Gość: Bjorg Re: IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 16.07.01, 12:20 Wprawdzie już to wcześniej pisałem na innym forum ale: Czy nieuczciwi licytatorzy są dla Gazety korzystni!??? Otóż moim zdaniem nie (co zaraz spróbuję udowodnić) Załóżmy, że w piątek zostaną opublikowane wyniki, w których Pan GENEK uzyska wynik 1mln dukatów za sprzęt DVD. Oto jakie będą tego skutki: 1) 80% uczciwych graczy widząc gigantyczne wyniki zrezygnuje z grania z dwóch powodów: braku możliwości zebrania takich ilości dukatów (z licytacji na licytacje coraz większych), z powodu wściekłości na GAZETę za tolerowanie jawnego przekrętu. 2) Wymiernym skutkiem takich decyzji będzie spadek zakupów gazety (ja np. przestanę kupować Gazetę dla siebie, ojca, babci ect. i pozostanę przy standardowo jednej sztuce dodatkowo ograniczając sie tylko do piatkowego wydania bo jest tam np. program TV) 3) Spadek zakupów równa się większym zwrotom 4) Większe zwroty gazety równa się wodzie na młyn wszelkim naciągaczom i oszustom 5) w efekcie Oszuści nakręcają sobie sami coraz większą liczbę dukatów 6) Licytowane sumy osiagają sum kosmicznych 7) Gazeta zmuszona jest przeprowadzić dukatową denominacje przez co kompromituje się w oczach czytelników 8) w ostatecznym rozrachunku pozostaje duzo niesmaku i brudu itd. GAZETO ZRÓB WIĘC JAKIŚ RUCH- dobrych propozycji na forum nie brakuje. Sam znalazłem kilka dobrych wyjść. Tylko trzeba szybko reagować i nie bać się tego bo może być przeciez gorzej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELEKTOR Re: IP: *.ruch.com.pl 17.07.01, 14:11 Sądzę że jednak Gazeta poda do wiadomości czytelników kwoty za jakie zostały wylocytowane dane nagrody, gdyż regulamin konkursu przewiduje składanie reklamacji po ogłoszeniu wyników, a to jest jedną z podstaw do złożenia reklamacji. Poczekajmy do wyników pierwszej licytacji. A tak na marginesie, skoro wadium nie jest zwracane i czytelnik, który nie wygrał licytacji nie może skorzystać ze swoich kuponów przy następnych licytacjach to jest to pewien przekręt i naciąganie czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: IP: 216.65.106.* 18.07.01, 00:17 Gazeta nie robi łaski i musi podać wyniki licytacji przy poszczególnych nagrodach, takie są zasady prowadzenia aukcji. Inaczej to mielibysmy nastepny CIEMNOGRÓD, a gazeta przeszłaby do historii jako robiąca w jajo swoich czytelników. Chyba te czasy minęły ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nowa idea konkursu IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 08:40 Pozdrawiam wszystkich przedmówców. Ostatnie propozycje są bardzo ciekawe. Widać dyskusja rozgorzała od nowa. Poczekajmy jednak do wyników pierwszej aukcji. Jeśli potwierdzą się obawy z forum, to zawsze jest szansa na zmiany. Wystarczy tylko chcieć. Gazeta ma duże możliwości manewru i już dzisiaj będzie miała pełny przegląd wyników z licytacji. Dlatego może np. zmienić zasady przyznawania nagród od następnej aukcji lub też zakończyć konkurs na dotychczasowych zasadach na II czy III aukcji i wprowadzić nowy Regulamin uwzględniający wszystkie nasze konstruktywne uwagi i rozpocząć zabawę od nowa. Czy też wprowadzić po zakończeniu konkursu extra dogrywkę dla normalnych czytelników kupujących codzienne po jednej gazecie. Jest to tylko zasygnalizowanie możliwości, reszta to tylko kwestia wyboru. W Gazecie też przecież pracują „łebscy” ludzie. Zresztą na forum zostało rozwiniętych tyle różnych wątków i przedstawionych sporo ciekawych propozycji i rozwiązań, że brak reakcji ze strony Gazety byłby co najmniej złą wolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Nowa idea konkursu IP: *.zapid.com 18.07.01, 09:22 Tak, tak, a jak nie to ... zemsta będzie okrutna ... :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Nowa idea konkursu IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 10:58 Czytam od początku trwania konkursu wszystkie komentarze na Forum. Uważam, że w chwili obecnej pozostało czekać na ogłoszenie wyników I licytacji. Czekać przy założeniu, że Gazeta poda ilość dukatów, które wygrały. Jeżele nie poda oznaczać to będzie brak dobrej woli ze strony organizatorów oraz lekceważenie sobie czytelników i tych wiernych, kupujących Gazetę dla wiadomości i tych, którzy postanowili zabawić się w konkursie. Jak dotąd trudno mówić o poważnym traktowaniu uczestników konkursu przez Gazetę. Sam osobiście wysłałem list do redakcji z zapytaniem o podjęte działania w doprecyzowaniu regulaminu konkursu. Odwołałem się również do Waszych wypowiedzi na Forum. I co? Otrzymałem odpowiedź: "Twoja wiadomość została zarejestrowana. Dziękujemy." Ja również dziękuję. Teraz czekam na wyniki I licytacji. Do dnia dzisiejszego uczciewie (od znajomych, w pracy) uzbierałem ok 45.000 dukatów jestem ciekaw co zdziałałbym z taką sumą. Pozdrawiam innych naiwnych, takich jak ja. PS. Obowiam się, że ze złości będę musiał zacząć czytać Rzeczposlitą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcusAG Re: Nowa idea konkursu IP: 195.116.152.* 18.07.01, 14:16 No wlasnie... Ile zescie obecnie uzbierali i jakie daliscie typy na pierwsze losowanie? Ja mam okolo 70 tys. w szufladzie i wyslalem ok. 38 tys. jako "bet" na pierwsza licytacje (licytowalem TV). Z tego, co widze, to jest to o rzad wielkosci za malo. Dzisiaj juz jest 18 wiec nie zmieni to wynikow pierwszej licytacji. Aha przepraszam, ze nie pisze z "ogonkami" ale wysylam z Solarisa, ktory nie uznaje innych jezykow niz ang... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Nowa idea konkursu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 16:02 83600 dukatów - TV Philips 28'' Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Nowa idea konkursu IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.07.01, 17:11 Skąd Wy macie tyle tysięcy dukatów? Kupuję Gazetę codziennie i nie uzbierałam nawet 30.000 . Czy żeby uzbierać więcej mam się puszczać przez wakacje za dukaty ? To jakaś paranoja ! Potrzebuję pilnie komputer więc niech Gazeta coś zrobi żebym też mogła wygrać ! Mój brat też potrzebuje skuter , a tata auto . To podłość zrobić taki głupi regulamin ! Precz z Gazetą ! Jeszcze dziś spalę wszystkie dukaty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziBIT Re: Nowa idea konkursu IP: *.chello.pl 18.07.01, 18:33 Asiu!! Nie rób tego!! Na pewno przydadzą się komuś, kto kupuje po 10 egz. gazety i ma już te 70 000 dukatów. Na pewno podzieli się z Tobą nagrodą! Pzdr, ziBIT z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Nowa idea konkursu IP: *.gda-wrz.dialup-ppp.ids.pl 18.07.01, 20:22 Jesteście bardzo Kochani. Życzę Wam wszystkim abyście wygrali swe upragnione nagrody. Należy się Wam to choćby za trud włożony zarówno w dyskusję na forum jak i żmudne zbieranie dukatów. Widać że niektórzy bardzo się przyłożyli. Uważam, że przy „normalnej” licytacji macie bardzo duże szanse na wygrane Ja niestety mam w szufladzie tylko pełen komplet dukacików, chyba o wartości do dnia dzisiejszego 17700. Obawiam się, że za taką kwotę to nawet „cała Polska” nie zobaczy jak wygląda prawdziwa frajerka, jak to ładnie ktoś ujął na forum. Patrząc na ceny wywoławcze „głupia” liczyłam, że i na toster wystarczy i jeszcze parę innych drobiazgów ... A jeśli rzeczywiście wyniki I aukcji będą rzędu setek tysięcy, już nawet nie myślę o milionach, to te kupony zachowam na pamiątkę i ku przestrodze dla moich przyszłych dzieci. Z tym pozytywnym akcentem żegnam wszystkich. -:)))) PS. A wylicytowane sumy Gazeta musi i tak wydrukować, gdyż inaczej to byłaby następna przewałka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Nowa idea konkursu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:03 > Czy żeby uzbierać więcej mam się puszczać przez wakacje za dukaty ? Uzbierałem bez puszcznia... Rodzina, znajomi którzy są stałymi czytelnikami, własna prenumerata no i jakoś się uzbierało. Poczekamy do piątku i zobaczymy czy angażowanie w/w miało sens, czy raczej się wygłupiłem. Pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Ilość dukacików IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 08:04 Wczoraj miałem 45.000, a dziś mam prawie 100.000. To dobrzy ludzie mi oddali. Szwagier (do wczoraj stały czytelnik Gazety) na wieść ile mam dukatów dostał szału i oddał mi swoje. Okazało się że był większym naiwniakiem niż ja - miał ok. 17.000 i wielką ochotę na coś więcej niż toster. Zobaczymy jak się sprawy potoczą jutro - w piątek. Myślę, że jednak wydrukują wylicytowane ilości dukatów. Ale będzie śmiechu :)))) A może napiszemy do Pani Jaworskiej, niech zrobi reportarz o przekręcie w Gazecie i złamanych sercach czytelników. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Nowa idea konkursu IP: *.waw.cdp.pl 19.07.01, 20:22 Czytam Was i tak troche nie dowierzam jak to ??? - Gazeta mialaby nie podac ilosci postawionych dukatow przez zwyciezce?????!!!!! zaraz zaraz ale ja sie nie zgadzam dajmy na to Gazeta pisze ze licytacje numer 1 wygral Henryk Burak z Pcimia ale reszta uczestnikow nie wie ile postawil???? przeciez absurd Dukaty wysyla sie na skrytke a wiec nie mozna ich wyslac poleconym ja na przyklad wyslalem wiecej niz Henryk Burak ale moj list zaginal no dobra to jest mozliwe ale przynajmniej bede wiedzial ze zlodzieje ukradli moje dukaty a takze bede interweniowal w Gazecie zeby poszukala mojego listu a moze przeoczyli no co nie??? Jezeli jutro nie podadza ilosci dukatow zwyciezcy to ja juz sie nie bawie i przestaje kupowac Gazete Trybune tez sie da czytac Pozdrawiam Wszystkich szcegolnie fanow SLD nara Anonim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcusAG I wszystko jasne! IP: 195.116.152.* 20.07.01, 06:47 Właśnie otworzyłem wyborczą, 2 000 000 dukatów za telewizor to jest w najlepszym przypadku 1000 sztuk wyborczej czyli ok. 2000 zł. Podobnej klasy urządzenia w supermarketach są już od około 1800 zł... Zwycięzcą jest filantrop, albo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantomas Re: I wszystko jasne! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 06:59 Za telewizor to chyba nie 2 mln, ale 750 tys, za glowna nagrode 1,5 mln dukatów. Napewno teraz wszyscy którzy zbierali dukaty przestana, ja napewno. BRAWO GAZETA WYBORCZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcusAG Re: I wszystko jasne! IP: 195.116.152.* 20.07.01, 07:31 Oooprzepraszam, Jan Radziach, Miłochów, 2 071 400 dukatów za TV. W tym samym numerze wyborczej jest reklamówka TV 28" stereo za 1799 zł, ale obciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantomas Re: I wszystko jasne! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 07:55 Sorry, niedokladnie przeczytalem gazete, masz racje, ja wyslalem ciezko uzbierane 100 tys. na telewizor, ale na tym juz koniec. Mysle ze gazeta straci w tym momencie swych stalych czytelnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcusAG Re: I wszystko jasne! IP: 192.168.1.* / 195.116.152.* 20.07.01, 08:16 Najwspanialszy jest artykulik Gazety dotyczący pierwszego losowania, sugerujący zbieranie od rodziny i znajomych - musiałaby to być dość spora grupka, i to też takich maniaków jak gracz. Sugerują także zbieranie się w grupy i chyba późniejszy podział nagród... Mój ojciec z moim wujem dostali na spółkę akordeon jak byli dziećmi, poczym go podzielili... przy pomocy piły, przez środek! Każdy miał swoją połowę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staś Re: I wszystko jasne! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 08:27 Wietrzę (jak wszyscy zresztą )przekręt w tej grze.Dlaczego wszyscy zwycięzcy tej licytacji pochodzą ze wsi i miasteczek o najmniejszym dochodzie na osobę i największym bezrobociu ?Tam nawet ilość gazet dostarczana do sprzedaży jest minimalna.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: I wszystko jasne! IP: 195.205.22.