Dodaj do ulubionych

brytyjczycy?

IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 18:17
Gdy slyszysz Brytyjczyk myslisz........?z czym koajrzy wam sie owy narod??!:)
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: brytyjczycy? IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 13.04.02, 18:27
      Gość portalu: konef napisał(a):

> Gdy slyszysz Brytyjczyk myslisz........?z czym koajrzy wam sie owy narod??!:)

z Anglikiem, Szkotem, Walijczykiem, Irlandczykiem (w dowolnej kolejności)...

• Gość: metal Re: brytyjczycy? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 20:01
      Z brytyjskim heavy metalem oczywiście!!!
      • Gość: Edziak Re: brytyjczycy? IP: 62.49.255.* 14.04.02, 16:30
        Z obsesja na temat stopy Davida Beckhama, bo wlasnie pare dni temu jakas kosc w
        jego stopie zastala zlamana i nie wiadomo czy bedzie gral w Mistrzostwach
        Swiata. Wiec wszyscy oszaleli na ten temat, gazety opublikowaly zdjecia, a
        satyryce sie nabijaja, ze wiadomo jaki bedzie tytul biografi Beckhama- Moja
        zlamana stopa.
    • Gość: za Re: brytyjczycy? IP: *.acn.waw.pl 14.04.02, 18:05
      Ze specyficznym poczuciem humoru, który bardzo mi odpowiada. Poza tym z wielką
      uprzejmością dla turystów. W Londynie na ulicy nie mogłam spokojnie rozłożyć
      planu miasta, bo zaraz przechodnie przystawali i z czarującym uśmiechem
      pytali "can I help you?". Brytyjki dodatkowo kojarzą mi się z urodą "inaczej".
      • Gość: paul Re: brytyjczycy? IP: 193.0.117.* 15.04.02, 13:57
        "inaczej" niz w Polsce? To rzeczywiscie chyba najpiekniejsze kobiety swiata!.

• Gość: uf Re: brytyjczycy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 14:37
      Są ekscentryczni, mają wyrafinowane (w dobrym sensie) poczucie humoru.
      Przeciwieństwo Niemców.

A Brytyjki - chyba rzeczywiśnie nie najbardziej urodziwe.

uf
    • Gość: dsa Re: brytyjczycy? IP: *.pg.com 15.04.02, 17:08
      Ze snobizmem, flegmatyzmem, zadartym nosem i najbrzydszymi kobietami swiata
      • Gość: nabiał Re: brytyjczycy? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 11:51
        Najbrzydsze na świecie są zdecydowanie Holenderki :))))
    • dzokejka Re: brytyjczycy? 17.04.02, 15:26
      Pomijając stereotypowe skojarzenia, które automatycznie nasuwają mi się na
      myśl: dopracowana do perfekcji umiejętność prowadzenia small talks, czyli
      uprzejmych rozmów o niczym.
    • tommyboy Re: brytyjczycy? 18.04.02, 19:43
      Gość portalu: konef napisał(a):

> Gdy slyszysz Brytyjczyk myslisz........?z czym koajrzy wam sie owy narod??!:)

Brytyjczycy to nie naród.
      ciekawe co by sobie poszczególne narody brytyjskie pomyślały o Tobie... :))

• Gość: ryżymałp Re: brytyjczycy? IP: 195.116.167.* 19.04.02, 22:11
      Brytyjczyk to facet w płaszczu mówiący niezrozumiałą angielszczyzną ( taka z
      kręceniem nosem), flegmatyk, uprzejmy do mdłości.... natomiast słowo
      Anglik...no cóż... pijak, balowicz, rozdarty chłoptaś
    • Gość: Angol Re: brytyjczycy? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.04.02, 02:27
      Angol /leniuch/siedzi w pubie/zlopie piwo pintami/koszulka arsenalu(lub innego
      klubu)buty cortezy/ lekko spasiony / sepleni po angielsku/
    • agniechaa Re: brytyjczycy? 30.04.02, 04:43
      Z moja najwieksza miloscia...
      Z celebrowaniem picia herbaty...
      Z Land Rover...
      Z super facetami...
    • Gość: BKT Re: brytyjczycy? IP: *.harper-adams.ac.uk 30.04.02, 15:38
      Brytyjczycy - kojarza mi sie z imperium a nie z poszczegolnymi nacjami.
      Po ladnych kilku latach w GB musze przyznac ze zmienily mi sie poglady -
      wiekszosc z nich (nawet moich znajomych) nie ukrywa poczucia wyzszosci i daje
      prosto do zrozumienia ze kontynent a zwlaszcza Europa za zelazna kurtyna to
      prymityw, brak kultury i zrodlo wszelkiego zla plynacego wraz z imigrantami na
      Wyspy Wielkiej Szczesliwosci. Jestesmy brudni, bez kultury i tylko dlatego
      zyjemy ze nam pomagaja. WB wplatala sie w wojne bo musiala bronic brudnych
      polaczkow a polscy piloci to byli wariaci. Enigme rozszyfrowali tylko
      brytyjczycy a polskie sily na zachodzie to gladiatorzy, ktorzy sie zabijali bez
      sensu tak samo jak powstancy warszawscy (polecam serie Gladiators of the 2nd
      World War). Co do pilotow to wystarczy sobie ogladnac film Wojna o Wlk.
      Brytanie. Sluze jeszcze lista pomniejszych epizodow w ktorych jestesmy
      sportretowani jako najgorszego sortu emigranci - zawsze na czarno zawsze brudni
      i sprawiajacy klopoty. Na szczescie w ostatnich latach zastapili nas ludzie z
      Balkanow.

A jak ktos jeszcze ma watpliwosci to prosze sobie sprawdzic jak wykorzystano do
      reklamy programu edukacyjnego w BBC stereotyp Polakow. Reklama emitowana byla
      b. czesto i to w godzinach najwiekszej ogladalnosci. Dobrze ze to reklama dla
      mlodziezy bo jeszcze by do jedzenia rekami dodali picie z gwinta denaturatu...

oto link do tego spota:
      www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesize/realmedia/tvtrail.ram

To ogolnie a w szczegolach to mam licznych przyjaciol, ktorzy nie maja takich
      uprzedzen i naleza do "podzbioru" ludzi pokroju Normana Davies'a ale tych to
      kojarze z moimi szkockimi, walijskimi czy wreszcie angielskimi kontaktami.
      Ludzie i traktory wystepuja wszedzie...

BKT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka