alex.4 Re: Bieslan... 04.09.04, 21:27 ostatnie slowa plk Kurtza brzmialy horror... te slowo oddaje wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Bieslan... 04.09.04, 22:04 Jak to jest, że władzy radzieckiej zawsze wszystko uchodzi na sucho. Najpierw ludobójstwo w Czeczenii, potem Dubrowka a teraz te dzieci. W Rosji wogóle nie podano wiadomości o tragedii. Stare metody i Lenin wiecznie żywy... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Bieslan... 04.09.04, 22:38 Nie wiem ale ja to odbieram tak , jakby to u nas było, bardzo blisko, tak samo 11 września kilka lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Bieslan... 05.09.04, 02:57 Brak szacunku dla życia. I pomysleć, że ten naród dał światu Czajkowskiego i Puszkina. Trudno mi oceniać, ale ciągle sobie zadaje pytanie: czy winna jest tylko władza, czy i naród, że pozwala na te wszystkie rzezie. Odpowiedz Link Zgłoś
ada296 Bieslan... 05.09.04, 03:09 naród nie ma wiele do powiedzenia jest trzymany za twarz winny Putin i tylko Putin i to przez wieki narastające lekceważenie ludzkiego życia nawet życia dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Bieslan... 06.09.04, 10:05 nie moge sobie miejsca znalezc. jak po 11 wrzesnia , po Dubrowce, po Madrycie ... tule Synka i mysle co byloby gdbyby On ... Matki, Ojcowie, Rodziny z Bieslan jestem z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bieslan... 06.09.04, 13:14 Dziś o 21 zapalamy w oknach świeczki na znak solidarności. Komu nie jest to obojętne - niech się przyłącza... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Bieslan... 06.09.04, 18:14 Czeczeni rowniez przekroczyli pewna granice ktorej przekroczyc nigdy nie powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Bieslan... 07.09.04, 11:04 > Czeczeni rowniez przekroczyli pewna granice ktorej przekroczyc nigdy nie > powinni. Tak, ta linia jest wyjątkowo zgodna z tym, czego chciałby Putin. Udowodnić, że Czeczeńcy to naród, który należy zmieść z powierzchni Ziemi. Co za przypadek - teraz już wszyscy się zgadzają, że czeczeńscy terroryści nie znają słowa litość. Można już się nie rozczulać nad Czeczenią... Jak to skomentował mój znajomy nur złomowy - "Są be i dostaną wpier..l." Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Bieslan... 07.09.04, 15:25 To problem wszystkich narodow ktore w rozpaczy chwytaja za bron. Granica miedzy samoobrona a niedopuszzcalnym terroryzmem jest bardzo cienka i bardzo latwo ja przekroczyc. Przypadkow jest sporo Kraj Baskow czy Irlandia Pn.... Czeczeni sa traktowani przez wojska rosyjskie oczywiscie sporo gorzej niz irlandczycy z Irlandii Pn czy Baskowie. Ale eskalacja terroru prowadzi do nikad. Stracili tylko wiele z swojego wizerunku pokrzywdzonych w tej wojnie Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bieslan... 07.09.04, 15:43 Strzelanie do dzieci to nie jest cienka granica. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Bieslan... 06.09.04, 21:30 ralston napisał: > Dziś o 21 zapalamy w oknach świeczki na znak solidarności. Komu nie jest to > obojętne - niech się przyłącza... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bieslan... 07.09.04, 15:59 U mnie na osiedlu dało się zauważyć wczoraj kilka świec w oknach. Ale to duże osiedle a świec było zaledwie kilka... Czyżby nie wszyscy zaglądali na Tea Time? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Bieslan... 07.09.04, 20:11 ralston napisał: > U mnie na osiedlu dało się zauważyć wczoraj kilka świec w oknach. Ale to duże > osiedle a świec było zaledwie kilka... Czyżby nie wszyscy zaglądali na Tea Time > ? Albo nie znali Habi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bieslan... 07.09.04, 15:56 Wg informacji podanych przez jedną z rosyjskich agencji - wśród ciał terrorystów znalezionych w szkole w Biesłanie, znajdowały się zwłoki Czeczenów, którzy byli aresztowani za terroryzm. Więc albo ich przez jakieś błędy rosyjska bezpieka zwolniła... albo przywiozła trupy na miejsce, żeby zwiększyć nienawiść do Czeczenii. W tym kraju wszystko wydaje się być możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Bieslan... 08.09.04, 07:41 ralston napisał: > W tym kraju wszystko wydaje się być możliwe... Ano jest. Naczelny Izwiestii zostal zwolniony pod naciskiem wladz, bo pokazal zdjecia ze szkoly. I skrytykowal wladze. Nowy naczelny podlizuje się wladzy. Wyrazil oburzenie, ze polscy internauci krytykuja rosyjskie wladze. A Putin nie widzi potrzeby poprowadzenia specjalnego sledztwa, ktorego wyniki moglyby byc upublicznione. Zreszta uwaza, że atak na szkole nie ma nic wspolnego z "wygasajacym konfliktem" jakim wedle jego slow jest wojna w Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Bieslan... 08.09.04, 14:00 i to jest w Rosji najgorsze. zamiast Ludziom pomoc wladza klamie,odrzuca pomoc z zagranicy, rzekomi ratownicy zabijaja wiecej Zakladnikow niz terrorysci, a potem Rodziny zostaja same ze swoja tragedia. tak bylo z Kurskiem, Dubrowka, a teraz jest w Bieslanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bieslan... 08.09.04, 14:34 I jeszcze nas od rusofobów wyzywają, przy całym współczuciu dla tych nieszczęśliwych ludzi, eeech... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Bieslan... 08.09.04, 15:22 ja Rosjan cenie i bardzo wspolczuje ze rzadzi Nimi banda cynikow, oszustow i klamcow, ba mordercow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Bieslan... 08.09.04, 17:11 anka1 napisała: > ja Rosjan cenie i bardzo wspolczuje ze rzadzi Nimi banda cynikow, oszustow i > klamcow, ba mordercow tez. Rosja rzadza Rosjanie wybrani przez Rosjan. Ja nie wspolczuje Rosji, ja sie Rosji boje ! I ciarki mnie przechodza ,kiedy widze, jak wiele tej "rosji" jest w nas samych, na codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Bieslan... 08.09.04, 17:05 (..) Jednostka – zerem, jednostka – bzdurą, Jednostki głosik podobny do pisku. Do kogo dojdzie? Zaledwie do żony, A i to jeśli pochyli się blisko. Czy pamietacie kto i kiedy napisal ten wiersz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bieslan... 08.09.04, 17:45 Zdaje się, że niejaki Władimir Władimirowicz Majakowskij, ale w jakich okolicznościach to niestety nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Bieslan... 08.09.04, 19:38 Hihihi... Otworzyla mi sie klapka w pamieci: "Lenin i partia, to dwaj bliznieta-bracia Kogo z nich bardziej matka-historia ceni? Mowimy "Lenin", a w domysle "partia" Mowimy "partia", a w domysle "Lenin"... To nawet chyba te same wierszydlo? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Bieslan... 10.09.04, 15:37 jesli juz jestesmy przy chichotach ( chociaz moze one niestosowne na tym watku) to - wredna jestem - ale chichotalam jak uslyszalam o nagrodzie za glowe cara putina dzieciobojcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Bieslan... 10.09.04, 16:37 oka4 napisała: > Otworzyla mi sie klapka w pamieci: > > "Lenin i partia, to dwaj bliznieta-bracia > Kogo z nich bardziej matka-historia ceni? > Mowimy "Lenin", a w domysle "partia" > Mowimy "partia", a w domysle "Lenin"... > Mysle , ze ten wiersz,wspolczesnie, w 2004 brzmialby tak : Putin i Lenin, to dwa bliznieta-bracia Kogo z nich bardziej matka-historia ceni? Mowimy "Lenin", a w domysle "Putin" Mowinmy "Putin" , a w domysle "Lenin" Swoja droga, o ile dobrze pamietam , to w kilka miesiecy po tym jak napisal "jednostka niczym , jednaostka zerem " - W. Majakowski popelnil samobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Bieslan... 10.09.04, 16:51 ralston napisał: > Zdaje się, że niejaki Władimir Władimirowicz Majakowskij, ale w jakich > okolicznościach to niestety nie wiem... Wlodzimierz Majakowski, nadworny, z cudzego nadania, poeta bolszewizmu. Samobojca z rozpaczy, ze idea siegnela bruku. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bieslan... 10.09.04, 17:06 Tak czy inaczej wolę "Nie brooklyński most" od "Brooklyńskiego mostu" Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Bieslan... 11.09.04, 11:46 11 wrzesnia ... czy wrzesien ma w sobie cos ze ludzie ( ludzie ?) popelniaja w nim okropienstwa ? 9.09.2001 -ginie Massud 11.09.2001-WTC 1-3.09 Bieslan 1.09.1939 ... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bieslan... 13.09.04, 09:50 To by trzeba przebadać statystyczcnie pozostałe miesiące. Ale coś mi się wydaje że okropieństwa mają to do siebie, że przydarzają się przez cały rok i nie czekają na wrzesień... Odpowiedz Link Zgłoś