mroczna_panna 14.12.04, 14:22 jak odwzorowujecie szablony na bombkach?? mam taką szklanąi nie wiem jak mam to zrobić:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kari_na Re: jak na bombce?? 15.12.04, 08:52 Ktoś kiedyś tutaj podzielił sie z Nami, że na butelki przerysowuje wzory za pomocą "ciemniej kalki" tej takiej dwu stronnej... myślę że na bombce też można spróbować. Może akurat się uda :) *** kari_na Odpowiedz Link Zgłoś
caltha5 Re: jak na bombce?? 15.12.04, 09:08 Pisałam kiedyś o przenoszeniu wzorów za pomocą kalki, ale w przypadku bombek byłoby to raczej trudne (mała, zaokrąglona powierzchnia) Ja robię to tak: kontur maluję na folii i jak wyschnie zdejmuję i przyklejam na bombkę, potem wypełniam kolorem. W ten sposób najlepiej mi to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szmasz Re: jak na bombce?? 30.12.04, 11:47 do tej pory "zdejmowałam" kontury i całe malowidełka, ale z takich specjalnych farb, do przylepiania na szybie np. Czy taką zwykłą konturówkę jak przy farbach witrażowych ( w małej tubce) też mogę odkleić od folii?? Odpowiedz Link Zgłoś
caltha5 Re: jak na bombce?? 30.12.04, 15:50 Używałam konturówki firmy Marabu, ta odkleja się od folii bez problemów. Konturówka gorzej przykleja się na bombkach i butelkach z matowego szkła, trzeba wtedy powierzchnię lekko zwilżyć. Odpowiedz Link Zgłoś