rozrzucającego zło to po rzekach z efektem wiadomym. Poczekam jeszcze. Może dalsze apokalypsis przyjdzie...;-] Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: A fokle 21.03.13, 15:26 Odwieczny może nas zachować do wymiaru kary. Może, ale nie musi. Ale Pisma powiadają , że on bardziej chce, bo ma w tym przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A fokle 21.03.13, 18:58 Czy przeciwieństwem odwiecznego jest dowieczny? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: A fokle 21.03.13, 19:22 Tak, tak. Pisma mówią, że przeciwieństwo Odwiecznego posiedzi w pierdlu dziesięć wieków i potem zostanie wypuszczony na chwilę by se mógł polatać i zwieść wielu, a liczba ich jak piasek morza będzie. Ale potem i tak postanowione, że skończy w płonącym jeziorze. Odpowiedz Link Zgłoś