habitus 09.11.04, 16:14 którą śpiewa dziewczęcy głosik w reklamie LOTu (tej z dziewczyną na huśtawce)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka1 Re: Co to za piosenka.... 10.11.04, 13:39 "slowa" przypominaja mi cos co w swoim jezyku mowi Roleczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co to za piosenka.... 10.11.04, 15:00 Jejku, bocian się pomylił! Miał zanieść Karolka na Islandię, a zostawił w Białymstoku! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Co to za piosenka.... 10.11.04, 15:28 o matko bocian byl leniwy ? nie pisz tak , wystarczy ze Rolek ma leniwa matke, sam niech bedzie pracus ale bez przesady :))) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co to za piosenka.... 10.11.04, 19:51 Nikt nie wie co to za piosenka? Szkoda, bardzo mi się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co to za piosenka.... 16.11.04, 13:00 Już wiem o którą piosenkę Ci chodzi. Obejrzałem reklamę. Rzeczywiście fajne granie, ale bladego pojęcia nie mam kto to śpiewa. A też chciałbym wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Nie gwarantuję, że to jest to 17.11.04, 13:34 habitus napisała: > którą śpiewa dziewczęcy głosik w reklamie LOTu (tej z dziewczyną na huśtawce)? Habi, sprawdź gdziekolwiek (nasłuchowo:) czy to jest Adiemus (znany jako Karl Jenkins) i jego utwór Adiemus /wokal - Miriam Stockley/ Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Nie gwarantuję, że to jest to 17.11.04, 14:14 To nie to...:(( Tutaj są sample: www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=144731&ret=wys66187240 Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Co to za piosenka.... 19.11.04, 17:55 Może się pojawi ta informacja na stronie: bzium.pl/reklamy/znane.php?pokaz=cale wszystko jest oprócz tej reklamy :( Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Co to za piosenka.... 12.12.04, 18:46 Stina Nordenstam "This Is Stina Nordenstam" Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co to za piosenka.... 13.12.04, 07:03 O qrcze!!! Nawet na forum Kultura nic nie wiedzieli!!! Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co to za piosenka.... 14.12.04, 08:43 Też jestem pod wrażeniem. Jak to się tropi? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co to za piosenka.... 14.12.04, 14:54 Kurczaki, mozna bylo napisac do redaktorow muzycznych np. Trojki. Pan Marek grywa pania Stine... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co to za piosenka.... 14.12.04, 15:55 Można w sieci znaleźć kilka jej kawałków - to znaczy 20 sekundowych fragmentów. Ale akurat tego fragmentu z reklamy nie udało mi się odnaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Akurat! 15.12.04, 00:11 chatka_ napisała: > Kurczaki, mozna bylo napisac do redaktorow muzycznych np. Trojki. Pan Marek > grywa pania Stine... Nie odpowiedział że wie, że nie wie też nie napisał :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Akurat! 15.12.04, 09:10 Pan Marek akurat czasami odpowiada na maile. W moim przypadku skuteczność odpowiedzi wynosi 100%. Odpowiedział na każdy napisany przeze mnie e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co to za piosenka.... 15.12.04, 00:06 Właśnie dziś ta huśtawka przestała mi wjeżdżać na ekran o północy, jak duch jakowy. Teraz wjeżdża Neostrada. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Aand... 16.12.04, 18:51 ... a takie niemieckie piosenki przedwojenne (kabaretowe jakby) - pożyczałam od Ciebie - co to była za płyta? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Aand... 16.12.04, 22:48 habitus napisała: > Aha. Nie. A-ha to nie jest niemiecki zespół... Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 piosenki z reklam 17.12.04, 11:54 Mi się bardzo podoba piosenka z reklamy kawy Jacobs (?), która przedstawia parę wchodzącą do antykwariatu meblowego jak do kawiarni. Piosenkę śpiewa Dusty Springfield, a jej tytuł to Spooky. Słucham jej prawie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co to za piosenka.... 17.12.04, 20:42 A to jest piosenka Kaczmarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Co to za piosenka.... 01.06.05, 23:11 A oto słowa: Poprzez góry, rzeki i doliny, poprzez zamieć ognia, dym i huk, wymijając miny, naprzód szły maszyny plątaniną przyfrontowych dróg. Refren: Hej droga dróżko pod bombami, śmierć codziennie ścigała się z nami. Czekaj siostro, nie tak ostro, szoferowi umierać nie czas Zaczekaj siostro, nie tak ostro, szoferowi umierać nie czas. -------------------------- Mogę podać dalsze słowa albo i zaśpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co to za piosenka.... 02.06.05, 10:08 To śpewał Muslim Magomajew (po rosyjsku) a po polsku - chyba Adam Zwierz, ale głowy nie dam. W każdym razie to piosenka radziecka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Piosenka przyfrontowego szofera. 02.06.05, 10:33 *** Ciężka była droga do Berlina, pod bombami i pod ogniem dział, Lecz uparte serce ma nasz brat w szoferce I dojechał gdzie dojechać miał. Hej droga dróżko pod bombami, śmierć codziennie ścigała się z nami. Czekaj siostro, nie tak ostro, szoferowi umierać nie czas Zaczekaj siostro, nie tak ostro, szoferowi umierać nie czas. Może być, że błachą ta piosenka, jakiś cywil zdziwić by się mógł Ale u żołnierza, pamięć zawsze świeża, tamtych dni i tamtych ciężkich dróg. Hej droga dróżko pod bombami, śmierć codziennie ścigała się z nami. Czekaj siostro, nie tak ostro, szoferowi umierać nie czas Zaczekaj siostro, nie tak ostro, szoferowi umierać nie czas. Pierwowzorem była piosenka niejakiego B.Mokrousowa natomiast po polsku "przepisał" ją J.Jurandot. Spiewa Andrzej Bogucki z chórem Czejanda - nagranie z 1952 roku. I właśnie ten chór - Boższe ukarz mnie jeśli nie lubisz chóru Czejanda;) Odpowiedz Link Zgłoś