* 20.07.01, 16:14 Gość portalu: staś napisał(a): > Wietrzę (jak wszyscy zresztą )przekręt w tej grze.Dlaczego wszyscy zwycięzcy > tej licytacji pochodzą ze wsi i miasteczek o najmniejszym dochodzie na osobę i > największym bezrobociu ?Tam nawet ilość gazet dostarczana do sprzedaży jest > minimalna.Pozdrawiam. witam Nie wszyscy zwyciescy pochodza z malych miasteczek, sa wsrod nich osoby ze Szczecina, Gdyni, Kielce, Kraków, Warszawa. Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: I wszystko jasne! IP: 157.25.158.* 24.07.01, 14:21 Witam!!!! jak ktos siegnie do mojej pierwszej lub drugiej wypowiedzi na forum to zobaczy iz okazalem sie proprokiem napisalem ze nagrode glowna kino domowe wygra niejaki Marcin Ziminski z Ciechanowa ale wygrala Marianna Ziminska z Ciechanowa no tak niby sie pomylilem ale to akurat jest jego mama, a dlatego ze glupio by bylo jak by kino domowe ogarnal ktos kto przyjmuje zwroty gazet w drukarni w Ciechanowie teraz ktos za niego a bedzie to ktos z Ciechanowa wygra samochod jak nie wierzycie to zobaczycie pozdrawiam Anonim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: I wszystko jasne! IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 08:42 PRZEKRĘT PRZEKRĘT Od 29 czewrwca do 17 lipca (przy założeniu, że list wysłany 17 dojdzie na 18 do redakcji) było ok. 20.000 dukatów. NIECAŁE 20.000 HAHAHA Czyli zwycięzca musiał zebrać WSZYSTKIE egzemplarze GAZETY-OSZUSTA i musiało pomagać mu (zgodnie z sugestią GAZETY-OSZUSTA)ponad 100 członków rodziny i znajomych. A może szef był tak dobry i zaprenumerował na potrzeby muzeum w Ciechanowcu 50 egz., a resztę zostawili dobrzy turyści? BRAWO GAZETA RZECZPOSPOLITĄ czyta się równie dobrze, a oni nie robią takich przekrętów. POZDRAWIAM wszystkich, którzy czują się nabici w butelkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: I wszystko jasne! IP: 62.148.83.* 20.07.01, 08:53 Dzięki za pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: I wszystko jasne! IP: 216.104.228.* 20.07.01, 09:28 A jednak przewała na całego !!! Gazeta nie zrobiła żadnych zmian konkursu mimo takichhhh wyników !!! Widać mają nas wszystkich gdzieś. Nasze ostrzeżenia na nic się zdały. Rzeczywiście pomysł z Panią Redaktor Jaworowicz jest dobrym rozwiązaniem. Niech cała Polska dowie się jak Gazeta skubie i naciąga frajerów. To jest w stylu tych wszystkich firm pseudowysyłkowych. Z tą drobną różnicą : tam twierdzą, że wygrałeś ale jeszcze kup coś, a tu mamią nagrodami i zachęcają graj (kupuj i wycinaj dukaty) to wygrasz. Ten cynizm – cytaty z gazety „... wystarczyło pół miliona mniej. Czyżby nasz czytelnik źle obmyślił strategię ?” i dalej „ ..., a zestaw wszystkich filmów o Jamesie Bondzie wylicytywano już od jedynych 56 tys. Dukatów ! Wystarczyło samemu kupować codziennie gazetę ...” To zakrawa na kpinę z nas wszystkich. Mają chyba nas za kompletnych idiotów !!! Policzcie sobie sami. Nagroda TV 28” = 2.071.400 dukatów, dzielone nawet średnio przez 2000 dukatów, to wychodzi ok. 1035 gazet x średnio 2,0 zł/gazetę to daje nam sumę ok. 2.070,- zł, a koszt telewizora 2.000,- zł (gazeta podała taka wartość). To jest tylko uproszczenie dokładne wyliczenie na pewno dałoby większy koszt dukatów. Daje to do myślenia. Już wcześniej BJORG pisał, że człowiek to istota rozumna. Od samego początku Gazeta była przez nas informowana o nieprawidłowościach, ale co tam liczy się tylko dla NICH kasa. Pozdrowienia dla wszystkich maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JMC Re: I wszystko jasne! IP: 213.25.31.* 20.07.01, 09:22 Cóż, publikacja GW pokazała tylko to, czego spodziewaliśmy się od początku - przecietny czytelnik gazety (z którego w końcu ona żyje, bo przecież nie z różnych kolesi pracujących np. kolportażu) nie ma żadnych szans. Jestem tylko BARDZO zadowolony, ze nie dałem się "zrobić w jajo" i nie kupiłem ani jednego egzemplarza więcej niż zwykle (czytam w wybrane dni - np. dla AUTO MOTO). Pod względem marketingowym ten konkurs chyba można uznać za klęskę (podobnie jak np. kapslowy konkurs Coca Coli w którym okazało się potem że niektóre kombinacje kapsli w ogóle nie zostały wydrukowane) - nie przyniesie on GW zwolenników, a nawet przyniesie odwrotny skutek. POniewaz nie zamierzam występoać już na tym forum, serdecznie pozdrawiam wszystkie osoby które tutaj się wypowiedziały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Poinformujcie znajomych IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 08:54 Drogie ludziska! Wiem, że wiele osób nic nie wie o tej naszej dyskusji. Na głównej stronie Forum nie znajdziecie linku do dykusji Dukaty. Nic, ani słówka. Ciekwe dlaczego? Mam więc PROŚBĘ - roześlijcie do znajomych listy z linkiem tej strony. Niech poczytają i wiedzą, że dyskusja trwa od początku. Że nie zaczeła się dzisiaj - po ogłoszeniu I licytacji, ale 30 czerwca. Niech wiedzą, że GAZETA ich oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziBIT Re: Szacunkowe wyliczenia IP: *.chello.pl 20.07.01, 09:20 Miejscowość Miłochów. Rejon - dolnośląskie. Nawet nie ma tej miejscowości w Internecie. Szukałem w Onet.pl i Wp. pl. Nie ma. Co to musi być za "dziura". Pan Jan Radziach wysłał do GW 2 071 400 dukatów. Wg maksymalnej stawki, musiał mieć dziennie po 126 egzemplarzy GW (razem 2016 egz.) na które wydał 3578,40 zł. Wówczas ma 2 091 600 dukatów. Wg minimalnej stawki, posiadał ok. 1200 egz GW (po 200 egz. w dniach z największymi nominałąmi dukatów) za ok. 2300,- zł co mogło dać ok. 2,1 mln dukatów. Zastanawial się, czy w do takiej "dziury" jak Miłochów dociera 200 egz. GW dziennie. A ile musiała ważyć taka przesyłka?. Jaka musiała być gabarytowo duża? Jestem zdegustowany, sfrustrowany, załamany i psychicznie pogrążony. Sam zbieram na komputer. Do tej pory wydałem na GW ok. 100 zł i mam 77 600 dukatów. Gdzie mnie, szaremu (do tej pory) czytelnikowi GW, do takich "potentatów", którzy wydają na GW tyle forsy, że mogliby normalnie kupić taki sprzęt w sklepie i jeszcze zostałoby im na duże piwo. A może to "przekręt" o którym pisał jeden z uczestników forum, że Pan Jan otrzymał dukaty od znajomego dziennikarza, pracownika drukarni, kolportera, pracownika RUCHU? - niekoniecznie mieszkającego w Miłochowie. Gazeto - już niedługo druga licytacja. Jej wyniki zadecydują o ilości Twoich czytelników. Pzdr, ziBIT z Krakowa PS. U nas kioski dostają maksymalnie po 50-60 egz. GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Szacunkowe wyliczenia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 09:40 Chciałem złożyć gratulacje p.Radziachowi.Niestety w Miłochowie nie ma takiego abonenta .Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Szacunkowe wyliczenia IP: 195.205.22.* 20.07.01, 09:47 Gość portalu: ziBIT napisał(a): > Miejscowość Miłochów. Rejon - dolnośląskie. Nawet nie ma tej miejscowości w Int > ernecie. Szukałem > w Onet.pl i Wp. pl. Nie ma. Co to musi być za "dziura". Witam, W serwise www.emapa.pl po wpisaniu nazwy tej miejscowosci wyskakuje iz znajduje sie ona w wojewodztwie DSL - chyba znaczy dolnośląskie. Dalsze poszukiwania wskazaly iz znajduje sie na wschod od Świdnicy. Reszte pozostawie bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Szacunkowe wyliczenia IP: *.mofnet.gov.pl 20.07.01, 09:57 a może nie DLS ale LSD a nawet SLD? Wtedy wszystko się wyjaśnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Szacunkowe wyliczenia IP: 216.104.228.* 20.07.01, 10:46 Wierzysz w cuda. Przecież oni takiej ilości gazet nie kupują i za to nic nie płacą. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek W Re: dukaty IP: *.kulczyktradex.com.pl 20.07.01, 09:40 To oczywisty absurd. Poza tym i tak osoby które przysłały największe ilości dukatów zrobiły to niezgodnie z regulaminem. Podstawowy powód: nie mogły takiej ilości przesłać listem, co przecież jest jednym z warunków regulaminu. Ciekawe jak z tego wykręci się Gazeta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: dukaty IP: 195.205.22.* 20.07.01, 09:50 Gość portalu: Jarek W napisał(a): > To oczywisty absurd. > Poza tym i tak osoby które przysłały największe ilości dukatów zrobiły to > niezgodnie z regulaminem. > Podstawowy powód: nie mogły takiej ilości przesłać listem, co przecież jest > jednym z warunków regulaminu. > Ciekawe jak z tego wykręci się Gazeta? Witaj, Taka kwota wcale nie zajmuje duzo miejsca. Spokonie miesci sie w kopercie formatu A4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slon Re: IP: 217.97.129.* 20.07.01, 09:49 GW:"Wystarczyło samemu codziennie kupować gazetę i dodatkowo zebrać trochę dukatów od kogoś z rodziny lub sąsiada." Typowe dla GW. Pogratulować dobrego samopoczucia. Proponuje obstawiać z jakiej wielkości miasta trzeba będzie zgarnąć wszystkie egz. GW aby wygrać 307-kę. Wąchock da radę? Pozdrawiam, a dukaty są do zużycia w toalecie za małe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcusAG Kalkulacja IP: 192.168.1.* / 195.116.152.* 20.07.01, 10:10 No to tego Peugeota można jakoś przeliczyć... Koszt podstawowy załóżmy 50 000 zł, na każdą złotówkę przypada około 1000 dukatów co daje sumę 50 mln. dukatów. Przegięcie zaokrąglające tę sumę szacuję na dalsze 10 mln. Jasny p... to oznacza wycięcie prostokącików w 25 000 egzemplarzy Gazety. Ooo... nawet gdybym tyle miał, to chyba nie chciało by mi się tego robić. Wolałbym póść do salonu i kupić Peugeota w kolorze i z silnikiem o wymaganych przeze mnie parametrach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Apel do wszystkich internautów i normalnych czytelników !!!! IP: 216.104.228.* 20.07.01, 10:43 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Drogie ludziska! > Wiem, że wiele osób nic nie wie o tej naszej dyskusji. > Na głównej stronie Forum nie znajdziecie linku do dykusji Dukaty. Nic, ani > słówka. > Ciekwe dlaczego? > Mam więc PROŚBĘ - roześlijcie do znajomych listy z linkiem tej strony. > Niech poczytają i wiedzą, że dyskusja trwa od początku. Że nie zaczeła się > dzisiaj - po ogłoszeniu I licytacji, ale 30 czerwca. Niech wiedzą, że GAZETA > ich oszukuje. Brawo !!! Świetny pomysł. Niech każdy kto czytał te forum, prześle na wszystkie adresy mailowe jakie ma w swojej książce adresowej, krótką prośbę o wejście na stronę Gazety i nasze forum. I jednoczesną prośbę do nich, aby rozesłali kopie tych otrzymanych maili następnie do swoich wszystkich znajomych, itd. Niech wejdą tam również Ci co nie interesowali się konkursem. Niech poznają mechanizmy jak Gazeta robi w jajo swoich czytelników. Myślą że mają nas za skończonych idiotów, ciemne masy !!! Dokopmy im i to zdrowo !!! Zróbmy „reklamę” Gazecie. Niech wszyscy w Polsce przekonają się jak traktuje swoich czytelników. Chce Gazeta tropić afery to może teraz będziemy mieli aferę z jej udziałem. Bardzooo przydałoby się im to !!! Taki zimny prysznic ! A po za tym apel o BOJKOT Gazety. Przerzućmy się na np. Rzeczpospolitą czy tez inne lokalne gazety i co tam kto woli. Inne gazety przynajmniej nie oszukują i nie lekceważą swoich czytelników !!!!!!!!!!!! I nie opuszczajmy forum, aby tą walkę doprowadzić do końca !!!! Wyślijmy te maile naprawdę do wszystkich, nawet do firm tam również pracują ludzie ... Ja już swoje maile zaraz wysyłam. I niech spada im nakład. Sami tego chcieli. BJORG i inni już dawno temu ich ostrzegali. Niech to będzie dla NICH kosztowna nauczka. Pozdrowienia dla wszystkich i do roboty ... !!! -:)))) PS W takim mailu powinna być prośba o powielenie go i przesłania kopii do znajomych waszych znajomych z prośbą o odwiedzenie naszego forum, nawet gdy nie interesowali się konkursem. Ta geneza i lektura wypowiedzi na naszym forum jest o wiele ciekawsza niż BIG BROTHER i inne reality show. Poniżej podaję linki jakie powinniście wkleić do swoich maili. https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=CZAS_WOLNY (jest to link do ogólnego forum CZAS WOLNY i następnie powinno wybrać się po kolej wszystkie wątki z forum na temat dukatów i kolejno je rozwijać) lub znacznie prościej wystarczy skopiować i wkleić bezpośrednio w adres poniższy link: https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=CZAS_WOLNY&wid=1665&aid=1665&layout=2 (ten link rozwija od razu wszystkie wypowiedzi z wątku : • "Dukaty" - robienie w jajo?) Zaoszczędzi się więcej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Apel do wszystkich internautów i normalnych czytelników !!!! IP: 216.65.106.* 20.07.01, 11:44 Gość portalu: Anonim napisał(a): > Zadne propozycje nie pomoga wygraja i tak pewni ludzi z pewnymi mozliwosciami > kioskarze to malo moge wam podac kto wygra pierwsza licytacje i przelicytuje > kino domowe jezeli sie to potwierdzi bede was o wszystki informowal otoz > zobaczycie kino domowe wygra Maciej Ziminski z Ciechanowa 100%!!!!!!! > nastepna jego kolega chyba ze ktos ma wiecej niz 3000000 dukatow jezeli tak to > niech sie odezwie pozdrawiam Pozdrawiam wszystkich przedmówców, a w szczególności ANONIMA (Re: DUKATY - nowe propozycje !!! Gość portalu: Anonim 12-07-2001, 14:07:32) Masz Anonimie bardzo dobre i sprawdzone informacje !!! Rozumiem, że po twojej wypowiedzi Maciej Zimiński z Ciechanowa wystawił Mariannę Zimińską z Ciechanowa. Tzn., że TV ma jego kolega. Musieli się jakoś podzielić tymi 3.000.000 dukatów, albo i większą kwotą. Obstawiając Kino domowe chyba przestraszyli się, że może ich ktoś przebić (Kino było jedno a TV było pięć, dlatego na wszelki wypadek postawili większą kwotę na TV) Zgadzam się z przedmówcami i jestem również za wysyłaniem tych maili i dokopaniem Gazecie !!! Pozdrawiam wszystkich naiwnych. P.S. Cwaniaki z Gazety specjalnie wybrali okres wakacyjny na konkurs, bo dobrze wiedzą, że dostęp do internetu mają tylko nieliczni. Inaczej to wystarczyłoby aby z klasy 1-2 dzieciaków miało dostęp do tych informacji z forum. I wiadomość o tej całej przewale szybko rozniosłaby się po szkole i później do naiwnych rodziców, później znajomych itd. .. A tak dalej będą naciągać naiwnych. Trzeba to ukrócić. I coś zrobić (oprócz reportażu i maili) aby dać im zdrową nauczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Apel do wszystkich internautów i normalnych czytelników !!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 12:10 Ala zawrzało ! Gorąco Was popieram. To były dopiero wyniki I licytacji. Ale pomyślcie też tylko ile niepodpisanych dukatów trafiło do „kosza” po wyłonieniu zwyciężców. A Gazeta dalej szuka naiwnych. Fajnie się rządzi z za biurka ... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADACHO Re: Mam 500.000 dukatów - oddam prawie za darmo ! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 11:22 ...zdębiałem...ile milionów wygrywa????? sam mam około 500.000 dukatów...naiwny zbierałem na samochód...dobrze że ogłosili wyniki po I licytacji...trochę ludzi szalonych (jak ja) przestanie kupować "gazetę"... może ktoś...chce odkupić (za symboliczną kwotę) moje "pół miliona" ????? adacho_@poczta.wp.pl.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slon Re: Mam 500.000 dukatów - oddam prawie za darmo ! IP: 217.97.129.* 20.07.01, 11:27 Ja mam około 30000, chciałem wygrać CD-man''a dla syna, ale czy nie szkoda na znaczek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slon Re: Mam 500.000 dukatów - oddam prawie za darmo ! IP: 217.97.129.* 20.07.01, 11:38 Ja mam około 30000, chciałem wygrać CD-man''a dla syna, ale czy nie szkoda na znaczek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADACHO Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 11:37 Cześć....Właśnie wpadł mi do głowy szalony pomysł....CITROEN ...będzie licytowany na końcu ? TAK!!!! Mamy sporo czasu!!!!! NIE MAMY JUŻ SZANS NA POWAŻNE NAGRODY ? WŁAŚNIE !!!!! bo w pojedynkę wyprzedzają NAS różnego rodzaju "CWANIACZKI"...ale POMYŚLCIE !!!!.....Jak ten Naród wygrywał ...tylko w ten sposób ....RAZEM !!!! Propozycję mam taką :abyśmy zebrali do kupy DUKATY ....wygrali SAMOCHÓD...a później sprzedali ( lub wylicytowali , nie wiem... może czekali na styczeń i Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy - tam znajdzie się ktoś kto ten samochód jeszcze bardziej podbije cenowo- a pieniądze przekażemy na jakiś godny polecenia cel...) i wszystkim Nam zrobi się na sercu lżej ...pomożemy (może DZIECIOM ?) CO WY NA TO ??????? Pamiętajcie...sami nic...RAZEM wszystko... LICZĘ na WAS.... ( co Wam da wypisywanie listów na FORUM...i tak nikt z GAZETY tego nie bierze poważnie...A tak...) ZRÓBMY TO !!!!!!!! Ten kraj gnije od afer i korupcji...pokażmy IM co POTRAFIMY!!!!! (adacho_@poczta.wp.pl) Cześć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slon Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: 217.97.129.* 20.07.01, 11:41 Jeżeli np. Orkiestra wskaże jakiś adres, wyślę na niego wszystkie swoje dukaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADACHO Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! BRAWO SLON IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 11:43 BRAWO SLON....ja nie myślałem o sobie...oczywiście...tylko na pewny i zaufany adres !!!! UDA się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADACHO Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 11:45 DEKLARUJĘ swokje około 500.000 Dukatów na nasz wspólny mądry cel..moje wpisowe....DZIAŁAJMY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 11:58 Niech ktoś skontaktuje się z Owsiakiem. Może nie jest na wakacjach. Orkiestra gra przez cały rok to teraz też ktoś pogrywa. Niech podadzą adres. Ja z miejsca przekaże swoje 150.000 dukatów i Szwagier też obiecuje przekazać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavras Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.esus.pl 20.07.01, 11:58 zgłaszam akces i popieram czekam na wiarygodny adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADACHO Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 12:04 zrobiłem krótkie obliczenie: 1000 osób prześle po około 50.000 dukatów i mamy już 50 mln dukatów...wylicytujemy CWANIACZKÓW !!! To się UDA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADACHO Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 12:09 ponieważ udział w konkursie mogą brać tylko osoby fizyczne...licytującym zróbmy JURKA OWSIAKA....na adres ( który Nam by wskazali) prześlemy nasze dukaty...a on w zagra w Naszym Imieniu....Czy to się nię uda? UDA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 12:51 Fajny pomysł ADACHO i SLON z tym Owsiakiem. Ale pamiętajmy, że po licytacji wszystkie kupony trafiły na śmietnik. I na pewno było sporo niepodpisanych. Nie muszę Wam mówić ile można ich pozbierać. I nie trzeba ich już wycinać, wystarczy tylko sortować na podpisane i niepodpisane. Te nasze 50 mln może być trochę za mało. Powyżej pisali też coś o wysyłaniu maili do znajomych. Można byłoby połączyć te inicjatywy. Niech wszyscy dowiedzą się jak nabijają ludzi w butelkę. Gazeta nie przerwała tego idiotycznego konkursu, ani nie zmieniła jego zasad i nie przekazała nagród dla powodzian. Skoro dalej chce naciągać swoich czytelników, to my zróbmy coś pozytywnego. Przy okazji zrobilibyśmy coś w stylu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Może Owsiak też nagłośniłby w mediach jak gazeta zrobiła nas wszystkich w jajo. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyszto Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 23.07.01, 17:07 Mam skończone 40 lat i nie łapę się na bałachy.A tym razem Gazeta mnie wystawiła na durnia. Gdyby nie to Forum.Współczuć tym, którzy nie mają dostępu do internetu [ i mają mój iloraz IQ ]. W pierwszej chwili nienawiści myślałem by kupić ten samochód do spółki i przykładowo go rozwalić młotami kowalskimi.Jednak pomysł z Owsiakiem jest o niebo lepszy.Niech ktoś do niego dotrze.Da się przekonać.A Gazeta może następnym razem pomyśli [nikt przecie nie śmie sugerować, że chcieli kogoś wyrąbać][to poprostu dyletanci][..... złamane] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: 216.65.106.* 24.07.01, 12:17 Wystarczy zadzwonić lub wysłać maila na adres Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy ul. Niedźwiedzia 2a 02-737 Warszawa tel. (22) 627 41 53 fax. (22) 852 07 52 internet : www.wosp.org.pl mail: wosp@wosp.org.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: 212.244.177.* 20.07.01, 12:55 Wspaniale!! W ten sposób "Gazeta" znów bedzie mogła poszczycić wspaniale obmyśloną akcją promocyjną, dzięki której wsparto szczytny cel !! O to Wam chodzi ?!! Zrobili z nas naiwniaków, a my im za to zrobimy jeszcze większą reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciapek Re:ZBIERZMY DUKATY DO KUPY i WYGRAJMY !!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 15:04 Brawo Adacho !!!!!!! Pomysl debesciacki. Tylko ludzie poczekajmy jeszcze. Zrobmy to z glowa zebysmy sobie nie pluli w brode ze cos przeoczylismy. Wspolne akcje sa dobre jak ktos je koordynuje. Proponuje zostawic to fundacji Adacho ! Zacznijmy wierzyc w ludzi. Jak trzeba to zbierzmy miliard dukatow (albo dwa). Niemożliwe żeby w tym kraju było wiecej hochsztaplerow niż uczciwych ludzi. Zaczelismy od wscieklizny przy pierwszej licytacji a przed ostatnia licytacja w piatek albo w poniedziałek na pewno bedzie najwiekszy nominal pieprzonych dukatow po 5000. Wiec nie wysylajmy ich od razu. Ale jeśli daloby rade to wszystkie które mamy np. wyslijmy w piątek 10 sierpnia (to chyba będzie termin licytacji 1 z samochodow). A reszte która dozbieramy w piątek 17 siernia albo w poniedziałek 20 sierpnia ( termin licytacji 2 samochodu jeśli dobrze licze). Trzeba sie jeszcze niestety wykosztowac na znaczek na list ekspresowy polecony i wyslac zamiast do gazety to do WOSP. Poza tym na poczcie tez nie pracuja polglowki (zwlaszcza na poczcie w Warszawie). Jak zobacza ze do Owsiaka przychodzi tyle listow z dukatami to sobie nazbieraja i caly misterny plan w piz..... jak mawial Siara Siarzewski. Duzo jeszcze czasu do ostatniej licytacji wiec musi to wszystko odbyc sie na spokojnie. Sam adres WOSP chyba nie za bardzo wystarczy, ale widac ze ktos z fundacji czytal forum i maja blade pojecie o Twojej koncepcji. (to jest nadzieja, ze poczyta jeszcze, a nawet ze na forum napisza cos wiecej niż tylko adres fundacji) Moze niech na spokojnie sie wypowiedza co o tym mysla. jaki maja pomysl na przekazywanie im tych dukatow; np. moze trzeba aby do nich wysylac juz podpisane dukaty (w trosce o zdrowie listonoszy) (jezeli tak to niech oglosza co ma byc wpisane w tym slynnym polu "mozesz podpisac swoje dukaty...............) Przeciez musza sie liczyc z tym ze w portalu siedzi okolo 20 osob, a w ciagu miesiaca poprzez e-mail moze ich sie uzbierac nawet okolo 1 miliona. Ja w swojej skrzynce sam mam 10 adresow które na pewno się przylacza. Kazda z tych osob ma kolejne 10 adresow i tak metoda piramidy szczescia po tygodniu caly narod który ma dostep do internetu może się dowiedziec o Akcji. WOSP tez ma swoja strone która odwiedza kupa ludzi. Tez mogą zrobic ogloszenie, mniej wiecej takie, ze z Twojej inicjatywy zbieraja dukaty na licytacje i kto jest chetny niech się przylacza i opis w jaki sposób można im przekazac dukaty. (tylko proponuje nie wysylac już wolontariuszy po chalupach, bo akcja może spalic na panewce) Mój pomysl jest taki, zeby pieprzona Gazeta (czytam ja w robocie, bo jest zaprenumerowana w ilosci sztuk 1 a nie 50 jak dla muzeum w Ciechanowcu, wiec mam dostep do codziennych dukatow jak krasnoludki w Kingsajzie do Polococty) musiala sama oglosic to ze zbieramy na samochody (do wygrania sa 2 sztuki) dla fundacji WOSP. Proponuje najpierw wylicytowac (jezeli jeszcze jest taka nagroda bo tego nie wiem) pierwsza strone Gazety Wyborczej. Trzebaby im wyslac zdjecie np. z porozwalana na stole duza iloscia dukatow w roznych nominalach wokol serca WOSP i podpis : ze Oto wielki dzien nastal w ktorym Narod wystapil przeciwko korupcji i bezczelnosci zlodziei (tak zlodziejstwo trzeba nazywac po imieniu) WIELKA ZRZUTA NA SAMOCHOD DLA FUNDACJI WOSP i koniecznie napisac o tym ze trzeba dukaty podpisac tak jak kaze fundacja (jezeli sie wypowie) i wyslac na adres fundacji listem