Dodaj do ulubionych

A propos Komisji Orlenowej.

03.11.04, 11:09
Czy nie odnosicie wrażenia, że pan Roman już dawno napisał sobie raport
końcowy, a teraz stara się zrobić wszystko, żeby rzeczywistość się z nim
zgadzała?
Obserwuj wątek
    • habitus Re: A propos Komisji Orlenowej. 03.11.04, 16:42
      Nosferatu Giertych...
      • kotwicz69 Re: A propos Komisji Orlenowej. 03.11.04, 17:57
        Czyzby wiec o spotkaniu Kulczyk-Alganow i innych przekretow dowiedzielismy sie
        dzieki staraniom poslow lewicy?

kotwicz
        • habitus Re: A propos Komisji Orlenowej. 03.11.04, 22:11
          kotwicz69 napisał:

> Czyzby wiec o spotkaniu Kulczyk-Alganow i innych przekretow dowiedzielismy sie
          > dzieki staraniom poslow lewicy?
          >
          > kotwicz

Nie. Ale również nie dzięki posłom prawicy, takoż umoczonym w afery.
          Dowiedzieliśmy się wszystkiego dzięki dziennikarzom.

• kotwicz69 Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 00:05
            Czyli, wnioskujac po Twojej odpowiedzi dociekliwosc Wassermana, Macierewicza,
            Giertycha nie ma nic do rzeczy.
            Troche ciezko jest uwierzyc, ze gdyby komisja skladala sie wylacznie z
            SLDowskiego bagna, to polowa tych "smieci" ujrzalaby swiatlo dzienne.
            Sprawie tej zostalby ukrecony "leb" i nawet najbystrzelszy dziennikarz nic by
            nie wskoral wobec sejfow ABW, AW i "betonowych" czlonkow SLD.
            Pisze to z zewnatrz i moze dlatego sie myle.
            Masz ta przewage, ze jestes w kraju, w samym centrum wydarzen, a mnie pozostaje
            internet, tvn, oraz prasa.

kotwicz
            • anahella Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 00:17
              kotwicz69 napisał:

> Masz ta przewage, ze jestes w kraju, w samym centrum wydarzen

Sugerujesz, ze Habi tez jest w Orlengate zaplatana? ;)
              • kotwicz69 Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 00:32
                ;) ;) ;) ;)!!!!!
                Good one Anahella.

kotwicz
                • anahella Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 00:39
                  kotwicz69 napisał:

> ;) ;) ;) ;)!!!!!
                  > Good one Anahella.

NO to widze ze wlasne sledztwo przeprowadziles. STrach sie bac, jeszcze sie
                  okaze, ze jestem kochanka Alganowa;)
                  • kotwicz69 Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 03:55
                    Oj nie kus bo jeszcze sie sprawdzi;).

kotwicz
                    • habitus Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 09:43
                      kotwicz69 napisał:

> Oj nie kus bo jeszcze sie sprawdzi;).
                      >
                      > kotwicz

Oczywiście, że jestem zamieszana. Kupuję paliwo, zdarza się, że w stacjach Orlenu.
                      To jak z tym rowerem - on ukradł czy jemu ukradli, jest zamieszany :))))
                      Kotwicz, nikt nie neguje tego, że za rządów SLD bagnp osiągnęło rekordową
                      głębię. Nawet się nie chce czytać o kolejnych aferach. Kto wszakże łapie
                      przestępców - policja czy sąd? Dziennikarze ujawniają przekręty a komisja bez
                      dziennikarskiego śledztwa nawet by nie została powołana. Dzięki temu wszyscy bez
                      wyjątku panowie (nawet ci z Samejbrony) mogą się popisać szczególną
                      szlachetnością, uczciwością i wyczuleniem na nieprawości świata tego. Mam ich...
                      w głębokim poważaniu, bom na kwiecistą mowę nie łasa, a retoryczne popisy to se
                      sama mogę wyprodukować.
                      • kotwicz69 Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 14:17
                        Mam obawy, ze zbyt uogolniasz obraz polityczny kraju.
                        Piszac:
                        "Kto wszakże łapie przestępców - policja czy sąd?" moze wyjasnisz, jaki wplyw
                        na dzialanie obu organow od szeregu lat ma prawica?
                        Przeciez wymiar sprawiedliwosci jak i organy scigania w wiekszosci sa obsadzone
                        przez bylych czlonkow SB, WSI i innych organizacji komunistycznych (przypomina
                        sie Mazowiecki i polityka grubej kreski).
                        Chyle czola przed dziennikarzami. Jako jedyni pod rzadami "socjaldemokratow"
                        staraja sie ukazac spoleczenstwu podskorna dzialalnosc bylych "aparatczykow".
                        Do slow:
                        "Mam ich..", nie sadze aby byla to najlepsza na przyszlosc.
                        Glowa do gory, trzeba wierzyc ze juz w przyszlym roku bedzie lepiej.

