Gość: konef IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 18:17 Gdy slyszysz Brytyjczyk myslisz........?z czym koajrzy wam sie owy narod??!:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: brytyjczycy? IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 13.04.02, 18:27 Gość portalu: konef napisał(a): > Gdy slyszysz Brytyjczyk myslisz........?z czym koajrzy wam sie owy narod??!:) z Anglikiem, Szkotem, Walijczykiem, Irlandczykiem (w dowolnej kolejności)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metal Re: brytyjczycy? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 20:01 Z brytyjskim heavy metalem oczywiście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: brytyjczycy? IP: 62.49.255.* 14.04.02, 16:30 Z obsesja na temat stopy Davida Beckhama, bo wlasnie pare dni temu jakas kosc w jego stopie zastala zlamana i nie wiadomo czy bedzie gral w Mistrzostwach Swiata. Wiec wszyscy oszaleli na ten temat, gazety opublikowaly zdjecia, a satyryce sie nabijaja, ze wiadomo jaki bedzie tytul biografi Beckhama- Moja zlamana stopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: brytyjczycy? IP: *.acn.waw.pl 14.04.02, 18:05 Ze specyficznym poczuciem humoru, który bardzo mi odpowiada. Poza tym z wielką uprzejmością dla turystów. W Londynie na ulicy nie mogłam spokojnie rozłożyć planu miasta, bo zaraz przechodnie przystawali i z czarującym uśmiechem pytali "can I help you?". Brytyjki dodatkowo kojarzą mi się z urodą "inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: brytyjczycy? IP: 193.0.117.* 15.04.02, 13:57 "inaczej" niz w Polsce? To rzeczywiscie chyba najpiekniejsze kobiety swiata!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uf Re: brytyjczycy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 14:37 Są ekscentryczni, mają wyrafinowane (w dobrym sensie) poczucie humoru. Przeciwieństwo Niemców. A Brytyjki - chyba rzeczywiśnie nie najbardziej urodziwe. uf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: brytyjczycy? IP: *.pg.com 15.04.02, 17:08 Ze snobizmem, flegmatyzmem, zadartym nosem i najbrzydszymi kobietami swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabiał Re: brytyjczycy? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 11:51 Najbrzydsze na świecie są zdecydowanie Holenderki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: brytyjczycy? 17.04.02, 15:26 Pomijając stereotypowe skojarzenia, które automatycznie nasuwają mi się na myśl: dopracowana do perfekcji umiejętność prowadzenia small talks, czyli uprzejmych rozmów o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
tommyboy Re: brytyjczycy? 18.04.02, 19:43 Gość portalu: konef napisał(a): > Gdy slyszysz Brytyjczyk myslisz........?z czym koajrzy wam sie owy narod??!:) Brytyjczycy to nie naród. ciekawe co by sobie poszczególne narody brytyjskie pomyślały o Tobie... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryżymałp Re: brytyjczycy? IP: 195.116.167.* 19.04.02, 22:11 Brytyjczyk to facet w płaszczu mówiący niezrozumiałą angielszczyzną ( taka z kręceniem nosem), flegmatyk, uprzejmy do mdłości.... natomiast słowo Anglik...no cóż... pijak, balowicz, rozdarty chłoptaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angol Re: brytyjczycy? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.04.02, 02:27 Angol /leniuch/siedzi w pubie/zlopie piwo pintami/koszulka arsenalu(lub innego klubu)buty cortezy/ lekko spasiony / sepleni po angielsku/ Odpowiedz Link Zgłoś
agniechaa Re: brytyjczycy? 30.04.02, 04:43 Z moja najwieksza miloscia... Z celebrowaniem picia herbaty... Z Land Rover... Z super facetami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BKT Re: brytyjczycy? IP: *.harper-adams.ac.uk 30.04.02, 15:38 Brytyjczycy - kojarza mi sie z imperium a nie z poszczegolnymi nacjami. Po ladnych kilku latach w GB musze przyznac ze zmienily mi sie poglady - wiekszosc z nich (nawet moich znajomych) nie ukrywa poczucia wyzszosci i daje prosto do zrozumienia ze kontynent a zwlaszcza Europa za zelazna kurtyna to prymityw, brak kultury i zrodlo wszelkiego zla plynacego wraz z imigrantami na Wyspy Wielkiej Szczesliwosci. Jestesmy brudni, bez kultury i tylko dlatego zyjemy ze nam pomagaja. WB wplatala sie w wojne bo musiala bronic brudnych polaczkow a polscy piloci to byli wariaci. Enigme rozszyfrowali tylko brytyjczycy a polskie sily na zachodzie to gladiatorzy, ktorzy sie zabijali bez sensu tak samo jak powstancy warszawscy (polecam serie Gladiators of the 2nd World War). Co do pilotow to wystarczy sobie ogladnac film Wojna o Wlk. Brytanie. Sluze jeszcze lista pomniejszych epizodow w ktorych jestesmy sportretowani jako najgorszego sortu emigranci - zawsze na czarno zawsze brudni i sprawiajacy klopoty. Na szczescie w ostatnich latach zastapili nas ludzie z Balkanow. A jak ktos jeszcze ma watpliwosci to prosze sobie sprawdzic jak wykorzystano do reklamy programu edukacyjnego w BBC stereotyp Polakow. Reklama emitowana byla b. czesto i to w godzinach najwiekszej ogladalnosci. Dobrze ze to reklama dla mlodziezy bo jeszcze by do jedzenia rekami dodali picie z gwinta denaturatu... oto link do tego spota: www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesize/realmedia/tvtrail.ram To ogolnie a w szczegolach to mam licznych przyjaciol, ktorzy nie maja takich uprzedzen i naleza do "podzbioru" ludzi pokroju Normana Davies'a ale tych to kojarze z moimi szkockimi, walijskimi czy wreszcie angielskimi kontaktami. Ludzie i traktory wystepuja wszedzie... BKT Odpowiedz Link Zgłoś