poleconym ekspressowym (nie naciagajmy juz na potwierdzenia odbioru). I lepiej byloby napisac, ze taki list ekspressowy polecony kosztuje pewnie okolo 5 zl, ale wtedy jest pewnosc ze dojdzie do fundacji bo taki list jest ewidencjonowany na poczcie. Jak gosc z jakiejs dziury ze zapomnialem nazwy, wyrzygal ponad 2000 ;-)))))) zeby wygrac telewizor, zamiast pojechac z cala rodzina do miasta kuniem i go sobie po prostu za te same pieniadze kupic, to my tez odzalujmy te 5 zl na znaczki Poczty Polskiej. Zreszta forma w jakiej mialaby się ukazac Wyborcza z ta nasza pierwsza strona, informujaca o akcji, moglaby już zajac się fundacja. (chyba ze kruczek tkwi w tym ze strony z Wyborczej zaczna się ukazywac dopiero po konkursie co oczywiście nie jest wykluczone). Taka strone można było wylicytowac za marne 5000 dukatow ale żeby była pewnosc odzalowalbym ze 100.000 dukatow i już, ale to tez lepiej w jakis sposob skoordynowac. Musi się udac gleboko w to wierze. Pozdrowienia dla wszystkich. Ciapek. P.S. Tez chcialem mieć DVD a teraz wszyscy w robocie się ze mnie smieja. Spoko jeszcze się zarobi, tylko szkoda straconych 6000 dukaciorow. Ale obiecuje ze odkupie z nawiazka w pobliskich kioskach (na szczescie we Warszawie troche ich jest, wiec będę latal w pocie czola). Dzieki Bogu jestem wyposazony w pojazd. Boze ale tego wyszlo – byle na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gagarin Re: Dukaty Gazety IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 12:21 Pięknie w dzisiejszj Gazecie p. redaktor napisał jak całe rodziny zbierają dukaty. Aby wygrać telewizor jeden gość uzbierał 2.071.000 dukatów. Ale skubany musi mieć rodzinę. Licząc jednego dukata po 2.500 trzeba kupić 800 gazet i to w przeciągu bodaj 10 dni. Dukaty o mniejszej wartości a takie były przed pierwszą licytacją dają znacznie większą ilość gazet. Gratuluje jeszcze raz tak wspaniałej rodziny i zapewne znacznej ilości kiosków w Miłochowie. A do p. redaktora wyluzuj i nie leć w gumki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Ale nas przewalili !!! IP: *.zapid.com 20.07.01, 13:22 Zgadzam się z Wami. Zaraz tez wyślę znajomym e-maile. Ale jestem również za sprawdzaniem głównych zwycięzców. Jeśli myślicie, że ktoś wykorzystuje Wasze dukaty to róbcie na nich jakieś swoje tajne oznaczenia (może jakieś znaczki w wiadomych wam miejscach, albo specjalny flamaster, itp.) I dalej zawiadomienie do prokuratury, żeby sprawdziła kupony tych co wygrali, czy aby tam nie ma waszych (oznaczonych) dukatów. A może Gazeta też powinna wytłumaczyć w prokuraturze dlaczego nie zmieniła zasad konkursu. Należałoby sprawdzić czy nie było tu jakiejś zmowy, aby pod przykrywką konkursu wyciągać „firmowe” pieniądze (nagrody) dla swoich podstawionych osób. Po ostatnich aferach to już chyba wszystko jest w Polsce możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM DUKATY dla WOŚ Jurka Owsiaka IP: *.znin.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 13:36 Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy Podaję adres WOŚ Jurka Owsiaka i swoje zobowiazanie, że wszystkie zebrane dukaty przeznaczę na orkiestrę. Trzeba pamiętać aby uczynic to w możliwym terminie aby mogli wziąć udział w licytacj samochodu. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy ul. Niedźwiedzia 2a, 02-737 Warszawa No i jeszcze telefon: (22) 627 41 53 i fax: (22) 852 07 52 i mail: wosp@wosp.org.pl JM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: DUKATY dla WOŚ Jurka Owsiaka IP: 195.205.22.* 20.07.01, 13:59 Witam, Tez chcialbym przekazac dukaty ale juz wszystkie ktore mam podpisalem. I co teraz? Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: DUKATY dla WOŚ Jurka Owsiaka IP: *.znin.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 14:18 Napisz oświadczenie, że podpisane dukaty przekazujesz na osobę upoważnioną przez WOŚ do reprezentowania ich w konkursie JM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: DUKATY dla WOŚ Jurka Owsiaka IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 15:08 Przed chwilą dzwoniłem do WOŚ 2 razy Pan mnie wysłuchał (za pierwszy razem) i starał się przełączyć do durektora. Niestety 2 razy rozłączyło. Władnym dokonać czegokolwiek jest dyrektor biura WOŚP Teraz Wy spróbujcie może Was połączą - ja już dziś czasu nie mam. Sprawę uważam za aktualną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: DUKATY dla WOŚ Jurka Owsiaka - odpowiedź z FUNDACJI !!!!! IP: 216.104.228.* 25.07.01, 22:49 DO WSZYSTKICH KTÓRZY LICZYLI, ŻE FUNDACJA OWSIAKA WŁĄCZY SIĘ DO GRY. Otrzymałem dzisiaj oficjalne stanowisko Fundacji i niestety nie będą mogli włączyć się do konkursu. Jednocześnie bardzo nam dziękują za spontaniczny pomysł i życzą wyprostowania całej akcji. Pozdrawiam wszystkich :-) PS Ponieważ Fundacja nie będzie mogła wygrywać w naszym imieniu nagród, to może sumienie ruszy tych, którzy będą wygrywać licytacje nie zawsze w uczciwy sposób (np. nic nie płacąc za dukaty). Mogliby np. spieniężyć nagrody i przekazać pieniądze Fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia bzdurna informacja IP: *.zuromin.sdi.tpnet.pl 21.07.01, 22:06 Kupując codziennie Gazetę i zbierając dukaty można było ich zgromadzić na pierwszą licytację ok. 15000. Tymczasem w piątkowej Gazecie napisano, że cyt. "wystarczyło samemu kupować codziennie gazetę i dodatkowo zebrać od kogoś trochę dukatów". / chodzi o filmy z Bondem, które poszły za jedyne 56000 dukatów/ Te trochę to musiałyby być trzy osoby również codziennie kupujące gazetę. Kto pisze takie bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: a kto nam kazał grać ?????????? IP: 10.9.97.* 20.07.01, 13:55 znajac zasady konkursu mozemy miec tylko pretensje do siebie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: a kto nam kazał grać ?????????? IP: 195.205.22.* 20.07.01, 14:03 Gość portalu: fakt napisał(a): > znajac zasady konkursu mozemy miec tylko pretensje do siebie !!!! witaj Owszem znalem zasady. wydrukowalem regulamin, przeczytalem, zaczalem zbierac dukaty. Tylko co z tego, jezeli okazalo sie dzisiaj, ze przebica sa rzedu 500 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
apm Re: 20.07.01, 20:07 NA UKŁADY NIE MA RADY!!! gratuluje wyborczej kolejnego sukcesu marketingowego. sprzedaz ktora spada w wakacje tym razem wzrosla i to nie malo. stalo sie to za sprawa calej rzeszy polakow-naiwniakow, w tym mnie, ktorzy uwierzyli ze mozna wygrac... nie wiem czy ten kto pisal komentarz do wynikow licytacji kpi czy o droge pyta?!? moze wy wiecie??? "56tys. wystarczylo kupowac codziennie gazete i pozbierac z rodziny" ja kupowalem codzinnie, zbieralem po rodzinie i uzbieralem do terminu wplywania kuponow 30tys... ...widocznie za malo liczna ta moja rodzina;( odnosnie wyliczen ile wydal ten wiesniak z pcimia na telewizor trzeba wziac pod uwage ze 100 czy 1000 gazet NA PEWNO nie kupowal w kiosku. jesli juz kupil to u jakiegos kolportera. a zakup u takiego to spora oszczednosc skoro zwykli sprzedawcy gazet maja 40gr od piatkowej gazety. o ile w ogole kupil te gazety... ale bez dowodow nie bede gdybac. kontynuowanie tego raju dla cwaniaczkow pograzy tylko gazete. z ta aukcja trzeba skonczyc. wprowadzic zwyczajne losowanie (np. dla tych co zgromadza komplet kuponow), ale takie zeby kazdy mogl sie jeszcze przylaczyc. moze od sierpnia zaczac? nad tym niech glowi sie ten co to raz juz wymyslil z powazaniem naiwniak z Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
apm Re: NA UKŁADY NIE MA RADY!!! 20.07.01, 20:11 NA UKŁADY NIE MA RADY!!! gratuluje wyborczej kolejnego sukcesu marketingowego. sprzedaz ktora spada w wakacje tym razem wzrosla i to nie malo. stalo sie to za sprawa calej rzeszy polakow-naiwniakow, w tym mnie, ktorzy uwierzyli ze mozna wygrac... nie wiem czy ten kto pisal komentarz do wynikow licytacji kpi czy o droge pyta?!? moze wy wiecie??? "56tys. wystarczylo kupowac codziennie gazete i pozbierac z rodziny" ja kupowalem codzinnie, zbieralem po rodzinie i uzbieralem do terminu wplywania kuponow 30tys... ...widocznie za malo liczna ta moja rodzina;( odnosnie wyliczen ile wydal ten wiesniak z pcimia na telewizor trzeba wziac pod uwage ze 100 czy 1000 gazet NA PEWNO nie kupowal w kiosku. jesli juz kupil to u jakiegos kolportera. a zakup u takiego to spora oszczednosc skoro zwykli sprzedawcy gazet maja 40gr od piatkowej gazety. o ile w ogole kupil te gazety... ale bez dowodow nie bede gdybac. kontynuowanie tego raju dla cwaniaczkow pograzy tylko gazete. z ta aukcja trzeba skonczyc. wprowadzic zwyczajne losowanie (np. dla tych co zgromadza komplet kuponow), ale takie zeby kazdy mogl sie jeszcze przylaczyc. moze od sierpnia zaczac? nad tym niech glowi sie ten co to raz juz wymyslil z powazaniem naiwniak z Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 22:43 Z tym numerem infolinii 0-801 100 005, to też nieźle mamią wszystkich. A biedni frajerzy z mniejszych miejscowości dalej liczą na wygrane. Myślę że świadomie zrobiono nas wszystkich w jajo. Popieram pomysł przedmówców i niech każdy z nas wyśle na adres Fundacji te przeklęte dukaty. I rozsyłajmy maile do wszystkich znajomych o naszej inicjatywie i tym co się tu dzieje. Ludziska w Gazecie, jeśli tylko macie serce to umieśćcie natychmiast nasz apel z adresem Fundacji na stronie z dukatami !!!! Jak możecie być tacy bezduszni i dalej naciągać swoich czytelników. Aż żal pomyśleć o tych biednych dzieciakach w małych miejscowościach, zbierających dukaciki i wyciągających z domu ostatnie pieniądze ... Nawet nie chce myśleć jakie jest ich rozgoryczenie po dzisiejszych wynikach. A najlepiej przerwijcie ten konkurs i przekażcie wszystkie przewidziane na konkurs nagrody od razu na Fundację. Skoro nie potraficie organizować konkursów to jest to jedyne rozsądne rozwiązanie !!!!!!! Jak tego nie zrobicie to postaramy się aby Was napiętnowano !!! A może w ramach rehabilitacji Gazeta powinna wydrukować np. w piątkowym wydaniu treść wszystkich naszych wypowiedzi z forum. Pozdrowienia dla inicjatorów pomysłu i innych bratnich dusz. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob WIELKA ORKIESTRA ... - oszukanych przez GAZETĘ !!! IP: 216.65.106.* 21.07.01, 13:38 Pozdrowienia dla przedmówców. Podaję adres: Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy ul. Niedźwiedzia 2a 02-737 Warszawa tel. (22) 627 41 53 fax. (22) 852 07 52 internet : www.wosp.org.pl mail: wosp@wosp.org.pl Numer konta Fundancji: BANK PEKAO SA II/o W-wa 12401024-21036512-2700-401112-001 I nie trzeba kupować po kilka gazet dziennie, wystarczy że każdy internauta wyśle nawet tych kilka swoich kuponów. A te dziesiątki tysięcy naszych listów zrobią swoje. I tak przebijemy wszystkich cwaniaków. Nie pozwólmy, żeby Gazeta ignorując nasze apele dalej bogaciła się kosztem czytelników naciągając ich na zakup po kilka gazet. Wystarczy !!! Nie chcieli zmienić zasad konkursu i zagrali na emocjach czytelników to zorganizujmy się. Jest to jedyna szansa aby utrzeć nosa Gazecie. Inaczej będziemy tylko przegranymi. Apel do Fundacji aby przejęła patronat nad naszą inicjatywą i wygrywała wszystkie nagrody przekazując je następnie domom dziecka lub na inne szczytne cele ... Ale trzeba bardzo się spieszyć. Bo zaraz skończy się konkurs, zanim zdążymy się dobrze zorganizować. Pozdrawiam wszystkich zrobionych w jajo. P.S. I zapamiętajmy wszyscy kto nas zrobił w jajo!!! I te maile do znajomych. Niech cały świat pozna jak Gazeta żeruje na naiwnych czytelnikach. Niech to będzie dla nas pouczająca lekcja i nowe doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: WIELKA ORKIESTRA ... - oszukanych przez GAZETĘ !!! IP: *.gda-wrz.dialup-ppp.ids.pl 21.07.01, 15:04 Dzięki za pozdrowienia. Przyłączam się do Apelu. Zamiast oprawiać w ramkę wyciętę dukaty i „truć się” przez lata, z miłą chęcią przekażę je na taki szczytny cel. Co prawda do dnia dzisiejszego uzbierałam tylko kwotę 21.400, ale ziarnko do ziarnka ... i dukat do dukata ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: WIELKA ORKIESTRA ... - oszukanych przez GAZETĘ !!! IP: 195.205.22.* 23.07.01, 09:58 Gość portalu: Bob napisał(a): > Pozdrowienia dla przedmówców. > Podaję adres: > Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy > ul. Niedźwiedzia 2a > 02-737 Warszawa > tel. (22) 627 41 53 > fax. (22) 852 07 52 > internet : www.wosp.org.pl > mail: wosp@wosp.org.pl > Numer konta Fundancji: > BANK PEKAO SA II/o W-wa 12401024-21036512-2700-401112-001 > Czy ktos moze podac nazwisko osoby na ktora mozna wysylac dukaty (dzwonilem tam ale nie byli mi w stanie odpowiedzeic). A tak na marginesie czy w ogole macie nadzieje, iz WSOP bedzie miala ochote cokolwiek z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cohiba Re: dukaty IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 16:06 Po przeczytaniu wynikow pierwszej licytacji,normalny czytelnik gazety czuje niesmak po tak "polskiej" formie konkursu.Nie bralem udzialu w konkursie ale liczac ze przecietnie sa druukowane dukaty o wartosci"1000" to aby uzbierac 2000000 dukatow nalezy kupic 2000 wydan gazety.czy to jest konkurs dla stalych czytelnikow,czy dla ludzi z "dojsciami" Troche wstyd ze tak szanowana gazeta promuje kombinatorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: IP: *.zapid.com 21.07.01, 16:15 Popieram Gości. Gazeto opamiętajcie się. Dlaczego w ogóle nas ignorujecie. Mieliście tyle czasu aby przygotować zmiany. Przecież ten konkurs to całkowita kompromitacja Waszej Redakcji. Jeśli nie chcecie dalej w tym brnąć, to albo go przerwijcie albo zmieńcie diametralnie jego zasady. Zastanawiam się za co biorą pieniądze osoby przygotowujące regulamin konkursu. Jak już nie macie u siebie kreatywnych ludzi to wystarczyłoby chociaż wykorzystać uwagi z forum. Przekręt był wiadomy od samego początku, a ANONIM dużo wcześniej wytypował z nazwiska zwycięzców (twierdził, że ma sprawdzone informacje). Coś tu chyba nie gra ... Wystarczyło wprowadzić górne limity. Nie rozumiem jak można być aż takim ignorantem i nie reagować na nasze uwagi oraz propozycje. Dosłownie ręce opadają. PS Długo nie mogłem uzyskać dostępu do naszego forum. Pojawiał się komunikat: „Baza forum jest niedostepna. time: ...”. To znaczy, że albo nasze maile do znajomych zaczęły odnosić skutek i dużo osób jednocześnie chciało „ściągnąć” nasze wypowiedzi i system się przeładował, albo Gazeta naraziła się jakimś hackerom biorącym udział w konkursie... A może to Gazeta sama ograniczyła dostęp, bo boi się, że „cały świat” dowie się jak traktuje swoich czytelników ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond Re: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 16:36 Pewnie „komuś” bardzo zależy aby było bez mian ... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzani Nie wierzcie w te nagrody ! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 21.07.01, 22:36 Czesc wszystkim ! Czego wy ludzie zazdroscicie tym wygranym. Przecie jeszcze niczego nie dostali i za darmo zadny nagrody im te pierony z gazety nie dadza . Rok temu wygralem antene satelitarna w konkursie Euro 2000 , przyslali mi papier zebym się zglosil po ta antene do sklepu Canal + , a tam kazali mi podpisac umowe na dwa lata i zaplacic za to.. Potem mnie wysmiali i kazali się wynosic. Mam kumpla w Canal + to mi powiedzial , ze gazeta brala od nich te anteny i u kogos zakladali , tylko nie u tych co je wygrali . Przecie to sa pieronskie oszusty i to bez honoru. Mozecie se tu tak pisac do usrany smierci a nikt wam ani slowem nie odpowie. Wiedza ze nikt się nie będzie o te ich nagrody po sadach poniewieral to maja wszystkich w dupie . zabrzanin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Nie wierzcie w te nagrody ! Gazeta oszustów ! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 23.07.01, 17:31 Cześć kolego ! Znam ten ból , mnie też wyrolowali w tym konkursie. Z Katowic wysyłali mnie do Tychów , z Tychów do Poznania , a potem kazali się odwalić. To szmaciarze i oszuści ! W Katowicach ze 20 osób wykołowali , a nie wiadomo ile jeszcze w Poznaniu. W ogóle ten konkurs obsługiwała jakaś mafia rodzinna redaktorków ,nie było potem do kogo się odwołać bo już zwinęli majdan. Afer szukają po świecie a u siebie ich mają do chuja tylko jakoś nie chcą zauważyć, ślepce pierdolone. Może się więcej oszukanych ze Śląska i Wielkopolski znajdzie , to się upomnimy o swoje . Piszcie ! Mój e-mail piotrekkobra@poczta.onet.pl oszukany przez Gazetę Wyborczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Nie wierzcie w te nagrody ! Gazeta oszustów ! IP: 216.65.106.* 24.07.01, 12:03 Wyrazy współczucia kolego. Ale pomyśl sobie tylko o rozgoryczeniu tych zrobionych w dukaty. Oni też zostali w pewien sposób oszukani. Tymi niskimi cenami wywoławczymi sprzedano im przecież złudną nadzieję na wygrane. I ta bezduszność Gazety .... Chyba już tego za wiele. Przecież za tą firmą kryją się ludzie. I za konkretne decyzje też odpowiadają konkretne osoby. Niedługo jak ktoś powie, że pracuje w GW to będzie kojarzyło się tylko z tym co najgorsze. A może to tylko zwykli naciągacze. Czy aby nie przesadzam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EXfan Re: "...DUKATOWA GORĄCZKA..." Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.nowacom.pl 22.07.01, 14:36 Wszyscy formeni redaktorkom gazetki w facjatę plują a oni zadowoleni, że deszc pada. gazetka olewa swoich wiernych czytelników a jej redaktorki podniecają się wynikami pierwszej licytacji. cytat: "Czytelników (powinno być: FRAJERÓW) gazety ogarnęła dukatowa gorączka. Zbierają je całe rodziny, znajomi i krewni." Ha! Ha! Ha! Ten, kto to wyskrobał, to jakiś psychiczny chyba, z choinki się zjebał w srodku lata. A WY FORMENI WYSYŁAJCIE MAILE DO REDAKCJI. MOŻE W KOŃCU gazetka ODPOWIE NA WSZYSTKIE ZARZUTY. I jeszcze jedno: KUPUJCIE PAPIER TOALETOWY!!! TO NAPRAWDĘ TANIEJ WYCHODZI!!!!!!!!!!!! Pozdrowienia dla wszystkich od exczytelnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sin Re: 120000 na Owsiaka IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 15:06 Do urlopu tj. 6 sierpnia będę dalej zbierał dukaty. Zorganizowałem sobię 6 gazet dziennie ( praca, znajomi ) Mam ponad 120 000 tej waluty,ale rezygnuję z tanich emocji walki o toster i przekażę je ,tak jak mam nadzieję większość na Orkiestrę Owsiaka. To najlepsze co można w tej sytuacji zrobić. Sie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: IP: 216.104.228.* 23.07.01, 09:45 Dziwnym trafem jak podałem bezpośrednie linki do forum z wątkiem „Dukaty _ robienie w jajo ?”, zaczęły się przy następnych połączeniach z forum dziwne problemy techniczne. A to nie można było wyświetlić wszystkich wypowiedzi, a to jeszcze pojawiały się dziwne komunikaty w stylu „Baza forum jest niedostepna.” lub w ogóle brak reakcji servera, itp. A PODOBNIEŻ JEST WOLNOŚĆ SŁOWA .... PS Albo przejdźmy z dyskusją na inne forum (może do konkurencji ?) A może informatycy OWSIAKA utworzyliby nam forum do dyskusji na swojej stronie (www.wosp.org.pl). Dzięki temu zamiast w naszych mailach reklamować Gazetę reklamowalibyśmy przynajmniej Fundację. Albo utwórzmy nowy wątek i prowadźmy na nim dyskusje, a przy okazji wysyłania maili do znajomych, żeby nie musieli wchodzić na stronę Gazety można przesłać im wszystkie poprzednie wypowiedzi w jednym załączniku (mam na „twardzielu” wszystkie wypowiedzi i prześlę je znajomym oraz na adresy mailowe uczestników forum którzy je podali) I koniecznie włączmy w to Fundację Owsiaka. Ja też deklaruję swoich ponad 30.000 dukatów. Sie ma :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 12:23 Rzeczywiście masz rację, ja też zauważyłem problemy z forum. Do CIAPKA : jeśli Fundacja, tj. OWSIAK ma wygrać ogłoszenie na pierwszej stronie to należy spieszyć się, gdyż dziwnym trafem już w 3 –ciej licytacji nie ma do wygrania zdjęć. W ogóle to do jutra mogłaby Fundacja przygotować (koniecznie na różne osoby) kilka fajnych zdjęć i przy okazji wygrać w 2 –giej licytacji ukrytą reklamę swojej akcji. Do Roberta : rzeczywiscie szkoda, że tak późno wpadlismy na pomysł z Fundacją, ale chyba warto jeszcze próbować. Przy okazji tego konkursu nasuwa się też kilka podstawowych pytań 1) jak to możliwe ze ANONIM przewidział zwyciężców I-szej licytacji 2) dlaczego Gazeta nie zmieniła zasad konkursu albo go nie przerwała (i nie rozpoczęła od nowa „na zdrowych” zasadach) 3) dlaczego nikt z GAZETY nie raczył udzielić jakiejkolwiek odpowiedzi na forum i jeszcze wiele innych .... Szkoda, że nasze apele nie odniosły najmniejszego skutku. Bez zmiany zasad, a w szczególności wprowadzenia górnych limitów lub ograniczenia ilości powtarzających się kuponów ten konkurs zamiast zostać zabawą stał się zwykłym naciąganiem naiwnych czytelników. Dlatego nie dajcie się dalej nabierać i nie uczestniczcie w tym przekręcie. Gazeta będzie podgrzewała atmosferę drukując coraz to większe nominały (ze względu na hiperinflację ...) próbując dać złudną nadzieję naiwniakom, że mają dalej szanse na wygrane, tylko, że muszą kupować trochę więcej gazet. Obecnie jedyne rozsądne rozwiązanie, to przesyłanie dukatów na adres Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy ul. Niedźwiedzia 2a 02-737 Warszawa W ten sposób przebije się wszystkich. PS Niech ktoś z Fundacji potwierdzi, że Fundacja zaangażuje się w wygrywanie na os. fizyczne nagród w konkursie (można podawać nazwiska pracowników Fundacji lub pracowników domów dziecka czy innych ośrodków) Za kilka dni wyjeżdzam na letni wypoczynek i chciałbym wiedzieć czy zebrane przeze mnie dukaty nie zmarnują się. Po wynikach licytacji z tej zabawy definitywnie wypisałem się. Dobrze że przewidując jej wyniki zaoszczędziłem chociaż na znaczku, gdyż z jednym kompletem gazety nie miało się żadnych szans. Pozdrawiam też wszystkich dzielnych uczestników forum. I nie zmarnujcie wakacji. Szkoda czasu. Exczytelnik Gazety z Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Stanowisko Gazety : IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 23.07.01, 20:44 Do uczestników dyskusji . Konkurs "Dukaty Gazety" jest przeznaczony dla inteligentnych czytelników Gazety Wyborczej , a nie dla bandy idiotów biorących udział w tej haniebnej dyskusji. Gazeta nie będzie odpowiadać imbecylom , wiecznie niezadowolonym z najlepszej choćby inicjatywy genialnego grona redakcyjnego. Regulamin konkursu nie przewiduje przymusu uczestniczenia w zabawie . Podejmowanie jakiejkolwiek dyskusji z bandą głupców byłoby poniżej godności zaangażowanych w tworzenie pisma znakomitych fachowców . A (h.. wam) DAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Stanowisko Gazety : IP: *.zapid.com 24.07.01, 00:52 Tego to już za wiele!!! Nie dość, że naciągacie na udział naiwnych czytelników to jeszcze im ubliżacie. Bezczelność ludzka nie zna granic !!! Choć możliwości są tylko dwie, albo trzeba być rzeczywiście niezłym idiotą wymyślając tak bzdurne zasady konkursu albo liczyć na to, że dadzą się na to nabrać i będą w nim uczestniczyć sami idioci. Zarówno jedna jak i druga ewentualność kompromituje GAZETĘ !!! Dzieci w przedszkolu mają więcej oleum w głowie. A do naiwnych, jeżeli jeszcze tacy się ostali: dalej kupujcie gazety, wycinajcie i zbierajcie dukaty na samochód. Tylko nie zdziwcie się jak Gazeta wycofa go z konkursu (zgodnie z Regulaminem ma możliwość wycofania dowolnych nagród) ze względu na np. duże nieprawidłowości ... Cha, cha !!! Pozdrowienia dla nabitych w butelkę. P.S. Z ciekawości w piątek zobaczę wyniki drugiej licytacji. Ale nie cieszcie się w Gazecie, skorzystam z egzemplarza z czytelni miejskiej. Dla tych, którzy nie mogą obyć się bez gazety, proponuję również korzystanie z takiej jw. formuły. Można tam również skserować interesujące Was artykuły. Znacznie tańsze i „odrobicie” w ten sposób wydane do tej pory fundusze na zakup gazet z wysłanymi przez Was dukatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romi Re: Stanowisko Gazety : IP: *.kato.gazeta.pl 24.07.01, 11:31 "stanowisko gazety" - ten tekst mogl napisac kazdy! nie koniecznie przedstawiciel Gazety wiec nie rozumiem oburzenia... ktos robi sobie z nas wszystkich jaja, a wy dajecie im pozywke. Nie ma sie co wkurzac, fakt jak sie konkurs nie podoba to nie ma przymusu zbierania "papierowego gowna", a co do samego dziennika i tekstow w nim zawartych, kazdy powinien miec swoje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Stanowisko Gazety : IP: 216.65.106.* 24.07.01, 11:52 Ten pomysł z czytelnią jest OK. Ale chyba jeszcze prościej jest przerzucić się na inną prasę. Przyznam szczerze, że liczyłem na „jakąś” uczciwość ze strony Gazety. Gdyby rzeczywiście GW zależało na uczciwości to mogliby przygotować naprawdę dobrą zabawę, powinni mieć już doświadczenie. Widać jednak, że takiej woli ze strony Gazety nie było i nie ma. Oni specjalizują się za to w przewałkach i naciąganiu czytelników, a na dodatek jeszcze czerpią z tego przyjemność. I jeszcze to obrażanie nas. To zakrawa na kpinę. Wystarczy już tego !!! Pozdrawiam wszystkich :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Stanowisko Gazety : IP: 216.65.106.* 24.07.01, 11:56 Ten pomysł z czytelnią jest OK. Ale chyba jeszcze prościej jest przerzucić się na inną prasę. Przyznam szczerze, że liczyłem na „jakąś” uczciwość ze strony Gazety. Gdyby rzeczywiście GW zależało na uczciwości to mogliby przygotować naprawdę dobrą zabawę, powinni mieć już doświadczenie. Widać jednak, że takiej woli ze strony Gazety nie było i nie ma. Oni specjalizują się za to w przewałkach i naciąganiu czytelników, a na dodatek jeszcze czerpią z tego przyjemność. I jeszcze to obrażanie nas. To zakrawa na kpinę. Wystarczy już tego !!!! Pozdrawiam wszystkich :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDY Re: Stanowisko Gazety : IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.01, 13:05 Jeszcze do refleksji. Jak przeczytałem dodatek sport nr 46 (159) str.11 z GW z dnia 13.07.01 nr 162... WYGRAJ LIGĘ, cytat z gazety : „ ... Większość czytelników wnioskowała o ograniczenie liczby kuponów przysyłanych przez jednego gracza. Można byłoby tak zrobić, ale dotychczasowe edycje pokazały, że w naszym konkursie nie liczy się ilość, ale jakość. W trzeciej edycji czytelnik – rekordzista przysłał do nas 1,2 tys. kuponów. Wygrał jeden telewizor i 44 snickersy. Te ostatnie mogły mu tylko osłodzić wynik jego najlepszej drużyny ...” to zasłona opadła. Okazuje się, że to nie jest ich pierwszy konkurs. Przecież w naszym konkursie jest odwrotnie, liczy się tylko ilość (wartość) wysyłanych kuponów (dukatów). Skoro w konkursie gdzie ilość wysyłanych kuponów nie miała aż takiego znaczenia jak w naszym konkursie i ktoś potrafił wysłać na tamten konkurs 1.200 kuponów (drukowane tylko w poniedziałki i piątki) to daje to do dużo myślenia. Dla GW my to już jesteśmy chyba wyłącznie czytelnikami drugiej kategorii (u nas nie trzeba myśleć jak w innych konkursach, mamy tylko wycinać i wysyłać dukaty ...) i wystarczy dla nas ten lep w postaci nagród ... Widać, że organizatorzy zaadresowali ten konkurs wyłącznie do ciemnych mas ... Dosyć takiego traktowania. Zmieniam gazetę. PS I co się dzieje z tym forum !!! Od godziny nie mogę wysłać tej wypowiedzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekzet Re: Stanowisko Gazety : IP: 195.205.251.* 06.08.01, 16:18 Wyborczą kupuję od samego początku ,ale teraz zaczynam kupować Rzeczpospolitą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reni Moja opinia i propzycja IP: *.ok.wroc.pl 24.07.01, 15:17 Też należę do naiwnych osób oszukanych przez GW. Czuję sie głęboko rozczarowana. Również brałam udział w licytacji. Naiwnie wierzyłam, że przeciętny człowiek jest w stanie przynajmniej mieć wrażenie, że uczestniczył w uczciwej konkurencji. Ja wysłałam 50000 na telewizor i oczywiscie nie wygrałam. Rozumiem gdyby zwyciężył ktoś kto postawił 200000 lub 300000. OK, więcej zainwestował, zaryzykował i wygrał, nie mam pretensji. Ale 2000000? Jak otworzyłam gazete w piątek to oniemiałam i poczułam się głęboko zniesmaczona. I wszystko byłoby jeszcze w porządku gdyby nie ten żenujacy tekst jako komentarz do licytacjii... Rozumiem, że Gazeta ogłosiła konkurs niedopracowany, który okazał się pomyłką - zdarza się. Ale napisanie takiego tekstu?! Kiedy dla każdego kto otwiera gazetę jest jasne że to szwindel? Spodziewałam sie raczej jakiejś autoironii i odrobiny sympatycznej złośliwości pod adresem zwycięskich "milionerów". Rozumiem, że być może Gazeta nie ma prawa wycofać się z raz ogłoszonego konkursu, ale przynajmniej miałam nadzieję na jakiś w miarę obiektywny komentarz wyników licytacji, a tu taki naprawdę niesmaczny tekst. A ja nawet mam pomysł, na poprawę konkursu, nie wiem czy dobry, bo nie wiem gdzie tak naprawdę dzieją się te oszustwa. Jeżeli w samej redakcji Gazety, to nic nie jest mu w stanie pomóc. Otóż GW powinna ogłosić, że każda nagroda ma górny, nie przekraczalny półap cenowy "dukatów", ale go nie podawać do wiadomości publicznej. Np: nagroda warta 2000, miałby górny półap powiedzmy na 200000. I wygrani byliby Ci, którzy daliby najwyższą cenę nie przekraczają tego półapu. Wtedy ludzie zbierający dukaty w zwykły sposób mieliby takie same szanse jak Ci, którzy zbierali niezbyt uczciwie! Nie liczyłaby się ilość tylko zdolność przewidywania. Oczywiście górny półap powinien być ustalony w granicach zdrowego rozsądku i pozostac tajemnicą!Taka jet moja propzycja. A co do "Gazety" we mnie również straciła wiernego czytelnika i wiem, że w paru moich znajomych także. To nie dużo , ale mam nadzieję że takich ludzi jest wiecej, bardzo bym chciała, żeby jakos się to nasze rozczarowanie na dobrym samopoczuciu GW odbiło.... Reni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: IP: 216.104.228.* 24.07.01, 19:22 Ładnie to opisałaś, ale ten konkurs w obecnej formie jest naprawdę żałosny .... Można poprawiać jedynie coś co nie jest knotem od samego początku. Gdyby tylko Gazeta chciała to zrobić to miała na to wystarczającą ilość czasu. Na forum było dużo pozytywnych sugestii dt wprowadzenia zmian. Wystarczyło jedynie chcieć. Ale zabrakło chyba tej dobrej woli i zwyciężyło zadufanie Gazety. Widać, że stać ją było jedynie na ironię i drwinę z nas wszystkich. Popatrz na ilość oraz treść ostatnich wypowiedzi na forum. Zobacz jak ewoluowały opinie od przyjaznych, pragnących zmian do zniechęcenia, rezygnacji czy nawet wręcz wrogości. Ludzie są pamiętliwi, a Gazeta traci już czytelników. Nawet te „ciemne masy” również uczą się. Tu na forum już nikt z nas nie wierzy w żadne zmiany. Gazeta jest po prostu niereformowalna. Tam pracują chyba same dziadki. To relikt minionej epoki. A wydawało się, że to właśnie dziennikarze powinni reagować dynamicznie na zmiany. PS Do Gazety: Zmieńcie koniecznie ten Wasz slogan reklamowy na następujący : WIELKA WAKACYJNA KOMPROMITACJA „GAZETY WYBORCZEJ”. Przynajmniej będzie odpowiadał prawdzie. Przyznajcie się w końcu do porażki i skończcie z tym mamieniem czytelników nagrodami !!! A jak nie to z dnia na dzień będziecie tracić coraz więcej czytelników. A na odbudowę zaufania może być potem za późno. Jak nie zmienicie swojego wizerunku to pozostanie tylko prosta droga do bankructwa lub w najlepszym wypadku marginalny udział w rynku. (Ja czytałem GW dopiero od kilku miesięcy ale po tym konkursie, na który również dałem się nabrać, przechodzę na Rzeczpospolitą). Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Od redakcji! 26.07.01, 12:13 Szanowni Internauci! Z wielką uwagą śledzimy Waszą dyskusję na naszym forum dotyczącą Dukatów Gazety. Macie zresztą na to dowód: podpisywanie kuponów konkursowych, które zalecamy grającym, to właśnie Wasz pomysł. Dukaty cieszą się ogromną popularnością i to nas oczywiście cieszy. Podzielamy jednocześnie obawy dotyczące udziału w grze nieuczciwych pracowników firm kolporterskich, którzy mogą kraść dukaty np. w zwrotowniach. Robimy, co w naszej mocy, by do tego nie dopuścić. - Podkreślamy na każdym kroku, że regulamin zakazuje brania udziału w grze pracownikom instytucji związanych ze sprzedażą "Gazety". - Wszystkie firmy dystrybucyjne otrzymały pismo z informacją o zasadach prowadzonego przez nas konkursu. Zwróciliśmy uwagę szefom tych firm, że zapisy w regulaminie pozwalają na pociągnięcie do odpowiedzialności karnej ich nieuczciwych pracowników. - Przeprowadzamy kontrole w zwrotowniach i firmach kolporterskich, gdzie sprawdzamy, czy z niesprzedanych egzemplarzy „Gazety" nie zostały wycięte Dukaty. - Sprawdzamy w miarę możliwości, czy wśród laureatów konkursu nie ma osób zatrudnionych we współpracujących z nami firmach kolporterskich. - Sami laureaci przed odebraniem nagrody muszą podpisać oświadczenie, w którym potwierdzają, że nie są zatrudnieni w firmie związanej ze sprzedażą „Gazety” i nie są członkiem rodziny takiej osoby. - W przypadku wykrycia nieuczciwych graczy skorzystamy ze środków przewidzianych przez prawo. Udział w grze został zabroniony pracownikom Agory SA. Jeśli stwierdzimy, że w grze bierze udział osoba zatrudniona w "Gazecie", konsekwencją będzie jej natychmiastowe surowe ukaranie. Zresztą wszystkie dukaty w egzemplarzach „Gazety” docierających do nas są przekreślone. W wielu postach zauważają Państwo, że kwota wylicytowana w pierwszej licytacji jest wysoka. Nas także zdziwiły owe dwa miliony dukatów, a także inne zgłoszenia po kilkaset czy kilkadziesiąt tysięcy. Z drugiej strony zdajemy sobie sprawę, że zebranie dukatów z kilkudziesięciu kompletów gazet nie jest poza zasięgiem czytelnika. Codziennie dochodzą do nas informacje, że dukaty wycinane są z barów Mc''Donald''s i z czytelni (to nie fair). Ale też na wrocławskim dworcu, przy kioskach dzieci „wypraszają” od pasażerów kupony konkursowe. Nie ma powodu, by im tego zabronić, tak samo, jak nie możemy innym zabronić chodzenia po blokach, biurach i proszenia o Dukaty czy też przetrząsania śmietników. Będziemy dalej pilnie śledzić dyskusję o naszej grze, nawet jeżeli padają tam epitety pod naszym adresem. Jeżeli mają Państwo szczegółowe pytania, prosimy o wysłanie maila bądź zatelefonowanie na naszą infolinię (0-801 100 005, od poniedziałku do piątku w godz. 12-15, maks. koszt połączenia za 3 min.: 0,76 zł + VAT). Z wyrazami szacunku pomysłodawcy i organizatorzy gry z redakcji i działu promocji "Gazety Wyborczej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Od redakcji! IP: 195.205.22.* 26.07.01, 13:12 Szanowna Redakcjo, Dziekuje za ta odpowiedz (pozwolilem sobie jej nie cytowac). Mam jednak pytanie: jak nalezy rozumiec fakt podania nazwiska i miejscowosci osoby, ktora wygrala pierwsza licytacje (dotyczylo to zestawu kina domowego), w dniu 12.07 kiedy oficjalne wyniki byly podane 2007? Bede wdzieczny za odpowiedz. Z powazaniem Robert mailto:jelonki@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredźka Re: Od redakcji! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 26.07.01, 15:03 A cuże ty gupieloku za pytanie szanowny gazecie zadawasz , tu nie cza niczego wyjaśniać tożto był jasnowidz wspanialuchny geniusz bezmała . Gazeta gupka do sonda podo i nie bedzie mienszoł gad jeden interlotom wełbach. A tak poprawdzie to wszystkie w redakcyi wiedzom co to wygrywajom czytelniki zawziente co podziesienć gazetów codnia od rana do nocy czytajom to i kuponuf majom wiela. A tyse baranku bozy tez czytej po dziesińć gazetuf codnia to bedziesz miał dukatuf ode groma i do tego intelygencyje se polepszysz i głupich pytaniuf nie bedziesz zadawoł. A najlepi to zanim czego tu gupiego nie wysmarujesz to napisz pierwej oświadczenie czy nie masz kogo w rodzinie na poczcie abo w kiosku rucha i czy aby napewno umisz czytać bo jak ci odpowie sznowna gazeta to może nie bedziesz mug pojąć sęsu . A tak wogule czym sie zdrowo ! I pilnuj najważnijszego coby ci gazy po jedzeniu odeszły ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredźka Re: Od redakcji! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 26.07.01, 15:06 A cuże ty gupieloku za pytanie szanowny gazecie zadawasz , tu nie cza niczego wyjaśniać tożto był jasnowidz wspanialuchny geniusz bezmała . Gazeta gupka do sonda podo i nie bedzie mienszoł gad jeden interlotom wełbach. A tak poprawdzie to wszystkie w redakcyi wiedzom co to wygrywajom czytelniki zawziente co podziesienć gazetów codnia od rana do nocy czytajom to i kuponuf majom wiela. A tyse baranku bozy tez czytej po dziesińć gazetuf codnia to bedziesz miał dukatuf ode groma i do tego intelygencyje se polepszysz i głupich pytaniuf nie bedziesz zadawoł. A najlepi to zanim czego tu gupiego nie wysmarujesz to napisz pierwej oświadczenie czy nie masz kogo w rodzinie na poczcie abo w kiosku rucha i czy aby napewno umisz czytać bo jak ci odpowie sznowna gazeta to może nie bedziesz mug pojąć sęsu . A tak wogule czym sie zdrowo ! I pilnuj najważnijszego coby ci gazy po jedzeniu odeszły ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredźka Re: Od redakcji! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 26.07.01, 15:06 A cuże ty gupieloku za pytanie szanowny gazecie zadawasz , tu nie cza niczego wyjaśniać tożto był jasnowidz wspanialuchny geniusz bezmała . Gazeta gupka do sonda podo i nie bedzie mienszoł gad jeden interlotom wełbach. A tak poprawdzie to wszystkie w redakcyi wiedzom co to wygrywajom czytelniki zawziente co podziesienć gazetów codnia od rana do nocy czytajom to i kuponuf majom wiela. A tyse baranku bozy tez czytej po dziesińć gazetuf codnia to bedziesz miał dukatuf ode groma i do tego intelygencyje se polepszysz i głupich pytaniuf nie bedziesz zadawoł. A najlepi to zanim czego tu gupiego nie wysmarujesz to napisz pierwej oświadczenie czy nie masz kogo w rodzinie na poczcie abo w kiosku rucha i czy aby napewno umisz czytać bo jak ci odpowie sznowna gazeta to może nie bedziesz mug pojąć sęsu . A tak wogule czym sie zdrowo ! I pilnuj najważnijszego coby ci gazy po jedzeniu odeszły ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredźka Re: Od redakcji! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 26.07.01, 15:10 A cuże ty gupieloku za pytanie szanowny gazecie zadawasz , tu nie cza niczego wyjaśniać tożto był jasnowidz wspanialuchny geniusz bezmała . Gazeta gupka do sonda podo i nie bedzie mienszoł gad jeden interlotom wełbach. A tak poprawdzie to wszystkie w redakcyi wiedzom co to wygrywajom czytelniki zawziente co podziesienć gazetów codnia od rana do nocy czytajom to i kuponuf majom wiela. A tyse baranku bozy tez czytej po dziesińć gazetuf codnia to bedziesz miał dukatuf ode groma i do tego intelygencyje se polepszysz i głupich pytaniuf nie bedziesz zadawoł. A najlepi to zanim czego tu gupiego nie wysmarujesz to napisz pierwej oświadczenie czy nie masz kogo w rodzinie na poczcie abo w kiosku rucha i czy aby napewno umisz czytać bo jak ci odpowie sznowna gazeta to może nie bedziesz mug pojąć sęsu . A tak wogule czym sie zdrowo ! I pilnuj najważnijszego coby ci gazy po jedzeniu odeszły ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Do redakcji! IP: 212.45.227.* 27.07.01, 12:05 Redakcjo, czy ktoś liczy dukaty, które do was docierają? Czy ktoś sprawdza zgodność nazwisk na dukatach z nadawcą listu (na każdym dukacie?!)? Czy istnieje jakaś szanowna komisja, która liczy dukaty? Kto wchodzi w skład takiej komisji? I co jeśli wyślę polecony a on nie dotrze? Kto mi wtedy uwierzy, że w poleconym było 2 mln. dukatów a nie 600? Poczta odpowiada tylko za niedostarczenie listu a nie za niewygraną! Czy mam zrobić kserokopię moich dukatów?! Kto mi potem uwierzy, że nie kserowałam tego samego dukatu! Konia z rzędem temu, kto wymyślił ten konkurs! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelni Re: Od redakcji! IP: 193.108.34.* 28.07.01, 04:26 Tak, tak i dlatego, ze dajecie w piatki najwyzsze nominaly dukatow to juz drugi raz nie moge kupic piatkowej Wyborczej (ratuje mnie kolega, ktory daje mi poczytac te piatkowe wydania). Zastanawiam sie czy ma sens gonienie za Wyborcza przeciez sa inne gazety (np. Rzeczpospolita). Chyba zrezygnuje z Wyborczej az te cholerne dukaty sie skoncza! Ale pamietajcie, ze moge potem do Was nie wrocić (ah, ta konkurencja). Widocznie Michnikowi bardziej zalezy na kasie niz na czytelnikach?! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Komunikat redakcji i działu promocji "Gazety Wyborczej" 26.07.01, 16:27 Informujemy, że osoba, która wylicytowała główną nagrodę w pierwszej edycji "Dukatów Gazety" zrzekła się jej, gdyż nie spełniała warunków uczestnictwa w konkursie. Tym samym zestaw kina domowego przypadnie panu Pawłowi Szczęsnemu z Warszawy, który przystąpił do licytacji tej nagrody dysponując największą liczbą dukatów wśród pozostałych uczestników. Z wyrazami szacunku pomysłodawcy i organizatorzy gry z redakcji i działu promocji "Gazety Wyborczej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bjorg Re: Komunikat redakcji i działu promocji IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 26.07.01, 22:10 ...reakcja słuszna i od dawna przez nas oczekiwana. Mam nadzieję, że Szanowna Redakcja utrzyma z nami nadal, jakże potrzebny, kontakt... ...przez tydzień byłem na wakacjach i całe szczęście bo by mnie chyba krew zalała i niedoczekałbym reakcji GAZETY. Wyjawie wam, że wysłałem dukaty na drugą licytacje skupiając się na CYFRÓWCE (chociaż nędzna jak na taki sprzęt) lecz nie liczę zbytnio na wygraną z gotówką wielkości do 50tyś uczciwie zebranych DUKów. No, ale przynajmniej jestem fair, a nie wszawa szuja. P.s. Dzięki za "współpracę" Anonima, Roberta, Piotra, MarcusaAG, Bobiego, drogiej Ani oraz wielu wielu innym osobą z tego forum... INTERNET TO POTĘGA, A MY, niewątpliwie, jesteśmy tego dowodem...nie ustępujmy nadal wszelkiemu szachrajstwu, spryciarstwu i zgniliźnie jaka panuje w kraju. Gdyby nie My, pewien spryciaż cieszyłby się dziś DVD, a tak "nie spełnił warunków" regulaminu. pozdrawiam Bjorg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Chodzenie po śmietnikach!!! IP: *.czempien.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 08:11 Jestem wielce zaskoczona słowami opublikowanymi na łamach gazety.Jako, wydaje mi się ,normalny rodzic nie przyszło mi do głowy żeby dzieci wysyłać na żebranie za dukatami, a już napewno zbieranie/przetrząsanie/ po śmietnikach uważam za wielce obraźliwe w stosunku do NORMALNYCH czytelników!!!Chodzenie po sąsiadach, blokach czy zbieranie w pracy dukatów to zajęcie dla tych co mają albo za dużo czasu albo niebawem ktoś ich z pracy wyleje.Wyrażam wielkie oburzenie co do sposobu przeprowadzania tego konkursu zamiast licytować należało losować z zebranych z tygodnia kuponów i nie byłoby tyle zamieszania.Po opublikowaniu wyników stwierdzam że nie ma powodu dla którego miałabym się fatygować i wycinać kupony, dla mnie ta gra się już skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Komunikat redakcji i działu promocji IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 28.07.01, 09:50 Nie wiem doprawdy w jaki sposób w ciągu półtora tygodnia można zebrać 2 000 000 dukatów!!!! Zamurowało mnie, ja angażując znajomych ( może i nie wszytskich, ale całego miasta nie znam!!!!) uzbierałam 22 000. Dzięki, więcej tego nie zrobię. To nie do końca jest wina gazety oczywiście, ale należy przewidywać takie rzeczy jak wycinanie w kioskach czy w miejscach zwrotu. Plus za "inteligencję" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucilla Właśnie zajrzałam do gazety i zamurowało mnie! IP: *.pro-futuro.com 27.07.01, 09:05 Kiedy zobaczyłam ile dukatów trzeba było wysłać, aby dostać rower górski to myslałam, że spadnę z krzesła! Ludzi KOCHANI! Uruchomiłam już wszystkie możliwe źródła otrzymywania dukatów i na razie starczyłoby mi na wydruk na pierwszej stronie gazety!!!! Zbierają wszyscy znajomi, wycinam w pracy a tu takie coś! Dobrze, że rozwiązali problem z "przepowiednią" ANONIMA i odebrali nagrodę zwycięzcy (tak na prawdę nie zrzekł się z własnej woli), ale już wyobrażam sobie jakie kwoty padną w następnych licytacjach! Czy ktos z Was drodzy uczestnicy forum wygrał coś??? Udało Wam się??? Pozdrawiam Lucilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucilla Właśnie zajrzałam do gazety i zamurowało mnie! IP: *.pro-futuro.com 27.07.01, 09:43 Kiedy zobaczyłam ile dukatów trzeba było wysłać, aby dostać rower górski to myslałam, że spadnę z krzesła! Ludzi KOCHANI! Uruchomiłam już wszystkie możliwe źródła otrzymywania dukatów i na razie starczyłoby mi na wydruk na pierwszej stronie gazety!!!! Zbierają wszyscy znajomi, wycinam w pracy a tu takie coś! Dobrze, że rozwiązali problem z "przepowiednią" ANONIMA i odebrali nagrodę zwycięzcy (tak na prawdę nie zrzekł się z własnej woli), ale już wyobrażam sobie jakie kwoty padną w następnych licytacjach! Czy ktos z Was drodzy uczestnicy forum wygrał coś??? Udało Wam się??? Pozdrawiam Lucilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcusAG Re: Właśnie zajrzałam do gazety i zamurowało mnie! IP: 192.168.1.* / 195.116.152.* 27.07.01, 10:01 Hmmm... Ja też zamierzałem przeznaczyć wszystkie obecnie posiadane dukaty na licytację pontonu (w Krakowie ciągle pada, a ja mieszkam na równi zalewowej) ale moje obecne niecałe 90 000 nie wystarczyłoby na licytację chińskiego piórnika z pachnącą gumką, nie wspominając o wyższych nagrodach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Właśnie zajrzałam do gazety i zamurowało mnie! IP: 195.205.22.* 27.07.01, 10:05 Przed chwilą oglądałem wyniki drugiej licytacji. Gratuluje panu który wygrał kamerę. wg szacunkowych obliczeń kupił ją za mniej niż pól ceny. Normalenie model tej kamery wart jest cos koło 5000 zł. A on wydał na nią około 2100 zł. (srednia ilosć dukatów przez tydzień wynosi 985 / dziennie. 998000: 985 = 1013 * 2 zł - cena jednego egzemplarza GW = 2026 zł) Po co te wyliczenia? Aby pokazać idiotyzm osó którelicytowały aparat cyforwy. Wart jest ono około 2200 zł a pani Hanna przepłaciła dwukrotnie (wg mnie wydałą na gazety około 4500 zł). Gratuluje tej Pani pomyślunku. Tak w ogole wszystkie Panie, ktore wylicytowaly aparaty znacznei przeplacily. Co do mnie. Mimo uruchomienia wszystkich swoich znajomych zródeł (rodzina, praca, znajomi) mam około 140.000 dukatów. Czyli moge sobie najwyzej zalicytowac zdjecie w GW. Prosze wiec szanowna redakcje o nie wypisywanie takich glupot o zbieraniu wsrod rodziny i znajomych. Po smietnikach chodzic nie zamierzam (nie nazywał bym takiej sytuacji lepszym staraniem.) Jedynie co mnie cieszy to fakt iz (wg autorow konursu) udalo im sie wyeliminowac oszustow. Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcusAG Re: Właśnie zajrzałam do gazety i zamurowało mnie! IP: 192.168.1.* / 195.116.152.* 27.07.01, 10:37 Aha, szczególne pozdrowienia dla pani Moniki z MŁOCHOWA! 424 000 dukatów za komplet CD''ków to rzetelna cena! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Rodzina Radziachów wygrywa IP: 194.204.140.* 30.07.01, 08:26 Witam > Aha, szczególne pozdrowienia dla pani Moniki z MŁOCHOWA! 424 000 dukatów za kom > plet CD''''ków to rzetelna > cena! Wydaje się, że w GW jest błąd w druku. Pani Monika jest (takie mam przeczucie) z Miłochowa. Tydzień temu najwięcej dukatów (ponad 2 mln) przysłał Jan Radziach z Miłochowa. Sądzę, że rodzina Radziachów tworzy mocną drużynę i w tej grze dużo osiągnie ;-). Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUKAT DUKATY :-)))) - dziekuje juz nie zbieram !!! IP: 172.17.2.* / *.utc.fr 28.07.01, 10:32 Szanowna Redakcjo, Troche namieszaliscie z tymi dukatami, wkurzyliscie trochu uczciwych ludzi i jakby nie patrzec zniecheciliscie ich do siebie. Mialem frajde razem z zona do czasu pierwszego ogloszenia wynikow - chociaz mowilem zonie ze moze to sie skonczyc tak jak aktualnie wyglada (nierealne sumy, niemozliwe do zebrania przez normalnych ludzi, normalnych stalych czytelnikow). Wnoski: 1. Ja i moja zona jestesmy glupcami - Mielismy nadzieje ze cos wygramy a jak wiadomo " Nadzieja jest matka glupich" 2. Wyniki licytacji potwierdzaja opinie- chcesz cos miec musisz kombinowac !!! 3. Polak potrafi...(tutaj szanowny czytelniku dodaj wszystkie pozytywne i negatywne aspekty zabawy, dostrzezone przez komentatorow a tyczace sie cech osobowosciowych i zachowan Polakow) 4. Ograniczam sie tylko do wydania poniedzialkowego i piatkowego ! Pozdrawiam wszystkich czytelnikow GW, redakcje, surferow sieciowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G1 Re: DUKATY :-)))) - dziekuje juz nie zbieram !!! IP: 195.94.212.* 30.07.01, 13:19 Ja też!. Ze swoimi 40 tys. mógłbym ewentualnie znaleźć się na pierwszej stronie Gazety- a to mnie wogóle nie interesuje. Liczyłem (o naiwny!!!) że może uda się coś wylicytować ale te wyniki które zostały już opublikowane są powalające!!.Postanowiłem - przestaję kupować Gazetę a po miesiącu mam rower górski!!! Pozdrawiam wszystkich exnaiwnych i naiwnych jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiarz Umarł Michnik i jego szczytne ideały ! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 30.07.01, 12:37 Szanowni Goście tego forum , jeżeli jeszcze ktokolwiek miał nadzieję na uczciwe podejście Gazety do konkursu , to odsyłam do sobotniego numeru tego pisma . Na pierwszej stronie została zamieszczona informacja o wydrukowaniu we wtorek pięciotysięcznego nominału dukatów . To następny kopniak dla uczciwych ciułaczy , którzy systematycznie kupują gazetę , a także sygnał dla wszelkiej maści cwaniaków , aby się mogli przygotować do następnego szwindlu . Poniedziałek – wydrukowali 6000 , zbierałeś drogi czytelniku , ciułałeś przez kilka tygodni i po co ten wysiłek ? Prawdziwe stanowisko redakcji jest takie , że mają czytelników z tyłu , poniżej pasa. Co innego piszą , a co innego robią . Nie ma co wierzyć gazetowym redaktorkom , to zwykli kłamcy i oszuści. Oświadczenia redakcji o ich uczciwości mają się nijak do czynów , to tylko nieudaczne próby maskowania swego prawdziwego pazernego i nieetycznego postępowania Oczywiście mogę się mylić . Być może po prostu w tym piśmie pracuje banda idiotów , którzy całkiem nieświadomie wykręcają takie numery swoim ostatnim wiernym czytelnikom . Ale raczej to żądza zysku jest silniejsza od lojalności i uczciwości wobec czytelników , choć inteligencją z pewnością także nie grzeszą . Gdzie jesteś Panie Michnik , czemu nie grzmisz !? Wszystko wskazuje na to , że Michnik umarł ,. Grono cwaniaków balsamuje zwłoki swego szefa aby smród rozkładającego się trupa nie wydobył się na zewnątrz redakcji . Niestety , nie wymyślono jeszcze aromatu szczytnych ideałów , aby można było przyperfumować gówno oferowane przez grono redakcyjne Gazety swym czytelnikom. A tak nawiasem mówiąc , to Redakcja nie ustosunkowała się do zarzutów przedstawianych na tym forum . Czyżby się Szanownemu Gronu Redakcyjnemu wydawało , że to tylko deszczyk...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Umarł Michnik i jego szczytne ideały ! IP: 195.205.22.* 30.07.01, 14:37 Gość portalu: Kosiarz napisał(a): > Szanowni Goście tego forum , > jeżeli jeszcze ktokolwiek miał nadzieję na uczciwe podejście Gazety > do konkursu , to odsyłam do sobotniego numeru tego pisma . > Na pierwszej stronie została zamieszczona informacja o wydrukowaniu we > > wtorek pięciotysięcznego nominału dukatów . To następny kopniak dla > uczciwych ciułaczy , którzy systematycznie kupują gazetę , a także sygnał > > dla wszelkiej maści cwaniaków , aby się mogli przygotować do > następnego szwindlu . > Poniedziałek – wydrukowali 6000 , zbierałeś drogi czytelniku , ciułałeś > przez > kilka tygodni i po co ten wysiłek ? Witaj, Co prawda ja tez zrezygnowalem z dlaszego zbierania (udalo mi sie uzbierac kolo 140 tys.) ale nie wprowadzaj w błąd reszty osób. Owszem GW pisała o wydrukowaniu tej kwoty (5000 dukatów) ale chodziło o jeden kupon. W sobotę wydrukowali w sumie 6000 dukatów (w nominałach po 2000 i 1000 dukatów) Robert ps. niestety swojego zdania nie zmieniłem iz nadal uważam iż ten konkur do końca nie jest fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyszto Re: Umarł Michnik i jego szczytne ideały ! IP: *.pai.net.pl 30.07.01, 14:46 Mój przyjaciel miał trzech braci.Opowiedział mi kiedyś, że w dzieciństwie najtrudniej było ich zebrać na niedzielny obiad.Michnik ma ten problem.Nie dopilnuje wszystkiego i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Umarł Michnik i jego szczytne ideały ! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 30.07.01, 17:33 Dobrze gość pisze. Przez dwa tygodnie nie było nawet 10 tys. a teraz przez dwa dni 11tys - to granda i świństwo ! Jeśli Pan Michnik nie może kontrolować poczynań swoich pracowników , to znaczy , że jest mało kompetentny . Wystarczy zatrudnić jednego , w miarę bystrego i uczciwego dziennikarza z umiejętnością czytania , który będzie na bieżąco śledził opinie czytelników , a problemy znikną . Może lepsze dla wizerunku Gazety Wyborczej byłoby pozbycie się kilku krętaczy z redakcji. Pozdrawiam wszystkich , Anka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markua Re: Dukaty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 22:18 A ja chce sie pozbyc swojego miliona dukatow. markua@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Dukaty IP: 195.205.22.* 31.07.01, 12:32 Gość portalu: markua napisał(a): > A ja chce sie pozbyc swojego miliona dukatow. markua@interia.pl To żeś facet nazbierał (a ile na to wydałeś to aż strach pomyśleć) Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISSKITY Re: Dukaty IP: *.pro-futuro.com 01.08.01, 17:31 A możeby tak ekspres do kawy KRUPS????? Mam 140 tys. Myslicie, że się załapię??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Kolejny bezsens IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 01:22 Czy ci z GW pomysleli, ze drukujac w poniedzialek i we wtorek po 6000 i 5000 daja duzo wieksze szanse naiwnym zbieraczom z wiekszych miast (szczegolnie z Wa- wy). Przeciez gdy ktos kupi GW w Koziej Wolce we wtorek i wrzuci tam do skrzynki wszystkie swoje "oszczednosci", to zanim to dojdzie do podliczaczy, to skonczy sie licytacja!!! A jak ktos wysle we wtorek z Wa-wy, to nie ma bolca zeby nie doszlo. Kolejna krecha dla tej cudownej gry, lub jak ktos woli swietnej zabawy ze znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcusAG Dzisiejsze wyniki IP: 195.116.152.* 03.08.01, 08:32 No, to dzisiejsze wyniki mnie rozłożyły... Miliony dukatów za deski surfingowe, około miliona za namioty i pontony, sześć i pół za skuter... Chyba jednak wolę pójść do sklepu i kupić jednak za gotówkę, wycinać i podpisywać nie trzeba. Moje lekko ponad sto tysięcy dzisiaj wyrzuciłem do kosza... Może ktoś zechce poszukać - nie są podpisane. Wywiad ze zwyciężczynią skutera też dobry. Od dzisiaj kupuję tylko piątkową "Wyborczą" - dla programu TV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISSKITY Widzieliście wywiadzik ze zwyciężczynią? IP: *.pro-futuro.com 03.08.01, 09:12 Powiem Wam szczerze, że nie chce mi się wierzyc w te banialuki, że kupowali po sto gazet dziennie! Przecież to byłaby wielka głupota - i tak nie mieliby pewności, że ktoś ich nie przebije!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Widzieliście wywiadzik ze zwyciężczynią? IP: 195.205.156.* 03.08.01, 11:57 ciekaw jestem gdzie ta panienka składowała te kilka tysięcy egzemplarzy GW. chyba też niezbyt dobrze wyliczyła wydaną kwotę, jeżeli średnio przyjąć 2-2,5 tys w jednym egzemplarzu to daje ok. 2600 egz. razy 2 zł(min) to jest 5200 zł (a nie 3200) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiarz Do redakcji ! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.08.01, 09:13 Bando tępych gazetowych pismaków , publikując wywiad ze zwycięzcą III licytacji obrażacie wszystkich inteligentnych czytelników Gazety. Ale to nie o nas świadczy , nie my jesteśmy idiotami . Ktoś , kto wysmarował ten chłam jest zerem intelektualnym , jego noga nie stanęła w życiu koło embriona intelektu , równie rozgarnięty jest ten , który to dopuścił do druku. Brniecie w gównie coraz głębiej , dna nie widać . Uzasadnienie będzie wieczorem - z braku czasu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiarz Re: Do redakcji ! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.08.01, 23:29 Beznadziejna Redakcjo , Czytelnicy Gazety z góry przewidzieli , że konkurs dukatowy stanie się bodźcem do oszustw i kombinacji dla wszelkiej maści cwaniaków . Nikogo zatem nie dziwią i nie szokują z pewnością dukatowe kwoty oferowane w poszczególnych licytacjach . Szczerze powiedziawszy , możecie sobie te nagrody podzielić między pracowników redakcji , to jest zupełnie bez znaczenia . Gazeta od początku lekceważyła wszelkie sugestie zmian regulaminowych , za nic miała opinie Czytelników , nikt nawet nie raczył odpowiedzieć na stawiane zarzuty . Temu akurat trudno się dziwić , bo skąd niby mieliście wykopać kontrargumenty ? Wygląda jednak na to , że po początkowym blamażu i pozbawieniu nagród kilku cwaniaków ,(chyba jednak tylko na pokaż),organizatorzy konkursu postanowili stworzyć pozytywnego bohatera i obdudować utracony autorytet . Na tę okazję łebski gazetowy piórodrap nagryzmolił artykulicho pt. ”Wybiegany skuter”. No i mamy bohaterkę na miarę przodowników pracy socjalistycznej , a właściwie całą rodzinną brygadę Tyle tylko , że opublikowany wywiad jest obrazą dla średnio choćby inteligentnego czytelnika . Może najwyższy już czas aby przemianować Gazetę Wyborczą na Gazetę dla Imbecyli . W przeciwieństwie do Pana Staszewskiego , czytelnicy świetnie wiedzą jakie nominały dukatów były drukowane w poszczególnych wydaniach Gazety . Dopiero od poprzedniego piątku Gazeta zaczęła okazywać większą hojność dukatową . przez zdecydowaną większość dni sto gazet dawało jedynie 60.000 dukatów , maksymalnie 200.000 . Nie wdając się w szczegółowe wyliczenia można śmiało stwierdzić , że jeśli Pani Wycech wydała na dukaty 3.500 zł , to co najmniej drugie tyle zafundowali jej znajomi i rodzina . I niech jej to idzie na zdrowie . To wspaniała kobieta , która nie omieszkała nawet w czasie twardej walki stosować zasady fair play , zostawiała przecież część nakładu rywalom. I jakaż to altruistka , nie chce samochodu , a jedynie wymarzony skuter dla synka . Z biedy to czyni , wszak jej nie stać na kupno skuterka. Żeby łyknąć taki bajer , Panie Wojtek , to musowo trzeba mieć luki w intelekcie , ale to w tym kraju norma . Jednak wciskanie takich bzdetów czytelnikom to ewidentny brak szacunku dla tychże , chamstwo i bezczelna głupota . Trudno zresztą nazwać wywiadem wypociny Pana Staszewskiego. Gdyby to był prawdziwy wywiad , gdyby dziennikarzyna go prowadzący wykazywał się choćby minimalną bystrością uzwojenia podczachowego , to nie omieszkał by zadać kilku kluczowych pytań np. : -skądże to Pani Wycech była pewna wygranej motorka ? -co by się stało gdyby przegrała i biedę zamieniła w nędzę ? -jak by się czuła , gdyby nie tylko nie spełniła marzeń dziecka o skuterku ale pozbawiła go nawet bardziej przyziemnych przyjemności? Itp. I warto jeszcze Panią Wycech poinformować , że istnieje możliwośc zamówienia dowolnej ilości egzemplarzy gazety w Ruchu . Odbierze sobie w jednym miejscu , bez szkody dla innych czytelników , zaoszczędzi na czasie i obuwiu . Należy także uświadomić kobitkę , że za wygrany samochód mogłaby kupić kilka skuterów i spełnić marzenia również młodszego syna , niech się nie czuje pokrzywdzony . Na zakończenie oświadczam , że jestem świadom faktu , iż Pani Wycech ma prawo sprzedać samochód i wygrany skuter , kupić za niego dukaty , a następnie wygrać za nie rakietę tenisową . Zdaję sobie również sprawę z faktu , że Pan Staszewski ma prawo pisać gówniane artykuły do Gazety Wyborczej , dopóty , dopóki Panu Michnikowi ten fakt nie przeszkadza . I oczywiście nikt mnie nie zmusza do kupowania Waszego piśmidła . Odpowiedz Link Zgłoś