kotwicz
                        • habitus Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 19:47
                          > "Kto wszakże łapie przestępców - policja czy sąd?" moze wyjasnisz, jaki wplyw
                          > na dzialanie obu organow od szeregu lat ma prawica?
                          Ma. Był taki czas, że prawica miała prawie wszystko. Za rządów Buzka wdrożono
                          najbardziej bolesne reformy, ale były i afery. Afery "prawicowe".
                          To co się dzieje teraz jest chyba jakimś apogeum. Wiadomo było, że komuniści
                          będą kradli jak się dorwą do władzy, ale to już jest rabunek, grabież - nie wiem
                          jak to nazwać. Nawet się nie kryją. A Sztaudynger pisał instrukcję dla świni
                          pragnącej zachować incognito: "KRYJ RYJ".
                          A oni już nawet ryja nie kryją .... O tempora, o mores...
                          • kotwicz69 Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 19:56
                            Droga Habi;
                            "...ale były i afery. Afery "prawicowe"."-nie twierdze, ze wsrod prawicy sa
                            same "anioly" i z opowiesci krewnych, znajomych wiem, ze rzady prawicowe nie
                            ustrzegly sie grzechu.
                            Mam jedynie nadzieje, ze te ktore nastana w przyszlym roku wyciagna wnioski z
                            przeszlosci.

kotwicz
                            • habitus Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 21:10
                              kotwicz69 napisał:

> Mam jedynie nadzieje, ze te ktore nastana w przyszlym roku wyciagna wnioski z
                              > przeszlosci.
                              Oby.
                              • anahella Optymisci! :( n/t 04.11.04, 21:12
                              • alex.4 Re: A propos Komisji Orlenowej. 05.11.04, 17:41
                                Rząd bedzie prawicowy, ale jeszcze nie wiadomo w jakiej konfiguracji:
                                PO-PiS
                                PO-PiS-LPR
                                PO-PiS-PSL
                                W zależności jaka bedzoe koalicja to liczba afer bedzie albo większxa, albo
                                mniejsza... nic dobrego nie mozna się spodziewać po dwóch ostatnich układach.
                                Obie partie (PSL, LPR) są dosyć mocno interesowne, ich działania budza raczej
                                grozę...
                                PIS (wtedy PC) próbowało zbudować sobie zaplecze gospodarcze w pierwszej połowie
                                lat dziewięćdziesiatych, nie wyszło, ale pewne nazwiska...
                                Wreszcie PO. Tu zaszły zmiany na lepsze, odszedł na margines główny rozgrywający
                                tej partii P.Piskorski (o lepkich raczuciach). Kilku posłów zostało
                                skompromitowanych i chyba zejdą z sceny politycznej (M.Fogler, J.Hertel). Ale
                                inni zostali (ods Schetyny, przez P.Foglera, czy Bujalskiego)...
                                Oczywiście żadna z partii prawicowycjh nie kradła tyle co SLDowcy. Ale
                                najczęściej było tak im partia bardziej prawicowa tym mocniej miała ciagaty do
                                afer:)
                  • wolny_wilk Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 16:48
                    anahella napisała:

> STrach sie bac, jeszcze sie okaze, ze jestem kochanka Alganowa;)

A nie jesteś? Kurcze, burzysz mój światopogląd. :)
                    A propos – przyznaj się Habi, to Ty płocką petrochemię budowałaś! :)
                    • wolny_wilk Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 16:49
                      wolny_wilk napisał:

> A nie jesteś? Kurcze, burzysz mój światopogląd. :)
                      > A propos – przyznaj się Habi, to Ty płocką petrochemię budowałaś! :)

No i jeszcze Rals szpieguje w Ameryce, co Oka może potwierdzić.
                      I w dodatku jeszcze twierdzi, że się z Polski nie rusza. :)
                      • ralston Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 18:16
                        wolny_wilk napisał:

> No i jeszcze Rals szpieguje w Ameryce, co Oka może potwierdzić.
                        > I w dodatku jeszcze twierdzi, że się z Polski nie rusza. :)

Nie mogę się ruszać, bo zgubiłem mój immunitet szpiegowski i ktoś mógłby mnie
                        przypadkiem w tej knajpie w Wiedniu aresztować i co wtedy?
                        • habitus Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 19:54
                          A jakie rozmiary ma taki immunitet? ;)
                          • anahella Re: A propos Komisji Orlenowej. 04.11.04, 20:51
                            habitus napisała:

> A jakie rozmiary ma taki immunitet? ;)

6 x 9 czyli radziecki kwadrat;)
                            • alex.4 Re: A propos Komisji Orlenowej. 05.11.04, 09:21
                              wcale by, się nie zdziwił gdyby Roman odkrył białostocki slad sprawy, i uznał,
                              ze skoro na fgorum gazety piszę się o nim w negatywnym świetle to Michnik też
                              brał udział w rozmowach Kulczyka z Ałganowem:))))))))
    • anahella horroru ciag dalszy... 03.11.04, 20:20
      Snilo mi sie dzis, ze odwiedzil mnie pan Roman. Chodzil po domu i narzekal ze
      mu sie nie podoba to czy tamto. Zagladam an forum i widze ten watek... Obudzcie
      mnie prosze;)
      • aand Re: horroru ciag dalszy... 03.11.04, 21:22
        anahella napisała:

> Snilo mi sie dzis, ze odwiedzil mnie pan Roman. Chodzil po domu i narzekal ze
        > mu sie nie podoba to czy tamto. Zagladam an forum i widze ten watek...
        Obudzcie mnie prosze ;)

Giertycha śnić - Podróż do Czelabińska przed tobą ;)
        • anahella Re: horroru ciag dalszy... 04.11.04, 00:14
          aand napisał:

> Giertycha śnić - Podróż do Czelabińska przed tobą ;)

Niedobrze:( W sobote mialam jechać do Liwia i Suchej.
      • awee Re: horroru ciag dalszy... 03.11.04, 23:20
        anahella napisała:

> Snilo mi sie dzis, ze odwiedzil mnie pan Roman. Chodzil po domu i narzekal ze
        > mu sie nie podoba to czy tamto. Zagladam an forum i widze ten watek...
        > Obudzcie mnie prosze;)

Forum Horrorum ? Eeee tam....to nie tutaj ;)
        • anahella Re: horroru ciag dalszy... 04.11.04, 00:15
          awee napisała:

> Forum Horrorum ? Eeee tam....to nie tutaj ;)

Tam to nie ma sie czego bac. Ot, wampierzy i inne nietoperzy. A Roman to insza
          inszosc;)
          • ralston Re: horroru ciag dalszy... 04.11.04, 23:40
            A dzisiaj w moim telewizorze straszyła Jaruga Nowacka do spółki z Gudzowatym
            Olkiem i Piotrkiem od Ikonowiczów, brrr...
            • habitus Re: horroru ciag dalszy... 05.11.04, 21:59
              Nie tylko wy się boicie. Obecnie każdy zamieszany w aferę chce ochrony. Na razie
              nie wiadomo po co ale np. pan Siemiątkowski nie chce zostać tym czym jest
              Papała, czyli aniołkiem. A pan Kulczyk w Hameryce też potrzebuje ochrony bo
              komisarze chcą "rozmawiać z żywymi świadkami". A z nieżywymi nie można
              rozmawiać? Byłyby transmisje seansów spirytystycznych :)
              • ralston Re: horroru ciag dalszy... 05.11.04, 22:57
                habitus napisała:

Byłyby transmisje seansów spirytystycznych :)

Na to jednak będą naciskały stacje telewizyjne. Wyobrażacie sobie jak rośnie
                oglądalność? :)))
                • jarek-ny Re: horroru ciag dalszy... 09.11.04, 03:23
                  A ja tak sobie chcialbym cos policzyc, ale brakuje mi dwoch danych, a
                  mianowicie ilu poslow liczy taka sejmowa komisja oraz jak dlugo taka komisja
                  rozpatruje przecietna sprawe. Gdybym to wiedzial, to szybko podzielilbym liczbe
                  poslow w sejmie przez liczbe czlonkow komisji a wynik pomnozylbym przez
                  wspolczynnik "365 dni/czas rozpatrywania" i juz bym wiedzial ile afer moze taki
                  sejm przecietnie rozpatrzyc w ciagu roku.
                  • aand Re: horroru ciag dalszy... 10.11.04, 09:53
                    jarek-ny napisał:

> A ja tak sobie chcialbym cos policzyc, ale brakuje mi dwoch danych, a
                    > mianowicie ilu poslow liczy taka sejmowa komisja oraz jak dlugo taka komisja
                    > rozpatruje przecietna sprawe. Gdybym to wiedzial, to szybko podzielilbym
                    liczbe poslow w sejmie przez liczbe czlonkow komisji a wynik pomnozylbym przez
                    > wspolczynnik "365 dni/czas rozpatrywania" i juz bym wiedzial ile afer moze
                    >taki sejm przecietnie rozpatrzyc w ciagu roku.

A uwzględniłeś współczynnik skuteczności doprowadzania świadków przed oblicze
                    komisji?
                    • ralston Re: horroru ciag dalszy... 10.11.04, 10:02
                      I wskaźnik śmiertelności świadków...
                      • jarek-ny Re: horroru ciag dalszy... 10.11.04, 21:23
                        No dobrze. W takim razie sami sobie policzcie:

Ilu poslow powinien liczyc polski parlament, zeby nadrobic zaleglosci i na
                        biezaco rozpatrywac wszystkie afery?

Z niecierpiwoscia czekam na wynik.
                        • ralston Re: horroru ciag dalszy... 11.11.04, 16:32
                          Polski parlament powinien liczyć co najwyżej 100 posłów. Na więcej nas nie stać.
                          • jarek-ny Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 01:01
                            Tylko kto wowczas bedzie zajmowac sie aferami o ktorych napisza dziennikarze?
                            • ralston Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 10:23
                              Od afer jest prokurator i sądy.
                              • anahella Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 14:55
                                ralston napisał:

> Od afer jest prokurator i sądy.

Chleb chcesz pismakom odbierac?;))))
                                • ralston Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:02
                                  Nie tyle pismakom, co parlamentarzystom z bożej łaski i wygłupu ludu...
                                  • habitus Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:04
                                    Wygłupu czy łatwowierności graniczącej z ciemnotą?
                                    • ralston Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:11
                                      habitus napisała:

> Wygłupu czy łatwowierności graniczącej z ciemnotą?
                                      >
                                      Łatwowierności połączonej z cwaniackim oczekiwaniem, że może i owszem nie dadzą
                                      tego tysiąca każdemu, jak obiecali, bo sami muszą sobie coś ukręcić, ale zawsze
                                      może choć z 500 wpadnie.
                          • young_hunter Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 11:10
                            ralston napisał:

> Polski parlament powinien liczyć co najwyżej 100 posłów. Na więcej nas nie
                            > stać.

Polski parlament nie powinien liczyć ani jednego posła. Powinniśmy zamiast nich
                            sprowadzić sobie z zagranicy zawodową i nie skompromitowaną radę nadzorczą i
                            dobrego menadżera.
                            • anahella Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 14:57
                              young_hunter napisał:

> sprowadzić sobie z zagranicy zawodową i nie skompromitowaną radę nadzorczą i
                              > dobrego menadżera.

Tylko teoretycznie. W liczeniu pieniedzy nie ma mowy o sentymentach. Ale co bys
                              powiedzial na to, gdyby taki mededzer w ramach poprawiania krajobrazu i
                              wspomagania sektra turystycznego nakazal otynkowanie zamku w Malborku?
                              • ralston Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:04
                                Do tego, że te tynki, znowuż w ramach czesania kasy - byłyby w kolorach
                                sponsora. Wyobrażacie sobie Malbork w jarzeniowym zielonym i żółtym z napisem
                                "Co Knorr, to Knorr"? :)))
                                • habitus Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:07
                                  ralston napisał:

> Do tego, że te tynki, znowuż w ramach czesania kasy - byłyby w kolorach
                                  > sponsora. Wyobrażacie sobie Malbork w jarzeniowym zielonym i żółtym z napisem
                                  > "Co Knorr, to Knorr"? :)))

Nawet pasuje, bo Knorr to jakby niemieckie nazwisko :)
                                  • ralston Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:12
                                    A Wawel w jakie kolorki machniemy?
                                    • habitus Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:15
                                      Na kolory Wisły-Kraków?
                                      • ralston Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:16
                                        Eee... nie. Grozi stałym zamalowywaniem w biało-czerwone pasy Cracovii :)
                                        • habitus Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:19
                                          ralston napisał:

> Eee... nie. Grozi stałym zamalowywaniem w biało-czerwone pasy Cracovii :)
                                          Aha... No, wiesz ja nie jestem na bieżąco... ;)
                                          • ralston Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:24
                                            Za to Pałac Branickich w żółtym kolorze elewacji i z czerwonymi dachami
                                            wyglądałby nieźle ;)
                                            • habitus Re: horroru ciag dalszy... 13.11.04, 16:25
                                              Jezusiczkuuuuuuuu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka